הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)
Resource icon

אבא מתבגר ששואף להרים ולרוץ כמו צעיר

גרף ההתקדמות עודכן לאחרונה ב-16/6/23
לגבי שבוע בנץ' שבוע פרס אני פחות אוהב את הרעיון, זה פשוט נראה לי מעט מדי נפח, אלא אם כן להוסיף גם מקבילים. אבל לקחת את התבנית של טקסס ואולי טיפה לעשות התאמות נשמע לא רע. אגב בכללי מבחינתי התקדמות עקבית של 2.5 בחודש זה אחלה, זה אומר 30 קילו בשנה 😃
זה לא מעט נפח, למשל ניקח מודל לחיצות כזה:

שבוע 1:
בנצ' 5x5 עם 90% מה-RM5
פרס 3x5 עם 90% מה-RM5
בנצ' RM5 חדש.

שבוע 2:
פרס 5x5 עם 90% מה-RM5
בנצ' 3x5 עם 90% מה-RM5
פרס RM5 חדש.

ככה שאין מנוחה אמיתית ללחיצות, תכנון די ברוטלי אבל עובד מצויין.

מקסימום ילך חרא ותגיע לכשלים, תעבור לתכנון חודשי, למרות שלדעתי תוכל להתקדם מצויין במודל כזה.

טוב עכשיו שאני חושב על זה אולי בתוספת מקבילים התכנון של טקסס עם רוטציה יכול לעבוד. תוספת מקבילים כי המתכונת של טקסס לא עבדה לי מי יודע מה גם בלי רוטציה עם 5X5 פעם בשבוע וסט עצים פעם בשבוע, אז נראה לי פעם בשבועיים לא יהיה טוב יותר. מצד שני אם לעשות בלי רוטציה זה אומר קצת להזניח את הפרס, כי מנסיון שלי בתכנית לעבוד כבד בפרס ביום התאוששות משפיע לרעה על העצימות.
זה לא מעט נפח, למשל ניקח מודל לחיצות כזה:

שבוע 1:
בנצ' 5x5 עם 90% מה-RM5
פרס 3x5 עם 90% מה-RM5
בנצ' RM5 חדש.

שבוע 2:
פרס 5x5 עם 90% מה-RM5
בנצ' 3x5 עם 90% מה-RM5
פרס RM5 חדש.

ככה שאין מנוחה אמיתית ללחיצות, תכנון די ברוטלי אבל עובד מצויין.

מקסימום ילך חרא ותגיע לכשלים, תעבור לתכנון חודשי, למרות שלדעתי תוכל להתקדם מצויין במודל כזה.
יש מצב אנסה ככה, אבל כמו שאמרתי אוסיף מקבילים ליום נפח וליום עצימות.
אגב גם תכנון חודשי אפשר לעשות עם התבנית הזאת, נגיד שבוע 1: RM5 בנץ', שבוע 2: RM5 פרס, שבוע 3: RM3 בנץ', שבוע 4: RM3 פרס. שבוע 5: כמו שבוע 1 עם תוספת 2.5 קילו, וכן הלאה.
שבוע 1:
בנצ' 5x5 עם 90% מה-RM5
פרס 3x5 עם 90% מה-RM5
בנצ' RM5 חדש.

שבוע 2:
פרס 5x5 עם 90% מה-RM5
בנצ' 3x5 עם 90% מה-RM5
פרס RM5 חדש.
ביום התאוששות לא אמורים לעשות פחות משקל, משהו כמו 90% מהמשקל של הנפח? או את המשקל של הנפח אבל 3X3 לא 3X5?

ביום התאוששות לא אמורים לעשות פחות משקל, משהו כמו 90% מהמשקל של הנפח? או את המשקל של הנפח אבל 3X3 לא 3X5?
יש כל מיני וריאציות ליום התאוששות, אני מציע משהו מעט קשוח, בגלל זה אני חושב שבתבנית כזו להכניס מקבילים זו התאבדות, אבל לשיקולך.
אגב גם תכנון חודשי אפשר לעשות עם התבנית הזאת, נגיד שבוע 1: RM5 בנץ', שבוע 2: RM5 פרס, שבוע 3: RM3 בנץ', שבוע 4: RM3 פרס. שבוע 5: כמו שבוע 1 עם תוספת 2.5 קילו, וכן הלאה.
אז זה לא בדיוק תכנון חודשי, אם אתה שובר PR ככל שבועיים

יש כל מיני וריאציות ליום התאוששות, אני מציע משהו מעט קשוח, בגלל זה אני חושב שבתבנית כזו להכניס מקבילים זו התאבדות, אבל לשיקולך.
פשוט היה לי נסיון עם טקסס, והאמת שלא אהבתי אותה ללחיצות. בגלל זה אני חושב כן להוסיף שיהיה עוד נפח.
אז זה לא בדיוק תכנון חודשי, אם אתה שובר PR ככל שבועיים
נכון, אולי לא בדיוק תכנון חודשי, אבל אתה מעלה משקל כל חודש. בכל מקרה זה סתם מחשבה. פשוט תכלס אני לא יודע כמה אני אוכל להתקדם גם ב 2.5 קילו בשבועיים. אם עכשיו ה RM1 שלי בבנץ' הוא 140 ובפרס 95, אני חושב שלצפות בעוד חצי שנה לעשות בנץ' 170 ופרס 125 זה אופטמי מדי. גם אם בעוד שנה יהיה לי משהו קרוב לזה זה יהיה טוב.

נכון, אולי לא בדיוק תכנון חודשי, אבל אתה מעלה משקל כל חודש. בכל מקרה זה סתם מחשבה. פשוט תכלס אני לא יודע כמה אני אוכל להתקדם גם ב 2.5 קילו בשבועיים. אם עכשיו ה RM1 שלי בבנץ' הוא 140 ובפרס 95, אני חושב שלצפות בעוד חצי שנה לעשות בנץ' 170 ופרס 125 זה אופטמי מדי. גם אם בעוד שנה יהיה לי משהו קרוב לזה זה יהיה טוב.
שמעת פעם על המודל פירמידה של ריפטו? 😃

לא, האר נא את עיני
זה מודל מאוד דומה לרעיון של מה שכתבת, רק בנוי אחרת, אני לא זוכר אותו במדויק אבל זכור לי שזה הולך בערך ככה:
התכנון הוא דו-חודשי למרות שההתקדמות היא חודשית, בחודש הראשון שוברים PR ל-5x5, בחודש השני ל-5x3
השבוע מתחלק ל-2 אימוני נפח, ואימון התאוששות (אין עצימות בתכנית) כאשר כולם עובדים 5x5 אקרוס, לדוגמא:

אימון 1: 5x5 בנצ'
אימון 2 (התאוששות): 5x5 בנצ' בשיפוע/באחיזה צרה
אימון 3: 5x5 פרס

אתה מוסיף 2.5 כל שבוע ככה שאחרי 4 שבועות אתה מגיע ל-5x5 שהוא PR
לאחר מכן עובר ל-5x3.

הקטע הוא שאין אימוני עצימות, השבירת שיאים היא לנפח.

לפחות לא בצורה ה"רגילה" של לחתוך המון קלוריות ולהרגיש רעב וחלש תמיד.
יש עוד דרכים? 😛

בואנה יבגני, החלפת כבר יותר שמות ללוג ממה שאני עשיתי מאז שפתחתי לוג. 😆

יש עוד דרכים? 😛
כן, לחתוך טיפה, לרדת לאט אבל להמשיך להתאמן רגיל ולא להרגיש רעב וחלש תמיד 😃
בואנה יבגני, החלפת כבר יותר שמות ללוג ממה שאני עשיתי מאז שפתחתי לוג. 😆
הפעם זה היה בגלל @THE BEAR שהחליט לקרוא ללוג שלו כמעט באותו שם כמו שלי, וגם השם הנוכחי יהיה אקטואלי תמיד ולא אצטרך לשנות 😃

כן, לחתוך טיפה, לרדת לאט אבל להמשיך להתאמן רגיל ולא להרגיש רעב וחלש תמיד 😃
אה כן, טוב אז אתה צודק.. רק שייקח לך 5 שנים בערך לרדת 10 קג 😄

הפעם זה היה בגלל @THE BEAR שהחליט לקרוא ללוג שלו כמעט באותו שם כמו שלי, וגם השם הנוכחי יהיה אקטואלי תמיד ולא אצטרך לשנות 😃
אחלה שם אבל 😃 (שלך)

אה כן, טוב אז אתה צודק.. רק שייקח לך 5 שנים בערך לרדת 10 קג 😄
בסדר יש זמן עד הפנסיה 😁 ובכלל אני לא כזה נעול על לרדת, כרגע יותר בקטע של לא רוצה לעלות עוד במשקל.
אחלה שם אבל 😃 (שלך)
תודה 😍
@לוטם אני קורא עכשיו על מודל הפירמידה, זה לא תכנון חודשי זה תכנון ל 8 שבועות. הדוגמה שיש בספר היא לסקוואט, בעיקרון במשך 4 שבועות עושים 5X5 באימון הראשון והאחרון של השבוע, כמו שאמרת בשבוע הרביעי יש שיא ל 5X5, באמצע השבוע עושים 5X5 יותר קל. אחרי זה יש 4 שבועות של שלב עצימות שבסופו אמורים לעשות את ה RM1 לשלוש חזרות.
האמת שאני חשבתי לפני כמה זמן איך לתכנן את האימוני לחיצות ככה שיהיה משהו כמו 5X5 פעמיים בשבוע במקום פעם אחת. בכל מקרה אני אנסה כנראה קודם לתת נסיון לטקסס דו שבועי בתוספת מקבילים.

@לוטם אני קורא עכשיו על מודל הפירמידה, זה לא תכנון חודשי זה תכנון ל 8 שבועות
אמרתי שמתוכנן לחודשיים, הנה:
התכנון הוא דו-חודשי
אתה לא קורא 😛
שבועות עושים 5X5 באימון הראשון והאחרון של השבוע, כמו שאמרת בשבוע הרביעי יש שיא ל 5X5, באמצע השבוע עושים 5X5 יותר קל.
נכון גם את זה כתבתי, פשוט בהקשר של הלחיצות.
אחרי זה יש 4 שבועות של שלב עצימות שבסופו אמורים לעשות את ה RM1 לשלוש חזרות
לא הבנתי, איך RM1 ל-3 חזרות? 😲

נראה לי אעשה משהו כזה בהמשך ללחיצות, אבל בלי רוטציה, תחילת שבוע וסוף שבוע 5X5 בנץ', אמצע שבוע 5X5 פרס.

גרף התקדמות
Back
למעלה תחתית