הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)
Resource icon

The Volcano's Journey

פרס עושים במשקל נמוך יחסית לבנץ' אז אין בעיה גם לנסות שיאים ביום התאוששות, אם אתה עושה 3X5 במשקלי מקסימום בפרס בהתאוששות ולא מתאושש לאימון הכבד כנראה אתה לא ישן/אוכל כמו שצריך.
לעניין- תנסה לעשות סקוואט 5X5 ואז בנץ' 5X5, כל דבר שתצליח אחרי זה= בונוס(זה אחרי שעתיים אימון בדרך כלל)

מה אתה עושה באימון התאווששות? האם ניתן באימון נפח בטקסס לבצע דבר כזה : סקוואט 5X5 בנץ 5X5 פרס 3X8 חתירה 5X5 אפשרי ? כדי עדיין לעבוד על הפרס אבל מצד שני לא לגרום לו להעמיס על היום התאוששות , ובמקום זה ביום התאוששות לעשות פרס עם 80 אחוז עצימות מ ה 3X8
ניראה יותר מדי לאימון נפח.
מי שמצליח אחרי בנץ' 5X5 לעשות פרס 3X8 וחתירה 5X5 (עם משקל אמיתי ולא סתם בשביל להגיד "עשיתי"), פשוט לא עובד עם המשקלים הנכונים בסקוואט ובבנץ'.

ניראה יותר מדי לאימון נפח.
מי שמצליח אחרי בנץ' 5X5 לעשות פרס 3X8 וחתירה 5X5 (עם משקל אמיתי ולא סתם בשביל להגיד "עשיתי"), פשוט לא עובד עם המשקלים הנכונים בסקוואט ובבנץ'.

הבנתי.. אז מה עדיף לתת פרס כבד בהתאוששות ל 3X5 ? או לשמור על עצימות יחסית מתונה בפרס בהתאוששות ?, נגיד 90 אחוז מ ה RM5 ל 3X5 ולעלות בהדרגה בלי תקיעות

הבנתי.. אז מה עדיף לתת פרס כבד בהתאוששות ל 3X5 ? או לשמור על עצימות יחסית מתונה בפרס בהתאוששות ?, נגיד 90 אחוז מ ה RM5 ל 3X5 ולעלות בהדרגה בלי תקיעות
לא, התאוששות זה התאוששות נטו.
או לא לעשות בכלל פרס כבד, להשאיר 5X5 את הבנץ'. או אם יש סיבה טובה לעבוד פרס (כתפיים), להוריד ל3X5 את הבנץ' ואחרי 3X5 פרס, כמו שאני עושה פה בלוג.

נערך לאחרונה:
לא, התאוששות זה התאוששות נטו.
או לא לעשות בכלל פרס כבד, להשאיר 5X5 את הבנץ'. או אם יש סיבה טובה לעבוד פרס (כתפיים), להוריד ל3X5 את הבנץ' ואחרי 3X5 פרס, כמו שאני עושה פה בלוג.

אז אם נגיד אני עושה 3X5 בבנץ ו3X5 בפרס כמו שאתה עושה , אז עדיין אפשר חתירה 5X5 לסיום ?

ולגביי סיבה טובה , לא להזניח כתפיים זו סיבה מספיק טובה לא ?

אז אם נגיד אני עושה 3X5 בבנץ ו3X5 בפרס כמו שאתה עושה , אז עדיין אפשר חתירה 5X5 לסיום ?

ולגביי סיבה טובה , לא להזניח כתפיים זו סיבה מספיק טובה לא ?
אני מעדיף מתח 3X5, חתירה 5X5 גם ניראה הרבה, הכל כמובן בתנאי שבאמת עובדים עם משקלים בסקוואט ובנץ' שלא מאפשרים לעשות משהו אחריהם.

בשלב מסויים צריך לעבוד על הכתפיים,
תלוי איפה אתה נמצא,
בהתחלה אין צורך. אני למשל רק אחרי כמה שנים הוספתי עבודה. בהתחלה בנץ' לבד ישפר הכל.

אני מעדיף מתח 3X5, חתירה 5X5 גם ניראה הרבה, הכל כמובן בתנאי שבאמת עובדים עם משקלים בסקוואט ובנץ' שלא מאפשרים לעשות משהו אחריהם.

בשלב מסויים צריך לעבוד על הכתפיים,
תלוי איפה אתה נמצא,
בהתחלה אין צורך. אני למשל רק אחרי כמה שנים הוספתי עבודה. בהתחלה בנץ' לבד ישפר הכל.

אפשר pull ups 5X5 עם משקל , וביום התאוששות צין אפס 3 סטים עם משקל גוף ?

ולמה אין צורך לעבוד על הכתפיים?
כי בשלב הזה הבנץ' מתקדם מ5X5 בנפח ו1X3 בעצימות. עם הזמן אתה צריך לעבוד על נקודות מסויימות כדי להתקדם.

- - - עידכון הודעה - - -

21/05/13
התאוששות

לא חוויתי שום פציעה בכללי.
למה דווקא בכתף? יש סיבה שזה יקרה?

יש סיבה, המפרק קטן והוא מסוג ball and socket. השרירים של הrotator דחוסים בין האקרומיון והקלביקולה לבין הראש של ההומרוס, בנוסף יש בין העצמות בורסות כדי למנוע חיכוך ומתנקזים שם שרירים נוספים לדוג' הראש הארוך של הבייספס.
כל זה הופך את המפרק למועד לפורענות ולא יציב בניגוד למפרק הירך שבנוי שונה/חזק יותר.
זו הסיבה שהרוב המוחלט של הפציעות בחדרי כושר זה overuse של מפרק כתף(=shoulder impingement/דלקת כתף טיפוסית).

בקשר למי ששאל, אני אישית עובד עם משקל (בהתאוששות) יותר גבוה מהמשקלי נפח ומאמין שאולי הייתי שובר שיאים אם לא הלו"ז שלי. לעשות 3X5 עם 75 קילו בפרס זה זניח לעומת המשקלים 110-120 לחמישיות ביום נפח של הבנץ'. פשוט תנסה ואם אתה שובר שיאים תעבוד הכי כבד שאפשר.

יש סיבה, המפרק קטן והוא מסוג ball and socket. השרירים של הrotator דחוסים בין האקרומיון והקלביקולה לבין הראש של ההומרוס, בנוסף יש בין העצמות בורסות כדי למנוע חיכוך ומתנקזים שם שרירים נוספים לדוג' הראש הארוך של הבייספס.
כל זה הופך את המפרק למועד לפורענות ולא יציב בניגוד למפרק הירך שבנוי שונה/חזק יותר.
זו הסיבה שהרוב המוחלט של הפציעות בחדרי כושר זה overuse של מפרק כתף(=shoulder impingement/דלקת כתף טיפוסית).
הכוונה לא להאם יש סיבה להיפצע בכתף באופן כללי, אלא דווקא מעצם העובדה שהלחיצה הכבדה היא רק בנץ' פרס.

הכוונה לא להאם יש סיבה להיפצע בכתף באופן כללי, אלא דווקא מעצם העובדה שהלחיצה הכבדה היא רק בנץ' פרס.

חוץ מבפרס שבו בנעילה ההומרוס יוצא לגמרי מהמפרק(ככה שהשרירים משתחררים לגמרי מבין העצמות) בתנועה, כל שאר התנועות מערבות מתיחה/עבודה של השרירים תוך כדי שהם כלואים בין שתי עצמות, אז בגדול כן, יש סיבה להיפצע בכתף אם עושים רק בנץ'.

זה בדיוק כמו שאפשר להיפצע אם עושים רק רבעי סקוואטים ולא נותנים עבודה מאוזנת למפרק הברך, יהיו כאלה שיעשו רבעים כבדים ולא יפצעו אבל החשיפה לדלקת בגיד של ה4 ראשי גבוהה.

גרף התקדמות
Back
למעלה תחתית