נק' מוניטין:
19,498
- 3,608
- 3,679
- Iron Core
עקבו אחר הסרטון הבא כדי לצפות כיצד להתקין את האפליקציה של האתר על מסך הבית של המכשיר שברשותכם.
תזכורת: This feature may not be available in some browsers.
שוב, בהנחה ששניהם נגמרים בדיוק במקביל, ל-LB יש טווח תנועה קצת יותר גדול. אפשר לחשב את זה.
אבל הם לא נגמרים במקביל.
כן אני יודע. בסוף נגיע גם לחישוב הזה 😃
שוב, בהנחה ששניהם נגמרים בדיוק במקביל, ל-LB יש טווח תנועה קצת יותר גדול. אפשר לחשב את זה.
יאללה תחשב ותציג לנו, באמת מסקרן אותי לראות (לא ציני) 🤯🤯🤯כן אני יודע. בסוף נגיע גם לחישוב הזה 😃
פרונט סקוואט טוב מ-HB סקוואט בכל פרמטר שקשור לפיתוח כוח של הקאוודס והסולאוס, מוביליטי של הקרסול, עבודה עם מנח גב זקוף וכו'..
LB סקוואט טוב מ-HB סקוואט בכל פרמטר שקשור לשרשרת האחורית (גלוטאוסים, המסטרינגס, מקרבים)
והמבין יבין,
מ.ש.ל
פרונט סקוואט זה תרגיל גב בכלל.
תלוי של מי הגב
כנראה. אני תמיד מרגיש שכל מה שאני יכול להחזיק טוב אני יכול לקום איתו.
אז ההיי בר והפרונט שלך לא כאלו רחוקים מה שאמור לקרות אם הקוואדס שלך חזק ומסוכרן לשרשרת האחורית שלך מה של99.9% אין לחבר'הLB פה בפורום.
שאני אבין, זאת הגירסה שלך למחמאה? 😳די, תמשיך 🤭
שאני אבין, זאת הגירסה שלך למחמאה? 😳
בפרונט סקוואט המוט מונח קדימה, וכמו תמיד, יהיה מעל מרכז כף הרגל, מה שאומר שטורסו יהיה זקוף יותר מ-HB סקוואט, ולכן גם הברכיים יצטרכו להיות יותר קדימה.תסביר לי איך הגעת לזה
זה לא קשור לדיון אבל בכל אופן הרבה זמן לא עשיתי פרונט בגלל כאבים בברכיים, אני בקרוב יחזור אליו לאט לאט נטו בשביל הקלין.וגם תגיד לי על הדרך מה ההבדל בין הלואבר שלך לפרונט שלך
שתיהם מאוד יחזקו את השרשרת האחורית, לכל אחד יש את היתרונות שלו, LB סקוואט יחזק את המקרבים והמרחיקים יותר מדדליפט, לעומת זאת דדליפט יחזק את ההמסטרינגס יותר.ועל הדרך תגיד לי מה עדיף לשרשרת האחורית דדליפט או LB סקוואט
נדב, אתה בחור חכם. אתה יכול לנחש איך אני אמליץ להתאמן ללקום עם משקל על הכתפיים? והאם זה יהיה LB?כמשקולן אני יודע שאם אעשה LB אני אפסיד כמה דברים שחשובים לי והכרחיים לי למשל: לי חשוב לקום , בכל וריאציה של סקוואט (מבחינת הרגליים) כמו שאני קם מהקלין אני רוצה להתחזק בדיוק בדיוק בתנועה הזאת, התנועה שעושות הרגליים שלי אחרי שתפסתי את הקלין (או את הסנאץ למעשה) יראו (כמה שאני יכול) בדיוק אותו דבר , גם מבחינת עומק אגב.
אל תעשה סלט. בקלין לא קמים כמו LB, המכניקה שונה, המוט במקום אחר. בסנאץ' כן. בסנאץ' תופסים את המוט עם כפות הידיים בנקודה הכי נמוכה שמתאפשרת מן הסתם, שזה אומר עם טורסו דיי אופקי (כמה שגמישות הכתפיים מאפשרת). כשזה קורה, המוט נמצא במיקום מאוד דומה למיקום שלו בLB. אז נכון, מי שלא מאוד גמיש בפלג הגוף העליון ו/או מאוד חזק בפלג הגוף העליון ביחס למשקל על המוט, יוכל לתפוס אותו אחרת ולקום אחרת. מדובר על מצבים לא אידיאליים שיש "חולשה" כלשהי. גם פלג גוף עליון חזק ביחס לאקספלוסיביות מהברכיים והאגן זו חולשה (של הברכיים והאגן מן הסתם). אבל זה לא מה שקורה כשהמשקלים כבדים. להמחשה:וכן @Beast and cheat אני זוכר את הסרטים שהבאת שקמים מהסנאץ כמו הLB וגם לפעמים בקלין
זה לא נכון:זה לא משנה כלום כי אני לא קם ככה, הבאונס שלי מהברכיים גם בסנאץ.
אתה יכול לנתק את הקלין שלך בצורה לא אופטימלית, רק כי זה משקל סאב-מקסימלי ממה שאתה באמת יכול לנתק (דדליפט). אבל בהמשך, הכל יחזור למקום - המוט למרכז כף הרגל, הכתפיים קדימה וכו'. בדיוק כמו כאן:לגביי המשיכות זה בדיוק אותו דבר, אני אמשוך (משיכות קלין ומשיכות סנאץ) בדיוק כמו שהייתי רוצה למשוך לפני הכניסה.
כשעדיין לא נולד הבן אדם שיגדיר עד איפה יורדים בHB, זו בעייה לקבוע איפה טווח התנועה גדול יותר. אבל באותו עומק, בLB הטווח מעט גדול יותר.אני עדיין בדעה שהטווח בHB גדול יותר מLB ועוד לא ראיתי הסבר מספיק משכנע כדי להאמין אחרת(והייתי בדיון הקודם).
בהחלט נכון. בדיוק כמו שריפטו אומר - תגיד לעשרה ילדים ללכת לעשות סקוואט והם יעשו HB. זה יותר "טבעי" ויותר קל ללימוד. ברמה שלפעמים אנשים עושים אותו מעולה בכלל בלי שלימדו אותם. לעומת זאת, בLB צריך ללמוד להשתמש בשרירים שאנחנו לא רואים, אלה שמאחורה, וזה דורש לימוד. בHB אתה תראה יותר עומק כי אנשים פשוט צונחים וקמים, כי זה יותר קל. כי לא לימדו אותם אחרת. כי כמעט אין צורך ללמד HB.דיון אמפירי: מה ש@MikeRozner תיאר על עומקים גבוליים על הקשקש של המקביל כמעט ולא קורה ב"שטח" בHB לעומת שכיחות גבוהה מאוד בLB, מתחרים או מתאמנים וכולנו רואים את זה בשוטף.
עריכה- אני מניח שמדובר במתאמן שיודע לעשות את התנועות, לא אשר יד 40 ירך 42 שמופתע שקיימות יותר מ2 וריאציות לסקוואט.
ועל הדרך תגיד לי מה עדיף לשרשרת האחורית דדליפט או LB סקוואט
מדובר על שני תרגילים שונים בתכלית. אחד עובד על השרשרת האחורית עם רפלקס מתיחה, ואחד עובד עליה ממצב מת. שני הדברים חשובים.אם דדליפט יחזק את ההאמסטרינג יותר, שריר גדול פי כמה וכמה מהמקרבים והמרחיקים כנראה שהוא יותר משמעותי לשרשרת האחורית.