דיון מאמר מעניין בהמשך לדיון HB Vs. LB

זה נקרא "אני אכתוב מאמר דבילי לחלוטין שתוקף מישהו מפורסם וכך אקבל מלא צפיות ואתפרסם גם".
ובדיוק בגלל זה אני תוקף אותו. אם הוא מפורסם עכשיו, גם אני אתפרסם.

• פותח/ת השרשור
זה כל הפואנטה של הכתבה. אין טעם לקרוא את כל השאר.

מבחינתי המאמר מסביר את זה של פיתוח הקוואדס צריך סקוואט שהוא לא לואו באר. זה נכון שסקוואטים אחרים טובים יותר לפיתוח הקוואדס. הכותרת סתם באה להביא יותר קוראים למאמר מצוץ מהאצבע שגם אני יכולתי לכתוב. אין מה לתת ייחוס לבנאדם הזה בכלל שסתם בזבז לי 7 דקות מהחיים.
1) לא אמרתי שאני מסכים איתו ב100%.
2) הזמן שלך פחות יקר לי ממה שנדמה לך, במיוחד אחרי תגובה כזאת. חבל.
זה נקרא "אני אכתוב מאמר דבילי לחלוטין שתוקף מישהו מפורסם וכך אקבל מלא צפיות ואתפרסם גם".
לא חושב שהוא התכוון לריפטו או לאג'נדה שלו בשום צורה,
הוא מאמן משקולות אמריקאי, הדיעה שלו חריפה ונחרצת מידי לטעמי ובכל זאת היה לי מעניין לקרוא.

לי נראה שההבדלים מזעריים מדי כדי לתת להם חשיבות רבה כ"כ ולפתוח על זה מליון דיונים בפורום

תוהה פשוט מאיפה היו היוהרה לשלול על הסף
אני אתייחס בצורה רצינית יותר לנקודות שהפריעו לי עכשיו שאני כותב את התגובה מהמחשב ולא מהפלאפון
אז קודם כל חלקים גדולים מהמאמר הקצרצר הזה לא מתייחסים בכלל להסבר אלה לעבר של המאמן הספציפי הזה ולחיים שלו. אני לא חושב שזה נכון כשאתה כותב מאמר כל כך קצר, שחצי ממנו לא יהיה קשור לנושא. אני לא אמור באמצע המאמר עכשיו לקרוא על סוגי הסקוואט שהיו בתחרויות PL בשנת 1965.
נעבור הלאה:
The high bar squat, when done properly, should not involve the hamstrings much at all. These muscles should be developed with straight legged deadlifts and Good Mornings (always with the knees slightly unlocked) as well as the various leg curling and glute ham gastroc movements.
על סמך מה הוא קבע שהדרך הנכונה היא שסקוואטים יעבדו על קוואדס והגלוטאוס ושאת ההאמסטרינגס צריך לפתח מסטרייט לג דד ליפט וGM? הוא לא נתן שום הסבר, הוא פשוט ציין ש"זאת הדרך הנכונה" וזהו. למה שלעשות לואו באר לא תהיה הדרך הנכונה ולהוסיף לו פרונט סקוואט/לג פרס כדי לבודד יותר את הקוואדס בזמן שאתה עובד חזק על הגלוטס וההאמסטרינגס? למה שהוריאציה הזאת לא תהיה אפשרית? המחבר שולל פה לגמרי אופציות אחרות שלא תואמות את השיטה שהוא מאמין בה בלי כל ביסוס שהוא.
In closing, I would like to say that most trainers should stick to high bar squats, front squats, or squats with the Hatfield bar if it’s strong legs and good quadricep development you seek
כבר רואים את "רמת" המאמר כשהמילה לסיכום באה ללא כל ביסוס שהוא. בעצם כל מה שהוא עשה עד המילה "לסיכום" זה להגיד שלא נכון לעשות לואו באר כי נכון לעשות היי באר ולפתח באמסטרינג בסטרייט לג דד ליפט + סיפורי החיים האישיים שלו מתחרויות PL של שנות ה60.
בנוסף, לא רואה איך המשפט הזה פוסל את תרגיל הLB. אפשר לעשות כל מיני וריאציות של סקוואט ולהוסיף בידוד לקוואדס ולבנות קוואדס גדולים בהצלחה גם כן.
The low bar squat is not an exercise for leg development; it’s a way of doing a strength feat that allows a man or woman to lift the most weight while staying within the rules for the lift, but it’s not a movement that those who wish to develop leg strength for sports or to improve the shape and appearance of their legs has any business doing.
מה עכשיו עברנו לבאדיבילדנג? מה אכפת לי איך הרגליים שלי נראות. חוץ מזה הוא צודק לואו באר באמת נועד להרים יותר משקל, אבל על סמך מה? מאיך שהוא כותב את זה, היי באר זה תרגיל שגורם לך לעבוד ולהרים משקל, ולואו באר גורם לכך שמתרחש קסם כלשהו ואז משקל כבד עולה. הוא מתעלם לגמרי מצורת העבודה של הלואו באר והשרירים המעורבים בפעילות.
If one wishes to develop real leg strength, every effort should be made to keep the torso upright when squatting. When the torso is inclined forward, much of the effort is transferred to the butt, lower back, and hamstrings. This is not what we want.
שוב, הוא אומר "זה לא מה שאנחנו רוצים". למה שלא נרצה את זה? למה שאני לא ארצה שהסקוואט שלי יעבוד על התחת וההאמסטרינגס ואשלים נפח עם תרגילים מבודדים לקוואדס?
סתם מגיב שאוכל לעקוב אחרי התראות:s49:
אצל מי הפופקורן?
אתה לא חייב להגיב כדי לראות התראות לנושא, אתה יכול פשוט ללחוץ פה:
akov.png

אני אתייחס בצורה רצינית יותר לנקודות שהפריעו לי עכשיו שאני כותב את התגובה מהמחשב ולא מהפלאפון
אז קודם כל חלקים גדולים מהמאמר הקצרצר הזה לא מתייחסים בכלל להסבר אלה לעבר של המאמן הספציפי הזה ולחיים שלו. אני לא חושב שזה נכון כשאתה כותב מאמר כל כך קצר, שחצי ממנו לא יהיה קשור לנושא. אני לא אמור באמצע המאמר עכשיו לקרוא על סוגי הסקוואט שהיו בתחרויות PL בשנת 1965.
נעבור הלאה:

על סמך מה הוא קבע שהדרך הנכונה היא שסקוואטים יעבדו על קוואדס והגלוטאוס ושאת ההאמסטרינגס צריך לפתח מסטרייט לג דד ליפט וGM? הוא לא נתן שום הסבר, הוא פשוט ציין ש"זאת הדרך הנכונה" וזהו. למה שלעשות לואו באר לא תהיה הדרך הנכונה ולהוסיף לו פרונט סקוואט/לג פרס כדי לבודד יותר את הקוואדס בזמן שאתה עובד חזק על הגלוטס וההאמסטרינגס? למה שהוריאציה הזאת לא תהיה אפשרית? המחבר שולל פה לגמרי אופציות אחרות שלא תואמות את השיטה שהוא מאמין בה בלי כל ביסוס שהוא.

כבר רואים את "רמת" המאמר כשהמילה לסיכום באה ללא כל ביסוס שהוא. בעצם כל מה שהוא עשה עד המילה "לסיכום" זה להגיד שלא נכון לעשות לואו באר כי נכון לעשות היי באר ולפתח באמסטרינג בסטרייט לג דד ליפט + סיפורי החיים האישיים שלו מתחרויות PL של שנות ה60.
בנוסף, לא רואה איך המשפט הזה פוסל את תרגיל הLB. אפשר לעשות כל מיני וריאציות של סקוואט ולהוסיף בידוד לקוואדס ולבנות קוואדס גדולים בהצלחה גם כן.

מה עכשיו עברנו לבאדיבילדנג? מה אכפת לי איך הרגליים שלי נראות. חוץ מזה הוא צודק לואו באר באמת נועד להרים יותר משקל, אבל על סמך מה? מאיך שהוא כותב את זה, היי באר זה תרגיל שגורם לך לעבוד ולהרים משקל, ולואו באר גורם לכך שמתרחש קסם כלשהו ואז משקל כבד עולה. הוא מתעלם לגמרי מצורת העבודה של הלואו באר והשרירים המעורבים בפעילות.

שוב, הוא אומר "זה לא מה שאנחנו רוצים". למה שלא נרצה את זה? למה שאני לא ארצה שהסקוואט שלי יעבוד על התחת וההאמסטרינגס ואשלים נפח עם תרגילים מבודדים לקוואדס?

אתה לא חייב להגיב כדי לראות התראות לנושא, אתה יכול פשוט ללחוץ פה:
צפה בקובץ המצורף 30893

גם לא הייתי חייב לציין את הפופקורן,רציתי להתסיס טיפה יותר מכפי שהיה ולהראות שהנושא הנ"ל הוא ויכוח משעשע וחרוש פה.

• פותח/ת השרשור
היי באר זה תרגיל שגורם לך לעבוד ולהרים משקל, ולואו באר גורם לכך שמתרחש קסם כלשהו ואז משקל כבד עולה. הוא מתעלם לגמרי מצורת העבודה של הלואו באר והשרירים המעורבים בפעילות
לי אישית מציק העומק הגבולי עד הומור אצל חלק נכבד מהאנשים. הצורך המעיק להתדיין על כן שובר או לא שובר מקביל...

לי אישית מציק העומק הגבולי עד הומור אצל חלק נכבד מהאנשים. הצורך המעיק להתדיין על כן שובר או לא שובר מקביל...
אם חלק נכבד מהאנשים לא יודעים לבצע לואו באר זה לא הלואו באר אשם. זה הם אשמים. חוץ מזה, זה נכון שיש בעיות של עומק אצל הרבה אנשים אבל לרוב מביקורות שנתתי בפורום ההבדל הוא בין "ירידה למקביל" ל"שבירת מקביל" וזה לא קריטי מבחינתי אם אתה לא מתכונן לתחרות

אם חלק נכבד מהאנשים לא יודעים לבצע לואו באר זה לא הלואו באר אשם. זה הם אשמים. חוץ מזה, זה נכון שיש בעיות של עומק אצל הרבה אנשים אבל לרוב מביקורות שנתתי בפורום ההבדל הוא בין "ירידה למקביל" ל"שבירת מקביל" וזה לא קריטי מבחינתי אם אתה לא מתכונן לתחרות

לא מתכונן לתחרות?תרד כמה שאתה יכול בצורה בטוחה(לחזור בצורה שלמה למעלה)

טוב, כמובן שהמאמר בא למשוך עיניים בעזרת פרובוקציה, והתוכן - חלול לחלוטין.

1.
The squat movement, whether it be high bar full back squats, front squats, half or quarter squats, or Hatfield bar squats, to my mind, should be about developing and strengthening the quadriceps, as well as the glutes. The high bar squat, when done properly, should not involve the hamstrings much at all.
הוא לא הציג שום טענה ללמה זה צריך להיות ככה. ללמה צריך שההאמסטרינגס לא יעבדו.
מעבר לכך שזה פחות בטיחותי,
הטיעון שלו הוא למעשה "בוא נפעיל פחות מסת שריר ונרים פחות משקל כדי שנתמקד בקבוצת השרירים שאנחנו אוהבים". על פי אותו היגיון אני יכול להגיד שעדיף פשיטות ברכיים במכונה + פשיטות ירך במכונה במקום סקוואט. אבל הוא בעצמו יודע שהשלם לא שווה לסכום חלקיו, כי כשהשרירים עובדים במקביל מתקבל סטרס גדול יותר על הגוף - סטרס שבאמת יכול לחזק אותך, משמעותית, בניגוד לפשיטות ברכיים. אבל הוא פשוט קובע גבול שרירותי לעובדה הזו, ואת הגבול הזה הוא שם בהאמסטרינגס. למה? אין שום הסבר מאחורי זה.

2.
These muscles should be developed with straight legged deadlifts and Good Mornings (always with the knees slightly unlocked) as well as the various leg curling and glute ham gastroc movements.
כאן הוא מוכיח שאין שום רציונאל אחיד לטענות שלו. את הארבע ראשי והגלוטאוס ביחד, אבל את ההאמסטרינגס "לבד". למה? שוב, ללא שום הסבר. קביעה שרירותית לחלוטין, ללא רציונאל מאחוריה.

3. הוא אומר שההאמסטרינגס גם עובדים בWL בצורה משמעותית:
The hamstrings are also strongly involved in Olympic lifting movements such as snatches, cleans, and pulls.
ואני מסכים איתו בזה. העניין הוא, שההאמסטרינגס זו קבוצת שרירים דו מפרקיים שמבצעת שתי פעולות - פשיטת ירך, וכפיפת ברך. בWL הם עובדים בפשיטת הירך. אבל מסיבה כלשהי, הוא מציע לחזק אותם בכפיפת ברך:
These muscles should be developed with straight legged deadlifts and Good Mornings (always with the knees slightly unlocked) as well as the various leg curling and glute ham gastroc movements.

עכשיו, אם הוא היה עקבי בטענותיו, לא הייתה לי בעייה, כי היה צריך רק לתקוף את הטיעון. אבל אותו טיעון לא תקף לארבע ראשי, כי אני לא רואה אותו מציע לחזק אותם ע"י כפיפת ירך, שגם את זה הם מבצעים (הרקטוס פמוריס).

ככה שהטיעונים שלו לא עובדים על פי היגיון ורציונאל אחידים, והוא שם גבולות שרירותיים - אפילו ללא הסבר מדוע.

4.
The low bar squat is not an exercise for leg development; it’s a way of doing a strength feat that allows a man or woman to lift the most weight while staying within the rules for the lift, but it’s not a movement that those who wish to develop leg strength for sports or to improve the shape and appearance of their legs has any business doing.
כאן הוא פשוט טוען שמרימים בLB יותר, מבלי להסביר למה. והסיבה למה - היא כי משתמשים ביותר מסת שריר, וזו סיבה מאוד חשובה.

אפשר להמשיך לדבר על השטויות שלו, אבל זה מאמר מטופש וחלול מתוכן, נטול כל רציונאל עקבי, שמשתמש בפרובוקציה כדי שיקשיבו לו.

את דעתי על החרטאבונה שנקראת LB כולם יודעים.
בהחלט יודעים. רק שברגע שטיעון ה"זה מקצר טווח תנועה אחי" נפל, כבר לא נשארו לך טיעונים נגדו [סביב עמ' 2-3 זה התחיל, המסקנות הסופיות הגיעו בסוף הדיון (דרך אגב, למרות שאתה טוען שאני לא מוכן לקבל שום דעה אחרת ואי אפשר לדון איתי - זה הפך לדיון נהדר שאפשר ללמוד ממנו הרבה, אבל כבר הפסקת להגיב שם. באותו דיון, דרך אגב, אני תיקנתי את עצמי לא מעט - למרות שאתה ממשיך לטעון שאני לא מוכן לעשות את זה, ובינתיים לא ראינו אותך מתקן את עצמך אף פעם)].
העניין הוא, שבLB מרימים יותר משקל, ביותר טווח תנועה, עם יותר מסת שריר, שאלה הסטנדרטים שגם אתה מקבל לבחירת תרגילים מרכזיים - ולכן הוא עדיף על HB. אז למרות שכל הטיעונים הרציונליים מראים שאין מישהו בעולם שיש לו סיבה לעשות HB למעט מי שלא יכול לעשות LB (כמו למשל בני 80 אחרי 3 ניתוחי כתפיים שפשוט לא יכולים לאחוז את המוט בLB), אני לא אומר שHB זה חרטבונה. אבל אתה הולך בכיף כנגד כל ההיגיון והרציונל, וקורא לוריאציה האידיאלית מבין השתיים חרטבונה. והטיעונים שלך? פשוט נופלים אחד אחד במבחן המכניקה והמציאות.
דרך אגב, הLB גם יותר בטיחותי לברכיים. אבל העובדות לא מעניינות אותך.

עכשיו, אני מסכים איתו בזה. העניין הוא, שההאמסטרינגס זו קבוצת שרירים דו מפרקיים שמבצעת שתי פעולות - פשיטת ירך, וכפיפת ברך. בWL הם עובדים בפשיטת הירך. אבל מסיבה כלשהי, הוא מציע לחזק אותם בכפיפת ברך:
QUOTE]These muscles should be developed with straight legged deadlifts and Good Mornings (always with the knees slightly unlocked) as well as the various leg curling and glute ham gastroc movements.
[/QUOTE]

לפי המשך המשפט (glute ham gastroc movements) כנראה שיש פה פשוט בלבול/טעות סופר.

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית