הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

ייעוץ בעיות בדיאטה.

tchcaphr

משתמש קבוע
1,067
286
נק' מוניטין:
629
1,067
286
אני מקווה שאני לא אעשה פה בלאגן כי אני כותב על שני דברים שונים לגמרי.
בן 17.5, גובה 178, משקל 90, שמן בלי יותר מידי מסת שריר. בדיאטה/חיטוב קרוב לשמונה שבועות.
התחלתי על 98 קילו עם 2150 קלוריות ביום, הורדתי ל2000 ואני על 2000 קלוריות כשלושה שבועות. 130 גרם חלבון, 90 גרם שומן והשאר הם פחמימה. אוכל 5 ירקות כל יום, בלי פירות, פחמימה מגיעה מאורז/תפוחי אדמה/שיבולת שועל, חלבון מחזה עוף וביצים, שומן משמן זית וחמאת בוטנים.
האוכל מדוד ברובו, ככה שגם אם אני חורג מהערכים החריגה היא מאוד קטנה לדעתי. זה די מדויק.
העמסת פחמימות פעם בשבועיים ל36 שעות, כל המשקל יורד לאחר שלושה ימים. אוכל מה שאני רוצה בהעמסת פחמימות.
שינה של 8-9 שעות כל לילה.
הולך כל יום בסביבות 1-2 קילומטר. מעבר לזה רץ שלוש פעמים בשבוע ומשתפר מאוד בתחום הזה. מתאמן כוח שלוש פעמים בשבוע תרגילים מורכבים, טווח חזרות נמוך, מתכונת דומה לSS.

יש לי שתי בעיות.
הראשונה היא שאני לא יורד במשקל. אחרי ארבעה שבועות שבמהלכם ירדתי 7 קילו ירדתי קילו בשבוע, ומאז שבועיים וחצי תקוע. לא זז. אני יודע שטכנית אני אמור להוריד קלוריות ל1800/ להעלות אירובי, אבל זה נורא מוזר לי שכבר אחרי חמישה שבועות נתקעתי והמשקל לא זז. יש משהו שכדאי לבדוק בנוגע לזה? או פשוט לשחק עם זה עד שאני יורד? לאור העובדה שאני שמן זה נראה לי מאוד מוזר שנתקעתי כל כך מהר.

הבעיה השנייה היא חוסר חשק ומצב רוח רע. אני עובר משבר עם הבית ספר במקביל לדיאטה, אז אני לא ממהר לשייך את המצב רוח לדיאטה. אבל עולה לי החשד שהדיאטה אולי מוסיפה לא מעט לזה. אני לא חושב שלאכול בלי הגבלה זה מה שיעזור לי בחיים, אבל כן עולה לי ספקות. חשבתי לבצע בדיקות דם לראות אם חסר לי משהו... האם אפשר להניח שהדיאטה משפיעה על מצב הרוח, ואם כן, יש משהו שאני יכול לעשות על מנת לשפר את המצב מבחינת התזונה שלי?

קודם כל שאפו ..
נראה כאילו אתה יודע מה אתה עושה..רק דבר אחד נורא.הפריע לי..

החלבון הנמוך,טעות קטנה שגררה עוד טעועוץ.אחריה, מז"א?
אתה אוכל פחות חלבון>מכך אוכל יותר פחמימה במקרה שלך(כל השאר פחמימה רשמת)>אין צורך בהעמסה שמתבצעת בכל זאת.
אין צורך לבצע העמסה, על כמות הםחמימה שאתה נמצא בה,כי אין סיכוי שמגיעים לריקון גליקוגן.
אז כרגע מה שעתה צריך לעשות הוא להעלות חלבון ל180-190, על חשבון הםחמימה.זה לדעתי אמור לפתור את הבעיה.
כשתוריד יהיה מה לדבר על ביצוע העמסות

2.יש סיכוי שהדיאטה משפיעה על המצב רוח.קח זאת בחשבון.
להגיד לך מה אפשר לעשות תוך כדי?פשוט לחיות את זה.
לרוב, בית הספר הוא זמן מדהים שבו כל החברים מתרכזים במקום אחד למספר שעות באופן קבוע..תלמד להינות מזה,זה לא יחזור.

בנוסף, כל החיטוב הסוף נזכר החוויה אחת גדולה,זה מה שצריך לזכור.

• פותח/ת השרשור
החלבון הנמוך
הנחתי שכמויות החלבון יכולות לרדת בגלל אחוז השומן הגבוה. אשנה את התפריט שלי ואעלה את כמות החלבון.
אין צורך לבצע העמסה, על כמות הםחמימה שאתה נמצא בה,כי אין סיכוי שמגיעים לריקון גליקוגן.
במאמר על החיטוב בפורטל רשום שבכל דיאטה צריך לבצע העמסת פחמימות אחת ל10-14 יום, מה גם שזה עושה טוב לנפש והמשקל חוזר לנקודת ההתחלה לאחר מעט ימים. בתחושה שלי הן לא הפריעו.
בכל מקרה אעלה את החלבון ואראה מה קורה עם הפחמימה
לגבי העצה השנייה, התשובה לא ממש קלעה, יכול להיות שאין לשאלה שלי פיתרון, ויכול להיות שקשה להעביר את המחשבות שלי למילה הכתובה.
בכל מקרה תודה רבה.

נדמה לי שאנשים קצת מתבלבלים בין העמסה לבין ארוחת צ'יט (ונדמה לי שאתה עצמך הדגשת את זה לפני כמה ימים, או שזה היה מישהו אחר).
יש הבדל.אבל אישית העמסה בלבד מספיקה לי אם לומר את האמת

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית