הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

לאנג'ים (מכרעיים)

אזולאי

משתמש משקיע
3,342
7
נק' מוניטין:
5,308
3,342
7
אז ככה, אני מתאמן דיי מתחיל ועושה את התרגיל הזה באימון 4X15,12,12,12. עושה אותו עם משקולות יד.
יש לי שאלות+ בעיה בביצוע התרגיל:
1) האם הברך שאיתה אני עושה צעד קימה אמרוה לעבור את קו הבוהנות בביצוע של התרגיל?
2) יש לי רגל אחת יותר חזקה מהשניה(ימין היא הרגל החזקה) אז אני עובד במשקלים שמתאימים לרגל החלשה ואיתה אני מתחיל את התרגיל - אני עושה נגיד 15 חזרות ואז עבר לרגל השניה הבעיה שלאחר שאני מסיים סט אחד עם כל רגל (ברצף) כבר כמעט עבר זמן המנוחה(1-1.5 דק) של הרגל הראשונה ואני כולי מתנשף ומסדיר את הנשימה ובוקשי מסוגל לעבור לסט נוסף עם הרגל הראשונה משום שאני עוד מותש מהרגל שעליה עכשיו אבדתי (רגליים זה החלק שהכי מתיש לאמן)
מה לעשות לנוח עוד ?ואז יווצר מצב שהרגל נחה 2 דק?
3) אני מרגיל גם את הרגל האחורית (האמסטרינג)של הרגל הקדמית בתרגיל ואת התואמים (של הרגל שמחורה , זה אמור להיות ככה או שרק הקוואדס אמורים לפעול ואני לא עושהה נכון?
מצטער על החפירה חברים:152on:
תודה!
😃

אין שום בעיה עם סקוואט מלא אפילו למתאמנים עם קרע ב acl, מבחינת עומסי גזירה סקוואט מלא עדיף על כל תרגיל בשרשרת קינמטית פתוחה וברוב המקרים גם על גרסאות שונות של סקוואט שנחשבות כביכול בטוחות יותר (סקוואט בסמית לדוגמא).
בנוגע ל"קו האצבעות" מדובר בהמלצה שרירותית חסרת ביסוס מהפן המחקרי שאם עדיין קיימת נמצאת רק בין כותלי מוסדות דוגמאת וינגייט

עד כמה שאני יודע, מוסדות כדוגמת וינגייט עדין נותנים את הטון בתחום הכשרת המדריכים 😃.
וכן, הם עדין בתקופת האבן. אני לא ראיתי מימי התייחסות חיובית של אנשי ההמסד בוינגייט לגבי פיתוח גוף, למרות שהאחים וידר תרמו לא מעט למתחם.

יש משהו בדברייך בעניין הסקוואט, אך עניין "קו האצבעות" הגיע לדיון בעניין מכרעי ברכיים. וגם המלצה זו היא תוצאה של מחקר, שכבר אבד עליו הקלח.
אני חושב שהמלצה ,בחדרי כושר, מקורה ברצון לכסת"ח.

נערך לאחרונה:
בשרשרת קינמטית פתוחה (OKC) האיבר הדיסטלי בתנועה (האיבר הרחוק ממרכז הגוף) נע באופן חופשי במרחב.
לדוגמא כפיפת ברכיים, הכף הרגל נעה באופן חופשי ברחב.
בשרשרת קינמטית סגורה (CKC) האיבר הדיסטלי בתנועה מקובע לקרקע או לכל משטח אחר.
לדוגמא סקוואט, הכף רגל מקובעת לקרקע.

באופן כללי ההגדרה של גזירה היא שני כוחות שפועלים על עצם מסויים במקביל ובכיוונים מנוגדים.
בהקשר של מאמצי גדירה על ה acl המתח שהקוואדס מפעילים על גיד הפטלה מושך את עצם הטיביה כלפי מעלה וקדימה בעוד מרכז הכובד מפעיל כוח כלפי מטה כנגד עצם הפמור, כתוצאה מכך פועלים על ה acl עומסי גזירה ומעט עומסי דחיסה.

הכוונה בעומסי דחיסה שהכח מופעל רק בכיוון אחד? או לא באותו זמן? אם כן אז מאמצי גזירה הם דבר חיובי בניגוד לעומסי דחיסה? 😳
בשכיבות סמיכה מהו האיבר הדיסטלי?

אף פעם לא נכנסתי לגוגל כל כך הרבה פעמים:secret:

בשרשרת קינמטית פתוחה (OKC) האיבר הדיסטלי בתנועה (האיבר הרחוק ממרכז הגוף) נע באופן חופשי במרחב.
לדוגמא כפיפת ברכיים, הכף הרגל נעה באופן חופשי ברחב.
בשרשרת קינמטית סגורה (CKC) האיבר הדיסטלי בתנועה מקובע לקרקע או לכל משטח אחר.
לדוגמא סקוואט, הכף רגל מקובעת לקרקע.

באופן כללי ההגדרה של גזירה היא שני כוחות שפועלים על עצם מסויים במקביל ובכיוונים מנוגדים.
בהקשר של מאמצי גדירה על ה acl המתח שהקוואדס מפעילים על גיד הפטלה מושך את עצם הטיביה כלפי מעלה וקדימה בעוד מרכז הכובד מפעיל כוח כלפי מטה כנגד עצם הפמור, כתוצאה מכך פועלים על ה acl עומסי גזירה ומעט עומסי דחיסה.

בנוגע לחלק של השרשרת הקינמטית, למה הכנסת את זה לדיון שהיה על לאנג'ים בכלל? הרי לאנג'ים אם הבנתי נכון הוא תרגיל של שרשרת סגורה (כשאנחנו מדברים על ביצוע סטטי ולא בצעדים)
אגב תודה על ההסבר המפורט.
הפמור והפטלה אלה עצמות בברך?

הכוונה בעומסי דחיסה שהכח מופעל רק בכיוון אחד? או לא באותו זמן? אם כן אז מאמצי גזירה הם דבר חיובי בניגוד לעומסי דחיסה? 😳

בשכיבות שמיכה האיבר הדיסטלי היחידי שאני מסוגל לחשוב עליו הוא הראש 😆
לא חושב שיש חיובי או שלילי במאמצי גזירה ועומסי דחיסה

עומסי דחיסה במקרה הזה פועלים משני הכיוונים (גיד הפטלה למעלה ומרכז הכובד למטה). במקרה הספציפי של ה acl עומסי הדחיסה הם מלכתחילה קטנים יותר ופחות משמעותיים מעומסי הגיזרה (שבמקרה של סקוואט גם הם לא כל כך משמעותיים).

בשכיבות שמיכה האיבר הדיסטלי היא כף היד.

בנוגע לחלק של השרשרת הקינמטית, למה הכנסת את זה לדיון שהיה על לאנג'ים בכלל? הרי לאנג'ים אם הבנתי נכון הוא תרגיל של שרשרת סגורה (כשאנחנו מדברים על ביצוע סטטי ולא בצעדים)
אגב תודה על ההסבר המפורט.
הפמור והפטלה אלה עצמות בברך?

הכנסתי את נושא השרשרת הקינמטית כדי להראות את הבטיחות היחסית של סקוואט מול תרגילים שנחשבים כביכול בטוחים יותר לביצוע, תרגילים בשרשרת פתוחה לרוב לא מערבים את האמסטרינגס בתנועה מה שמגדיל את מאמצי הגזירה על ה acl.

הפמור היא עצם הירך והפטלה היא הפיקה.

• פותח/ת השרשור
שאלה נוספת בקשר לביצוע של התרגיל (לאנג'ים):
כשאני אמור "לעלות" אני צריך "לדחוף" מהעקב ? בקיצור איזה שריר אמור להוביל את התנועה?

• פותח/ת השרשור
שאלה נוספת בקשר לביצוע של התרגיל (לאנג'ים):
כשאני אמור "לעלות" אני צריך "לדחוף" מהעקב ? בקיצור איזה שריר אמור להוביל את התנועה?
אשמח אם משהו יוכל לענות לי...
תודה:)

עדיין לא קיבלתי הסבר על ההבדל בעומס בין אינץ' פחות מ90 לatg.
לפי מה ששיקו אומר atg זה האידיאל גם מבחינת העומס או שכל עוד זה לא 90 אז זה לא משנה מבחינת העומס על הברכיים?

shkiloM

ריפטו אומר שסקוואט נכון אמור להיות נטול לחץ על ה- ACL, אבל מבחינה כללית, הברכיים מגיבות יותר טוב לדחיסה או לגזירה?

מבחינת עומסי גזירה זה תלוי מאוד בגוף הספציפי במפרק שהעומס פועל עליו אבל באופן כללי המבנה הכולל של הברך בנוי להתמודד עם עומסי דחיסה גדולים מאוד.

מבחינת עומסי גזירה זה תלוי מאוד בגוף הספציפי במפרק שהעומס פועל עליו אבל באופן כללי המבנה הכולל של הברך בנוי להתמודד עם עומסי דחיסה גדולים מאוד.

וזה בגלל שכל הגוף בעצם בנוי להשען עליו?

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית