הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

טקסס מת'וד 5X5

avrahm90

משתמש משקיע
2,082
573
נק' מוניטין:
8,998
2,082
573
בס"ד

בראש ובראשונה כל הקרדיט מופנה ל powerlifting - אושר!
שבזכותו השתתפתי בתחרות בפתח תקווה, שעוזר לי בלי סוף, ובנה לי את התוכניות מהידע הנרחב האישי שלו... אז הקרדיט מגיע לו!
תודה רבה.😃

הלוג כרגע הוא על טקסס מת'וד עם שינויים לטובת הדדליפט שיחסית חלש אצלי ויש צורך לקדם אותו. התבנית של התכנית היא נפח-התאוששות-עצימות.

עד עכשיו: SS,לינארית וטקסס שעדיין לא מוצתה.

------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

נפח

דדליפט 5X5 190 ק"ג.
בנץ 3X5 112.5 ק"ג.
פרס 3X5 70 ק"ג.
מתח משקל גוף 10-6-5
מוט W לבייספס.

הדדליפט, בהשוואה לסקאווט 185 5X5 שעשיתי לפני כ 3 שבועות, היה קל. אולי המציאות שהמוט נח על הריצפה בין חזרה לחזרה גרמה לכך,מעניין.. היה בסדר גמור.
הבנץ', היה קשה וטוב.
הפרס, כנ"ל.

משקל גוף 94-5~

נערך לאחרונה:
אני אעקוב אחרי הלוג.

מעולה, זה טוב שהיה קל 190. אתה אמור לסיים 5X5 על 210, ואז תיראה אם אתה בודק RM1 או נותן עוד סייקל של 3X3.
אגב כתבת עצימות במקום נפח.

נפח בדדליפט עזר לכם?
כי גם בטקסס מתו'ד שאני רוצה לבנות אחרי החיטוב (אולי אני עדיין מתאים ל-SS אבל אני לא מתקדם ככה אז אני מעדיף טקסס) שמתי נפח דדליפט
לפי מה שהבנתי רק הטכניקה בעייתית כי זה הולך להתחרבש בנפח אבל אצלי זאת לא בעיה.

• פותח/ת השרשור
אני אעקוב אחרי הלוג.

מעולה, זה טוב שהיה קל 190. אתה אמור לסיים 5X5 על 210, ואז תיראה אם אתה בודק RM1 או נותן עוד סייקל של 3X3.
אגב כתבת עצימות במקום נפח.

תודה!

על הכיפאק, נראה מה יצפון העתיד, במידה והכל בעז"ה יתקדם כשורה, התיכנון יהיה להמשיך ל 3X3 שאמרת.

תוקן.

נפח בדדליפט עזר לכם?
כי גם בטקסס מתו'ד שאני רוצה לבנות אחרי החיטוב (אולי אני עדיין מתאים ל-SS אבל אני לא מתקדם ככה אז אני מעדיף טקסס) שמתי נפח דדליפט
לפי מה שהבנתי רק הטכניקה בעייתית כי זה הולך להתחרבש בנפח אבל אצלי זאת לא בעיה.

נפח בדדליפט יותר קל מנפח של סקוואטים. אתה יכול להסתכל בלוג שלי לראות איך בניתי את טקסס - רוטציה של שבוע נפח באק סקוואטים ושבוע נפח של דדליפט+פרונט סקוואטים.

• פותח/ת השרשור
ע1נס מעריץ1
בהצלחה אברהם!
תודה פסיכו! מה השם שלך אגב?
נפח בדדליפט יותר קל מנפח של סקוואטים. אתה יכול להסתכל בלוג שלי לראות איך בניתי את טקסס - רוטציה של שבוע נפח באק סקוואטים ושבוע נפח של דדליפט+פרונט סקוואטים.
חידשת לי! אפשר הסבר למה? הרי ב SS יש רק סט אחד של דדליפט לעומת הסקאווט שיש בו 3 סטים, והבנתי אז, שהסיבה היא משום שהגוף דורש יותר בדדליפט ולכן יש רק סט אחד..
בהצלחה אברהם! אעקוב בעניין..
תודה רמי!
באחלט לא חסר לך כוח חח
תודה רבה!

חידשת לי! אפשר הסבר למה? הרי ב SS יש רק סט אחד של דדליפט לעומת הסקאווט שיש בו 3 סטים, והבנתי אז, שהסיבה היא משום שהגוף דורש יותר בדדליפט ולכן יש רק סט אחד..

אין לי הסבר ממש למה...אחרי נפח של סקוואטים בא לי למות, נפח של דדליפט לא מרגיש לי מי יודע מה קשה. ב-SS יש רק סט אחד של דדליפט בעיקר בגלל הנפח של הסקוואטים, פחות בגלל כל המיתוסים של דדליפט זה עומס יתר על ה-CNS, וכל הבולשיט הזה. ב-SS גם הנפח של הדדליפט מספיק ברוב המקרים. טקסס במתכונת הסטנדרטית היא תכנית גרועה לדדליפט.

אין לי הסבר ממש למה...אחרי נפח של סקוואטים בא לי למות, נפח של דדליפט לא מרגיש לי מי יודע מה קשה. ב-SS יש רק סט אחד של דדליפט בעיקר בגלל הנפח של הסקוואטים, פחות בגלל כל המיתוסים של דדליפט זה עומס יתר על ה-CNS, וכל הבולשיט הזה. ב-SS גם הנפח של הדדליפט מספיק ברוב המקרים. טקסס במתכונת הסטנדרטית היא תכנית גרועה לדדליפט.

מה עם נפח בדדליפט ובסקוואט

סקוואט 5X5
לחיצת חזה 5X5
דדליפט 5X5

סקוואט קל 3X3
בנץ' קל 3X3
דדליפט קל מאוד (אולי אפשר להכניס פה עבודה על מהירות?)

סקוואט 1X5
בנץ' 1X5
דדליפט 1X5
פמפומי ידיים

כי אם מה שאתה אומר (מה שמסומן באדום) נכון ואם לא עושים משקלי אגו בנפח (טכניקה טובה יחסית) אני לא רואה סיבה למה לא לעשות את זה (אולי בגלל שזה רק אני)

עריכה:
אברהם סליחה על זה שאנחנו מפוצצים את האשכול שלך בהודעות לא קשורות יחסית ;susss

קשה להשוות. מהניסיון האישי אני יכול לומר שנפח בסקוואט הוא באמת קשה יותר מבחינת ההרגשה, אבל מתאוששים ממנו מהר יותר. קשה לי לדמיין למשל תוכנית לדדליפט בסגנון של טקסס עם 5x5 + אימון עצימות. מצד שני, מאמנים כמו mike tuchscherer מדברים על דדליפט 3 פעמים בשבוע, אבל זה משהו שצריך לבנות לאורך תקופה ולהסתגל אליו.

מה עם נפח בדדליפט ובסקוואט

סקוואט 5X5
לחיצת חזה 5X5
דדליפט 5X5

סקוואט קל 3X3
בנץ' קל 3X3
דדליפט קל מאוד (אולי אפשר להכניס פה עבודה על מהירות?)

סקוואט 1X5
בנץ' 1X5
דדליפט 1X5
פמפומי ידיים

כי אם מה שאתה אומר (מה שמסומן באדום) נכון ואם לא עושים משקלי אגו בנפח (טכניקה טובה יחסית) אני לא רואה סיבה למה לא לעשות את זה (אולי בגלל שזה רק אני)

עריכה:
אברהם סליחה על זה שאנחנו מפוצצים את האשכול שלך בהודעות לא קשורות יחסית ;susss

יש תכניות שעובדים בהן בנפח גבוה גם בסקוואט וגם בדדליפט, למשל בקורטה. אבל אלה כבר תכניות ש-99% מהמתאמנים לעולם לא יגיעו לרמה שהם צריכים לעשות אותם. אתה יכול לנסות דבר שכזה לכמה שבועות, ולראות איך הולך לך. לעניות דעתי, זה לא יעבוד להרבה זמן. 10 סטים לרגליים ולזוקפים זה הרבה אפילו יחסית לתכנית בילדינג.
על אחת כמה וכמה אם מדובר ב-LB.
HB ופרונט קצת שונים בעומס שהם מפעילים על הזוקפים, ולכן זה פחות מתנגש לעשות אותם עם דדליפט.

לגבי ההתאוששות - אם תסתכל בלוג שלי - ביום ההתאוששות שלי אני עושה פאוורסנאצ'ים וקלינים - הקלין הוא מבחינתי שילוב של דדליפט קל + סקוואט קל + עבודה על מהירות.

יש תכניות שעובדים בהן בנפח גבוה גם בסקוואט וגם בדדליפט, למשל בקורטה. אבל אלה כבר תכניות ש-99% מהמתאמנים לעולם לא יגיעו לרמה שהם צריכים לעשות אותם. אתה יכול לנסות דבר שכזה לכמה שבועות, ולראות איך הולך לך. לעניות דעתי, זה לא יעבוד להרבה זמן. 10 סטים לרגליים ולזוקפים זה הרבה אפילו יחסית לתכנית בילדינג.
על אחת כמה וכמה אם מדובר ב-LB.
HB ופרונט קצת שונים בעומס שהם מפעילים על הזוקפים, ולכן זה פחות מתנגש לעשות אותם עם דדליפט.

לגבי ההתאוששות - אם תסתכל בלוג שלי - ביום ההתאוששות שלי אני עושה פאוורסנאצ'ים וקלינים - הקלין הוא מבחינתי שילוב של דדליפט קל + סקוואט קל + עבודה על מהירות.

העניין זה שאצלי המוטו באימונים זה "STICK WITH THE BASIC'S" ומה עם סומו דדליפט?
הוא פחות מעמיס על הזוקפים והוא הסגנון היותר אהוב עליי וגם היחיד שאני יכול לבצע בזמן הקרוב (פצע ברגל שלא נסגר בחלק שאמורים לגרור ברגיל)

לגבי ההתאוששות מעניין אבל LB+SUMO נפח יכול לעבוד? או שזה יותר מדי על ההאמסטרינג אולי?

בכל מקרה אני אתן לזה נסיון במסה הבאה כמה שבועות תודה על העצה.

*אברהם אם זה מפריע לך אתה יכול לבקש שימחקו את זה מפה

סומו הוא יותר "קוואדי". כאמור, אפשר לנסות, אבל בכל מקרה אני לא משתגע על הרעיון שמי שרק סיים SS יעבוד בכזה נפח גם בסקוואט וגם בדדליפט.

• פותח/ת השרשור
ג€‹בס"ד

אימון התאוששות

סקאווט 120 2X5.
פרס 60 2X5.
תרגיל לזוקפים 2X20 משקל גוף.

אימון מהיר, הסקאווט היה מעייף, ממש הרגשתי את הגב תחתון, אולי זאת השפעה של ההדליפט מיום ראשון.

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית