הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

תחליף לSS, רקע ועזרה.

IdoCalisthenics

משתמש פעיל
545
78
נק' מוניטין:
87
545
78
שלום לכם. ממש השקעתי בכתיבה הזו, אעריך מאוד אם תוכלו לענות לי.
"מזהיר", זה יהיה קצת ארוך. מבקש שאם אתם מתכוונים לעזור לי (תודה רבה!) אנא קראו עד הסוף.
אני מתאמן כשנה וחצי, בוא נגיד שלא ידעתי כ"כ מה עשיתי, לא ידעתי דבר על PROGRESSIVE OVERLOAD\תזונה\גרעון קלורי עד לא מזמן. התחלתי SS לפני כחודש. עברתי שבועיים על הטכניקה שלי. גם פרסמתי כאן סרטונים אם אתם זוכרים, רציתי את דעתכם. למדתי את הברייסינג, למדתי LOW BAR, אני עדיין לוקה בסקוואט (התרגיל האהוב עלי) בקריסת ברכיים פנימה ובהבאת האגן קדימה. הפאק שלי, היה כאשר העליתי בתרגילים המורכבים יותר ממה שהייתי צריך. למזלי, פרסמתי כאן על מה אני עושה לפני כשבוע - שבוע וחצי וגיליתי שאני טועה. אני אמור להעלות משקלים בקצב נמוך יותר. לאחר חודש לערך, הגעתי למצב שהגוף כבר לא יכול יותר (היום). עכשיו סיימתי אימון, לא היה משהו. ניסיתי לעשות סקוואט, עשיתי 3-4-2. לא משהו בכלל. תחשבו שמהשבועיים הראשונים שבהם על כל בר היה 40 קילו, הגעתי לסקוואט של 80 לפני שני אימונים. הקצב היה מהיר מדי. ככל הנראה במצב המדינה היום, הולך להיות סגר כללי, כך שהקפאתי את המנוי שלי לאחר האימון של היום. אני חושב שהקורונה באה לי בדיוק בזמן, אני ארד במשקלי העבודה שלי אבל אני אגיע חכם יותר לאחר התקופה הזו. אני אתרגל טכניקה, אני אעלה משקלים בדיוק כפי שריפטו מספר. רק מה? צריך לחזור קצת על הזמני מנוחה בין תרגיל לתרגיל, לאחרונה אני לוקח אפילו 5 דק' בין סט לסט בסקוואט, מצד שני במתח, פרס ובנצ' אני יכול לקחת 4 בגג. בקיצור, אני צריך את עזרתכם. אני רוצה לבנות לי תכנית ביתית שמדמה את הSS עד כמה שניתן. אני צריך שתעזרו לי עם הPROGRESSIVE OVERLOAD בכל תרגיל ושתתנו דעתכם על התוכנית המדומה. אתחיל בכך שהציוד שברשותי הוא: מוט מתח, גומיית התנגדות בינונית מינוס ומשקולות מתברגות, סה"כ 12.5 קילו של פלטות. חשבתי להעביר את המתח לתרגיל הפותח, שיחליף את הסקוואט. אני חושב שזה רעיון טוב, אשמח לקרוא דעתכם.
דבר אחרון לציון לגבי המתח, אני כרגע עושה 5-5-5 בחד"כ. לא כ"כ משתפר בזה, זאת לאחר שהבנתי את הטכניקה הנכונה יותר, בה צריך לקרב את החזה אל המוט ולמשוך את הגוף כלפי מעלה בעזרת האצבעות הצדדיות.
אני אתחיל:

מתח - 5-5-5. איזה התקדמות במשקלים אוכל לצרף לכאן? משקולת בין הרגליים? האם משנה שאני אצטרך להשאיר את הרגליים מקופלות אחורה? אני גבוה מדי בשביל ליישר את הרגליים.

שכיבות סמיכה - עד כשל-עד כשל-עד כשל. איזה התקדמות במשקלים אוכל לצרף לכאן? במילא, בטכניקה נכונה אני במקס לא מצליח יותר מ13 ביום טוב.

לחיצת כתפיים בעמידה עם דאמבל של 12.5 ק"ג יד יד: 5-5-5. חושב שזה אחלה, ההתקדמות לכאן יכולה להיות חזרה אחת כל אימון יותר. לא?

לאנצ'ים עד כשל עם משקולות יד של 4.5 ק"ג: חושב שזה יכול להעמיס על הרגליים וזה טוב, מה דעתכם על כך? יכול לתת גירוי טוב לא? לא חושב כאן על התקדמות במשקלים כ"כ. עולה לכם משהו?

לא מצאתי תחליף לדדליפט. אני מאוד אשמח אם מישהו יוכל לעזור לי בנוגע לכך. אני יכול לעשות דד. רומני עם משקולת יד של 12.5 ק"ג אבל זה יהיה לי קל מדי.

מה לגבי זמני מנוחה? כמה לנוח בין סט לסט?

*למנהלים שכאן, אני מכיר את האנשים שנמצאים כאן והייתי רוצה שיעזרו לי, אשמח לא להעביר את האשכול למקום אחר, השקעתי.

אם הגעת עד לכאן, תודה רבה. מצפה לתשובה. תודה:).

נראלי עדיף לך ללכת באמת על משקל גוף...
ב-SS קצת ההתקדמות במיוחד בסקוואט ודדליפט מהיר יחסית ככה שתמצא את עצמך מהר מאוד בלי מספיק משקל זמין. משקל גוף זה לא בושה, לעשות HSPU (שכיבות סמיכה בעמידת ידיים) בטווח תנועה מלא יכול להיות הרבה יותר מרשים מפרס במשקל גבוה. אפשר לבנות אחלה גוף, לא תהיה הענק הירוק אבל אפשר לקבל מראה אתלטי. בכל מקרה אל תצפה שכוח ממשקל גוף יתורגם אחד לאחד לכוח במשקולנות ושיטת האימונים באופן כללי מאוד שונה. בעוד שבמשקולנות המטרה שלך היא להצליח להרים משקל מסויים בתרגיל מסויים, במשקל גוף המטרה שלך היא להצליח לבצע תרגיל חדש שלא יכלת בעבר. ניקח לדוגמא שכיבות סמיכה בעמידת ידיים לעומת פרס. בעוד שבפרס היית מתחיל בלתרגל את התנועה, ולאט לאט מעלה משקל. השלב הראשון בהשגת HSPU (בהנחה שיש לך עמידת ידיים טובה), הוא לעבוד על Pike Pushup, לאחר מכן אתה מבצע את התרגיל בשיפוע שלילי, לאט לאט מגדיל את השיפוע ומעלה את הרגליים עד שאתה מגיע למצב שבו אתה מבצע HSPU על הקיר. משם אתה מתנתק מהקיר ומנסה לבצע HSPU, לאחר שהצלחת אתה עולה על הפרלטים ומנסה לבצע את התרגיל עליהם ככה שזה יהיה בטווח תנועה מלא. זה יותר מסובך וגם יכול לקחת יותר זמן אבל בהתאם למטרות שלך זה יכול להיות הרבה יותר מספק.

😵

זה מסביר הכל:s49:
Strong people are harder to kill than weak people and more useful in general.

Physical strength is the most important thing in life. This is true whether we want it to be or not.

זה ציטוטים שלו ולא חסר עוד
יש מספיק דברים שיותר חשובים בכוח
הבן אדם אוטיסט

Strong people are harder to kill than weak people and more useful in general.

Physical strength is the most important thing in life. This is true whether we want it to be or not.

זה ציטוטים שלו ולא חסר עוד
יש מספיק דברים שיותר חשובים בכוח
הבן אדם אוטיסט
צודק, כי הוא חושב שכוח זה יותר חשוב ממראה גוף.
ממש אוטיסט.
קשה לחשוב על דבר יותר דפוק.

צודק, כי הוא חושב שכוח זה יותר חשוב ממראה גוף.
ממש אוטיסט.
קשה לחשוב על דבר יותר דפוק.
מתי אמרתי את זה????????? אתה בסדר????????
יש הרבה דברים שיותר חשובים ממראה גוף ומכוח
כוח זה לא הדבר הכי חשוב בחיים

הבעיה היא, שאתה מתייחס לכוח כ250 דדליפט, והוא מגדיר כוח כהיכולת של אדם קשיש להצליח לתפקד ולא להיות תלוי באחרים. לכן, הוא אומר שכוח הוא הדבר החשוב ביותר. כמובן שאתה יכול להגיד שמשפחה, חברים, אהבה וכו יותר חשוב, אבל ריפטו מאמן כוח וזה מה שהוא מתעסק כל חייו, וכשהוא מדבר על זה הוא מדבר ביחס לשאר היכולות שאתה יכול לפתח במקום.

הבעיה היא, שאתה מתייחס לכוח כ250 דדליפט, והוא מגדיר כוח כהיכולת של אדם קשיש להצליח לתפקד ולא להיות תלוי באחרים. לכן, הוא אומר שכוח הוא הדבר החשוב ביותר. כמובן שאתה יכול להגיד שמשפחה, חברים, אהבה וכו יותר חשוב, אבל ריפטו מאמן כוח וזה מה שהוא מתעסק כל חייו, וכשהוא מדבר על זה הוא מדבר ביחס לשאר היכולות שאתה יכול לפתח במקום.
מעדיף לא להיות יכול ללכת מאשר אלצהיימר

כשאתה מבוגר, אני דיי בטוח שכוח זה אחד הדברים החשובים שישאירו אותך פעיל ומתפקד עד גיל מאוחר. אם זה הכי חשוב? לא יודע, כל אחד ומה שהכי חשוב לו. זה מספיק חשוב, בכל מקרה.

כשאתה מבוגר, אני דיי בטוח שכוח זה אחד הדברים החשובים שישאירו אותך פעיל ומתפקד עד גיל מאוחר. אם זה הכי חשוב? לא יודע, כל אחד ומה שהכי חשוב לו. זה מספיק חשוב, בכל מקרה.
אתה באמת חושב שיש אדם שיעדיף אלצהיימר על פני אי היכולת ללכת?

מעדיף לא להיות יכול ללכת מאשר אלצהיימר
מארק ריפטו חולה נפש, השתגע לחלוטין, ובתור מאמן כוח, הוא במעין אופוריה שאין דבר יותר חשוב מזה בעולם. לפטיש הכל נראה כמו מסמר, ולמארק כל בעיה תיפטר עם יותר כוח.

זה לא סותר שהוא מאמן פצצה עם ספר הכי מפורט שיצא לבנית כוח, ורב המכר הכי גדול מבין כל ספרי הכוח בעולם.

מארק ריפטו חולה נפש, השתגע לחלוטין, ובתור מאמן כוח, הוא במעין אופוריה שאין דבר יותר חשוב מזה בעולם. לפטיש הכל נראה כמו מסמר, ולמארק כל בעיה תיפטר עם יותר כוח.

זה לא סותר שהוא מאמן פצצה עם ספר הכי מפורט שיצא לבנית כוח, ורב המכר הכי גדול מבין כל ספרי הכוח בעולם.
לא יכול להגיב על הספר כי לא קראתי
אבל התוכנית על הפנים לפלג גוף עליון

ופופולרי לא אומר טוב

לא יכול להגיב על הספר כי לא קראתי
אבל התוכנית על הפנים לפלג גוף עליון

ופופולרי לא אומר טוב
אפשר ורצוי לשנות את התוכנית ככל שמתקדמים, אבל לדעת מארק ריפטו פרס זה תרגיל יותר חשוב לכוח מאשר בנץ', ולכן לדעתו בנץ' לא צריך יחס כמעט בכלל.
מבחינתו אפשר אפילו לוותר על בנץ'.

אפשר ורצוי לשנות את התוכנית ככל שמתקדמים, אבל לדעת מארק ריפטו פרס זה תרגיל יותר חשוב לכוח מאשר בנץ', ולכן לדעתו בנץ' לא צריך יחס כמעט בכלל.
מבחינתו אפשר אפילו לוותר על בנץ'.
אם לא כתוב אחרי חודש(וגם זה יותר מידי מוגזם) לשנות ולאוסיף עוד נפח לפלג גוף עליון אז התוכנית פח

ואם הוא מוותר על בנצ' עדיין המצב גרוע לעבוד רק על כתפיים ורגליים?

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית