הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

לג פרס VS סקוואט

באמת שאני לא מסוגל להסביר דרך המדיה הזו, מעבר ללהגיד שזה ענין של עדיפות מכאנית, מנופים וכיוצ"ב.
אין לנו וויכוח על זה שסקוואט הוא תרגיל מעולה, לרוב עדיף ולפעמים גם אפשר להסתפק בו בלבד.

אין מה להגיד, דעה מאוד מנומקת.
הבליל מושגים שזרקת רק חיזק את הטענה שלך יותר (פעם הבאה כדי שתזרוק גם מרכז כובד, מומנט ותאוצה זויתית).

מה שאתה קרוב לוודאי רוצה להגיד כנראה שלא חדש לרוב החבר'ה פה, אם אתה לא מסוגל להעביר את זה על כתב כנראה שאתה לא סגור על ה"ביומכניקה שלך".

מישל זה מזכיר לי את ה "APT TPPPT CPT"
🥰

זו בעצם הנקודה שרציתי להבין.
בת'כלס שניהם עובדים על אותם שרירים,לא?
אז למה יש לאנשים נטייה לחבב יותר את הסקוואט מאשר את הלג פרס?

מאותה סיבה שלמשקולות חופשיים יש תמיד עדיפות על מכונות בכל שריר.
בגדול שניהם תרגילים מורכבים ושניהם עובדים על אותם שרירים אבל בסקוואט בגלל שזה חופשי יש יותר עבודה של השרירים המייצבים.
אתה יכול לשלב את שניהם אבל אם אתה צריך לבחור תרגיל אחד לך על הסקוואט.

אני מקווה שהציטוט הבא יבהיר טוב יותר את כוונתי:

And, again, for people with certain types of mechanics (usually very long femurs), back squatting can be a very non-productive exercise for strength or size. They’ll end up so bent over that their low back will give out long before their legs get a training stimulus or they’ll wreck their knees because the only way to remain upright is to push the knees so far forwards that the shear is massive.

מתוך מאמר של לייל
http://www.bodyrecomposition.com/muscle-gain/squat-versus-leg-press-for-big-legs.html

shikoLM חיכיתי שתופיע.
דווקא ממך ציפיתי לשפוך אור על הנושא. מה דעתך?

אני מקווה שהציטוט הבא יבהיר טוב יותר את כוונתי:

And, again, for people with certain types of mechanics (usually very long femurs), back squatting can be a very non-productive exercise for strength or size. They’ll end up so bent over that their low back will give out long before their legs get a training stimulus or they’ll wreck their knees because the only way to remain upright is to push the knees so far forwards that the shear is massive.

מתוך מאמר של לייל
http://www.bodyrecomposition.com/muscle-gain/squat-versus-leg-press-for-big-legs.html

shikoLM חיכיתי שתופיע.
דווקא ממך ציפיתי לשפוך אור על הנושא. מה דעתך?

שלייל יתעסק במה שהוא יודע וידבר על תזונה ...
אין שום סיבה שהגב התחתון יהווה גורם מגביל בסקוואט , ובכלל אם המטרה היא עבודה נטו על הקוואדס , בהיי בר אתה אמור להישאר בכלל זקוף.

לייל מבין באימונים כמו שאני מבין בתזונה.

אין שום וויכוח שהתנועה תראה שונה והזוויות יהיו שונות. זה עדיין לא אומר שום דבר.

לייל מבין באימונים כמו שאני מבין בתזונה.

אין שום וויכוח שהתנועה תראה שונה והזוויות יהיו שונות. זה עדיין לא אומר שום דבר.

למה ככה?
זה אומר שהגב יותש לפני הרגליים.
ממליץ לך לקרוא את כל המאמר.

ודרך אגב, זה שלייל מוכר בגלל UD2, זה לא אומר שהוא מבין באימונים פחות מאשר בתזונה.

אל תדאג, אני מכיר את כל הדברים של לייל.

אם הגב שלך מותש לפני הרגליים, אז הוא חלש מדי ואתה לא עושה מספיק דדליפט. היופי בתרגילים מרכבים הוא שהם מחזקים את החוליה החלשה. זה לא מעניין מה מותש לפני מה, כי הכל אמור להתחזק.

למה ככה?
זה אומר שהגב יותש לפני הרגליים.
ממליץ לך לקרוא את כל המאמר.

ודרך אגב, זה שלייל מוכר בגלל UD2, זה לא אומר שהוא מבין באימונים פחות מאשר בתזונה.

בוא תסביר לי למה הגב שלך יותש לפני הרגליים בסקוואט היי בר ?

שלייל יתעסק במה שהוא יודע וידבר על תזונה ...
אין שום סיבה שהגב התחתון יהווה גורם מגביל בסקוואט , ובכלל אם המטרה היא עבודה נטו על הקוואדס , בהיי בר אתה אמור להישאר בכלל זקוף.

וואלה, ביקשת הסבר, זה ההסבר: אנשים עם פימור ארוך יאלצו להקטין את הזווית של הגב. זה מה שיגרום לגב להיות מותש לפני הרגליים (או לחילופין ירחיק את הברכיים יותר מדי קדימה ויצור עליהם עומס). ולכן הרגליים לא מקבלות גרוי מספיק.
לאנשים אלה עדיף לעשות לחיצת רגליים ובכך להוציא את הגב מהמשוואה.

אני מצאתי את המאמר מאד רלוונטי לפוסט הזה.

וואלה, ביקשת הסבר, זה ההסבר: אנשים עם פימור ארוך יאלצו להקטין את הזווית של הגב. זה מה שיגרום לגב להיות מותש לפני הרגליים (או לחילופין ירחיק את הברכיים יותר מדי קדימה ויצור עליהם עומס). ולכן הרגליים לא מקבלות גרוי מספיק.
לאנשים אלה עדיף לעשות לחיצת רגליים ובכך להוציא את הגב מהמשוואה.

אני מצאתי את המאמר מאד רלוונטי לפוסט הזה.

חחחחחח
תודה על התרגום ...
איפה הנימוק פה ?

אני לא בטוח שאני מבין למה התכוונת, אבל, עומס הגזירה על הגב זה מה שעושה את ההבדל.

סבבה רק יותר טוב , גם הרגליים יתחזקו וגם הגב .
בכל מקרה כמו שכבר כתבו פה אם הגב מגביל אותך בסקוואטים אז הרגליים שלך הם לא הבעיה היחידה שאתה צריך לחשוב עליה .

זה גם הבעיה של השיטה שמובדדים חלקים בגוף , יש בעיה באחיזה אז עובדים עם רצועות ובסוף האימון עושים כפיפה לאמות כדי להתחזק 😣.

לא מבין אותך.
אם אתה לא בנוי (מכנית) לסקוואטים, למה להתעקש להשתמש בו כתרגיל עיקרי לרגליים?

לא מבין אותך.
אם אתה לא בנוי (מכנית) לסקוואטים, למה להתעקש להשתמש בו כתרגיל עיקרי לרגליים?

כי אין דבר כזה לא בנוי מכנית (אלא עם יש לך נכות ) .
יש אנשים שזה יותר טבעי עבורם התנועה, אבל כל בן אדם יכול ללמוד ולבצע אותה כמו שצריך .
ולהתקדם בה במשקלים ...
אם המטרה שלך נטו היא בניית מסה במינימום מאמץ אז תעבוד רק במכונות כי עבודה עם משקלים חופשים היא הרבה יותר מתישה וטכנית(ואתה עלול להתחזק ) .

אם הברכיים בורחות קדימה אז העומס הוא על מפרק הירך לפי מה שאני זוכר מSS.

כי אין דבר כזה לא בנוי מכנית (אלא עם יש לך נכות ) .
יש אנשים שזה יותר טבעי עבורם התנועה, אבל כל בן אדם יכול ללמוד ולבצע אותה כמו שצריך .
ולהתקדם בה במשקלים ...
אם המטרה שלך נטו היא בניית מסה במינימום מאמץ אז תעבוד רק במכונות כי עבודה עם משקלים חופשים היא הרבה יותר מתישה וטכנית(ואתה עלול להתחזק ) .

קראת את המאמר שהוא הביא?

Back
למעלה תחתית