הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

דיון מאמר מעניין בהמשך לדיון HB Vs. LB

60883751.jpg

The low bar squat is not an exercise for leg development; it’s a way of doing a strength feat that allows a man or woman to lift the most weight while staying within the rules for the lift, but it’s not a movement that those who wish to develop leg strength for sports or to improve the shape and appearance of their legs has any business doing.
זה כל הפואנטה של הכתבה. אין טעם לקרוא את כל השאר.

מבחינתי המאמר מסביר את זה של פיתוח הקוואדס צריך סקוואט שהוא לא לואו באר. זה נכון שסקוואטים אחרים טובים יותר לפיתוח הקוואדס. הכותרת סתם באה להביא יותר קוראים למאמר מצוץ מהאצבע שגם אני יכולתי לכתוב. אין מה לתת ייחוס לבנאדם הזה בכלל שסתם בזבז לי 7 דקות מהחיים.

הוא צודק בחלק מהדברים שהוא טוען.
אנשים מידי פעם עושים המון LB ואז מזניחים את הארבע ראשי שלהם,מה שגורע מהם משקל על המוט.
אבל לא ברור לי החלק הזה:
The squat movement, whether it be high bar full back squats, front squats, half or quarter squats, or Hatfield bar squats, to my mind, should be about developing and strengthening the quadriceps, as well as the glutes. The high bar squat, when done properly, should not involve the hamstrings much at all. These muscles should be developed with straight legged deadlifts and Good Mornings (always with the knees slightly unlocked) as well as the various leg curling and glute ham gastroc movements. The hamstrings are also strongly involved in Olympic lifting movements such as snatches, cleans, and pulls.
לא ברור לי למה הוא נותן לגיטימציה לעשות HB ואז לעשות השלמות עם תרגילים אחרים,אבל לא לעשות LB ואז לעשות השלמות.
מה זה שונה בדיוק?

לא ברור לי למה הוא נותן לגיטימציה לעשות HB ואז לעשות השלמות עם תרגילים אחרים,אבל לא לעשות LB ואז לעשות השלמות.
מה זה שונה בדיוק?

בדיוק בגלל מה שכתבת -

אנשים מידי פעם עושים המון LB ואז מזניחים את הארבע ראשי שלהם,מה שגורע מהם משקל על המוט.

אני רשמתי בעבר ואני עדיין בדעה (שהיא די דומה למאמר) שאני חושב שהדרך הנכונה ביותר לפתח פלג גוף תחתון חזק ואתלטי זה בעזרת סקוואט HB ושילוב של משיכות (דדליפט או משיכות אולימפיות).

לא רואה שום טעם למי שלא מתעסק בפווארליפטינג (לגביי הקטע הזה אולי אני לא כל כך יושב עם כותב המאמר מצד שני ראיתי הרבה פווארליפטרים שנתקעו בהתקדמות והחלו להכניס פרונט וHB לתוכנית שלהם, אז אולי יש שם איזה עניין) לעשות LB סקוואט כבסיס.

מבחינתי המאמר מסביר את זה של פיתוח הקוואדס צריך סקוואט שהוא לא לואו באר. זה נכון שסקוואטים אחרים טובים יותר לפיתוח הקוואדס. הכותרת סתם באה להביא יותר קוראים למאמר מצוץ מהאצבע שגם אני יכולתי לכתוב. אין מה לתת ייחוס לבנאדם הזה בכלל שסתם בזבז לי 7 דקות מהחיים.
וגם המשפט שציטטת מפגר. כאילו ש-LB לא מפתח בכלל קוואדס, מה פתאום, הקוואדס מרגישים בית הבראה בזמן הסקוואט.
וגם HB מפתח מצוין את השרשרת האחורית.
שכל אחד יעשה מה שנוח לו.
או שנריב על שטויות.
בעצם, שכחו מזה. בואו נריב על שטויות 🕴
תביאו פופקורן לקרב - mike vs beast.
שאני אבין, אתה נהיית שופט נייטרלי? 😲

וגם המשפט שציטטת מפגר. כאילו ש-LB לא מפתח בכלל קוואדס, מה פתאום, הקוואדס מרגישים בית הבראה בזמן הסקוואט.
וגם HB מפתח מצוין את השרשרת האחורית.
שכל אחד יעשה מה שנוח לו.
או שנריב על שטויות.
בעצם, שכחו מזה. בואו נריב על שטויות 🕴

שאני אבין, אתה נהיית שופט נייטרלי? 😲

אני נהייתי בחוץ. את דעתי על החרטאבונה שנקראת LB כולם יודעים.

אני נהייתי בחוץ. את דעתי על החרטאבונה שנקראת LB כולם יודעים.
אלעד, אם כמה שאני מעריך אותך, ואתה יודע שזה המצב, לקרוא לוואריאציה חרטאבונה רק כי היא לא תואמת את התפיסה שלך למהו הוא סקוואט ושיש הרבה אנשים פה בפורום עם LB חזק מהסקוואט שלך, לא יודע. זה קצת לא במקום.

אלעד, אם כמה שאני מעריך אותך, ואתה יודע שזה המצב, לקרוא לוואריאציה חרטאבונה רק כי היא לא תואמת את התפיסה שלך למהו הוא סקוואט ושיש הרבה אנשים פה בפורום עם LB חזק מהסקוואט שלך, לא יודע. זה קצת לא במקום.
מסכים,רק לא ברור איך המשקל על המוט של אנשים קשור.

מסכים,רק לא ברור איך המשקל על המוט של אנשים קשור.
אני יודע בדיוק מה הדעה שלו. סקוואט LB זה לא סקוואט וזה רק רבע תנועה וכו' וכו' אל אל תלכלך עך סקוואט של אחרים אם אתה לא ממש קרוב אליהם במספרים.

סקוואט LB זה לא סקוואט וזה רק רבע תנועה
אני לא חושב שזה הטיעון היחידי שלו כלפי התנועה..
ושוב,המשקל על המוט לא מעניין. גם אם אתה מרים מכונית על הגב לא הופך את זה לנכון. (ואני עושה LB שלא תבין אותי לא נכון.)

למרות ששניהם סקוואט זה בתכלס תרגילים ״שונים״, לכן אני חושב שהשיקול לבחירה בינהם הוא המאמן או הדבר הכי קרוב למאמן שיש ( לדוג׳ פורום שדוגל באחד מהשניים).
אחד שלימד מאות אנשים lb וכתב מאות תוכניות מבוססות על lb אז תעשה אצלו lb,
השני לימד מאות אנשים hb וכתב מאות תוכניוך מבוססות על hb אז תעשה אצלו hb...

הקטע של מה שטבעי לך ואתה יותר חזק בו זה לא רלוונטי אצל מתאמן מתחיל כי זה משתנה מהר מאוד,
ובנוסף כש״תבחר״ אחד מהשניים זה לא גזר דין מוות...
יהיה לך את רוב החיים לקפוץ מהאחד לשני....

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית