הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)
Resource icon

הלוג של פומפה השמן - החזרה מהצללים

כן, אבל אני באמת מאמין שזה שאלה של להתחזק, כל האזור הימני שלי מאווווד חלש..
זה שהאיזור חלש זאת לא סיבה לכאב במקום הפציעה, הרי פעם גם היית חלש אבל לא כאב לך ככה. הטכניקה שלך באמת מושלמת?

זה שהאיזור חלש זאת לא סיבה לכאב במקום הפציעה, הרי פעם גם היית חלש אבל לא כאב לך ככה. הטכניקה שלך באמת מושלמת?
חלש כן יכול להיות סיבה מכיוון שהשריר פועל בצורה אינטנסיבית בגלל השרירים החלשים באזור. החלק הימני (הכואב) זה החלק שנפצעתי בו במיניסקוס בברך ועבר דילדול שרירי כבד (לא היה פעיל בכלל כמעט 3 חודשים רצוף) זה קרה לפני 4 שנים...
כן אני הייתי מרגיש עקיצות\כאבים קלים בתנוחות מסויימות (בעיקר כשהייתי מסתפר גלח במהלך השירות הצבאי והייתי נשען במנח קצת לא פרופורציונלי והייתי מרגיש כאבים קלים באגן הימני) והרגשתי את האזור לפני שהתחלתי SS, אבל לא בצורה כזאת קיצונית, ובמהלך התוכנית הכאב נעלם, ואז חזר בצורה קיצונית במשקל גבוהה יותר..
הטכניקה שלי לא מושלמת בגלל הברך, אני מנסה למצוא לה פתרון

חלש כן יכול להיות סיבה מכיוון שהשריר פועל בצורה אינטנסיבית בגלל השרירים החלשים באזור. החלק הימני (הכואב) זה החלק שנפצעתי בו במיניסקוס בברך ועבר דילדול שרירי כבד (לא היה פעיל בכלל כמעט 3 חודשים רצוף) זה קרה לפני 4 שנים...
כן אני הייתי מרגיש עקיצות\כאבים קלים בתנוחות מסויימות (בעיקר כשהייתי מסתפר גלח במהלך השירות הצבאי והייתי נשען במנח קצת לא פרופורציונלי והייתי מרגיש כאבים קלים באגן הימני) והרגשתי את האזור לפני שהתחלתי SS, אבל לא בצורה כזאת קיצונית, ובמהלך התוכנית הכאב נעלם, ואז חזר בצורה קיצונית במשקל גבוהה יותר..
הטכניקה שלי לא מושלמת בגלל הברך, אני מנסה למצוא לה פתרון
הבנתי, אתה במצב הרבה יותר מורכב מהמצב שלי.. יש לך סרטון של הסקוואט? ואיך הכאבים בדדליפט אגב

הבנתי, אתה במצב הרבה יותר מורכב מהמצב שלי.. יש לך סרטון של הסקוואט? ואיך הכאבים בדדליפט אגב
אני ממש מסתייג מלעשות סרטון של 40 קילו 😛 אני לא עושה דדליפט כרגע, אני מנסה להשתקם ולתת דגש לסקוואט בלבד.

אני ממש מסתייג מלעשות סרטון של 40 קילו 😛 אני לא עושה דדליפט כרגע, אני מנסה להשתקם ולתת דגש לסקוואט בלבד.
חח אל תיהיה מצחיק אני מעלה סרטונים שלי עם 60 קילו זה לא יותר טוב

איצון a
Squat 70kg 3x5
Bench press 90kg 1x2xf
נכשלתי בשלישית, אני אתחיל רוטציה כלשהיא לבנץ
Sumo deadlift 120kg 3x5
זה כל כך קל שזה כבר חשוד..

@^pala
@talp
@akyeruc
חבר׳ה רציתי רק לשאול אותכם, ניסיתם בנתיים בזמן הזה שאתם לא מתאמנים כמו שצריך, לעשות סקוואטים קלים בטכניקה מושלמת? הנקודה שלי היא שאני כבר שבוע וחצי שכן עושה סקוואט ודדליפט, ולא מרגיש את הפציעה, אבל אני שם דגש מטורף על הטכניקה בשתי התרגילים האלה. מה אתם אומרים?

אני יכול להגיד לך בדיוק הפוך.
באחד האימונים העלתי משקל ל 80 בשביל לבדוק טכניקה עם משקל "בינוני", ועשיתי תנועה לא טובה.
זה גרם לכאבים שלי לחזור למצב אקוטי ל4 ימים אם אני לא טועה (לא יכלתי לזוז כמעט).
אגב באותו האימון (עם כאבי גב מפחידים שהשביתו אותי) עשיתי דדליפט 120 קילו ולמרות שהאיזור היה רגיש לא הרגשתי כאבים בזמן הדדליפט, ככה שאני בטוח עושה דדליפט כמו שצריך. זה נטו הסקוואט שלי.

מאז אותו אימון הכאבים שלי חזרו להיות קצת יותר כואבים והכאב שהיה מרוכז באגן חזר להקרין לגב תחתון.

ככה שאני מצטער שחשבתי בכלל לבדוק טכניקה עם משקל גבוה יותר.
מה גם שב60 קילו (משקל העבודה שלי בחצי שנה האחרונה אם לא יותר) עושה לי טיפה כאבים מידי פעם.
נעזרתי במדריך והבנתי שיש לי היפראקסטנשן בגב תחתון וזה הדבר היחידי שגורם לי לכאבים/לא להחלים.
כרגע אני הולך לעבוד על סקוואט חופשי, כי בסקוואט חופשי אני שומר על גב תחתון/אגן ניטרלי, בנוסף לעשות מתיחות חזקות לאיזור הקדמי של המפשעה שכנראה חלש ותפוס (השרירים הקדמיים קצרים לעומת האחוריים שארוכים ובכך זה גורם לגוף שלי להיות בהיפראקסטנשן).

אני יכול להגיד לך בדיוק הפוך.
באחד האימונים העלתי משקל ל 80 בשביל לבדוק טכניקה עם משקל "בינוני", ועשיתי תנועה לא טובה.
זה גרם לכאבים שלי לחזור למצב אקוטי ל4 ימים אם אני לא טועה (לא יכלתי לזוז כמעט).
אגב באותו האימון (עם כאבי גב מפחידים שהשביתו אותי) עשיתי דדליפט 120 קילו ולמרות שהאיזור היה רגיש לא הרגשתי כאבים בזמן הדדליפט, ככה שאני בטוח עושה דדליפט כמו שצריך. זה נטו הסקוואט שלי.

מאז אותו אימון הכאבים שלי חזרו להיות קצת יותר כואבים והכאב שהיה מרוכז באגן חזר להקרין לגב תחתון.

ככה שאני מצטער שחשבתי בכלל לבדוק טכניקה עם משקל גבוה יותר.
מה גם שב60 קילו (משקל העבודה שלי בחצי שנה האחרונה אם לא יותר) עושה לי טיפה כאבים מידי פעם.
נעזרתי במדריך והבנתי שיש לי היפראקסטנשן בגב תחתון וזה הדבר היחידי שגורם לי לכאבים/לא להחלים.
כרגע אני הולך לעבוד על סקוואט חופשי, כי בסקוואט חופשי אני שומר על גב תחתון/אגן ניטרלי, בנוסף לעשות מתיחות חזקות לאיזור הקדמי של המפשעה שכנראה חלש ותפוס (השרירים הקדמיים קצרים לעומת האחוריים שארוכים ובכך זה גורם לגוף שלי להיות בהיפראקסטנשן).
ממליץ לך לבקש עזרה אפילו מריפ עצמו בפורום שלו, הוא מגיב הרבה ויש שם אנשים מאוד מוכשרים ובעלי ידע

ממליץ לך לבקש עזרה אפילו מריפ עצמו בפורום שלו, הוא מגיב הרבה ויש שם אנשים מאוד מוכשרים ובעלי ידע
אני מאמין שאני אצליח לעשות את זה רק עם בנאדם אחד על אחד, או במקרה הגרוע מול מראה כשאני מסתכל מהצד.
המדריך ניסה להסביר לי איך ליישר את הגב בתחתית הסקוואט אבל לא הצלחתי "לשלוט" בגב כמו שצריך וגם כשבטעות הצלחתי ליישר את הגב אז אחרי שנייה איבדתי את זה.
כשהצלחתי ליישר פתאום הרגשתי את השרירי רגליים עובדים ממש חזק לעומת הגב התחתון שבד"כ עובד.
אבל עדיין אני מרגיש כאילו זה תורה מסיני להתרגל לתנועה הזאת. לדעתי זה רק מחזק את הטענה שלי שהשרירים שלי פשוט לא שווים (מבחינת הכוח,גמישות ואורך) ובגלל זה אני נוטה להיפר אקסטנשן.

פומפה מה אתה אומר? גם לך יש משהו בסגנון?

אני מאמין שאני אצליח לעשות את זה רק עם בנאדם אחד על אחד, או במקרה הגרוע מול מראה כשאני מסתכל מהצד.
המדריך ניסה להסביר לי איך ליישר את הגב בתחתית הסקוואט אבל לא הצלחתי "לשלוט" בגב כמו שצריך וגם כשבטעות הצלחתי ליישר את הגב אז אחרי שנייה איבדתי את זה.
כשהצלחתי ליישר פתאום הרגשתי את השרירי רגליים עובדים ממש חזק לעומת הגב התחתון שבד"כ עובד.
אבל עדיין אני מרגיש כאילו זה תורה מסיני להתרגל לתנועה הזאת. לדעתי זה רק מחזק את הטענה שלי שהשרירים שלי פשוט לא שווים (מבחינת הכוח,גמישות ואורך) ובגלל זה אני נוטה להיפר אקסטנשן.

פומפה מה אתה אומר? גם לך יש משהו בסגנון?
קצת קשה לי לתאר את הסקוואט שלך, יש לך סרטון? אתה לוחץ חזק את הבטן פנימה? זה חשוב מאוד.

אימון B
צבא מסריח, לקחו את כל המתקן של החדר כושר לאוגדה אחרת והשאירו לנו דמבלים, מתח ומוט דבליו.. הא כן והמון הליכונים זה מאוד חשוב
בני זונות בנתיים אני נאלץ לעשות כל מני תרגילים עם הדמבלים (יש סהכ עד 25 קילו) אז אני אאלתר אימונים עד חמישי שאגיע הביתה

קצת קשה לי לתאר את הסקוואט שלך, יש לך סרטון? אתה לוחץ חזק את הבטן פנימה? זה חשוב מאוד.

אימון B
צבא מסריח, לקחו את כל המתקן של החדר כושר לאוגדה אחרת והשאירו לנו דמבלים, מתח ומוט דבליו.. הא כן והמון הליכונים זה מאוד חשוב
בני זונות בנתיים אני נאלץ לעשות כל מני תרגילים עם הדמבלים (יש סהכ עד 25 קילו) אז אני אאלתר אימונים עד חמישי שאגיע הביתה
http://www.lbs.co.il/threads/48503/
כן אני מכניס את הבטן/עושה שריר

http://www.lbs.co.il/threads/48503/
כן אני מכניס את הבטן/עושה שריר
משהו אצלך בסקוואט מאוד מאוד מוזר לי
הזווית של הגב שלך היא סוג של HB ואתה עושה בכלל LB
squat-balance-line.jpg

שים לב שהגב אצלך נראה כמו בתמונה האמצעית. יש גם גלישה קטנה.. מניסיוני האישי יש לי סדר פעולות כשאני נכנס לסקוואט וכרגע הטכניקה נראת לא רע + לא כואב לי בכלל. כשאתה עומד זקוף בהתחלה, תתחיל את התנועה בכך שאתה מוציא את הברכיים קדימה ולצדדים ועוצר אותם באיזור קו האצבעות (אפשר לעבור בקטנה, הכל עיניין של נוחות כל עוד הן נעצרות)
בזמן הזה אתה מושך הכי חזק את הטוסיק שלך אחורה ואת הבטן לוחץ חזק ואתה מגיע למצב של מתיחות מלאה בפלג גוף תחתון. את החזה תתקן גם כן ותצלם שוב.

אחרי כמה אימוני דאמבלים שאני מוותר לעדכן אותם כאן מהבושה 🤭 אבל כעקרון האימון שלי בבסיס זה סקוואט כשאני מחבק את הפלטות שנשארו (כרגע אני מחבק 40 קילו חח) ושואף לעשות טכניקה כמה שיותר טובה. אחר"כ דאמבל בנץ' פרס עם המקסימום משקל האדיר שיש לנו (25 קילו! לכל פאקינג יד!) לאיזה 10 חזרות ל3 סטים. אחר"כ מפמפם יד קדמית ואחורית (לפחות שזה עוזר בבנץ), מתח עם משקל, אפילו דדליפט עם ה25 קילו דאמבלס עשיתי.. המצב באמת קשה.

אימון C
Squat 80KG 3x5
טכניקה מעולה, הכי טובה עד היום לדעתי, הייתי מרוצה שאפילו לא הרגשתי צורך לצלם את הסט השלישי

@moo אני צריך להודות לרן כרגיל. אז, תודה רן

Bench press with stop 80KG 3x5
המשתמשתי באחיזת הברבור (להשים את האמה על הפס בצד של המוט) ודווקא בגלל שהטווח תנועה מתקצר ממש זה הקל עליי.
Sumo Deadlift 130KG 1x5

אני שמח לבשר שכרגע שילוב של הקפדה על הטכניקה הטובה, הקליקים שאני מוציא מידי שבועיים אצל הכרירופרקט והlumber11 של defranco הביאו ל0 כאב בזמן האימון, הלוואי שסיימתי עם הפציעה הנוראית הזאת.[/media]

לא רק שדפקו לנו תציוד מהחדר כושר, עכשיו כרגע אין גם מי שיפתח אותו אז אני נדפק כל השבוע -.-
היום נשקלתי 76.5 😣
אימון A
Squat 85KG 3x5
Bench press 70KG 3x5
Sumo Deadlift 140KG 1x5
דדליפט היה קל אבל אני מרגיש שיש לי בעיה באחיזה, יוצא לי שהידיים נתקעות ברגליים וזה ממש לא נוח. פתרון?

אימון B
Squat 90kg 3x5
Press 55kg 5,5,3
Sumo deadlift 150kg 1x5

שבועיים לא התאמנתי בגלל צהל, ירדתי ל77 קילו, באמת שנשבר לי כבר.. אני מתחיל לחזור בי לגבי ההשתתפות בתחרות 🫤 (רן אתה יכול להיות רגוע אני אבוא לתקלט בכל מקרה)

אימון A
Squat 95KG 3x5
Bench press 70KG 3x5
Sumo deadlift 160x2xf
הפעם שמתי חגורה בדדליפט כי ה150 קילו לפני שבועיים היה קשה בלי חגורה, אבל לא עלה עד הסוף וגם הטכניקה לא הייתה הכי טובה..

תבוא לקבל נסיון ולהציב תוצאה התחלתית
גם התחרות האחרונה שלי לא הייתי בשיא מלבד דדליפט
אבל זה איפשר לי לקבוע נקודת התחלה

גרף התקדמות
Back
למעלה תחתית