הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

ייעוץ פציעה היום באימון

liavsg

משתמש קבוע
1,223
0
נק' מוניטין:
477
1,223
0
היי, טוב אני מתאמן SS, והיום נפצעתי באימון בסט השני של הסקוואט.
בחזרה השניה, הרגשתי כאב חד בגב התחתון ומיד הפסקתי את הסט, עכשיו חזרתי הביתה ואני שם קרח בנתיים.
במקרה צילמתי את זה וראיתי שבעליה (אני עושה HB ד"א) בסקוואט אני נשען כזה על העקבים והגב בשיפוע גדול יותר מבירידה, מקווה שתבינו, אני לא יכול עלות את הסרטון כי מעצבים מחקתי אותו.
מה לעשות בנתיים?

לי יש את אותה בעייה של כאבים בגב התחתון בשלושה אימונים אחרונים(גם אני עושה HB) אני עשיתי back extantion וזה עזר מאוד וגם מתיחות אחריי האימון. מקווה שזה יעזור

כפי שנאמר תעשה המון מתיחות ובמקום קרח תעשה ההפך חימום לגב במיקרה ויש סאונה אז תלך ותעשה לפחות 4 כניסות....
תעשה דדליפט עם משקל קל אך גב עקום ורגליים ישרות (זה עזר לי מאד כשניפצעתי)

בשום אופן לא לעשות מתיחות כי אתה לא יודע אם זה כיווץ או מתיחה. בנתיים שבוע ראשון רק קרח כמה פעמים ביום למשך 15 דקות. אם זה כיווץ זה אמור להשתחרר לכל היותר תוך שבוע , אחרת זו מתיחה . שבוע שני תוכל להתחיל גמישות עד גבול כאב ושבוע שלישי לחזור למשקלים נמוכים ולהתקדם לאט לאט. שבוע שני תוכל לשלב חום-קור . כל המשפטים האחרונים זה במקרה של מתיחה.

מבחינת הביצוע של הסקואט אתה אמור לכוץ את הגב התחתון כמה שיותר מה שימנע/יפחית את העיקום שלו

• פותח/ת השרשור
אם זה כיווץ אחרי שזה משתחרר אני יכול לחזור לעלות משקלים?
ואתה ממליץ לחזור ל-LB או להישאר עם HB?

• פותח/ת השרשור
ואני יכול לבוא להתאמן פלג גוף עליון עד שזה יעבור?
אני לא מאמין שאני יכול לעשות תרגילים כמו בנט אובר, פרס, בנצ' פרס וכל זה, אבל מכונות סתם בשביל לא להרגיש שאני מבזבז זמן?

---------- התגובה התווספה ב 18:07 ---------- התגובה הקודמת הייתה ב 18:07 ----------

גב תחתון זה מקום גדול. איפה בדיוק?

אממ, לא בזוקפים אלא בחוליות, עד לעצם הזנב, באיזור הנמוך, לא יכול להתכופף וכשאני מפעיל את שרירי הבטן אני מרגיש את הכאב חזק יותר.

• פותח/ת השרשור
לא סגור על זה אם זה ממש בחוליות, אני לא יודע להסביר את זה, אולי ממש ממש ליד האמצע בזוקפים אבל הם ממש צמודים לחוליות, או שזה החוליות, אבל מה שכן זה מאוד כואב.

אם זה כיווץ אחרי שזה משתחרר אני יכול לחזור לעלות משקלים?
ואתה ממליץ לחזור ל-LB או להישאר עם HB?

אם זה כיווץ , תוכל לחזור לעלות משקלים אבל קודם צריך להבין למה נפצעת.

אולי עשית משהו שונה ביומכנית מבד"כ. לא ממש הבנתי לגבי הגב בירידה \ עלייה. התכוונת שעשית סוג של GM בירידה?

תעשה את הסקווט שאותו אתה מסוגל לבצע הכי נכון מבחינה טכנית , אתה יכול לשלב סטים קלים של LB על מנת ללמוד את הטכניקה (למשל: רוב החימום בLB , עוד סט חימום בHB ועבודה בHB , כל זה אם אתה מעוניין לעבור לLB בסופו של דבר).

האם הכאב מקרין להמסטרינג או שהוא מקומי לגב התחתון? האם יש נקודה מסויימת נוקשה וכואבת יותר מהשאר?

• פותח/ת השרשור
יש נקודה בגב שממש כואבת, ואני מרגיש את זה מאוד חזק
בסקוואט אני ראיתי שאני יורד סבבה עם הגב די אנכי לריצפה ופתאום בעלייה אני דוחף את התחת אחורה כזה וסוג של קריסה של החזה וזה נראה כמו LB

יש נקודה בגב שממש כואבת, ואני מרגיש את זה מאוד חזק
בסקוואט אני ראיתי שאני יורד סבבה עם הגב די אנכי לריצפה ופתאום בעלייה אני דוחף את התחת אחורה כזה וסוג של קריסה של החזה וזה נראה כמו LB

ייתכן והתנועה היא שגרמה לפציעה שלך
להבא תצטרך לשמור שלא לשחזר את הטעות

לא אמרת אם יש הקרנה של כאב להמסטרינג

אם אין(נראה לי שזה יכול לשלול פריצת דיסק , אני לא בטוח לגבי זה) אז כנראה שמתחת שריר. במתיחה , בד"כ תהיה נקודה אחת מאוד רגישה וכואבת למגע להבדיל מכיווץ שם כל האיזור נוקשה באופן לא ממוקד. בכל מקרה , אתה יכול לעשות בשבוע ה-1 כל מה שלא מכניס אותך לכאב ולא מאמץ את האיזור.

• פותח/ת השרשור
כמעט בכל תרגיל זה כאב לי
אולי חוץ מכפיפת ברך במכונה, עברתי על כל המכונות אחרי הפציעה.
זה לא מקרין שום כאב להאמסטרינג אבל הכאב הוא לא בדיוק נקודה אחת מאוד רגישה, זה בערך מה שאמרת על הכיווץ, כאילו כל האיזור שכואב, הוא נוקשה מעט ולא משנה מה אני עושה זה כואב, (אולי חוץ מלשכב על הצד אבל גם ככה אני מרגיש את זה)
ניסיתי הכל, אני בקושי יכול לקום מהכיסא.
נראלי שהפתרון כרגע הוא לנוח

• פותח/ת השרשור
תודה רבה, מקווה שזה יעבור כמה שיותר מהר, באמת שזה מאוד מאוד מעצבן.
בכל מקרה, תודה שעזרת לי, אם לא אתה הייתי בטוח שאני עובר פריצת דיסק וסביר להניח שהייתי מקפיא את המנוי

---------- התגובה התווספה 19-10-2011 ב 13:48 ---------- התגובה הקודמת הייתה 18-10-2011 ב 22:18 ----------

טוב התעוררתי היום בבוקר וכשניסיתי לקום סבלתי מאוד ובקושי הצלחתי לקום מהמיטה, הכאב לא השתפר, וכשהלכתי קצת ממש ממש כאב לי.
ואתמול ככל שהלכתי יותר הכאב השתפר, אז אולי בגלל שנחתי כל הלילה זה ממש כאב לי? מה ההגיון?

• פותח/ת השרשור
טוב קמתי היום בבוקר אחרי שאתמול הייתי די פעיל, ובאמת יש שיפור, אין טעם ללכת לאורטופד נכון?

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית