נק' מוניטין:
19,498
- 3,608
- 3,679
- Iron Core
עקבו אחר הסרטון הבא כדי לצפות כיצד להתקין את האפליקציה של האתר על מסך הבית של המכשיר שברשותכם.
תזכורת: This feature may not be available in some browsers.
לא יודע מי הטוען אבל אין פה בסיס של ממש בטווחי תנועה שלא נעצרים בכוונה.אם זה לא קריטי, אפשר להפסיק להשתמש בזה בתור טענה למה מי שמרים יותר בלואו בר הוא לא בהכרח מתחזק יותר?
איך זה קשור למה שרשמתי? יש לך דרך מעשית להוכיח את הטענה שלך?לא יודע, מאז שהתחילו להשתמש בהנדסה במקום לבנות גשרים שמחזיקים לא יותר משני אנשים, התחילו לבנות גשרים שמחזיקים מאות מכוניות. השיטה הזו דווקא מוכיחה את עצמה.
ולרקורד - אם מה שמתרחש בשרטוט יכול להתרחש במציאות זו השאלה המאוד לא נכונה במקרה הזה, במידה ואתה מבין מה הנקודה שהשרטוט בא לתת.
אבל שוב, אם אתה לא קורא את כל מה שהשתכלל באותו דיון (וזה הגיע מאוד רחוק וזה לא ניתוח שראיתי איפשהו ברשת, זה ברמה גבוהה ואני מאוד גאה בעצמי על כך דרך אגב. זה מגוחך שאתה מזלזל ככה) אז אל תגיב עליו.
לא זלזלתי בכלום, ואני נושם ממש ממש עמוק כדי להתאפק אחרי הנימה של ההודעה שלך.אז אתה פשוט משתמש במילים שנראות לך הגיוניות, במקום לנתח מכנית מה באמת מתרחש. תוך כדי שאתה מתעלם ומזלזל בניתוחים מכניים שלקחו בחשבון 10 צעדים מעבר למה שאתה לוקח בחשבון כאן. נחמד. הטענות שלך לא עומדות במבחן המכניקה. שוב, מפנה אותך לדיון. קח את הזמן, קרא הכל ותפנים הכל. יקח יותר זמן להבין מאשר לקרוא, אבל אני רוצה להאמין שזה יעבור בהצלחה.
@Beast and cheat
מה קורה איתך? אתה מטריל? תפוחים לאגסים? בטח שזאת ההשוואה במקרה הזה, אתה משווה בין המקסימום שאתה יכול להוציא מHB לבין המקסימום שאתה יכול להוציא מLB.
להשוות בין אותם עומקים שקול למדידת מהירות מקסימלית, כשאני מגיע עם פיאט 98' ואתה מגיע עם פרארי, אבל אני מגביל אותך לא לעבור את ה50 קמ"ש.
מה זה המקסימום שאתה יכול להוציא?
אבל המוט בHB מונח על הגב גבוה יותר מאשר בLB, האם המרחק האנכי של המוט בוודאות ארוך יותר בזה לעומת משנהו? האם בכל בן אדם? האם בכל חזרה של כל משקל של אותו בנאדם?(השאלות מופנות אל כל מי שקורא)כשמבצעים סקוואט, כל עוד כל הדגשים הקריטיים נשמרים, אין סיבה לעצור לפני שמגיעים לרפלקס המתיחה.
הנקודה הנמוכה ביותר בHB נמוכה יותר מהנקודה הנמוכה ביותר בLB.
אבל המוט בHB מונח על הגב גבוה יותר מאשר בLB, האם המרחק האנכי של המוט בוודאות ארוך יותר בזה לעומת משנהו? האם בכל בן אדם? האם בכל חזרה של כל משקל של אותו בנאדם?(השאלות מופנות אל כל מי שקורא)
כן ברור לי לגמרי כתבתי את זה כדי לבאר את ההודעה הקודמת שלי.לא בוודאות, ולא טענתי את זה בשום מקום.
כל מה שאני אומר זה שההשוואה של ביסט היא "לא משהו", במילים מאוד עדינות.
כן, ולקח בערך 8 עמודים כדי שזה יגיע, ולא קראת אותם. או שלא הבנת. לכן אתה כותב את הדברים הבאים:איך זה קשור למה שרשמתי? יש לך דרך מעשית להוכיח את הטענה שלך?
המודל שהוצג על כמה דפים ושרטוטים, מושקע ככל שיהיה, פשוט לא רלוונטי והכי רחוק מלהוות ״הוכחה״ בשטח על כל בני האדם(ואפילו על כמות המגיבים בפוסט הזה) מעצם היותו דן בבני אדם.
שזו קודם כל טענה של מי שלא הבין את המודל, כי המודל שהצגתי לא טוען שום דבר בנוגע להבדלי טווח התנועה בין LB ו-HB, אלא להבדלי טווח התנועה (של המוט) כתלות ביחסים שבין זווית השוק וזווית הגב. אלו הן עובדות. על העובדות האלה, אני טוען שHB יותר קרוב בזוויות שלו (לאנתרופומטריה הרגילה) לזווית שוק וגב זהות, מאשר LB. אבל זה מיותר להסביר לך אם גם ככה לא טרחת לקרוא את המודל במלואו.אבל המוט בHB מונח על הגב גבוה יותר מאשר בLB, האם המרחק האנכי של המוט בוודאות ארוך יותר בזה לעומת משנהו? האם בכל בן אדם? האם בכל חזרה של כל משקל של אותו בנאדם?(השאלות מופנות אל כל מי שקורא)
זה, פלוס זה:סיכום דבריי תוך כדי דוג׳(זה בזבוז זמן להמשיך): זוכה פרס נובל לכימיה לינוס פאולינג כינה את פרופ׳ דן שכטמן בשנות ה80 המוקדמות ״מדען בכאילו״ ו״קוואזי מדען״ כשזה טען שמצא סימטריית ספין חדשה בניסוי על גביש מסויים וטבע את המונח קוואזי-גביש.
לינוס פאולינג נפטר ולא זכה לדעת את האמת, אבל ב2011 שונו ההגדרות כגון ״גביש״, ״סריגי בראבה״ ואחרות וכן כל נושאים המגוונים שנשענים עליהם קיבלו תפנית חדשה(לדוג׳ מוליכים למחצה בתעשיה/הנדסה) ודן שכטמן קיבל פרס נובל שחלק על תורה שלמה שנקראת קריסטלוגרפיה(שכמו כל זרם מדעי-אמפירי נערכו בה אינסוף תצפיות ורישומים ע״י העוסקים בדבר, הענף קיים מעל 400 שנה)
הם דמגוגיות לכל דבר ועניין, שימוש ב"הפחדה" + ב"לא היה לאחרים כוח להוכיח לך אחרת". אלה לא טיעונים, מאוד מצטער.הניסיון לכפות את אותו מודל כ״אמת״ לא הגיוני בעיניי וזה שאחרים לא המשיכו עוד דף ועוד דף של טענות והפרכות לא אומר שהיא נכונה, סביר שהדיון נגמר כי אחד הצדדים התייאש.
מתנצל, פעם הבאה לא אדחק אותך לפינות שאתה לא אוהב, כמו למשל הקוואדס, שבתכלס אין לך טיעון נגדי. אז אתה בוחר להתחמק. נחמד.לא זלזלתי בכלום, ואני נושם ממש ממש עמוק כדי להתאפק אחרי הנימה של ההודעה שלך.
לכן אני לא אגיב על השטויות שרשמת על הקוואדס או על העומק המשתנה, שאתה היחיד שלא הבין למה.
הדיון הסתיים מבחינתי.
בפעם המאה אלף:@Beast and cheat
מה קורה איתך? אתה מטריל? תפוחים לאגסים? בטח שזאת ההשוואה במקרה הזה, אתה משווה בין המקסימום שאתה יכול להוציא מHB לבין המקסימום שאתה יכול להוציא מLB.
להשוות בין אותם עומקים שקול למדידת מהירות מקסימלית, כשאני מגיע עם פיאט 98' ואתה מגיע עם פרארי, אבל אני מגביל אותך לא לעבור את ה50 קמ"ש.
כשאתה מדבר על רפלקס מתיחה, על רפלקס מתיחה של איזה שריר? וכפי שכבר צויין, רפלקס מתיחה מתרחש לא רק בקצה טווח התנועה אלא גם לפני, זה טווח, זה לא שאו שיש או שאין.כשמבצעים סקוואט, כל עוד כל הדגשים הקריטיים נשמרים, אין סיבה לעצור לפני שמגיעים לרפלקס המתיחה.
הנקודה הנמוכה ביותר בHB נמוכה יותר מהנקודה הנמוכה ביותר בLB.
גם אתה, ידידי, לא יודע מה המודל שלי טוען, אם אתה מתייחס אליו כאל השוואה. ממליץ לך ללכת לקרוא. אולי תרד מהעץ שטיפסת עליו ותהיה מוכן ללמוד משהו ממישהו שאתה, מסתבר, חושב שתמיד טועה.כל מה שאני אומר זה שההשוואה של ביסט היא "לא משהו", במילים מאוד עדינות.
הטענה שהLB מעמיס יותר על הגב לא בהרכח נכונה.טוב אז אני יסכם את הדיון:
יתרונות ה-LB
1. המסטרינגס לא מתקצר בתנועה.
2. זוקפים מתחזקים יותר
3. פחות עומס על הרצועות בברך
4. יותר שרשרת אחורית מעורבת, לכן יותר משקל על המוט.
5. לא דורש מוביליטי גדול בקרסול.
יתרונות ה-HB
1. חיזוק גדול יותר של הארבע ראשי והסוליאוס
מוזמנים להוסיף יתרונות לשני הכיוונים.
הציר הוא מפרק הירך, הממוקם באגן.הטענה שהLB מעמיס יותר על הגב לא בהרכח נכונה.
ההיטל של המשקל על הגב (בהנחה והוא הציר) אכן גדול יותר, אבל המומנט קטן יותר בגלל מיקום המוט.
אבל כוח המשיכה עובד אך ורק כלפיי מטה, אז המומנט הרלוונטי הוא המרחק האופקי, כי הוא מה שיוצר את הכוח הסיבובי.אני מדבר על הגב כציר אנכי, לא כנקודה.
![]()
המרחק בין הנקודה בה המוט נמצא למפרק הירך קטן יותר באופן אבסולוטי בLB כי המוט מונח קרוב יותר למפרק.
שימו לב שנכון לרגע זה HB צריך מעט סיוע.טוב אז אני יסכם את הדיון:
יתרונות ה-LB
1. המסטרינגס לא מתקצר בתנועה.
2. זוקפים מתחזקים יותר
3. פחות עומס על הרצועות בברך
4. יותר שרשרת אחורית מעורבת, לכן יותר משקל על המוט.
5. לא דורש מוביליטי גדול בקרסול.
יתרונות ה-HB
1. חיזוק גדול יותר של הארבע ראשי והסוליאוס
מוזמנים להוסיף יתרונות לשני הכיוונים.
אכן לא צריך מספר אבוגדרו של תצפיות, כי אתה משווה בן אדם ביחס לעצמו.סיכום דבריי תוך כדי דוג׳(זה בזבוז זמן להמשיך): זוכה פרס נובל לכימיה לינוס פאולינג כינה את פרופ׳ דן שכטמן בשנות ה80 המוקדמות ״מדען בכאילו״ ו״קוואזי מדען״ כשזה טען שמצא סימטריית ספין חדשה בניסוי על גביש מסויים וטבע את המונח קוואזי-גביש.
לינוס פאולינג נפטר ולא זכה לדעת את האמת, אבל ב2011 שונו ההגדרות כגון ״גביש״, ״סריגי בראבה״ ואחרות וכן כל נושאים המגוונים שנשענים עליהם קיבלו תפנית חדשה(לדוג׳ מוליכים למחצה בתעשיה/הנדסה) ודן שכטמן קיבל פרס נובל שחלק על תורה שלמה שנקראת קריסטלוגרפיה(שכמו כל זרם מדעי-אמפירי נערכו בה אינסוף תצפיות ורישומים ע״י העוסקים בדבר, הענף קיים מעל 400 שנה)
הערות(יש עוד): בכימיה אין כמות קרובה של משתנים שעלולים להשפיע על תצפיות כמו בתנועתיות של בני האדם.
בכימיה קיימת סימטריה ברורה לעומת א-סימטריה מובהקת בין בני אדם(ואפילו בקבוצת בני אדם קטנה)
המודל שהוצג על כמה דפים ושרטוטים, מושקע ככל שיהיה, פשוט לא רלוונטי והכי רחוק מלהוות ״הוכחה״ בשטח על כל בני האדם(ואפילו על כמות המגיבים בפוסט הזה) מעצם היותו דן בבני אדם.
הניסיון לכפות את אותו מודל כ״אמת״ לא הגיוני בעיניי וזה שאחרים לא המשיכו עוד דף ועוד דף של טענות והפרכות לא אומר שהיא נכונה, סביר שהדיון נגמר כי אחד הצדדים התייאש.
קיניזיולוגיה קרובה לפיזיקה(אמפירית) ולא למתמטיקה(פילוסופית), לא אמרתי שצריך מספר אבוגדרו של תצפיות, אבל הזוי לבסס טענה אמפירית על 0 תצפיות.
דעתך @coldfire ?
כשאמרתי ציר התכוונתי לציר קוי (כמו מה שהגדרת רכיב X).["Tom, post: 1027218, member: 9852"]שימו לב שנכון לרגע זה HB צריך מעט סיוע.
אפשרות סבירה שתמשיכו את הויכוח מנקודת הזמן הנוכחית @coldfire @beast and ch eat יחליפו עם @stitch ונוסיף לו את @Doron M (דורון שים לב לאן אתה תוקף)
העובדה שאני מבצע HB, לא אומרת שאני חושב שהוא "יעיל" יותר בלהזיז יותר משקל על המוט.
בעבר ביצעתי LB בלבד, עד אשר קיבלתי דלקות במרפקים והאמות. לאט-לאט עשיתי transition ל-HB, עד שכיום, ממש לא נוח לי לבצע LB.
@Bariah
הגב אינו ציר. חשוב על הגב/עמוד השידרה כעל מוט שמעביר כוח ומומנט.
אכן, הכוח שמפעיל המוט על הגב - W=mg כיוונו הוא מטה, כלפי האדמה. ניתן לפרק אותו, כאמור, לשני רכיבים, ביחס למוט הנקרא "גב". רכיב שדוחס (מפעיל כוח לאורך המוט, מכוון כלפי האגן, נקרא לו "רכיב x") ורכיב שמפעיל מומנט, ביחס לציר הסיבוב - האגן (נקרא לו "רכיב y")
ככל שהזווית בין המוט לקרקע תהיה חדה יותר, כך, רכיב x קטן.
אני מניח שברור לך שב-LB הגב יוצר זווית יותר חדה עם הקרקע, מאשר ב-HB. ולכן, המומנט שיוצר רכיב y ביחס לאגן גדול יותר ולכל, על-מנת לשמור על עמוד השידרה במצב "קשיח", על הזוקפים להתנגד למומנט הזה ולעבוד קשה יותר.
את רכיב x של הכוח אתה לא ממש מרגיש ואתה לא ממש עובד כנגדו.