ייעוץ יעוץ דיאטת האדם הקדמון

אביחי חי

משתמש מתחיל
45
0
נק' מוניטין:
0
45
0
לאחרונה התחלתי להתאמן קרוס םיט פעמיים שלוש בשבוע והבנתי שדיאטת האדם הקדמון מומלצת עם שיטת האימון הזו אני אשמח לחוות דעת ולקצת מידע או תפריט שיגיד לי איך כמה ומתי לאכול ( שוקל 78 מטר 70 בערך)

קודם כל הדיאטה נקראת דיאטת פליאו, יש לה המון תומכים וגם המון מהמתנגדים אני מציע שתיכנס לפורטל ותקרא קצת להבין מי נגד מה ומה ההגיון ומה בכלל הדיאטה הזאת אומרת.

סתם בשביל הקטע אני מהמתנגדים

איך כמה ומתי לאכול
זה קל. אתה לוקח את הכידון והנבוט, יוצא לסוואנה ואוכל כל מה שאתה מצליח לצוד, סמוך ככל האפשר לרגע הציד, לפני שהנמר ארך הניבים גונב לך אותו.

לאחרונה התחלתי להתאמן קרוס םיט פעמיים שלוש בשבוע והבנתי שדיאטת האדם הקדמון מומלצת עם שיטת האימון הזו אני אשמח לחוות דעת ולקצת מידע או תפריט שיגיד לי איך כמה ומתי לאכול ( שוקל 78 מטר 70 בערך)
קנה את הספר של דעאל שלו - הסוד הקדמוני ושיהיה בהצלחה.
אה, קרוספיט זו מילה אחת.

זה קל. אתה לוקח את הכידון והנבוט, יוצא לסוואנה ואוכל כל מה שאתה מצליח לצוד, סמוך ככל האפשר לרגע הציד, לפני שהנמר ארך הניבים גונב לך אותו.
מבוסס על סיפור אמיתי. פעם עבדה איתי מישהי פלאוליטית שצדה חזירי בר.. 😃

תאמינו או לא לתקופה יחסיתארוכה סוג הדיאטה הזאת הייתה מאוד פופולרית
בעיקרון ה"חוקים" בדיאטה הזאת היא בעיקרון
"מותר לאכול כל אוכל שאפשר לצוד אותו"
לדוגמא קורנפלקס אסור..
אישית אני חושב שזה אחד הטרנדים הכי מפגרים מאז גיאטת השומשום ודיאטת המיצים.

שמע בדיאטה הזו אתה לא יכול לאכול פיצה / שווארמה / המבורגר..
אתה די מוגבל וזו דיאטה שבדרך כלל מי שמבצע אותה מגיב טוב לדל פחמימה

אני מרגיש עם התזונה הזו ממש רע גם פיזית וגם נפשית.. יש כאלה שמרגישים איתה טוב
אין פה עניין של תזונה יותר טובה יש עניין אינדיבידואלי של מה שמתאים או לא מתאים לך

דומה לקטע עם הHB והLB
קשה לי להבין איך אנשים מעדיפים HB לי אישית זה מרגיש ממש חרא
מצד שני המתאמנת שלי, אלעד (StarDust) ועוד המון ירגישו בדיוק ההיפך

שמעתי המון פידבקים טובים על הספר שמייק הציע כאן
בנוסף יש מידע בפורטל קילוגרם וגם חיפוש פשוט בגוגל יניב תוצאות

נערך לאחרונה:
שמע בדיאטה הזו אתה לא יכול לאכול פיצה / שווארמה / המבורגר..
אתה די מוגבל
יש הרבה מתכונים לפיצות ״כשרות פליאו״, דווארמה אפשר לאכול בצלחת ולהכין בבית.
אני מרגיש עם התזונה הזו ממש רע גם פיזית וגם נפשית.. יש כאלה שמרגישים איתה טוב
אין פה עניין של תזונה יותר טובה יש עניין אינדיבידואלי של מה שמתאים או לא מתאים לך
כי אתה היית על קטוגניות עם פחמימה מאוד נמוכה, בפליאו אתה יכול בקלות להגיע לפחמימה גבוהה.

זאת טעות לחשוב שפלאו = דל פחמימות ובכלל להצדיק אכילת כמויות גדולות של בשר בטיעון של "ככה האדם הקדמון אכל". מניסיון קצר שהיה לי עם אכילה רק ממה שצדים/דגים/מלקטים (יצאתי לטיול הישרדות ביערות בבוליביה 4 ימים רק עם מצ'טה ובקבוק מים ריק), לצוד ולדוג בדר"כ הרבה יותר קשה ומייאש מללקט, יכול להיות שזה שייך לעובדה שאני לא מנוסה בזה ולכן היכולות שלי נמוכות אבל עדיין זאת ההרגשה הכללית שיצאתי איתה. אם זה מעניין מישהו, יצא מאמר לא מזמן בנשיונל גאורגפיק שטוען בדיוק אותו דבר, אם אני לא טועה הוא טוען שהממוצע השנתי של "האדם הקדמון" הוא 30% מהקלוריות מבשר והשאר ממה שהצליח ללקט.

לכתבה : http://www.nationalgeographic.com/foodfeatures/evolution-of-diet/

יש הרבה מתכונים לפיצות ״כשרות פליאו״, דווארמה אפשר לאכול בצלחת ולהכין בבית.

כי אתה היית על קטוגניות עם פחמימה מאוד נמוכה, בפליאו אתה יכול בקלות להגיע לפחמימה גבוהה.
לא נשמע לי היגיוני לחיות בלי שווארמה או לחם..
זה היפי מידי

אגב, שווארמה בלי הלחם לא שווה כלום

לא נשמע לי היגיוני לחיות בלי שווארמה או לחם..
זה היפי מידי

אגב, שווארמה בלי הלחם לא שווה כלום
זה כי אתה עוד לא אכלת שווארמה ביתית, עדיף פי מיליון על החרא שאתה אוכל בשווארמיות.
ואגב, יש אינספור מתכונים ללחמים ומאפים כשרים פליאו.

זה כי אתה עוד לא אכלת שווארמה ביתית, עדיף פי מיליון על החרא שאתה אוכל בשווארמיות.
ואגב, יש אינספור מתכונים ללחמים ומאפים כשרים פליאו.
אבל אז מה הפואנטה בלהיות בפליאו?
זה כמו שאהיה טבעוני וכל הזמן אכין לעצמי המבורגר טבעוני או כל סוג שיט כזה או אחר
זה לא באמת המבורגר וזה סתם כדי לעשות לך טוב במצפון...

זה תלוי בגישה שלך, יש כאלו שיגידו שצריך לחיות כמו האדם הקדמון ולצוד את הבשר, ויש כאלו שיעדיפו לאכול פשוט כל מה שמותר.
תלוי בגישה שלך, אישית, אם אני יודע שאני יכול לאכול פיצה שעדיין תישאר בתחומי הדברים שמותרים לי בפליאו, אני לא רואה סיבה למה לא.

זה תלוי בגישה שלך, יש כאלו שיגידו שצריך לחיות כמו האדם הקדמון ולצוד את הבשר, ויש כאלו שיעדיפו לאכול פשוט כל מה שמותר.
תלוי בגישה שלך, אישית, אם אני יודע שאני יכול לאכול פיצה שעדיין תישאר בתחומי הדברים שמותרים לי בפליאו, אני לא רואה סיבה למה לא.
צודק, לי אישית זה ירגיש מזויף ולא כיף לאכול משהו שכביכול אמור להיות המבורגר, אבל בתכלס זה סתם איזה גוש טופו עם לחמניה מעליו...
אבל זה כבר לדיון אחר כמובן.

בפליאו אפשרי רק עד 150 גרם פחמימה וזה רק מבטטה או ירקות שורש וזהו ולאכול בשר הרבה ושומן

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית