הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

ייעוץ היפרטרופיה

• פותח/ת השרשור Guy158
  • פורסם בתאריך

Guy158

משתמש פעיל
645
90
נק' מוניטין:
83
645
90
עדיין לא ברור לי מה יותר יעיל להיפרטרופיה של השריר. התחזקות בתרגילים מורכבים, סטים עצימים של 5 חזרות, או עבודה מבוקרת של 8-12 חזרות במשקל נמוך יותר. לא מדבר על התחזקות, אלא נטו גדילה של שריר..
למישהו יש מחקרים בנושא?

אתה מתכוון שלא משנה כמה חזרות אני עושה, משנה שכל פעם אני מתקדם במשקל?
נכון, מתקדם בעומסים באופן כללי, בין אם זה משקלי עבודה או מספר חזרות, כמובן שלהוסיף משקלי עבודה פרוגרסיבית יהיה תכנון אימונים יותר פרקטי

נכון, מתקדם בעומסים באופן כללי, בין אם זה משקלי עבודה או מספר חזרות, כמובן שלהוסיף משקלי עבודה פרוגרסיבית יהיה תכנון אימונים יותר פרקטי
אז מה תוכנית כמו gvt נותנת ? הרי כן יש חשיבות לנפח

החשיבות הוא נפח עבודה, לאו דווקא המשקלים, שזה אומר כמות טוטאלית של חזרות לאורך האימון
גם היו מחקרים שהראו שגם משקלי עבודה נמוכים וגם גבוהים הביאו להיפרטרופיה זהה, כל עוד המתאמנים הגיעו לכשל שריר
כמובן אבל שלא לעבוד עם משקלים נמוכים שאתה יכול לעשות מיליון חזרות, וגם שאלה שעבדו עם משקלים גבוהים יותר נהיו יותר חזקים, אבל כל עוד אתה עובד עם משקל שנותן לך לעשות כמות חזרות של "נפח" (8-15 בערך), והצלחת להגיע איתו לכשל שריר, אז זה ישפר מאוד את ההיפרטרופיה
אז בקצרה:
נפח עבודה טוטאלי
time under tension (סטים לא קצרים מדי ולא ארוכים מדי, בעדיפות על שלב אקצנטרי של מתיחת השריר מוארך)
לנסות להגיע לכשל שריר (לא כל סט, אבל נגיד סט אחרון או משהו)

• פותח/ת השרשור
שאלת המאה - האם יש איזה יתרון לעבודה במספר חזרות נמוך (5) מול 10 חזרות לדוגמה? המשקל זהה באופן יחסי.
לדוגמה 5 חזרות עם 50 קילו\10 חזרות עם 25. בכללי זה יוצא אותו משקל
הבנתי ש-5 חזרות במשקלים כבדים יותר מרגיל את מערכת העצבים למאמץ קצר ועצים מאוד.

שאלת המאה - האם יש איזה יתרון לעבודה במספר חזרות נמוך (5) מול 10 חזרות לדוגמה? המשקל זהה באופן יחסי.
ההתאמה של מערכת העצבים היא שונה, בפחות חזרות ומשקל גדול יותר היא עובדת יותר
דבר נוסף הוא סוג הסיבים בשריר שעובדים
בחזרות קצרות עובדים הסיבים הלבנים, שהם חזקים יותר, אבל מאבדים כוח מהר יותר, ובחזרות ארוכות מתחילים לעבוד הסיבים האדומים, שהם פועלים לעבודה ארוכה יותר

איזה יופי, אתה הראשון ששאל את השאלה הזאת.

כמו שלוטם אמר, אין משמעות לטווח חזרות. אין גם משמעות לכשל או לא כשל, ובטח שלא ל time under tension.
יש משמעות לנפח, עצימות מספיק גבוהה והתקדמות לאורך זמן.

איזה יופי, אתה הראשון ששאל את השאלה הזאת.

כמו שלוטם אמר, אין משמעות לטווח חזרות. אין גם משמעות לכשל או לא כשל, ובטח שלא ל time under tension.
יש משמעות לנפח, עצימות מספיק גבוהה והתקדמות לאורך זמן.
אתה מדבר על התקדמות בכוח, היפרטרופיה יש לה כמה מנגנונים שונים מעט
כמובן שעם כוח תגיע היפרטרופיה, אבל מי שמחפש נטו היפרטרופיה יש דרכים יותר יעילות להגיע לזה

אתה מדבר על התקדמות בכוח, היפרטרופיה יש לה כמה מנגנונים שונים מעט
כמובן שעם כוח תגיע היפרטרופיה, אבל מי שמחפש נטו היפרטרופיה יש דרכים יותר יעילות להגיע לזה

לא אני לא.

אז מה תוכנית כמו gvt נותנת ? הרי כן יש חשיבות לנפח
יש חשיבות לנפח אימון לא אמרתי שלא, ובאופן כללי gvt זאת תכנית מפגרת.
אתה צריך לחשוב איך אתה מתקדם בעומסים, אם החלטת לעשות 3x10 אקרוס בסקוואט, אז התכנון אימונים שלך יהיה הרבה פחות יעיל מ3x5 אקרוס, לפחות עד שלבים מתקדמים יותר

אתה צריך לחשוב איך אתה מתקדם בעומסים, אם החלטת לעשות 3x10 אקרוס בסקוואט, אז התכנון אימונים שלך יהיה הרבה פחות יעיל מ3x5 אקרוס, לפחות עד שלבים מתקדמים יותר
אחדד ואוסיף שלעלות במשקלים עם 3x10 יהיה מאוד קשה ומאוד איטי לעומת 3x5 או 1x5

הבעיה, לדעתי, בשאלות מסוג זה היא שמצפים לתשובה שכוללת איזו שיטת קסם או תכנית פלא שתגרום להיפרטרופיה לא משנה מה. לצערי, לא כך הדבר. זה נכון שהתקדמות במשקלי העבודה תגרום להיפרטרופיה משום שהמשוואה די פשוטה: שריר גדול יותר = שריר חזק יותר. אבל בוא נסתכל רגע על היפרטרופיה: היא נגרמת משתי סיבות: א. מיקרוטראומה של השריר (נזק ברמה של התא/סיב) ופיצוי יסף (מורכב ממנוחה ותזונה). לגבי האחרון אני לא אתייחס אפילו שהוא מרכיב משמעותי ביותר. כדי לגרום למיקרוטראומה של השריר צריך לגרום לו נזק. אבל צריך גם להבין שהשריר הוא גם חלק מהמערכת העצבית, כלומר, הוא מושפע ממנה הרבה. בעצימות גבוהה (קרי, אחוז גבוה מה-RM) המערכת העצבית משחקת תפקיד גדול יותר וזה בא על חשבון נזק מקסימלי לשריר. הסיבה פשוטה - זה התפקיד שלה. תפקידה הוא להגן על השריר מפני אותם הנזקים. האם זה אומר שלא צריך בכלל לעבוד בעצימות גבוהה ובטווח חזרות נמוך? בטח שצריך, משום שמערכת עצבית טובה יותר, שמסוגלת להתמודד עם עומסים גבוהים, תוביל להיפרטרופיה טובה יותר. ברמת השריר עצמו, אנחנו בעצם מחפשים את הטווח שבו מגויסים רוב סיבי השריר שהוא בין 8-12 חזרות (העצימות לא כזו גבוהה כך שמה שעוצר אותנו היא המערכת העצבית ולא הנזק השרירי).

המסקנה - לעבוד גם וגם. גם ברמה הכוח (חזרות נמוכות, עצימות גבוהה) וגם עם סטים של נפח, כלומר מספר חזרות 8-15 בעבודה מבוקרת עם טווח תנועה מלא.

תודה שהקדשת מזמנך לקרוא את התגובה שלי. להבא אני אבקש ממך אישור שזה בסדר לפני שאני מפרסם.

האמת , שאין לו הרבה מה להוסיף מעבר למה שכתב למעלה (וגם מה שכתב לוטם)
אבל הוא לא כתב שום דבר באמת, שום תיאוריה, מדע או הסבר אפילו מאחורי הדברים שלו
לוטם כן כתב, ואני כן מעריך את הדעה שלו, אבל אני חושב שבמקרה הזה הוא לא לגמרי צודק

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית