Resource icon

אבא מתבגר ששואף להרים ולרוץ כמו צעיר

גרף ההתקדמות עודכן לאחרונה ב-16/6/23
לא הבנתי, מה הבעיה בלעבוד על הבייספס?
מדובר על סטיגמה שמתאמנים חדשים רוצים בייספס ענק ובגלל שהם לא יודעים איך להתאמן הם חושבים שכמה שיותר יותר טוב אז אם הם יבואו לאימון ויעשו 60 דקות בייספס יגדל להם הבייספס.

ברור שלא 60 דקות..
אבל 2 תרגילים כפול 12 חזרות זה אחלה לבייספס
זה נכון ואני לא מתנגד לזה. זה אבל גם קטע של ליפטרים שאנחנו בעקרון "אנטי חברתיים" ו"היפסטרים". אנחנו אומרים שאגו = תחת גדול וסקוואט כבד כשבייספס גדול זה בולשיט של בילדרים.

זה נכון ואני לא מתנגד לזה. זה אבל גם קטע של ליפטרים שאנחנו בעקרון "אנטי חברתיים" ו"היפסטרים". אנחנו אומרים שאגו = תחת גדול וסקוואט כבד כשבייספס גדול זה בולשיט של בילדרים.

כבר אמרתי את דעתי בעניין הזה, אין סיבה לליפטרים לצחוק על בילדרים ולהיפך.

אני מכבד כל אחד שעושה ספורט באשר הוא.

ואותי זה קצת מכעיס הזלזול הזה בבילדרים

אני אישית אוהב גם גוף יפה וגם להרים משקלים, לכן אני לא רואה מה הבעיה לשלב כוח עם בילדינג?

אז נכון, לא מגיעים לאותו משקל בסקוואט אבל עדיין מגיעים למשקלים מכובדים ועל הדרך בונים גוף יפה.

אגב, תשימו לב שרוב הליפטרים פה לא עוברים את הבידלרים בבאנץ (אני מדבר בכללי ועל יחס של משקל גוף )

אני ויבגני לא צוחקים על אף אחד במטרה לרדת עליהם. הכל נעשה בצחוק וזה מין סוג של "תחרותיות". הם קוראים לנו שמנים עם תחת ענק ואנחנו קוראים להם מפמפמי בייספס ואז כולנו צוחקים ביחד. יש לי הרבה חברים בילדרים, אין לי בעיה איתם וקורים הרבה מצבים גם שבהם אני מקשיב לעצות שלהם. שלא תבין אותנו לא נכון, כל מה שנעשה בצחוק נעשה בצחוק בלי מטרה לפגוע ואנחנו אנשים טובים ואינטליגנטים 😃
אגב, תשימו לב שרוב הליפטרים פה לא עוברים את הבידלרים בבאנץ (אני מדבר בכללי ועל יחס של משקל גוף )
זה ברור ויש לזה המון הסברים.

אני ויבגני לא צוחקים על אף אחד במטרה לרדת עליהם. הכל נעשה בצחוק וזה מין סוג של "תחרותיות". הם קוראים לנו שמנים עם תחת ענק ואנחנו קוראים להם מפמפמי בייספס ואז כולנו צוחקים ביחד. יש לי הרבה חברים בילדרים, אין לי בעיה איתם וקורים הרבה מצבים גם שבהם אני מקשיב לעצות שלהם. שלא תבין אותנו לא נכון, כל מה שנעשה בצחוק נעשה בצחוק בלי מטרה לפגוע ואנחנו אנשים טובים ואינטליגנטים 😃

זה ברור ויש לזה המון הסברים.

חלילה, לא התכוונתי אליכם ספציפית.. ורואים שאתם אנשים טובים.

ומה ההסבר לפער בבאנץ? באמת תהיתי

ומה ההסבר לפער בבאנץ? באמת תהיתי
קודם כל, כשאתה עובד כבד בסקוואט ובדד אין לך את היכולת הפיזית להתאושש על מנת להתקדם בנץ'. סקוואטים ודד ליפטים לוקחים המון אנרגיות, ולכן מי שמבצע אותם במתכונת כוח (בתוכניות בסגנון טקסס/סס יש סקוואט כל אימון) יתקשה להתקדם במשקלי הלחיצות.
דבר שני, אחרי שלב מסוים, פלג הגוף העליון צריך נפח גבוה על מנת לקדם את עצמו במשקלי העבודה. מתאמנים שעובדים במתכונת כוח ועדיין לא הגיעו לשלב ה"מתאמן המתקדם" לא יכולים להרשות לעצמם להוסיף את הנפח הזה, ובגלל זה אתה רואה אצל הרבה פערים עצומים בין פלג גוף עליון לתחתון.

אלה הסיבות המרכזיות. אני בטוח שיש עוד, קראתי את הדיון הזה מזמן.

קודם כל, כשאתה עובד כבד בסקוואט ובדד אין לך את היכולת הפיזית להתאושש על מנת להתקדם בנץ'. סקוואטים ודד ליפטים לוקחים המון אנרגיות, ולכן מי שמבצע אותם במתכונת כוח (בתוכניות בסגנון טקסס/סס יש סקוואט כל אימון) יתקשה להתקדם במשקלי הלחיצות.
דבר שני, אחרי שלב מסוים, פלג הגוף העליון צריך נפח גבוה על מנת לקדם את עצמו במשקלי העבודה. מתאמנים שעובדים במתכונת כוח ועדיין לא הגיעו לשלב ה"מתאמן המתקדם" לא יכולים להרשות לעצמם להוסיף את הנפח הזה, ובגלל זה אתה רואה אצל הרבה פערים עצומים בין פלג גוף עליון לתחתון.

אלה הסיבות המרכזיות. אני בטוח שיש עוד, קראתי את הדיון הזה מזמן.

נשמע הגיוני

@מנחם בגין אני מקווה שזה ברור שאם אני אומר כאן איזה ירידה על בילדרים זה ממש לא ברצינות. אם לא אז אני אומר עכשיו, הכל בצחוק כמו שטנק אמר 😃 כמו שאם תגיד לי עכשיו שאני שמן ויש לי תחת לא פרופורציוני לגוף אני לא אקח את זה ברצינות (אולי אבכה קצת בלילה אבל זה יעבור לי חח)
לגבי בייספס, אין שום בעיה לעבוד על בייספס ולרצות ידיים גדלות, ידיים גדולות זה אחלה, אבל כשרואים מישהו שחיף עושה בייספס במשך שעה זה מגוחך.
ואותי זה קצת מכעיס הזלזול הזה בבילדרים
האמת שאני מסכים איתך לגמרי בזה. יש לי תחושה שמי שבאמת מזלזל (לא בצחוק זתומרת) יש לו איזה בעיית בטחון עצמי או משהו בסגנון כי אין שום סיבה לזלזל במישהו שמשקיע יום יום בתזונה קפדנית ואימונים קשים, גם אם המטרה שונה משלי. להיפך, ראוי מאוד לפרגן אם מישהו השיג תוצאות מרשימות (גם אם לא, אבל הוא מתקדם בדרך הנכונה).

לגבי בנץ', שמתי לב גם שלא מעט בילדרים לוחצים 180 וצפונה בכיף, בלי קשת בגב ולחזרות. אני חושב שזה קשור לתכניות אימונים. בתכניות בילדינג (נגיד תכניות למתקמים כמו ABCD) ממה שראיתי יש בד"כ יום רגליים בשבוע ושאר הימים זה פלג גוף עליון (חזה, כתפיים, גב, ידיים), כלומר נגיד 25% מהאימונים זה רגליים והשאר זה פלג גוף עליון, המון נפח לגוף עליון. וחזה חזק כתפיים חזקות, גב חזק, ידיים חזקות, הכל משפיע לטובה על הבנץ'. ובתכניות כוח במקרה הטוב יש 50% עליון 50% תחתון, ומי שהמטרה שלו תחתרותית כנראה ישקיע הרבה יותר בסקוואט ודדליפט כי אלה התרגילים שיותר קל להתקדם בהם לעומת בנץ', ומה שחשוב לו זה הטוטאל.
עוד נקודה שמישהו העלה לא מזמן, נראה לי כאן בפורום, זה ששימוש בחומרים יותר נפוץ אצל מתאמני בילדינג מאשר מתאמני כוח, בארץ. אין לי שום ידע בנושא או לגבי אנשים לכן מעדיף לא להיכנס לזה.

yujinius עדכן/ה את הלוג ״כולם התחילו עם מסעות אז: ~המסע לטוטאל 600~״:

15/11/15 - עצימות עליון

בנץ' - 143F, 130X3F ביאס אותי ה 143 כשלא עלה, חשבתי לעשות PR לחזרות על 130 אבל עלו רק 2, אולי בגלל שהכשל קצת גמר אותי לפני. דווקא הרגשתי עירני היום כל היום לעומת שבוע שעבר שכל היום רציתי להירדם בעמידה. מה שטוב זה שיש איזה בחור נחמד במכון שיודע לשמור כמו שצריך ובאמת הרים את המוט רק כשהיה כבר כשל וודאי כמו שביקשתי ממנו. הבחור עושה מאד-קאו, שזה משהו שאני לא רגיל לראות, מתאמנים שמכירים את זה בכלל.
פרס - 81.5X5,4,3, 79X4,5
צ'ין אפס - 20X2X3
משקל גוף 110
מקבילים צר - 20X8, 24X7
מסור - 45X2X10

מקבילים ומסור לא הייתי אמר לעשות בעיקרון, זה ליום נפח, נזכרתי רק אחרי הסט השני של מסור 😅

קרא את שאר עדכון הלוג...

אני לא מצליח להבין את התוכנית הזאת עדיין. למה אתה עושה כל כך הרבה סינגלים? כמעט כל שבוע אם אני לא טועה.

זה 1/3/5 אם אני לא טועה.
אתה טועה, זה טקסס. התכנית אפשר לראות בסקירה הכללית כאן בלוג. היום זה יום עצימות עליון.
אני לא מצליח להבין את התוכנית הזאת עדיין. למה אתה עושה כל כך הרבה סינגלים? כמעט כל שבוע אם אני לא טועה.
כנ"ל, תראה בסקירה כללית. סינגלים כי בא לי לעשות סינגלים ביום עצימות.

אני זוכר שעשית משהו כמו 1/3/5 משלך לא? או ששינית?
אתה לא עוקב בנאדם, שיניתי לפני איזה חודש וחצי
למה לדעתך אני עושה 5X5 סקוואט ביום שישי ואחר כך לוקח מונית לעלות במדרגות?

אתה לא עוקב בנאדם, שיניתי לפני איזה חודש וחצי
😅 סניקרס עליי בביקור הבא.
כי אתה מזוכיסט?

גרף התקדמות
Back
למעלה תחתית