הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

ישראל הסוף

אוקי אז בוא נגיד שחלק מהבחינה הרעיונית היא שהם חושבים שמגיע להם להתיישב בארץ ישראל כחלק מזכותם בקוראן. זאת הארץ הנבחרת שלהם. זה גם מה שאנחנו חשבנו ? כאשר היו פה הטורקים והאנגלים ? ופעולותינו היו כדי לנסות לגרש את הכיבוש הזר, לא?

פינגוויון זה מגבניק שהורעל בצבא יתר על המידה, זה קורה לפעמים אין מה לעשות.

יצאתי מהדיון מזמן אתם יכולים להמשיך ולבזבז את הזמן, אני רק אגיב על זה.
לא הורעלתי בצבא, אתה יכול לראות תגובות שלי בפורום השני לפני הגיוס הדעות שלי תמיד היו כאלה ותמיד יהיו
ולא התגייסתי למג"ב בגלל הדיעות שלי, התגייסתי להגיע ליחידה ששם נפצעתי וירדתי למג"ב.

אוקי אז בוא נגיד שחלק מהבחינה הרעיונית היא שהם חושבים שמגיע להם להתיישב בארץ ישראל כחלק מזכותם בקוראן. זאת הארץ הנבחרת שלהם. זה גם מה שאנחנו חשבנו ? כאשר היו פה הטורקים והאנגלים ? ופעולותינו היו כדי לנסות לגרש את הכיבוש הזר, לא?

אם תנבור בדפי ההיסטוריה, תגלה שבהתחלה התארגנות חמושה של יהודים הייתה על מנת לשמור על עצמם מפורעים ערבים. תקרא קצת על מדיניות ההבלגה. תגלה שרק בשנות ה30 (נראה לי סמוך למרד הערבי) התחילו בפעילות יותר אקטיבית והתקפית יותר כלפי הערבים (בהמשך גם נגד השלטון הבריטי).

מה זה משנה מה היה בהתחלה, בסופו של דבר אירגנו פעולות טרור לכל דבר ועניין לא? חוצמזה שאתה יכול להסתכל על הכיבוש גם כ"פורענות ישראלית" או על דברים ספציפים כמו בניה בהתנחלויות...(גם אל תשכח שאמצעי ההגנה השתכללו מבחינת שני הצדדים ולכן אולי היום זה יותר "מורגש" ו"עוצמתי" אבל השאלה היא על המעשים עצמם באופן יחסי)

מה זה משנה מה היה בהתחלה, בסופו של דבר אירגנו פעולות טרור לכל דבר ועניין לא? חוצמזה שאתה יכול להסתכל על הכיבוש גם כ"פורענות ישראלית" או על דברים ספציפים כמו בניה בהתנחלויות...(גם אל תשכח שאמצעי ההגנה השתכללו מבחינת שני הצדדים ולכן אולי היום זה יותר "מורגש" ו"עוצמתי" אבל השאלה היא על המעשים עצמם באופן יחסי)

שאלת על הבחינה הרעיונית, קיבלת תשובה חלקית לאיך הדברים התחילו בערך.
לא ידוע לי על איזשהי אידיולוגיה בתקופה ההיא של "לחסל את כל הערבים\בריטים בלי יוצא מן הכלל". לא ידוע לי על חינוך של ילדים מגיל צעיר על נפלאות העולם הבא ואינדוקרינציה שהערבים הם הרוע בהתגלמותו שצריך לנקות את העולם ממנו.
מבחינה מעשית יכול להיות שהיו מקרים שדומים למה שהיום רואים בו כטרור, אי אפשר לאמר שזה היה חד צדדי אלא היה מעין עימות בעצימות יחסית נמוכה ודו צדדי מהבחינה הזאת. הפרעות ביהודים התחילו הרבה לפני שאירגונים יהודיים ביצעו פעולות אלימות כנגד ערבים או בריטים. למרות זאת, האידיולוגיה שעומדת מאחורי האלימות שונה לגמרי לבין טרור שהיה מבוצע על ידי יהודים או ערבים.
אגב, האידיולוגיה של הטרור האיסלאמי של ימינו הייתה קיימת כבר בזמנו, האחים המוסלמים והשייח הנאצי חאג' אמין אל חוסייני הפיצו את הזוהמה הזאת בקרב הרבה מוסלמים, עובדה שזה השתמר עד ימינו ואפילו נפוץ לכל רחבי העולם.
מבחינה מעשית יש דימיון מסוים בדברים כאלה ואחרים. זה לא אומר שהמעשים הם אותם מעשים ובאים מאותו הרקע. יש גם דימיון בין הפצצה של ערים בגרמניה על ידי בעלות הברית במלחמת העולם השנייה לבין מה שעושה בשאר אסד, זה עדיין לא אומר שאלה אותם המעשים.

נ.ב.
לא הבנתי מה קשור DMD עם התמונה לדיון...

אני מבין מה אתה אומר ומקבל את זה בשורה התחתונה מה שרציתי להגיד זה שגם ישראל מתחילת הכיבוש ולפניו לא תמיד התנהגה כתלית שכולה תכלת.

אני מבין מה אתה אומר ומקבל את זה בשורה התחתונה מה שרציתי להגיד זה שגם ישראל מתחילת הכיבוש ולפניו לא תמיד התנהגה כתלית שכולה תכלת.

מובן שלא.
עשינו טעויות, אנחנו עושים טעויות בהווה ונעשה טעויות גם בעתיד.
אנחנו בני אדם ולא מושלמים.

אבל יש להיות לא מושלם ויש להיות עם נשיא בכלא על אונס,שרים מושטים וגונבים מכספי המדינה וכו' וכו'. כאן זה הכל מתחיל

אבל יש להיות לא מושלם ויש להיות עם נשיא בכלא על אונס,שרים מושטים וגונבים מכספי המדינה וכו' וכו'. כאן זה הכל מתחיל

לא הבנתי מה הקשר כל כך לנושא.
לא חסר מדינות בעולם שמעלימות עין מדברים כאלה ושם אתה לא רואה אנשי ציבור ופוליטיקה שנכנסים לכלא על עבירות כאלה. לפחות כאן הם לא מעל החוק וגם את החארות בשלטון מעיפים לכלא על פשעים. בהרבה מדינות אחרות הם יכולים לפשוע ולא יעשו להם כלום, אז נראה כאילו שאין שחיתות כי אף אחד לא מורשע.

ההמבורגר זו ממש לא חוכמה..
אמרתי שווארמה לכל שווארמה יש לאפה משלה ואגנדה משלה
אחת עם חריף אחת עם חומוס ואחת בתולה רק בשר וכו

תראי את שאר הסרטונים שלו. את יכולה לסמוך עליו שהוא יסיים הכל.

אכן כישרון שראוי לשבח

---------- התגובה התווספה ב 23:41 ---------- התגובה הקודמת הייתה ב 23:34 ----------

תראי את שאר הסרטונים שלו. את יכולה לסמוך עליו שהוא יסיים הכל.

טוב אז איך יוצרים איתו קשר שיבוא לאוניברסיטה?

אז מה מסיבת שווארמה בכל העסק הזה?
רגע.. אתה מהאלה שמקנאה מרביצים לגברים אחרים?
כי אם כן יש לי צורך עז בלהזמין גם את emz

נערך לאחרונה:
שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית