הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

Ss יחסינו לאן ?

• פותח/ת השרשור liani
  • פורסם בתאריך

liani

משתמש מתחיל
18
1
נק' מוניטין:
1
18
1
אהלן חבר׳ה
אני נמצא כבר קרוב לשלושה חודשים בSS ומרגיש שהכל כבר דיי תקוע, אוכל טוב אבל אפשר לשפר, ישן טוב ועשיתי ריסט אחד בכל התרגילים חוץ מדדליפט.
אני שוקל 76 על גובה 1.80
שיאים
סקוואט 120 3x5
בנץ׳ 92.5 3x5
פרס 52.5 3x5
דדליפט 1x5 142.5
מתח עם 10 קילו
מקבילים עם 14 קילו
כרגע אני מתכנן למשוך עוד שבועיים בערך, ממשיך מסה, ומתלבט מה הכי כדאי, להמשיך Ss בגרסה מתקדמת למרות שאני מעדיף להתחיל תוכנית עם עליה שבועית כמו לינארית או טקסס ?
אם לינארית או טקסס מה יתאים לי יותר ולמה ?
תודה רבה לעוזרים

נערך לאחרונה:
  • פותח/ת השרשור
חבר׳ה תודה רבה על התגובות, עשיתם לי סדר בראש.
בסופו של דבר המטרה שלי היא אכן פיתוח גוף ולכן נראה לי שלשם אלך
יש הצעות או המלצות על תוכנית או מאיפה להתחיל ?
😃

חבר׳ה תודה רבה על התגובות, עשיתם לי סדר בראש.
בסופו של דבר המטרה שלי היא אכן פיתוח גוף ולכן נראה לי שלשם אלך
יש הצעות או המלצות על תוכנית או מאיפה להתחיל ?
😃

נשמע שחשוב לך פיתוח גוף וגם כוח.

הייתי הולך על AB המורכב מתרגילים מורכבים כמו דדליפט, סקוואט, בנץ פרס, פרס מילטרי + כמה תרגילי עזר - שזה נתון לשיקול דעתך

זה פשוט- תוכנית כוח מטרתה לחזק אותך התרגילים מסויימים, לדוגמא סקוואט ודדליפט בהקשר הזה. תוכנית היפרטרופיה מטרתה להגדיל לך את השרירים, לדוגמא את הקוואדס בהקשר הזה.

גודל זה אחד הגורמים לכוח, נכון, והקוואדס זה השריר העיקרי בסקוואט ושריר עזר בולט בדדליפט, לכן מן הסתם שאחרי תקופה של אימוני כוח בסקוואט ודדליפט, עם המשקל על המוט יגיע גם הגודל בקוואדס.

אבל גודל זה רק אחד מהגורמים לכוח, ובתוכנית כוח חלק מההתקדמות תגיע מגודל, חלק ממערכת העצבים, חלק מהטכניקה, וכו.

בתוכנית שמטרתה כולה להגדיל את השרירים, הקוואדס יגדל הרבה יותר מאשר בתוכנית שהמטרה שלה זה להגדיל את הסקוואט, מהסיבה הפשוטה ששם כל ההתמקדות. בתוכנית כוח אתה מתעסק בכל הפרמטרים של כוח, בתוכנית היפרטרופיה אתה מתעסק נטו בפיתוח גוף.

זה כמו שתגיד שלשחות המון ישפר לך את הריצה יותר מאשר תוכנית ריצה. נכון, הסיבולת לב ריאה שלך תשתפר מהשחייה המון, אבל בסוף אתה לא יכול להשוות אירובי כללי לריצה ספציפית כשהמטרה היא להשתפר בריצה.
אתה כותב מעט דברים נכונים אבל בעיקר משלשל מהפה.

שתגיע לסקוואט/דדליפט 200 לחזרות ובנץ 120 לחזרות תעדכן אותנו אם גדלץ או לא.

אתה כותב מעט דברים נכונים אבל בעיקר משלשל מהפה.

שתגיע לסקוואט/דדליפט 200 לחזרות ובנץ 120 לחזרות תעדכן אותנו אם גדלץ או לא.
איפה ראית שכתבתי שלא גודלים מלהתחזק? ולמה אתה ישר תוקף אותי במקום לדון כמו בנאדם?

לחלק השני שכתבת, כבר אמרתי ש:
עם המשקל על המוט יגיע גם הגודל בקוואדס.

משקל על המוט יביא לגדילה של הקוואדס, אבל ההבדל בין פיתוח כוח לפיתוח שריר שבפיתוח כוח נרצה שהקוואדס יקבלו חלק מהעומס, וששאר שרירי הגוף הרלוונטים יקבלו כמה שיותר כדי לעזור ולהרים יותר משקל, לעומת שבפיתוח הגוף נרצה שהקוואדס יקבלו כמה שיותר מהעומס ושהשרירים האחרים ישארו בחוץ עד כמה שניתן.

* פווארליפטרים ברמות הגבוהות ביותר עושים הרבה עבודה ספציפית לפיתוח מסת שריר.
* הם עדיין לא יראו דומה לבאדיבילדר ברמה גבוהה.

זה עדיין לא יועיל כמו לעשות תוכנית שהמטרה היחידה שלה זה פיתוח גוף טהור, למה להוריד גז מאזורים מסוימים כשאתה יכול להמשיך לתת עליהם גז ובו זמנית לתת עבודה גם לחלקים יותר קטנים?
כי פיתוח גוף זה קודם כל פרופורציות ורק אחרי זה גודל
גם החזה והקוואדס לדוגמא יגדלו פחות בתוכנית כוח מאשר בתוכנית היפרטרופיה
שריר ששואל את עצמו איזה תכנית הוא עושה עכשיו, למי הוא פונה לעזרה?

לא הבנתי מה אתה רוצה. בתוכנית כוח אתה משקיע בהרבה דברים במקביל, אחד מהם זה שרירים גדולים יותר. בתוכנית פיתוח גוף אתה תשקיע רק בשרירים גדולים יותר.

כי פיתוח גוף זה קודם כל פרופורציות ורק אחרי זה גודל

פיתוח גוף זה פיתוח גוף, משמע עלייה במסת שריר. אני לא מדבר עכשיו על פיתוח גוף תחרותי

פיתוח גוף זה פיתוח גוף, משמע עלייה במסת שריר. אני לא מדבר עכשיו על פיתוח גוף תחרותי
ייעוץ - לקראת סיום חיטוב, מה התכנית הבאה?
לא הבנתי מה אתה רוצה. בתוכנית כוח אתה משקיע בהרבה דברים במקביל, אחד מהם זה שרירים גדולים יותר. בתוכנית פיתוח גוף אתה תשקיע רק בשרירים גדולים יותר.
תקרא קצת יותר בעיון
ייעוץ - Ss יחסינו לאן ?

תקרא קצת יותר בעיון
תקרא אתה קצת יותר בעיון: לא אמרתי לרגע שמסת שריר לא משתפרת בתוכנית כוח, אלא שהיא משתפרת פחות מאשר אם היית עושה תוכנית לפיתוח גוף. אתה חושב שתוכנית כוח זה פשוט תוכנית היפרטרופיה לחזה, לקוואדס ולשרשרת אחורית. אז זה לא.
אם להתאמן אימוני כוח יועיל לאימוני פיתוח גוף אחרי זה? כן, בגלל כל מיני סיבות עקיפות.
אם להתאמן אימוני כוח כשהמטרה מלכתחילה היא פיתוח גוף זה עדיף מאשר לעשות תוכנית סטנדרטית לפיתוח גוף מההתחלה? ממש לא, עדיף תוכנית שהמטרה שלה זהה לשלך.

אני עדיין לא מבין במה אתה שולל את מה שאני אומר, ואתה מביא לי תגובה מ2012 בתקופה שאנשים פה חשבו שלעשות SS זה אידיאלי למתחילים בלי קשר למטרה שבפועל זה מאוד רחוק מזה. אתה לא תגדל יותר מתוכנית כוח מאשר מתוכנית "בילדינג". אחרת פאוורליפטרים היו יותר גדולים ממרי אולימפיה

אני עדיין לא מבין במה אתה שולל את מה שאני אומר, ואתה מביא לי תגובה מ2012 בתקופה שאנשים פה חשבו שלעשות SS זה אידיאלי למתחילים בלי קשר למטרה שבפועל זה מאוד רחוק מזה. אתה לא תגדל יותר מתוכנית כוח מאשר מתוכנית "בילדינג". אחרת פאוורליפטרים היו יותר גדולים ממרי אולימפיה
זאת בדיוק מה שאני טוען, שאימוני סקוואט בנץ דדליפט יתנו לך גדילה יותר ממה שאתה מכנה "אימוני סטייל פיתוח גוף", הסיבה שמרים משקולות לא יכול להיות מר אולימפיה היא בגלל שבפיתוח גוף הפרמטר הראשון שנחשב הוא הפרופורציות בין השרירים ורק לאחר מכן הגודל, ולכן כמה שמרים משקולות יהיה גדול זה לא רלוונטי אם אין לו פרופורציות.
ולכן כשאני מתרשם ממישהו שהמטרה שלו היא להראות גדול יותר או שהוא שחיף שהכל אצלו קטן אני אמליץ לו להתבסס על התקדמות ממושכת עם סבד- קודם כל כדי שיגדל.

מה שכן ובזה אתם צודקים, תכנית כוח אמורה להביא להתקדמות בהרבה מישורים ולא כולם הולכים יד ביד עם מסת שריר (כגון חודש העצימות בקורטה), אז בשלבי המתאמן המתחיל כאשר באימון אחד ניתן לכלול את כל העקרונות אז אמליץ על תכנית כוח כמות שהיא, אך בשלבי המתאמן המתקדם כאשר אני נדרש לפצל את האימונים ובכל אימון לעבוד על עיקרון אחר בהחלט ניתן יהיה לומר שזה בזבוז אם המטרה היא גודל של השריר בלבד, ולכן במצב כזה אני אקח מהתכנית את החלק שמתאים לי.

זאת בדיוק מה שאני טוען, שאימוני סקוואט בנץ דדליפט יתנו לך גדילה יותר ממה שאתה מכנה "אימוני סטייל פיתוח גוף", הסיבה שמרים משקולות לא יכול להיות מר אולימפיה היא בגלל שבפיתוח גוף הפרמטר הראשון שנחשב הוא הפרופורציות בין השרירים ורק לאחר מכן הגודל, ולכן כמה שמרים משקולות יהיה גדול זה לא רלוונטי אם אין לו פרופורציות.
ולכן כשאני מתרשם ממישהו שהמטרה שלו היא להראות גדול יותר או שהוא שחיף שהכל אצלו קטן אני אמליץ לו להתבסס על התקדמות ממושכת עם סבד- קודם כל כדי שיגדל.

מה שכן ובזה אתם צודקים, תכנית כוח אמורה להביא להתקדמות בהרבה מישורים ולא כולם הולכים יד ביד עם מסת שריר (כגון חודש העצימות בקורטה), אז בשלבי המתאמן המתחיל כאשר באימון אחד ניתן לכלול את כל העקרונות אז אמליץ על תכנית כוח כמות שהיא, אך בשלבי המתאמן המתקדם כאשר אני נדרש לפצל את האימונים ובכל אימון לעבוד על עיקרון אחר בהחלט ניתן יהיה לומר שזה בזבוז אם המטרה היא גודל של השריר בלבד, ולכן במצב כזה אני אקח מהתכנית את החלק שמתאים לי.
לא בקטע לזלזל, אבל פשוט לא נכון

זאת בדיוק מה שאני טוען, שאימוני סקוואט בנץ דדליפט יתנו לך גדילה יותר ממה שאתה מכנה "אימוני סטייל פיתוח גוף", .

לא הם לא, זה בדיוק הקטע של פיתוח גוף שאין תרגילי חובה, אתה יכול במקום סקוואט לעשות פשיטות ברכיים, במקום בנץ' לעשות פרפר או אנערף והרגליים והחזה שלך יגדלו באותה מידה, לסקוואט בנץ' ודדליפט יש יתרונות אחרים שלא קשורים לפיתוח מסה

לא הם לא, זה בדיוק הקטע של פיתוח גוף שאין תרגילי חובה, אתה יכול במקום סקוואט לעשות פשיטות ברכיים, במקום בנץ' לעשות פרפר או אנערף והרגליים והחזה שלך יגדלו באותה מידה, לסקוואט בנץ' ודדליפט יש יתרונות אחרים שלא קשורים לפיתוח מסה
ואם כבר הפוך, בסיטואציות מסויימות התרגילים האלה לדעתי פחות טובים מאחרים לפיתוח גוף

לא בקטע לזלזל, אבל פשוט לא נכון
אתה תעשה מה שאתה חושב שצריך לעשות ופותח האשכול יעשה מה שהוא חושב לנכון לעשות על פי הדיון בנינו
זה בדיוק הקטע של פיתוח גוף שאין תרגילי חובה
יש הבדל גדול בין חובה למועיל יותר ומועיל פחות

אתה תעשה מה שאתה חושב שצריך לעשות ופותח האשכול יעשה מה שהוא חושב לנכון לעשות על פי הדיון בנינו

יש הבדל גדול בין חובה למועיל יותר ומועיל פחות
לפיתוח גוף כנראה שתרגילים מבודדים יעילו יותר. בעיקר מכונות, סמין מאשין וכ'ו. לתרגילים מורכבים יש יתרונות אחרים כמו שאמרתי.

הוא לא, הגוף שלך לא יודע איזה תרגיל אתה מבצע. הוא רק יודע שאתה עובד על שריר מסוים, לא אכפת לו אם אתה עושה לג פרס במקום סקוואט.

לג פרס זה תרגיל מורכב.
בנוסף, כן אכפת לו כי בסקוואט עובדים יותר שרירים. אולי לקוואדס ספציפית פחות אכפת (אולי!), אבל לשרירים אחרים אכפת כי הם מקבלים בסקוואט עבודה שהם לא מקבלים בלג פרס.

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית