הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)
Resource icon

המסע ל4 פלטות אדומות בסקוואט

• פותח/ת השרשור snira
  • פורסם בתאריך
🤦‍♂️
אז למה הוא עבר ללינארית אחרי כשל אחד...
בגדול רציתי לעשות ריסט אמיתי כי הרגשתי עייף מאוד ורציתי לבנות את עצמי לאפריל בצורה יותר טובה וחכמה
חשבתי לעשות לינארית אבל התחרטתי אתמול החלטתי שאני יעשה טקסס הנה הבלוק'

סקוואט הולך להיות בלי חגורה כול הדרך. בנוסף לזה כמובן שיש ביום שלישי את המתח וגוד מורנינג
וביום חמישי האני יעשה בייספס קארלס כדי לשדרג את הלוק ✌️.

snira עדכן/ה את הלוג ״המסע ל4 פלטות אדומות בסקוואט״:

עדכון לוג: 05/01/16

יום התאוששות
דדליפט בגלל שהתחרטתי ואני לא עושה לינארית אז בתאכלס בראשון הייתי אמור לעשות פשוט השלמתי היום

סקוואט 80 2x5 עבדתי על הטכניקה ולמדתי לשפר תהיפ דרייב
פרס 37.5 3x5 בהתחלה עשיתי עצירות בין כול חזרה ואז חיים אמר לי שעדיף לא לעצור ובאמת המהירות הוכפלה.
דדליפט 115 x5 טס
מתח 3xFailure אני עושה בממוצע איזה 10
גוד מורנינג 5x10 עם 37.5

קרא את שאר עדכון הלוג...

להשוות את שני ימי הנפח?
אפילו מבחינת הגיון 5X5 אקרוס יהיה יותר גדול מ5X5 חמישיות עולות..
נקח את הלינארית עם האחוזים המומלצים, יום ראשון נותן לך 25 חזרות בסקוואט ונפח כולל של כ-2000 קילו, יום שלישי, 20 חזרות ונפח כולל של כ-1450 קילו, יום חמישי, 31 חזרות ונפח כולל של כ-2447.5.
לעומת זאת, בטקסס, יש לך את יום ראשון עם 80X5X5, שזה 25 חזרות ונפח כולל של כ-2000 קילו, ביום שלישי 72X3X3, שזה 9 חזרות ונפח כולל של כ-648 וביום חמשי, 5 חזרות ונפח כולל של כ-500 קילו. אז בעצם, לא רק שבלינארית יש יותר חזרות אלא גם טונאז' נפח גדול יותר = 5897.5 > 3148. (המספרים חושבו לפי 100 קילו)
וזה עוד בלי לחשב את הדדליפט, אז, ההיגיון שלך מקולקל. או פשוט לא קיים. תחליט לבד.

לקחתי מישהו שיש לו סקוואט 100 RM5.
בלינארית יצא לי כמו אצלך.
לעומת זאת בטקסס אם אתה שם שהסקוואט הוא 100 RM5 זה יתן לך לעשות 90X5X5 ולא 80X5X5.
בחישוב מהיר יוצא לך ביום הראשון 3165 יום שלישי 1505 יום חמישי 1490. הפלא ופלא, יוצא לסיכום 6160 > 5895.
אז, ההיגיון שלך מקולקל. או פשוט לא קיים. תחליט לבד.
אגב, תדבר ככה לחברים שלך לא אליי.

לעומת זאת בטקסס אם אתה שם שהסקוואט הוא 100 RM5 זה יתן לך לעשות 90X5X5 ולא 80X5X5.
בחישוב מהיר יוצא לך ביום הראשון 3165 יום שלישי 1505 יום חמישי 1490. הפלא ופלא, יוצא לסיכום 6160 > 5895.

ביום הנפח עושים בטקסס עושים 80-85 אחוז לא יודע מאיפה הגיעה ההמלצה המפגרת ל90, אגב, נפח כולל דיברנו, לא הוספתי את הדדליפט שמכניס נפח משמעותי ללינארית ולא כל כך לטקסס.

ביום הנפח עושים בטקסס עושים 80-85 אחוז לא יודע מאיפה הגיעה ההמלצה המפגרת ל90
נכנסתי לטבלה בXL והכנסתי ערכים וחישבתי, אני לא מתווכח.
לא הוספתי את הדדליפט שמכניס נפח משמעותי ללינארית ולא כל כך לטקסס.
דיברנו על סקוואט בלבד, לכל תוכנית יש את הצדדים יותר חזקים ויותר חלשים שלה.
מצטער, לא הולך לשבת עכשיו ולהתחיל לחשב לך את כלל הנפח בכל התוכנית.

נכנסתי לטבלה בXL והכנסתי ערכים וחישבתי, אני לא מתווכח.

דיברנו על סקוואט בלבד, לכל תוכנית יש את הצדדים יותר חזקים ויותר חלשים שלה.
מצטער, לא הולך לשבת עכשיו ולהתחיל לחשב לך את כלל הנפח בכל התוכנית.
אז גם בלינארית אני יכול לשנות אחוזים כרצוני.
גבר, אמרת שבטקסס יש יותר נפח מהלינארית ולכן גם הדדליפט כלול, כי דיברת על כל התוכנית. פעם הבאה תחסוך לעצמך כאב ראש ותבין על מה אתה מדבר לפני שאתה שולח הודעה.

אז גם בלינארית אני יכול לשנות אחוזים כרצוני.
מה שניתי בדיוק??????????????
אמרת שבטקסס יש יותר נפח מהלינארית
עד כמה שידוע לי, זאת האמת. אתה מוזמן לשבת ולחשב את הנפח הכולל בתוכניות ולחזור עם תשובה.
חוץ מיזה, לא ברור איך אתה יכול לחשב את הנפח הכולל של התוכנית שההתקדמות בה ברוב המקרים איננה לינארית ואתה אמור להשתמש בה רק בתור קו מנחה מסויים.

מה שניתי בדיוק??????????????
את האחוזים, אפילו בספר מומלצים אחוזים של כ80-85.

עד כמה שידוע לי, זאת האמת. אתה מוזמן לשבת ולחשב את הנפח הכולל בתוכניות ולחזור עם תשובה.
לא קראת את מה שכתבתי? רק מלחשב את הסקוואט באחוזים שבדרך כלל משתמשים בהם בלינארית יש יותר נפח. תוסיף את הדדליפט ואין בכלל מה לדבר.
חוץ מיזה, לא ברור איך אתה יכול לחשב את הנפח הכולל של התוכנית שההתקדמות בה ברוב המקרים איננה לינארית ואתה אמור להשתמש בה רק בתור קו מנחה מסויים.
"הלינארית של ביל סטאר" אם אתה לא מתקדם בצורה לינארית אתה כנראה עושה משהו לא טוב או שמיצית כבר את התוכנית. אותו דבר לגבי הטקסס.

איך הגעת ל1500 קילו נפח ביום שלישי שזה התאוששות עושים 3*3 או 2*5
אם הRM5 שלו 100 אז הוא עושה בראשון 90*5*5 גם לפי הדוגמא שלך
ובשלישי הוא עושה 72.5 קילו ל3*3 או 2*5 שזה יוצא 648 או 725 קילו נפח ולא 1505
כלומר זה 750 קילו פחות עד 850 קילו פחות כלומר הנפח הכולל שלך אמור לצאת 5303
ובכלל הנפח ביום ראשון יוצא 2250 ולא 3165
האאא הבנתי מה, לקח לי זמן להבין
אתה מכליל את הנפח גם של החימום עד המשקלי עבודה...איתמר חישב בלי הנפח של החימום
אז אם הוא מוסיף נפח חימום אז עוד פעם הליניארית עוקפת את הטקסס כי רק מספיק החימום ביום ראשון
שאתה מוסיף מוט ריק ל5 ו40 ל5 (לפני שאתה מתחיל את הסטים של העבודה שהראשון הוא 60) כבר אתה מוסיף עוד 300 קילו לנפח הכולל ואז יוצא לך נפח של 6195 וזה בלי החימום לאימון בשלישי וחמישי שבחמישי זה עוד 300 קילו ובשלישי זה עוד גם נזרוק 300 קילו (רק מוט ריק ו40) כבר יוצא לך נפח עבודה שלך 6795

snira עדכן/ה את הלוג ״המסע ל4 פלטות אדומות בסקוואט״:

עדכון לוג: 07/01/16

יום עצימות בנוסח ריסט

סקוואט חמישייה של 122.5 עלה מהר אבל לא שבר כי עמדתי נורא רחב לא נורא נתקן את זה

בנצ חמישייה של 72.5 למדתי לשפר לג דרייב

בייסאפ קארלס במוט דאבליו ולחיצת ג'ם
לסטים של 3 כפול 12

קרא את שאר עדכון הלוג...

גרף התקדמות
Back
למעלה תחתית