הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

אחר אשכול השאלות המפגרות

מצב
השרשור נעול

Mike Bikov

מנהל אתר
103,265
12,427
מנהל
נק' מוניטין:
58,704
103,265
12,427
טוב נרכז הכל, אני יודע שלחלקכם יש הרבה לשתף את חברי האתר ואתם מתביישים אז נעשה זאת באשכול מרוכז ונגמור עם הבולשיט.
יאללה שוט

כן זה אמור לקרות כי זה עוזר לשים יותר משקל בלי להוריד טווח תנועה=יותר עומס

ניסיתי להבין את זה מהספר אבל לא כל כך הצלחתי:
מה ההשפעה של עמידה רחבה מדי בסקוואט? לפי מה שהבנתי עמידה רחבה יותר עוזרת לך להשתמש ביותר משקל, אבל לא הבנתי בדיוק איך, זה בגלל שהתנועה מתקצרת איכשהו? הרי ככה או ככה אתה צריך לשבור מקביל. יש לזה עוד השפעות חוץ מזה שיכולות להזיק לביצוע?

ככל שאתה עומד רחב יותר ככה זה ישפיע גם על העומק וגם עבודה של מקרבי ירכיים תיהיה גדולה יותר.

שאלתי כי אני חושב שאני עומד רחב מדי, אבל אם זה משפיע על העומק, ואני בכל מקרה שובר מקביל ככה או ככה, זה משנה?

שאלתי כי אני חושב שאני עומד רחב מדי, אבל אם זה משפיע על העומק, ואני בכל מקרה שובר מקביל ככה או ככה, זה משנה?
זה משנה רק את העומס שמופעל על השרירים השונים וגם מקצר את טווח התנועה, בעמידה רחבה אתה עומד יותר נמוך בגלל הפיסוק, העומק גם יכול להיות מושפע בגלל המתיחה המהירה של השרירים. בעמידה רחבה יש יותר עומס על מקרבי הירח והעכוז ופחות על הקוואדס וההאמסטרינגס, בגלל זה לפי דעתי הכי טוב לעבוד בפיסוק בינוני כמו שריפ מלמד.

נראה לי שברגע שהמשקלים התחילו להיות קשים יותר לקחתי אוטומטית עמידה רחבה מדי, לפי מה שהבנתי זה דיי נפוץ. בכל מקרה אני אשים לב במיוחד מחר ואוודא שאני בסדר (תשלח לי הודעה אם אתה מגיע מחר אגב, לא הבנתי כ"כ אם אתה מתכוון להתאמן או לא).
לצורך העניין, אם העמידה שלי הייתה רחבה מדי זה אומר שבעמידה שריפ תומך בה אני לא אוכל להשתמש באותו משקל?

נראה לי שברגע שהמשקלים התחילו להיות קשים יותר לקחתי אוטומטית עמידה רחבה מדי, לפי מה שהבנתי זה דיי נפוץ. בכל מקרה אני אשים לב במיוחד מחר ואוודא שאני בסדר (תשלח לי הודעה אם אתה מגיע מחר אגב, לא הבנתי כ"כ אם אתה מתכוון להתאמן או לא).
לצורך העניין, אם העמידה שלי הייתה רחבה מדי זה אומר שבעמידה שריפ תומך בה אני לא אוכל להשתמש באותו משקל?
זה אומר שעד שלא תנסה לא תדע, אני אסמס לך כבר

1. תפוס את המתח.
2. תעלה עד שהסנטר עובר את המתח.
3. תרד עד שהידיים ישרות לגמרי.
4. ראה 2.

זה קונסטנטין קונסטנטינוב. הוא מחזיק בשיא העולם בדדליפט, שוקל 125 קילו ומעלה את עצמו מעל המתח 55 פעם. הוא יכול לעשות מה שהוא רוצה בשלב הזה, גם אם הטכניקה לא מושלמת.

כן אני יודע מי זה
אבל סתם בשביל לדעת, זו טכניקה נכונה? עם ההקפצה הזאת אם אני לא טועה

תלוי למה. לעבודה על כוח, זה לא אופטימלי. לאימוני קרוספיט זה סבבה.

אחלה, תודה.

ומשהו קטן,
בדדליפט, כפות הרגליים אמורות להיות מקבילות אחת לשנייה או כמו בסקוואט? (30 מעלות החוצה)

לא 30 מעלות, אבל קצת מסובבות החוצה בדרך כלל יותר נוח.

לפי הסירטונים של ריפטו הבנתי שהן צריכות להיות מקבילות אחת לשנייה? (הסירטון של ה- Set-Up)
או שזה שונה מאדם לאדם?

זה תלוי מה יותר נוח לך, אם אתה מוציא את כפות הרגליים החוצה אתה תצטרך לעמוד טיפה יותר צר, אני אישית מוציא אותן החוצה קצת ועומד יותר צר, זה יותר נוח לי. ולגבי המתח, אני עושה עם קיפ כי אחרת אני לא מצליח, אבל אני תמיד אעשה עם קיפ כי שרירי היעד יעבדו בכל מקרה וככה אני אעשה יותר חזרות וגם אפעיל את כל הגוף, לדעתי עם קיפ בסה"כ אתה מרוויח יותר כוח פונקציונאלי בכל הגוף.

מצב
השרשור נעול
Back
למעלה תחתית