נק' מוניטין:
19,498
- 3,608
- 3,679
- Iron Core
עקבו אחר הסרטון הבא כדי לצפות כיצד להתקין את האפליקציה של האתר על מסך הבית של המכשיר שברשותכם.
תזכורת: This feature may not be available in some browsers.
אתה מבין למה לא נכנסתי לטיעונים מלכתחילה? אם אתם בכלל טוענים שהאמסטרינגס בכלל לא נמתחים, לא מתארכים, לא נותנים באונס - בשביל מה לדון. פסלתם את הציורים היפים שעמדתי לצייר עוד לפני שפתחתי את תוכנת הצייר.
איך מוכיחים שבלואו באר מרימים יותר מהייבאר בשבירת מקביל?שבלואו באר ATG מרימים יותר מהיי באר ATG
עכשיו כשאנחנו יכולים להשוות את אותם עומקים, יש על מה לדבר. קראת את הדיון שהצעתי לטאנק לקרוא? יש שם את כל ההוכחות והשרטוטים שאתה צריך כדי להבין איזה סקוואט בעל טווח תנועה גדול יותר (שוב, כשמדובר על אותו עומק).הם כן.
אתה היחיד שלא הבין שדיברנו על מקסימום ירידה ב-HB מול מקסימום ירידה ב-LB.
לא הוכח בשום מקום, כמו שאי אפשר להוכיח שום טענה שגויה.
ראית מה שעניתי לאלכס?
גם תיאורטית הוא טועה.
וגם שמן יותר ומזיין פחות, ועוד כל מיני נתונים אובייקטיבים.ועכשיו יגידו לך שתאורטית אתה צודק, אבל בפועל מי שעושה היי בר יורד ATG (שזה שקר מוחלט) ומי שעושה לואו בר רק שובר מקביל.
אוקיי. לא הם? אז מי, הגלוטס? הגלוטס מתחברים לאגן מצד אחד ולפימור מצד שני. במצב מקביל הפימור נמצאת באותו מצב ב-LB וב-HB, אבל האגן לעומת זאת ב-LB מסובב יותר קדימה בגלל הטית הטורסו. מה שאומר שהזוית החיצונית בין שתי נקודות החיבור של הגלוטס גדולה יותר, מה שאומר שהם מתוחים יותר, מה שאומר שב-HB יש להם עוד מקום להמתח אחרי הנקודה שבה ב-LB הם כבר נתנו באונס. מש"ל??גם אם הם מתארכים, זה לא מספיק כדי להיות המגבלה שאתה מדבר עליה.
אבל לא מדובר באותו עומק! אתה מקבל באונס בנקודות שונות, לא משנה אם תדבר על הגלוטס, ההאמס, המקרבים או המשיח!שוב, כשמדובר על אותו עומק
יתרונות ה-LB
1. המסטרינגס לא מתקצר בתנועה.
2. זוקפים מתחזקים יותר
3. פחות עומס על הרצועות בברך
4. יותר שרשרת אחורית מעורבת, לכן יותר משקל על המוט.
5. לא דורש מוביליטי גדול בקרסול.
אוקיי. לא הם? אז מי, הגלוטס? הגלוטס מתחברים לאגן מצד אחד ולפימור מצד שני. במצב מקביל הפימור נמצאת באותו מצב ב-LB וב-HB, אבל האגן לעומת זאת ב-LB מסובב יותר קדימה בגלל הטית הטורסו. מה שאומר שהזוית החיצונית בין שתי נקודות החיבור של הגלוטס גדולה יותר, מה שאומר שהם מתוחים יותר, מה שאומר שב-HB יש להם עוד מקום להמתח אחרי הנקודה שבה ב-LB הם כבר נתנו באונס. מש"ל??
אבל לא מדובר באותו עומק! אתה מקבל באונס בנקודות שונות, לא משנה אם תדבר על הגלוטס, ההאמס, המקרבים או המשיח!
הצלחת להצחיק אותי עכשיו 😃 וואלה קראתי את זה שוב וזה באמת נשמע כמו דדליפט.נשמע כמו דדליפט....
גם הם מתוחים יותר ב-LB בגלל הכפיפה בטורסו ובגלל העמידה הרחבה יותר (מה לעשות, הרוב עומדים רחב יותר).קודם כל, יש גם את המקרבים.
אז מה, זה נכון לשני סוגי הסקוואט. אם יש מרווח התמתחות של השריר, הוא קיים גם ל-HB. ב-LB הוא מתחיל לפני כן ולכן מסתיים לפני כן.דבר שני, stretch reflex זה לא משהו קבוע מראש ונתון ע״י אלוהים. זה לא חייב לקרות רק כשהשריר נמתח לגבול שלו וזה תהליך מתמשך.
כנ"ל. לא אמרתי תשווה LB מספר 1000 ל-HB מספר 1.בנוסף זו גם תכונה נלמדת כשאתה חוזר על אותה התנועה הרבה פעמים.
בוודאי שכן. תראה את נקודת ההתחלה של האגן לעומת נקודת הסיום, תעשה זה פחות זה. אל תסתבך עם מיקומי המוט.דבר שלישי, כמו שאמרתי מקודם, גם אם העומק יותר גדול בהיי בר, זה עדיין לא מוכיח כלום.
גם הם מתוחים יותר ב-LB בגלל הכפיפה בטורסו ובגלל העמידה הרחבה יותר (מה לעשות, הרוב עומדים רחב יותר).
אז מה, זה נכון לשני סוגי הסקוואט. אם יש מרווח התמתחות של השריר, הוא קיים גם ל-HB. ב-LB הוא מתחיל לפני כן ולכן מסתיים לפני כן.
כנ"ל. לא אמרתי תשווה LB מספר 1000 ל-HB מספר 1.
בוודאי שכן. תראה את נקודת ההתחלה של האגן לעומת נקודת הסיום, תעשה זה פחות זה. אל תסתבך עם מיקומי המוט.
אז תשווה גם באותו מנח מוט ותגמור עם זה.אנחנו משווים סקוואט באותה עמידה.
אה? 😳 איך הגעת לזה? התנועה נעצרת בבאונס, ושם עוצרים ומודדים את הטווח.נכון, ולכן מיקום הבאונס הוא לא טענה טובה כל כך.
הצעתי לך לרדת מפרמטרים שרק יבלבלו, אבל אם אתה מתעקש, תפאדל. אל ה"מש"ל" הגענו כבר קודם.יופי, תקח את כל הפרמטרים שיש בסקוואט שעושים את ההבדל ותתעלם מהם. לא מש״ל, מצטער.
אז תשווה גם באותו מנח מוט ותגמור עם זה.
אה? 😳 איך הגעת לזה? התנועה נעצרת בבאונס, ושם עוצרים ומודדים את הטווח.
הצעתי לך לרדת מפרמטרים שרק יבלבלו, אבל אם אתה מתעקש, תפאדל. אל ה"מש"ל" הגענו כבר קודם.
אתה יורד מפרמטרים חשובים שקובעים הכל! כך אמר מישהו חכם אחד. רוחב עמידה זה אחד הדברים שמבדילים בין הסקוואטים, אצל כל בנאדם שאני מכיר.מה הקשר? עמידה זהה זו הנחה לגיטימית לגמרי.
אני זורם איתך, כדי להראות לך שאתה טועה בלי קשר לזה.התנועה לא חייבת להיעצר בבאונס. ואפשר ״לאמן״ את עצמך לנקודה בה הבאונס קורה. הסכמת בהודעה הקודמת ואז התעלמת מזה.
ניסיתי לפשט, אבל אתה צודק שאם קורים דברים שונים למעלה, אז המדידה שלי לא נכונה.הצעת לרדת מהפרמטרים החשובים שקובעים הכל. החישוב היחיד שמתקבל זה המרחק שהמוט עובר, לא שום דבר אחר.
לטובת הסקרנות ובלי להפריע לכם להתווכח, כמה כאלה ראית פה בפורום?שבלואו באר ATG מרימים יותר מהיי באר ATG
אתה יורד מפרמטרים חשובים שקובעים הכל! כך אמר מישהו חכם אחד. רוחב עמידה זה אחד הדברים שמבדילים בין הסקוואטים, אצל כל בנאדם שאני מכיר.
אני זורם איתך, כדי להראות לך שאתה טועה בלי קשר לזה.
באונס זה דבר מתמשך? סבבה. תחליט איפה עוצרים, רק שיהיה סימטרי.
אל תשווה עצירה בתחילת הבאונס של HB לעצירה בסוף הבאונס של LB (למרות שגם שם נראה לי שה-HB מקבל טווח תנועה ארוך יותר).
תחילת הבאונס? מגיעה קודם ב-LB. הסוף? גם. האמצע? גם.
ניסיתי לפשט, אבל אתה צודק שאם קורים דברים שונים למעלה, אז המדידה שלי לא נכונה.
ניסיתי לקרוא את השרשור שביסט הפנה אליו, קצת מתיש הריב שם אז דילגתי המון, אם אני מפספס תתקנו אותי.
ביסט - השרטוט ששמת בהודעה פה ייעוץ - עובד כבר חודש על גמישות ולא מצליח לשבור מקביל בסקוואט! פשוט רחוק קילומטרים מלהיות נכון. במנח של ה-LB לקחת את האגן והברכיים אחורה למצב בלתי אפשרי בעליל, אני לא יודע אם עשית את זה בטעות או כדי להבהיר נקודה אבל יכולת לקחת את האגן עוד אחורה, להביא למנח גו אופקי לגמרי ולהראות שהמוט יורד לגובה של חצי מטר, ומסכן הליפטר שינסה לקום ממצב כזה, העיקר שהוכחנו את הנקודה. בשום LB לא מגיעים לשם, הברך נמצאת הרבה קדימה ומעבר לקו כפות הרגליים והגו נראה הרבה יותר זקוף מזה. תוסיף לזה את העובדה שב-HB הפימור מקבילה לרצפה בגובה נמוך יותר כמו ש- @StarDust הראה, ואת העובדה שאתה מקבל באונס כשהאגן נמוך יותר יחסית לפימור (הנמוכה יותר, כן?) - ותגיע לטווח ארוך יותר שמפצה בהרבה על התנועה האנכית הקטנה שעושה הטורסו.
אז אתה כן חוזר להשוואה של תפוחים ואגסים? כי כבר אמרת שלא:אבל לא מדובר באותו עומק!
אתה היחיד שלא הבין שדיברנו על מקסימום ירידה ב-HB מול מקסימום ירידה ב-LB.
ומה לגביי הקוואדס, שמקבל באונס גדול יותר בHB? לקחת את זה בחשבון? הרי זו השורה התחתונה של ההבדלים בין התרגילים - הבדלי העומס על הקוואדס/שרשרת אחורית. והסיבה שבLB מרימים יותר, זה כי השרשרת האחורית גדולה מהקוואדס. הרי פה קבור הכלב. אז אתה רוצה להוציא דברים מהקשרם ולכן מתייחס רק לחיסרון של HB באותו עומק? יש לו גם יתרון - באונס טוב יותר מהקוואדס. אל תתעלם מכך.אתה מקבל באונס בנקודות שונות, לא משנה אם תדבר על הגלוטס, ההאמס, המקרבים או המשיח!
נשמע כמו דדליפט....
שוב, חבר'ה, דדליפט הוא תרגיל אחר לחלוטין, יש הבדל משמעותי בין רפלקס מתיחה ובין התחלה מעצירה מתה. שני הדברים שונים מאוד, וחשובים מאוד. זה שעובדים בגדול אותם שרירים לא אומר כלום. גם בדדליפט ובפאוור קלין עובדים אותם שרירים (בגדול), אבל בצורה שונה (אחד תרגיל כוח ואחד תרגיל כוח מתפרץ) - ואני לא רואה מישהו מציע אחד כתחליף על האחר. ובצדק.הצלחת להצחיק אותי עכשיו 😃 וואלה קראתי את זה שוב וזה באמת נשמע כמו דדליפט.
תקף גם לקוואדס.אז מה, זה נכון לשני סוגי הסקוואט. אם יש מרווח התמתחות של השריר, הוא קיים גם ל-HB. ב-LB הוא מתחיל לפני כן ולכן מסתיים לפני כן.
אבל מיקומי המוט זה הדבר היחיד שקובע כמה מרחק הזזנו את המשקל, לא מיקום האגן. זה מדד רע מאוד לטווח תנועה. לא, סליחה, זה לא מדד רע. זה פשוט לא מדד.תראה את נקודת ההתחלה של האגן לעומת נקודת הסיום, תעשה זה פחות זה. אל תסתבך עם מיקומי המוט.
למה לא נעצרת בבאונס של הקוואדס? למה דווקא בבאונס של השרשרת האחורית?אה? 😳 איך הגעת לזה? התנועה נעצרת בבאונס, ושם עוצרים ומודדים את הטווח.
רק מזכיר, שיש עוד קבוצת שרירים דיי גדולה, משמעותית והכרחית לקיום הסקוואט: הקוואדס. מכיר?באונס זה דבר מתמשך? סבבה. תחליט איפה עוצרים, רק שיהיה סימטרי.
אל תשווה עצירה בתחילת הבאונס של HB לעצירה בסוף הבאונס של LB (למרות שגם שם נראה לי שה-HB מקבל טווח תנועה ארוך יותר).
תחילת הבאונס? מגיעה קודם ב-LB. הסוף? גם. האמצע? גם.
אתה רציני? אתה מסתכל אך ורק על הניתוח הראשוני, שהשתכלל ונותח בערך 20 פעמים נוספות באותו דיון על פני ~5 עמודים נוספים, ובא לבקר אותו?ביסט - השרטוט ששמת בהודעה פה ייעוץ - עובד כבר חודש על גמישות ולא מצליח לשבור מקביל בסקוואט! פשוט רחוק קילומטרים מלהיות נכון. במנח של ה-LB לקחת את האגן והברכיים אחורה למצב בלתי אפשרי בעליל, אני לא יודע אם עשית את זה בטעות או כדי להבהיר נקודה אבל יכולת לקחת את האגן עוד אחורה, להביא למנח גו אופקי לגמרי ולהראות שהמוט יורד לגובה של חצי מטר, ומסכן הליפטר שינסה לקום ממצב כזה, העיקר שהוכחנו את הנקודה. בשום LB לא מגיעים לשם, הברך נמצאת הרבה קדימה ומעבר לקו כפות הרגליים והגו נראה הרבה יותר זקוף מזה.
אז אתה פשוט משתמש במילים שנראות לך הגיוניות, במקום לנתח מכנית מה באמת מתרחש. תוך כדי שאתה מתעלם ומזלזל בניתוחים מכניים שלקחו בחשבון 10 צעדים מעבר למה שאתה לוקח בחשבון כאן. נחמד. הטענות שלך לא עומדות במבחן המכניקה. שוב, מפנה אותך לדיון. קח את הזמן, קרא הכל ותפנים הכל. יקח יותר זמן להבין מאשר לקרוא, אבל אני רוצה להאמין שזה יעבור בהצלחה.תוסיף לזה את העובדה שב-HB הפימור מקבילה לרצפה בגובה נמוך יותר כמו ש- @StarDust הראה, ואת העובדה שאתה מקבל באונס כשהאגן נמוך יותר יחסית לפימור (הנמוכה יותר, כן?) - ותגיע לטווח ארוך יותר שמפצה בהרבה על התנועה האנכית הקטנה שעושה הטורסו.
לא יודע, מאז שהתחילו להשתמש בהנדסה במקום לבנות גשרים שמחזיקים לא יותר משני אנשים, התחילו לבנות גשרים שמחזיקים מאות מכוניות. השיטה הזו דווקא מוכיחה את עצמה.פוסט הכי משעמם/מעייף ב2015... מה כ״כ קריטי לאנשים פה אם בLB יש 4 ס״מ יותר מHB? זה שיקול של מישהו בכלל?
אין פה עובדות ולא יהיו עובדות, עובדות ניתן להשליך על ביצוע ספציפי או על מתאמן ספציפי(במידה והוא די מיומן וכל חזרה שלו זהה פחות או יותר) לא בצורה גורפת(אפילו לא עם מבנה גוף זהה בין 2 מתאמנים) ועם נייר ציור וסרגל
כל הדיון הזה מוצה כבר לפני 3 עמודים
פוסט הכי משעמם/מעייף ב2015... מה כ״כ קריטי לאנשים פה אם בLB יש 4 ס״מ יותר מHB? זה שיקול של מישהו בכלל?