עקבו אחר הסרטון הבא כדי לצפות כיצד להתקין את האפליקציה של האתר על מסך הבית של המכשיר שברשותכם.
תזכורת: This feature may not be available in some browsers.
ממה שראיתי ושמעתי אני לא מסכים איתך על הנקודה הזאת. רוב הSSניקים שבאו מבילדינג הם "בילדרים" בלאי, "בלי ניסיון מעל ומתחת למוט". כאלו שעשו שטויות ואולי גדלו קצת, האם הבילדרים שעברו לליפטינג הכינו את הגידים והמפרקים בצורה שתוריד משמעותית את הסיכון שלהם להיפצע? מרוב "הבילדרים" שראיתי - לא.דבר שני, אלחנן מדבר על מתאמנים מתחילים בעוד חלק גדול מהSSניקים אלו בילדרים שהחליטו לעבור "שדרוג" ולעבור לליפטינג (הסיפור הכי ישן בספר הליפטינג פחות או יותר)
ראית הרבה חברה שעשו SS לפי הספר עם טכניקה טובה - ונפצעו? ואני מאמין שמספר קטן בהרבה ממי שעושה/עשה SS לא נמצא/עבר בפורום(וכמובן שהתשובה הראויה לשאלה הזו היא איך אתה יודע שלא? או באיזה כלים השתמשת כדי לקבוע את הטענה הזו בהנחה ש99.9% מהמתאמנים בארץ לא נמצאים כאן בפורום כדי לספר לך אבל אני חוסך לשנינו זמן ומאמץ)
ממה שראיתי ושמעתי אני לא מסכים איתך על הנקודה הזאת.
האם הבילדרים שעברו לליפטינג הכינו את הגידים והמפרקים בצורה שתוריד משמעותית את הסיכון שלהם להיפצע?
האמת, אם כבר הנושא של הפציעות נפתח, אני דווקא שמתי לב על מתאמנים שלי (שכולם בלי יוצא מן הכלל מתחילים בהתקדמות לינארית כמה שיותר קרובה למודל של SS), מתחילים לפתח קצת פציעות דווקא אחרי החצי שנה הראשונה, בשלב שהם כבר לא מתאמנים מתחילים ולא מבצעים את מה שנקרא פה בפורום תוכנית SS, אלא תוכנית עם מעט יותר ווליום.
האם זה אומר משהו? לא יודע, אבל אני לא ממש מסכים עם הטענה שלהעלות 2.5 קג מאימון לאימון כשזה אפשרי ונכון מעלה את הסיכון לפציעה. אבל זה משהו שלעולם לא נדע.
SS טקסס או הליניארית אלו סתם שמות לכלים שאיתם מעלים נפח, גם SS היא תוכנית שמעלים איתה נפח, פשוט כי היא תוכנית למתחילים אז הנפח עולה בדרך כלל באמצעות הוספת משקל, בעוד בתוכניות אחרות מדובר בחזרות או סטים כי אתה מתחיל את התוכניות האלה כשאתה כבר לא יכול סתם לזרוק עוד 2.5 קילו על המוט כדי להמשיך עם Progressive overload.
אז מה שאתה מתאר בעצם הוא מצב בו הנפח שהמתאמן המתחיל צריך לבצע כדי להמשיך להתקדם אחרי 6 חודשים של עליה לינארית בכח הוא כזה שמהניסיון שלך פציעות מתחילות לצוץ, ולעניות דעתי, זה מחזק את הטענה שלי אם כי אי אפשר לקבוע אם מדובר בסיבה או נסיבה
@Yw
אפשר לשאול בבקשה
מה הוא ״האני מאמין שלך״ באימונים
עצות זהב? לזקנים מבנינו 😃
*יש לנו קצת מן המשותף בפרמטרים בחיים
@Yw
אפשר לשאול בבקשה
מה הוא ״האני מאמין שלך״ באימונים
עצות זהב? לזקנים מבנינו 😃
*יש לנו קצת מן המשותף בפרמטרים בחיים
זכותך לחשוב שבילדר שמפמפם 75 קילו בנצ' ל12 חזרות כמה חודשים טובים הוא בעל אותן רקמות חיבור שיש לאדם שמעולם לא התאמן, גם פה נסכים על אי הסכמה, ברשותך אני לא מעוניין להמשיך את ההסתעפות הלא מאד מהותית הזאת של הדיון
2 בידודים הם בגדול בזבוז זמן למתאמן הטבעי (אני מבין שהטענה הזו תעלה התנגדויות
חלילה בקריצה!אני מבין שזו שאלת קריצה, ואי אפשר באמת לענות עליה על רגל אחת, אבל אני אם צריך לזקק משהו
- כאנשים טבעיים אין לנו את משאבי ההתאוששות לעשות מה שהאושיות הfake natties ותבניות תוכניות האימונים דורשות מאיתנו, לפחות לא כדי להגיע לכח משמעותי לכן עבורי:
1 כמה שפחות תרגילים - יותר טוב.
2 בידודים הם בגדול בזבוז זמן למתאמן הטבעי (אני מבין שהטענה הזו תעלה התנגדויות)
3 להסתמך על זיכרון שריר כדי לבנות כח בתרגילים שונים לאורך השנים ולא לנסות לעשות הכל במקביל.
כתבתי הכל בפשטנות יתר כמובן, אבל זה רוח הדברים
SS טקסס או הליניארית אלו סתם שמות לכלים שאיתם מעלים נפח, גם SS היא תוכנית שמעלים איתה נפח, פשוט כי היא תוכנית למתחילים אז הנפח עולה בדרך כלל באמצעות הוספת משקל, בעוד בתוכניות אחרות מדובר בחזרות או סטים כי אתה מתחיל את התוכניות האלה כשאתה כבר לא יכול סתם לזרוק עוד 2.5 קילו על המוט כדי להמשיך עם Progressive overload.
אז מה שאתה מתאר בעצם הוא מצב בו הנפח שהמתאמן המתחיל צריך לבצע כדי להמשיך להתקדם אחרי 6 חודשים של עליה לינארית בכח הוא כזה שמהניסיון שלך פציעות מתחילות לצוץ, ולעניות דעתי, זה מחזק את הטענה שלי אם כי אי אפשר לקבוע אם מדובר בסיבה או נסיבה
אותי באופן אישי מעניין היפטרופיה, האם במטרה כזאת לפי דעתך בידודים לדעתך מועילים?
או שאפשר לנסות להתקדם לאט ובזהירות, מתוך הבנה שמה שמוביל לפציעות ברב המקרים אלו רקמות חיבור שלא התאוששו (דגש על לנסות)זה פשוט המחיר של לבצע משהו שהגוף לא תמיד סבבה איתו ולשלב אותו עם חיים לחוצים, שעות שינה מעטות ותזונה שלא תמיד אופטימלית.
(היה מחקר פעם שלקחו כמה קבוצות, אנשים שלקחו טסט ולא התאמנו, אנשים שלקחו טסט והתאמנו, ואנשים טבעיים שאכלו 200 גרם חלבון והתאמנו, אני כבר לא זוכר את הפרטים ואני מקווה שאני לא חוטא לאמת, אבל התוצאות הראו שהאדם המוזרק שלא התאמן גדל כמעט כמו האדם הטבעי שכן
יש פה מאמנים מנוסים שמבינים בתחום ההיפרטרופיה כנראה פי 10 ממני, אני רק יכול כאנקדוטה לומר שהאנשים הכי שרירים וגדולים שראיתי בחיי (מדבר רק על טבעיים כמובן) אלו אלה שהיו אלה דווקא שעבדו על כח וליפטינג, שנים יש לי את התחושה שכל ענף הבילדינג וה"היפרטרופיה" בנוי על פיזיולוגיה שהיא "משופרת" שלא באמת מניבה תוצאות לאנשים טבעיים, מדובר כאן אך ורק בתחושה והבחנה שלי,אני לא מבסס את זה על שום דבר מלבד הניסיון שלי.
בהרחבה: אימוני "פאמפ" של 8-12 חזרות אלו סתם דרכים למלא את השריר בדם כדי לתת לשריר של אותו אדם מוזרק ולא טבעי את המשאבים שהוא צריך כדי לעודד התאוששות ואדפטציה מוגברת לגדילה שבנויה הרבה על רמת הורמונים ולא על פיצוי של אימון.
(היה מחקר פעם שלקחו כמה קבוצות, אנשים שלקחו טסט ולא התאמנו, אנשים שלקחו טסט והתאמנו, ואנשים טבעיים שאכלו 200 גרם חלבון והתאמנו, אני כבר לא זוכר את הפרטים ואני מקווה שאני לא חוטא לאמת, אבל התוצאות הראו שהאדם המוזרק שלא התאמן גדל כמעט כמו האדם הטבעי שכן)
בהרחבה: אימוני "פאמפ" של 8-12 חזרות אלו סתם דרכים למלא את השריר בדם כדי לתת לשריר של אותו אדם מוזרק ולא טבעי את המשאבים שהוא צריך כדי לעודד התאוששות ואדפטציה מוגברת לגדילה שבנויה הרבה על רמת הורמונים ולא על פיצוי של אימון.
אתה מתאמן יום ביומו?
משלב אירובי?
עובד רק על תרגילי הבסיס? מתקדם מאימון לאימון?
טווחי חזרות?
