הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

דיון מאמר מעניין בהמשך לדיון HB Vs. LB

שוב, בהנחה ששניהם נגמרים בדיוק במקביל, ל-LB יש טווח תנועה קצת יותר גדול. אפשר לחשב את זה.

זה לא קורא בפועל, לא זוכר שעשיתי אי פעם HB לגובה מקביל, אני לא יודע איך זה בכלל אפשרי בלי להפריע לstretch ferlex ברמה שלא נוח לך בתנועה.

דיון אמפירי: מה ש@MikeRozner תיאר על עומקים גבוליים על הקשקש של המקביל כמעט ולא קורה ב"שטח" בHB לעומת שכיחות גבוהה מאוד בLB, מתחרים או מתאמנים וכולנו רואים את זה בשוטף.
עריכה- אני מניח שמדובר במתאמן שיודע לעשות את התנועות, לא אשר יד 40 ירך 42 שמופתע שקיימות יותר מ2 וריאציות לסקוואט.

נערך לאחרונה:
פרונט סקוואט טוב מ-HB סקוואט בכל פרמטר שקשור לפיתוח כוח של הקאוודס והסולאוס, מוביליטי של הקרסול, עבודה עם מנח גב זקוף וכו'..

LB סקוואט טוב מ-HB סקוואט בכל פרמטר שקשור לשרשרת האחורית (גלוטאוסים, המסטרינגס, מקרבים)

והמבין יבין,

מ.ש.ל

פרונט סקוואט טוב מ-HB סקוואט בכל פרמטר שקשור לפיתוח כוח של הקאוודס והסולאוס, מוביליטי של הקרסול, עבודה עם מנח גב זקוף וכו'..

LB סקוואט טוב מ-HB סקוואט בכל פרמטר שקשור לשרשרת האחורית (גלוטאוסים, המסטרינגס, מקרבים)

והמבין יבין,

מ.ש.ל

תסביר לי איך הגעת לזה וגם תגיד לי על הדרך מה ההבדל בין הלואבר שלך לפרונט שלך

ועל הדרך תגיד לי מה עדיף לשרשרת האחורית דדליפט או LB סקוואט

כנראה. אני תמיד מרגיש שכל מה שאני יכול להחזיק טוב אני יכול לקום איתו.

אז ההיי בר והפרונט שלך לא כאלו רחוקים מה שאמור לקרות אם הקוואדס שלך חזק ומסוכרן לשרשרת האחורית שלך מה של99.9% אין לחבר'הLB פה בפורום.

תסביר לי איך הגעת לזה
בפרונט סקוואט המוט מונח קדימה, וכמו תמיד, יהיה מעל מרכז כף הרגל, מה שאומר שטורסו יהיה זקוף יותר מ-HB סקוואט, ולכן גם הברכיים יצטרכו להיות יותר קדימה.
אם הברכיים יותר קדימה והטורסו זקוף יותר, יש גם חד משמעית יותר עומס מכאני על הקאוודס והסולאוס, ואם הטורסו זקוף יותר (והוא גם חייב להשאר ככה כדי שהמוט לא יפול) השרשרת האחורית תעבוד פחות.
אני באמת לא חושב שאני צריך להסביר את זה לך, אני בטוח שאתה יודע את כל הפרטים האלו.
וגם תגיד לי על הדרך מה ההבדל בין הלואבר שלך לפרונט שלך
זה לא קשור לדיון אבל בכל אופן הרבה זמן לא עשיתי פרונט בגלל כאבים בברכיים, אני בקרוב יחזור אליו לאט לאט נטו בשביל הקלין.
שתיהם מאוד יחזקו את השרשרת האחורית, לכל אחד יש את היתרונות שלו, LB סקוואט יחזק את המקרבים והמרחיקים יותר מדדליפט, לעומת זאת דדליפט יחזק את ההמסטרינגס יותר.

נדירים האנשים שיצליחו לעשות פרונט עם טורסו ישר לגמריי בפועל כמעט תמיד הפרונט והHB יראו אותו דבר מבחינת הרגליים(והגב) אם אתה מתיישב יותר מידי אחורה ומנסה להכניס את ההאמסטרינג למתיחה ואת גב בנטייה אתה לא עושה את התרגיל נכון.
בHB אתה יכול לשים יותר משקל כיוון ואין את האלמנט של הגב\בטן של המוט מקדימה שמכשיל אותך, משמע HB יותר משמעותי לקוואדס.
אם הקוואדס שלך חזק (כמו של @coldfire ) כל משקל שאתה יכול לתפוס מקדימה אתה אמור להצליח לקום איתו ככה שה"אתגר" האמיתי לקוואדס הוא הHB.

אם דדליפט יחזק את ההאמסטרינג יותר, שריר גדול פי כמה וכמה מהמקרבים והמרחיקים כנראה שהוא יותר משמעותי לשרשרת האחורית.

מ.ש.ל

כמשקולן אני יודע שאם אעשה LB אני אפסיד כמה דברים שחשובים לי והכרחיים לי למשל: לי חשוב לקום , בכל וריאציה של סקוואט (מבחינת הרגליים) כמו שאני קם מהקלין אני רוצה להתחזק בדיוק בדיוק בתנועה הזאת, התנועה שעושות הרגליים שלי אחרי שתפסתי את הקלין (או את הסנאץ למעשה) יראו (כמה שאני יכול) בדיוק אותו דבר , גם מבחינת עומק אגב.
נדב, אתה בחור חכם. אתה יכול לנחש איך אני אמליץ להתאמן ללקום עם משקל על הכתפיים? והאם זה יהיה LB?

וכן @Beast and cheat אני זוכר את הסרטים שהבאת שקמים מהסנאץ כמו הLB וגם לפעמים בקלין
אל תעשה סלט. בקלין לא קמים כמו LB, המכניקה שונה, המוט במקום אחר. בסנאץ' כן. בסנאץ' תופסים את המוט עם כפות הידיים בנקודה הכי נמוכה שמתאפשרת מן הסתם, שזה אומר עם טורסו דיי אופקי (כמה שגמישות הכתפיים מאפשרת). כשזה קורה, המוט נמצא במיקום מאוד דומה למיקום שלו בLB. אז נכון, מי שלא מאוד גמיש בפלג הגוף העליון ו/או מאוד חזק בפלג הגוף העליון ביחס למשקל על המוט, יוכל לתפוס אותו אחרת ולקום אחרת. מדובר על מצבים לא אידיאליים שיש "חולשה" כלשהי. גם פלג גוף עליון חזק ביחס לאקספלוסיביות מהברכיים והאגן זו חולשה (של הברכיים והאגן מן הסתם). אבל זה לא מה שקורה כשהמשקלים כבדים. להמחשה:

זה לא משנה כלום כי אני לא קם ככה, הבאונס שלי מהברכיים גם בסנאץ.
זה לא נכון:

לגביי המשיכות זה בדיוק אותו דבר, אני אמשוך (משיכות קלין ומשיכות סנאץ) בדיוק כמו שהייתי רוצה למשוך לפני הכניסה.
אתה יכול לנתק את הקלין שלך בצורה לא אופטימלית, רק כי זה משקל סאב-מקסימלי ממה שאתה באמת יכול לנתק (דדליפט). אבל בהמשך, הכל יחזור למקום - המוט למרכז כף הרגל, הכתפיים קדימה וכו'. בדיוק כמו כאן:

אני עדיין בדעה שהטווח בHB גדול יותר מLB ועוד לא ראיתי הסבר מספיק משכנע כדי להאמין אחרת(והייתי בדיון הקודם).
כשעדיין לא נולד הבן אדם שיגדיר עד איפה יורדים בHB, זו בעייה לקבוע איפה טווח התנועה גדול יותר. אבל באותו עומק, בLB הטווח מעט גדול יותר.

דיון אמפירי: מה ש@MikeRozner תיאר על עומקים גבוליים על הקשקש של המקביל כמעט ולא קורה ב"שטח" בHB לעומת שכיחות גבוהה מאוד בLB, מתחרים או מתאמנים וכולנו רואים את זה בשוטף.
עריכה- אני מניח שמדובר במתאמן שיודע לעשות את התנועות, לא אשר יד 40 ירך 42 שמופתע שקיימות יותר מ2 וריאציות לסקוואט.
בהחלט נכון. בדיוק כמו שריפטו אומר - תגיד לעשרה ילדים ללכת לעשות סקוואט והם יעשו HB. זה יותר "טבעי" ויותר קל ללימוד. ברמה שלפעמים אנשים עושים אותו מעולה בכלל בלי שלימדו אותם. לעומת זאת, בLB צריך ללמוד להשתמש בשרירים שאנחנו לא רואים, אלה שמאחורה, וזה דורש לימוד. בHB אתה תראה יותר עומק כי אנשים פשוט צונחים וקמים, כי זה יותר קל. כי לא לימדו אותם אחרת. כי כמעט אין צורך ללמד HB.

כל אלה לא הופכות את HB לעדיף על LB, אלא אם מדובר על מצב שבו יש לך 30 מתאמנים ללמד במקביל, ואז החיים שלך יהיו הרבה יותר קלים עם HB. אבל זה לא הופך את התרגיל ליותר/פחות טוב.

אם דדליפט יחזק את ההאמסטרינג יותר, שריר גדול פי כמה וכמה מהמקרבים והמרחיקים כנראה שהוא יותר משמעותי לשרשרת האחורית.
מדובר על שני תרגילים שונים בתכלית. אחד עובד על השרשרת האחורית עם רפלקס מתיחה, ואחד עובד עליה ממצב מת. שני הדברים חשובים.
בפרונט סקוואט, דרך אגב, ההאמסטרינגס זניח מן הסתם, ככה שהגלוטאוס מבצע כמעט לבד את פשיטת הירך. והוא מבצע אותה עם רפלקס מתיחה, אז כן, הייתי אומר שזה חשוב.
בכל משיכה מהקרקע, הגלוטאוס וההאמסטרינגס (והמקרבים והקוואדס) מרימים ממצב מת, ככה שגם זה הייתי אומר שחשוב.
מגוחך בעיניי להגיד שאפשר להסתפק רק באחד מהם. בטח ובטח כשמדובר על WL...

ביסט אין לי כוח לענות היום
על הכל.
רק תעצור את הסרטון של הקלין בשניה 15 ותגיד לי אם ככה נראה דדליפט אחרי שעוברים את הברך?
ממה שאני יודע הברכיים צריך להיות כבר נעולות וסוגרים את הנעילה עם הגב...

שיהיה שבת שלום

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית