הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)
Resource icon

אבא מתבגר ששואף להרים ולרוץ כמו צעיר

גרף ההתקדמות עודכן לאחרונה ב-16/6/23
😆
דווקא כשהייתי חסיד ריפטו הייתה לי מסת שריר לא רעה.
עכשיו זה בגלל שהייתי מושבט ממאי במשך חודשיים והורדתי בסביבות 7-8 קילו, וגם לפני זה כבר תקופה לא התאמנתי כמו פעם אז זה המצב...
אגב, יותר התכוונתי לגישה של ריפטו באופן כללי.
SS תשים עליך מסת שריר סבירה כמתחיל אבל לקראת הסוף שלה כשאתה חולב כל 2.5 קילו ועולה במשקל גוף בלי תקנה זה כבר מוגזם לדעתי.
אותו דבר לגבי הTexas Method.
שתיהן שמות עליך מסה יפה (למרות שיש איזורים שהן מזניחות ואחר כך צריכים לתקן את זה).
אבל הגישה של רוב המאמנים היא תעלה בכמה שיותר משקל גוף.

אני פשוט זוכר את עצמי בתחרות האחרונה שלי, ילד בן 17, גובה של 167 שוקל 97 קילו. אין סיבה לשטות הזאת ולהכנס כל הזמן ללופ המגוחך של מסה-חיטוב-מסה-חיטוב.

עדיף לרוב המתאמנים לעלות בצורה מבוקרת, להתחזק לטווח הארוך ומדי פעם להיות לתקופה מאוד קצרה בגירעון כדי.

מוסיף משפט של ג'יימי לואיס שאני אוהב:

'Though it’s not necessary that you get ripped to the fucking bone to compete in strength sports, you might as well use a competition as an excuse to bring your abs out of hiding. They’re likely not Jewish, so there’s no reason for them to be treating your abdominal fat like’s it the fucking attic and their name is Anne Frank.'

נערך לאחרונה:
אתה מנסה לפחות להתחזק תוך כדי הירידה במשקל?
זה בכלל ריאלי כרגע אחרי הניתוח שעברת?
כמו שרואים בלוג אני עושה חזרות גבוהות, כל אימון מנסה להוסיף חזרה עד שמגיע ל 4x10 ואז מוסיף משקל ויורד ל8 חזרות.זה בפלג גוף עליון, בסקוואט ודדליפט כרגע נשאר על משקל נמוך כי מנסה להשקיע בריצות גם, חשבתי ללכת עם חבר למירוץ חיפה לעשות 10 ק"מ ב 4/11 אבל לא נראה לי שאלך על זה, בכל מקרה רוצה לשלב ריצות.

אם זה ריאלי אחרי הניתוח? תכלס אני רואה שאף אחד לא באמת יודע. הרופא המנתח כששאלתי (עוד אחרי הניתוח הראשון) אם אפשר לחזור לעשות פעילות גופנית אמר כן אל תתאמץ יותר מדי. דאלתי אותו ומתי כן אפשר יהיה להתאמץ "יותר מדי" הוא אמר לי "תשמע אני לא עושה ספורט לא רואה צורך, תעשה פעילות קלה תשמור על המשקל וזהו". לא באמת תשובה שאפשר להתייחס אליה. לדעתי אפשר לחזור להתאמן חזק כי כבר הוציאו הכל (כמעט, צריך לעבור הקרנה חד פעמית להרוג את הטיפה שנשארה)

@yujinius
שאלה קצת אישית(לא חייב לענות)
האם המרקרים של ההורמונים,נפגעו מההליך שעברת?
לא בדקתי, אבל לא אמור להיות קשור
אגב, יותר התכוונתי לגישה של ריפטו באופן כללי.
כשאמרתי "חסיד של ריפטו" גם התכוונתי לגישה לא לתכנית ספציפית, הגישה של לאכול לאכול ולאכול העיקר להתחזק. הגישה הזאת כן הביאה אותי בגיל 30-31 תוך חודשים בודדים ממישהו עם ותק לא קטן בחדש כושר שרואה אנשים עושים 110-120 סקוואט ו 55 פרס וחושב שאני כנראה גנטית לא בנוי להרים משקל גבוה כזה, למישהו שמרים 150 סקוואט, 172.5 דדליפט, 117.5 בנץ' ו 75 פרס לחמישיות.
אני פשוט זוכר את עצמי בתחרות האחרונה שלי, ילד בן 17, גובה של 167 שוקל 97 קילו. אין סיבה לשטות הזאת ולהכנס כל הזמן ללופ המגוחך של מסה-חיטוב-מסה-חיטוב.
כן מסכים, אני הייתי איזה 113 על 1.84, עליתי באיזה חצי שנה מ 95~. אמנם עליתי מסת שריר בצורה מכובדת אבל גם הרבה שומן ואפשר היה לעשות את זה באופן יותר יעיל כנראה לאורך יותר זמן.
They’re likely not Jewish, so there’s no reason for them to be treating your abdominal fat like’s it the fucking attic and their name is Anne Frank.'
🤣
איזה תוכניות עשית?
בכלל מעולם? עשיתי SS, טקסס, מאדקאו, 5/3/1, הפבורן רק לבנץ', סבבים של 5X5 לסקוואט ודדליפט...

יופי, אז אוכל להתייעץ איתך בעתיד:37mv:
אבל שאלתי יותר בהקשר של
אה בתקופה/תקופות הנ"ל
הגישה של לאכול לאכול ולאכול העיקר להתחזק
ב SS עשיתי את הקפיצה הכי גדולה גם במשקלי עבודה גם במסת שריר וגם במסת שומן (בתקופת אימונים, הייתה לי תקופה בעבר הרחוק בלי אימונים שהייתי יותר שמן)

yujinius עדכן/ה את הלוג ״אבא מתבגר ששואף להרים ולרוץ כמו צעיר״:

עדכון לוג: 18/10/21

אתמול:

סקוואט - 70X3X6
פרס - 55X8,8,7,6

פנדליי רואו - 65X3X9, 1X8

מקבילים עם גומיה אדומה - 3X9, 1X8

ריצה בחוץ - 5 ק"מ, 33:18 דקות
לא רצתי בחוץ כמה שנים, היה פחות קשה ממה שציפיתי. הקצב קצת איטי כי יש בשכונה קצת עליות וירידות שהאטו אותי (העליות בעיקר). יש שם גם סיכוי גבוה לפגוש חזירי בר בשעות הערב, אם הייתי פוגש אז כנראה הייתי עושה את הריצה בזמן הרבה יותר טוב:sarcastic:

קרא את שאר עדכון הלוג...

הבוקר/אתמול בלילה מישו נפצע מחזיר!
תזהר חביבי
כן שמעתי, בחיפה. מעניין מה אומרים על זה כל היפי נפש מהפייסבוק שאומרים שהחזירים הם לא פוגעים וצריך לתת להם להסתובב בכיף

גרף התקדמות
Back
למעלה תחתית