הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)
Resource icon

הלוג של פומפה השמן - החזרה מהצללים

אימון B
Squat 135K 5X1
היה סביר, לא רציתי לחזור ישר ל140 אבל הייתי מצליח
Press 55K 5X1
Dips 20K 5X3
דווקא בסט השלישי קבלתי אטרף ועשיתי 7, אבל עכשיו אחרי האימון אני מרגיש כאילו נקרע לי השריר בחזה, כמה צפוי.. כשאני מוציא אותו קדימה (כמו בסקוואט לדוגמא) אז הוא והרוחב גבי של צד ימין כואבים.. אין דקירות כמו של דלקת אבל כאב לא מוסבר כזה.. בכל מקרה אני שם כבר מעכשיו קרח חח

אימון גרוע..
הסקוואט של יום שלישי החזיר את הכאבים של הפציעה ברמה מספיק מעצבנת.. אני לא עושה סקוואט כבד עד שזה עובר לגמרי!
Deadlift 150K 5X1 היה קצת קשה והכאב של הפציעה הפריע לי ברוב החזרות
Bench press 95K 2X1
הטכניקה הייתה ממש על הפנים, ניסיתי להוריד את המוט לאיזור הבטן והוא עלה לי בשלבים.. אני צריך לשלב לעצמי טכניקה שתיהיה לי נורמלית, אולי שילוב של הקשתה של הגב עם מרפקים בחוץ ולא בפנים.
מתח 8X1 BW כי הייתי חייב לזוז

אחרי הפציעה בגלוטס מקסימוס-האמסטרינג, הפציעה בחזה/גב/כתף אחורית (או מה שזה לא יהיה) וכל האיזור ההוא, עכשיו גם הגיע תורו של הקרסול שהחליט להתעקם לי וכנראה שיש לי נקע (דרכתי לא טוב על הרגל עם החלק החיצוני) ומה שמצחיק שעדיין אף אחד מהפציעות האלו לא עברו סופית ועכשיו אני ממש בן אדם פצוע. כיףכיףכיף

תנוח טוב, תתאושש, קח את הזמן.

כן, כנראה שניקח שבוע הפסקה מהאימונים לצערי הרב, ואז ניתן בראש בדדליפט סוף סוף

עריכה:
שעה 22:00 אחרי מקלחת, מרגיש שלהיות בבית זה בזבוז, רציתי ללכת לדפוק לפחות אימון בבנצ' ומתח אבל היה מאוחר מדי ונסגר.. אני אלך מחר, רביעי וחמישי כי בשישי אני לא יכול להתאמן.

נערך לאחרונה:
אימון A, הנקע כמעט ולא מורגש.. טיפלתי בזה כמו שצריך
Deadlift 120K 5X1
אומנם הנקע לא הורגש, אבל הפציעה של הגלוטס עדיין מפריעה לי בכל תחילת ונעילת התנועה.. כל פעם לפני המשיכה אני מנסה להמנע מהתחלה מהירה כדי שלא יכאב ואז אין גם את הכוח המתפרץ..
אני שום מתחיל עם הקרח ;maeq

Bench press 90K 5X1
האחרון היה בכשל.. דחקתי עם גב מוקשת, רגליים לוחצות אבל מרפקים יוצאים והרגשתי כל כך רפוי כל התנועה.. אני חייב לסדר את הכיווץ בפלג גוף עליון כי זה מרגיש לי רע

Pullups 10K 5X3

תרגיש טוב. אל תזלזל ותעשה הכל להתאושש ולהשתקם כמו שצריך, עדיף על פני החמרה.

תרגיש טוב. אל תזלזל ותעשה הכל להתאושש ולהשתקם כמו שצריך, עדיף על פני החמרה.
תודה רבה.. אני ממש לא מזלזל בפציעות שלי, פשוט כבר חשבתי שהחלמתי מהפציעות אבל הן חזרו לי שוב.

הערה לעצמי שאני לא אשכח:
- לחזור לטקסס 5X5 של הסקוואט. כן, לצערי אני צריך לעשות את הדרך שעשיתי מחדש.. שרפתי את כל הזמן הזה לחינם. הפציעה הורידה לי את הסקוואט ל140 וזה על הפנים. אני באמת מקווה שכל הבולשיט הזה של "זכרון שריר" נכון ואני אחזור למשקלי שיא שלי בחודש-חודשיים. (כן בטח)
רק שהפציעה המזורגגת הזאת תעבור כבר..

נערך לאחרונה:
אימון B
Squat 20K 20X3, 40K 10X1, 70K 5X1
אחרי ה60 חזרות של המוט ריק (האמת שזה יותר, לא ספרתי ממש אחרי ה15 ונתתי בכל הכוח) בקושי יכלתי ללכת חחחחח, בכל מקרה בזה עוד לא הרגשתי כל כך את הפציעה, וגם לא ב40, אבל ב70 הרגשתי אותה טיפה ואני קצת מתבאס על הסט הזה.

Dips 10K 5X1
המשקל נמוך בגלל פציעה אחרת וחדשה. חח אני כבר לא מתפלא מהפציעה הזאת.. ביום חמישי שעבר שעשיתי בנץ', ניסיתי להתפקס עם הטכניקה והורדתי את המוט לבטן, הכנסתי את המרפקים פנימה ואז כשדחקתי זה הרגיש כאילו אני דוחק עם הבייספס ומאז הוא די כאב לי.. כמו בפציעה הראשונה, חשבתי לא רציני.. עד שעשיתי את המקבילים וכל היד כאבה לי. בכללי היא לא כואבת בשום תרגיל אחר

Press 57.5 4X1

אני יודע שבתכלס רק מנוחה של איזה שבועיים מאימונים זה מה שכנראה יפתור הכל אבל אני לא רוצה.. אני אבדוק אופציות

אימון C
Deadlift 140 5X1, 160X0
בגדול, ננתי לעצמי כמה ימים של RICE (קרח, הזרמת דם לשרירים, מנוחה וכו') ועד ה100 קילו לא הרגשתי כלום.. ב120 כבר התחלתי לאמץ את הגלוטוס והתחלתי להרגיש את המקום כואב, ב140 משכתי למרות המרגש הלא נוח ואז עשיתי ב160 כבר איך שבאתי למשוך הרגשתי את כל הגלוטוס נמתך וכואב אז ויתרתי..

Bench press 95K 2xFx1
ניסיתי שלשה, עיקמתי את המפרק בחזרה השניה ובחזרה השלישית כבר לא הצלחתי.. אפילו שהקצב התקדמות נוראי, זה פחות מפריע לי.

Shrugs 140K 5X3

בקיצור, אני לא יודע מה אני אעשה עם הפציעה.. אני אתייעץ ואגיע להחלטה

אתה לא חושב שאתה קופץ מהר מידי במשקלים? במיוחד שאתה פצוע1..
תקח הפסקה, עדיף לנוח ושזה יעבור מאשר להחמיר את המצב.

גם אני לא מבין אם ב 120 אתה מתחיל להרגיש אז תוותר לא שווה להחמיר את הפציעה בגלל זה

אתה לא חושב שאתה קופץ מהר מידי במשקלים? במיוחד שאתה פצוע1..
תקח הפסקה, עדיף לנוח ושזה יעבור מאשר להחמיר את המצב.

גם אני לא מבין אם ב 120 אתה מתחיל להרגיש אז תוותר לא שווה להחמיר את הפציעה בגלל זה

חבריי, זה האיירון באג חח. כשאני מרגיש טיפה כאב ואני אומר לעצמי בלב.. יאללה, אז יכאב טיפה אבל נסגור 160 קילו.. לפחות סגרתי 140 ואני לא מתחרט.. אני לא מרגיש עכשיו את הפציעה במיוחד.. בכל מקרה שאלתי את רן, נראה אם הוא יענה 😛

טוב מאוד שלא ויתרת, גם אני הייתי לפחות מנסה.
אבל אתה קופץ במשקלים קצת מהר מידי לטעמי, קח לדוגמה את הבנץ שהיה לך 90X5F וקפצת ל95X2F בשלושה ימיים.

חבריי, זה האיירון באג חח. כשאני מרגיש טיפה כאב ואני אומר לעצמי בלב.. יאללה, אז יכאב טיפה אבל נסגור 160 קילו.. לפחות סגרתי 140 ואני לא מתחרט.. אני לא מרגיש עכשיו את הפציעה במיוחד.. בכל מקרה שאלתי את רן, נראה אם הוא יענה 😛
חח תהיה בריא 😵

טוב מאוד שלא ויתרת, גם אני הייתי לפחות מנסה.
אבל אתה קופץ במשקלים קצת מהר מידי לטעמי, קח לדוגמה את הבנץ שהיה לך 90X5F וקפצת ל95X2F בשלושה ימיים.

הבנץ' 90X5 לא היה בפייל, ודווקא בגלל שהצלחתי אז אמרתי לעצמי שאפשר לנסות 95
הבעיה אצלי היא לא שנגמר לי הכוח מדחיקה נקיה ורגילה, אלא שאני עושה כל מני טעויות בזמן הבנץ' שגומרות לי את הכוח.. אפילו שדחקתי כמו אצל ריפטו זה היה דחיקה חלקה.

התחלתי את הפרוטוקול פציעות, אני אעדכן כאן כל יומיים את האימון של הסקוואט ואחריו את האימון הרגיל.
זאת טבלאת המשקלים שאני אמור לעשות:

45 45 55
45 55 65
55 55 65
55 65 75
65 65 75
65 75 85
75 75 85
75 85 95
85 85 95
85 95 105
* עד לכאן כל המשקלים הם ל25 חזרות

105 105 110
* 15 חזרות

110 110 115
* 10 חזרות

125 125 125
135 135 135
*5 חזרות

אני די ריאלי, לעשות 15 חזרות עם 110 קילו (לדוגמא) על הגב זה קשה מבחינת סיבולת, אני אנסה לעשות כמה שאפשר
בסוף כשאני אצליח לעשות 135 ל3 סטים אני אתחיל נפח של טקסס מהתחלה כשגם יחסית הסיבולת לנפח שלי תיהיה בסדר.

יום ראשון לפרוטוקול:
Squat 20K 25X3
Bench press 92.5K 4xFx1
הפעם אין לי תירוצים, הטכניקה הייתה יחסית בסדר, לא התפקשש לי המוט, אבל כן נגמר לי הכוח בחזרה האחרונה.
Pullups 12.5K 5X3

נערך לאחרונה:
יום שני לפרוטוקול:
Squat 45K 25X2, 55K 25X1

יום שלישי לפרוטוקול:
Squat 45K 25X1, 55K 25X1, 65K 26X1
Press 50K 5X3
Dips - עשיתי סט אחד של 5 עם 10 קילו וכאב לי עוד מהפציעה של הבנצ'. אין לי כוח לטפל גם בזה בו זמנית אז אני מחליף את התרגיל עד שזה יעבור טבעי.
לכן החלפתי ב:
Incline Bench press 60K 5X2
סתם ניסיתי את הבנץ' אבל אני לא יודע כמה אפקטיבי זה יהיה בתור תרגיל עזר, אני אחפש אופציות אחרות..

גרף התקדמות
Back
למעלה תחתית