תודה רבה מעריך מאוד!מתאמן 3 פעמים בשבוע, עובד רק על תרגילי בסיס ולא מבודד שום דבר (בנצ', פרס, בנט אובר רו, מתח עם משקל + דדליפט או סקוואט על אש נמוכה, אף פעם לא שניהם במקביל, ואף פעם לא על אש גבוה, כאמור טבעיים אנחנו, ואין לנו את היכולת להתאושש מסקוואט ודדליפט בנפח רציני בשילוב של עבודה על פלג גוף עליון, יחידי הסגולה באחוזון ה99% הגנטי והלא טבעיים או אלו שזה העיסוק העיקרי שלהם - סיפור אחר)
תודה רבה מעריך מאוד!
אפ רייט ראו? פייס פולס? לדוגמא?לחדד - הדבר היחיד שאני מבודד כשמתאפשר ואני ממליץ לבודד זה כתף אחורית
אני יודע שיש היום אנשים שגם עושים בלוקים של 20 חזרות ו25 חזרות ואפילו יש שמתאמנים לעשות כמה שיותר חזרות בחצי דקה לדוגמא . ואני מדבר על טבעים .בהרחבה: אימוני "פאמפ" של 8-12 חזרות אלו סתם דרכים למלא את השריר בדם כדי לתת לשריר של אותו אדם מוזרק ולא טבעי את המשאבים שהוא צריך כדי לעודד התאוששות ואדפטציה מוגברת לגדילה שבנויה הרבה על רמת הורמונים ולא על פיצוי של אימון.
אתה נשמע כמו אותם אנשים במכון שמזהירים שהדדליפט זה תרגיל פוצע..אתה הרי מבין שאני טוען שלעשות את זה בחצי שנה זה סיכון מוגבר ומיותר, ואתה עונה לי שיש דרכים לצמצם את הסיכון, וזה כמובן לא סותר את הטענה שלי.
תיקח אדם שהוא מתאמן מתחיל ששוקל 80 קילו, אתה יכול להביא אותו ל120 בנצ' ב6 חודשים או ב7 חודשים, תשאל 10 מאמנים ברמה הגבוה ביותר בכמה זמן הם מעדיפים להביא אותו לשם, אתה יכול לנחש את התשובה שלהם? כי את התשובה שלך "אני אוהב לאתגר את עצמי כמאמן" אני כבר שמעתי, והאופן בו הגנת על התשובה שלך לא גרמה לגלולה המרה הזו לרדת בצורה קלה יותר, רק יותר מדאיגה עם הנחרצות של הקביעה "אין שום סיכון"
אתה נשמע כמו אותם אנשים במכון שמזהירים שהדדליפט זה תרגיל פוצע..אתה הרי מבין שאני טוען שלעשות את זה בחצי שנה זה סיכון מוגבר ומיותר, ואתה עונה לי שיש דרכים לצמצם את הסיכון, וזה כמובן לא סותר את הטענה שלי.
תיקח אדם שהוא מתאמן מתחיל ששוקל 80 קילו, אתה יכול להביא אותו ל120 בנצ' ב6 חודשים או ב7 חודשים, תשאל 10 מאמנים ברמה הגבוה ביותר בכמה זמן הם מעדיפים להביא אותו לשם, אתה יכול לנחש את התשובה שלהם? כי את התשובה שלך "אני אוהב לאתגר את עצמי כמאמן" אני כבר שמעתי, והאופן בו הגנת על התשובה שלך לא גרמה לגלולה המרה הזו לרדת בצורה קלה יותר, רק יותר מדאיגה עם הנחרצות של הקביעה "אין שום סיכון"
מה נראה לך @OA ?יש פה מאמנים מנוסים שמבינים בתחום ההיפרטרופיה כנראה פי 10 ממני, אני רק יכול כאנקדוטה לומר שהאנשים הכי שרירים וגדולים שראיתי בחיי (מדבר רק על טבעיים כמובן) היו אלה דווקא שעבדו על כח וליפטינג, שנים יש לי את התחושה שכל ענף הבילדינג וה"היפרטרופיה" בנוי על פיזיולוגיה שהיא "משופרת" שלא באמת מניבה תוצאות לאנשים טבעיים, מדובר כאן אך ורק בתחושה והבחנה שלי,אני לא מבסס את זה על שום דבר מלבד הניסיון שלי.
(היה מחקר פעם שלקחו כמה קבוצות, אנשים שלקחו טסט ולא התאמנו, אנשים שלקחו טסט והתאמנו, ואנשים טבעיים שאכלו 200 גרם חלבון והתאמנו, אני כבר לא זוכר את הפרטים ואני מקווה שאני לא חוטא לאמת, אבל התוצאות הראו שהאדם המוזרק שלא התאמן גדל כמעט כמו האדם הטבעי שכן)