קראת את המאמר שהוא הביא?
כן לייל מזיין תשכל ...
עקבו אחר הסרטון הבא כדי לצפות כיצד להתקין את האפליקציה של האתר על מסך הבית של המכשיר שברשותכם.
תזכורת: This feature may not be available in some browsers.
קראת את המאמר שהוא הביא?
אוקיי, הנה שאלה שמסקרנת אותי: למה יש להסתפק רק בסקוואט??
ידוע שזהו תרגיל מורכב, זה ברור. כן, הוא עובד על מספר גבוה של קבוצות שרירים. אז....?
ידוע שזהו תרגיל מורכב, זה ברור. כן, הוא עובד על מספר גבוה של קבוצות שרירים. אז....?
מי מסתפק רק בסקוואט? יש גם דדליפט
כי אחרי שאתה עושה סקוואט כמו שצריך, גם אין לך כוח לתרגיל מיותר כמו לג פרס וגם זה מרגיש כמו בזבוז זמן.
תגדיר בבקשה את הביטוי "כמו שצריך".
סקוואט הוא נושא הדיון, דדליפט - לא. 😃
אז מה שאתה בעצם אומר שאתה רוצה לבודד את הגב ובעצם לא לתת לו להתחזק אף פעם, אז מה עשית כאן?אני לא בטוח שאני מבין למה התכוונת, אבל, עומס הגזירה על הגב זה מה שעושה את ההבדל.
למתאמן מתחיל ובינוני יספיקו רק סקוואט ודדליפט כדי להשיג את המטרות שלו .
ככל שהמתאמן יותר מתקדם הוא יצטרך לעבוד על הנקודות החלשות שלו בהרמות ואז אפשר להכניס יותר תרגילי עזר .
הסיבה שמיותר להכניס תרגילי עזר למתאמן שלא זקוק להם להתקדמות , הוא שאתה שם עומס מיותר על השרירים ומערכת העצבים ובכך אתה מקשה למתאמן להתאושש מאימון לאימון ומאט את ההתקדמות שלו .
אני מסכים שצריך למקד את האימון בתרגילים המאמנים ומחזקים את כל הגוף. למרות שכיום אין זה המצב (לפחות אצל מתחרים), תחום פיתוח הגוף אמור ליישם את הביטוי "נפש בריאה בגוף בריא".
יחד עם זאת, אני תוהה מה הטעם בכך בתחום שמטרתו העיקרית אינה יצירת כח מקסימלי, אלא יצירת מראה אידיאלי.
כולנו יודעים שמרבית מפתחי הגוף אינם עוסקים בענפי המשקולות הדורשים כח מסיבי. אין ספק שתרגילי הבסיס תורמים למראה המסיבי (הידוע בשם "הרקוליני") ששולט היום בנוף התחרותי. יחד עם זאת, כשמדובר בפיתוח הגוף, התרגילים הללו לוקים בחסר בכל הנוגע ליצירת המראה הרצוי לתחרות.
וואלה, ביקשת הסבר, זה ההסבר: אנשים עם פימור ארוך יאלצו להקטין את הזווית של הגב. זה מה שיגרום לגב להיות מותש לפני הרגליים (או לחילופין ירחיק את הברכיים יותר מדי קדימה ויצור עליהם עומס). ולכן הרגליים לא מקבלות גרוי מספיק.
לאנשים אלה עדיף לעשות לחיצת רגליים ובכך להוציא את הגב מהמשוואה.
אני מצאתי את המאמר מאד רלוונטי לפוסט הזה.
מפתחי הגוף של שנות ה60 וה70 (כאשר הסטרואידים היו במינון שונה ולפני הGH ) היו צריכים לעבוד נכון ולא הספיק רק לבוא למכון ולפמפם, ולכן אז לא רק שהתחומים של פיתוח גוף PL סטורנגמן וכו ..
היו בעליי נקודות חפיפה רבות יותר אלא שגם מפתחי הגוף עשו בעיקר את התרגילים הללו ותאמין או לו הם עשו גם הרמות אוליפיות .
כי אחרי שאתה עושה סקוואט כמו שצריך, גם אין לך כוח לתרגיל מיותר כמו לג פרס וגם זה מרגיש כמו בזבוז זמן.
אם אתה לא יכול להתחזק טוב מסקוואט כי יש לך מגבלה פיזית, למה להתעקש לשים אותו בתור תרגיל ראשי? למה לא בתור תרגיל משני?
כי ירך ארוכה מהרגיל לא מונעת ביצוע סקוואט והיא בטח שלא "מגבלה פיזית".
לא בהכרח, תלוי למה אתה קורא התקדמות קשה או התקדמות בכלל זה פרמטר של אין ספור דברים (תזונה, מנוחה, סיבי שריר, גנטיקה וכו').ברור שלא מונע.
אבל תיהיה לך התקדמות יותר איטית ויותר קשה.
לא בהכרח, תלוי למה אתה קורא התקדמות קשה או התקדמות בכלל זה פרמטר של אין ספור דברים (תזונה, מנוחה, סיבי שריר, גנטיקה וכו').
הדבר היחידי שכן יגביל אותו זה מרכז הכובד שיהיה אצלו גבוה יותר זה הכל.