הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

דיון מאמר מעניין בהמשך לדיון HB Vs. LB

לפי המשך המשפט (glute ham gastroc movements) כנראה שיש פה פשוט בלבול/טעות סופר.
הוא כתב AND. כלומר, גם וגם. הleg curl זה תרגיל שעובד על השריר בכפיפת ברך בלבד.

כן, זה מה שהוא התכוון אליו. התרגיל עובד על ההאמסטרינגס בכפיפת ברך בלבד, לא בפשיטת ירך.

אז כנראה שלא ירדתי לסוף דעתך. הוא מציע לחזק האמס ע"י פשיטות ירך וגם ע"י תרגיל של כפיפת ברך. סבבה.
תסביר שוב, מה שמפריע לך הוא שבנוגע לארבע ראשי FS מספק אותו?

אז כנראה שלא ירדתי לסוף דעתך. הוא מציע לחזק האמס ע"י פשיטות ירך וגם ע"י תרגיל של כפיפת ברך. סבבה.
תסביר שוב, מה שמפריע לך הוא שבנוגע לארבע ראשי FS מספק אותו?
עשה טובה, קרא מה כתבתי.
הדבר הראשון שמפריע לי זה שהטיעונים שלו חסרי רציונאל עקבי. זה קודם כל. הוא קובע כללים וגבולות שרירותיים, ואפילו לא מסביר מדוע. הקטע של LB משתמש ביותר מסת שריר, לטווח תנועה גדול יותר, עם יותר משקל - במקום השני בלבד.

עשה טובה, קרא מה כתבתי.
הדבר הראשון שמפריע לי זה שהטיעונים שלו חסרי רציונאל עקבי. זה קודם כל. הוא קובע כללים וגבולות שרירותיים, ואפילו לא מסביר מדוע. הקטע של LB משתמש ביותר מסת שריר, לטווח תנועה גדול יותר, עם יותר משקל - במקום השני בלבד.

קראתי. ברגע שמישהו "לא מסביר מדוע" פחות ברור לי למה אתה צריך לחפש עקביות (במובן של באיזה תנועה לאמן שרירים רלוונטיים).
מוצגת שם דעה שלו, זה הכל. זה לא שווה דיון עמוק כי זה לא עמוק
ואותי אישית רק סיקרן להבין מה הקפיץ אותך.

קראתי. ברגע שמישהו "לא מסביר מדוע" פחות ברור לי למה אתה צריך לחפש עקביות (במובן של באיזה תנועה לאמן שרירים רלוונטיים).
מוצגת שם דעה שלו, זה הכל. זה לא שווה דיון עמוק כי זה לא עמוק
ואותי אישית רק סיקרן להבין מה הקפיץ אותך.
מה שהקפיץ אותי זה שהוא מרשה לעצמו לטעון טיעונים כל כך נחרצים, אפילו ללא הסבר מדוע. וכמובן העובדה שהם לא עקביים. וכמובן העובדה שהם לא נכונים.

המאמר כבר הובא פה בעבר וגם אז הוא היה מחוסר פואנטה.
סקוואט הוא סקוואט ואם אתה חושב שהארבע ראשי חשוב יותר לפיתוח כוח אז קודם כל אתה טועה, ודבר שני אתה מוזמן להחליף את ההיי באר בפרונט ולסגור עניין.

כל הגוף צריך להיות חזק.

אני לא יודע מה דעתו למה הוא לא הסביר את החלוקה של ההאמסטרינג\קוואדס.
אני רק אומר שלדעתי אין טעם לעשות תרגילים מבודדים לשום שריר כדי להגדיל אותו , במיוחד לא באיזור שמערכת השלד והשריר שם זה האיזור הכי חשוב וגדול בגוף (וחשוב לאתלטים וכו'.)
ככה שאם אתה מתאמן ועושה כל וריאציה אפשרית לרגליים/גב בתרגילים מורכבים ופונקציונאלים של כוח כל אימון העיסוק הזה די בטל בשישים אבל, כמשקולן אני יודע שאם אעשה LB אני אפסיד כמה דברים שחשובים לי והכרחיים לי למשל: לי חשוב לקום , בכל וריאציה של סקוואט (מבחינת הרגליים) כמו שאני קם מהקלין אני רוצה להתחזק בדיוק בדיוק בתנועה הזאת, התנועה שעושות הרגליים שלי אחרי שתפסתי את הקלין (או את הסנאץ למעשה) יראו (כמה שאני יכול) בדיוק אותו דבר , גם מבחינת עומק אגב.
וכן @Beast and cheat אני זוכר את הסרטים שהבאת שקמים מהסנאץ כמו הLB וגם לפעמים בקלין, זה לא משנה כלום כי אני לא קם ככה, הבאונס שלי מהברכיים גם בסנאץ.
לגביי המשיכות זה בדיוק אותו דבר, אני אמשוך (משיכות קלין ומשיכות סנאץ) בדיוק כמו שהייתי רוצה למשוך לפני הכניסה.
זאת המשמעות של התרגילים החשובים האלו בשבילי , להתחזק בנקודות שיעזרו לי להיות משקולן טוב יותר.

לגביי כוח כללי או מתאמנים כללים או מתאמני כוח כללים , אם אין שום דבר יעודי בשבילו אתה מתאמן אלא "סתם" להיות חזק באופן כללי אני חושב שאתה צריך לחזק כל מפרק בגוף שלך תחת העומס הכי כבד שאתה יכול , זה לא משנה איזו וריאציה של סקוואט או משיכה תעשה העיקר שבדרך לא תזניח שום שריר ואם אתה שם לב שהקוואדס שלך חלש (אני רואה את זה אצל הרבה לואובריסטים שמנסים לעשות פרונט סקוואט) אז תחזק אותו ותסכרן אותו עם כל השרשרת האחורית שלך כמה שאתה יכול.

אני חושב שכותב המאמר פשוט חי בתקופה אחרת ואימן 99% אתלטים וזאת הגישה שלו, לא נראה שהוא בכלל מדבר על קהל המתאמנים ה"רגיל" כמו ריפ

בהצלחה וסופ"ש נעים לכולם

עריכה:
סתם דוגמא הסתכלתי עכשיו עלי בסנאץ בלאנאנס ושמתי לב שגם פה אני שומר על מנח הגב זקוף מאד יחסית ולא קם מהשרשרת האחורית בצורה מוגזמת אלא משאיר את הטורסו זקוף, קיצר זה לא כל כך דומה לLB אפילו פה.

(סתם רציתי להתלהב גם על הדרך...)

נערך לאחרונה:
  • פותח/ת השרשור
סתם דוגמא הסתכלתי עכשיו עלי בסנאץ בלאנאנס ושמתי לב שגם פה אני שומר על מנח הגב זקוף מאד יחסית ולא קם מהשרשרת האחורית בצורה מוגזמת אלא משאיר את הטורסו זקוף, קיצר זה לא כל כך דומה לLB אפילו פה.
אה, זה כי אין שום דרך אחרת לעשות את זה בלי להכניס את הכתף לאינטרנל רוטיישן...

לי אישית מציק העומק הגבולי עד הומור אצל חלק נכבד מהאנשים. הצורך המעיק להתדיין על כן שובר או לא שובר מקביל...

מה זאת אומרת מציק לך? אתה מצפה שאנשים בתחרות יגדילו את טווח התנועה סתם כדי שיהיה ברור לכולם מכל זווית מה עמוק מספיק ומה לא? בשביל זה יש שופטים. זה בערך כמו שתגיד שמציק לך הצורך להתדיין אם הייתה לחיצה בג׳רק או לא.

מה זאת אומרת מציק לך? אתה מצפה שאנשים בתחרות יגדילו את טווח התנועה סתם כדי שיהיה ברור לכולם מכל זווית מה עמוק מספיק ומה לא? בשביל זה יש שופטים. זה בערך כמו שתגיד שמציק לך הצורך להתדיין אם הייתה לחיצה בג׳רק או לא.

גם באימון?
אני לא זוכר שאתה עשית סקוואט אי פעם שתהיתי אם שברת מקביל או לא, אפילו שאתה בלואבר

גם באימון?
אני לא זוכר שאתה עשית סקוואט אי פעם שתהיתי אם שברת מקביל או לא, אפילו שאתה בלואבר

אני לא מתחרה בשום מקום ולכן אני עושה טווח תנועה שנראה לי הכי מוצלח, אבל הגיוני שגם חלק מהאימונים יהיו גבוליים לאנשים שמתחרים, לא?

אני לא מתחרה בשום מקום ולכן אני עושה טווח תנועה שנראה לי הכי מוצלח, אבל הגיוני שגם חלק מהאימונים יהיו גבוליים לאנשים שמתחרים, לא?

אולי בRM1 , בהכנה לתחרות. חוץ מזה אני לא רואה טעם לא להגיע לטווח המלא שלך.

נסכים שאין פה שום הוכחה חד משמעית לפה/לשם אלא דעות נחרצות של מחנה LB לעומת מחנה HB.
אני עדיין בדעה שהטווח בHB גדול יותר מLB ועוד לא ראיתי הסבר מספיק משכנע כדי להאמין אחרת(והייתי בדיון הקודם).

בנימה אישית אני מאז ומתמיד עבדתי ועובד בLB(חשוב לי תחת שלא נכנס לאף ג'ינס בקסטרו וposterior chain חזקה), את העבודה הדרושה ל4 ראשי אני עושה כל שבוע בימי רביעי בעזרת פרונט סקוואט לפני שאני עובד על הפאוורקלין/פאאורג'רק/קלין.

שכל אחד יעשה מה שבא לו, לא כל דבר אפשר לכמת ולהוכיח.

נסכים שאין פה שום הוכחה חד משמעית לפה/לשם אלא דעות נחרצות של מחנה LB לעומת מחנה HB.
אני אישית עדיין בדעה שהטווח בHB גדול יותר מLB ועוד לא ראיתי הסבר מספיק משכנע כדי להאמין אחרת(והייתי בדיון הקודם).

שוב, בהנחה ששניהם נגמרים בדיוק במקביל, ל-LB יש טווח תנועה קצת יותר גדול. אפשר לחשב את זה.

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית