הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

ייעוץ תרגיל עזר מתח VS חתירה.

פינוקיו

משתמש פעיל
659
48
נק' מוניטין:
112
659
48
במידה ועושים בSS/לינארית/טקס את הצ'ין אפ כתרגיל הראשי,לאיזה תרגיל יש את העדיפות הראשונה מבחינתם בשביל שיפור ההצ'ין אפ/דדליפט: מתח באחיזה רחבה או חתירה?
האם אתם רואים הבדל ממשי בין בחירת תרגיל הפולי עליון באחיזה רחבה לתחליף של מתח באחיזה רחבה? או החלפת הבנט אובר רואו לחתירה יד יד(תרגיל המסור) כתרגיל עזר?
ואם כן אשמח להסבר.

נערך לאחרונה:
לינארית וטקסס עשיתי תקופה כאשר התרגיל הראשי הוא צין אפ ותרגיל העזר הוא פנדלאיי-רואו.
אני לא רואה סיבה לעשות מתח בנוסף לצין אפ ובנט אובר רואו מעמיס יותר על הגב התחתון מהפנדלאיי אז בלינארית זה לא יבוא טוב עקב הנפח המכובד של הדדליפט, בטקסס אולי אפשרי אבל עדיין מעדיף פנדלאיי .

• פותח/ת השרשור
לינארית וטקסס עשיתי תקופה כאשר התרגיל הראשי הוא צין אפ ותרגיל העזר הוא פנדלאיי-רואו.
אני לא רואה סיבה לעשות מתח בנוסף לצין אפ ובנט אובר רואו מעמיס יותר על הגב התחתון מהפנדלאיי אז בלינארית זה לא יבוא טוב עקב הנפח המכובד של הדדליפט, בטקסס אולי אפשרי אבל עדיין מעדיף פנדלאיי .
לא נוגע בפנדלי רואו או בבנט אובר בכל מקרה שמעתי בקורס מדריכי כושר על הרבה פציעות בתרגיל הזה.
אם כבר עושה המסור, אבל לפי מה שהבנתי באחיזה רחבה אתה מקבל יותר מעורבות שרירים שבאחיזה הצרה אתה לא מקבל (@incin )

• פותח/ת השרשור
בכל תרגיל יש פציעות, ותמיד יהיו אנשים שיעבדו לא נכון ויפצעו.

הנה ציטוט של משה שחר על התרגיל

"הוא מפעיל כוחות גדולים ומומנט סיבובי גדול מאוד כנגד עמוד השדרה וזוקפי הגב - משום שאין תמיכה לחזה. הוא מאוד לא מומלץ - ויש תחליפים ראויים יותר כגון T-BAR.
אם בכל זאת ברצונך לשלב אותו - יש צורך ללמוד היטב את הטכניקה יליצוב עמוד השדרה ו"שלד הציר" (עמוד שדרה, צלעות, גולגולת) , בדומה לתרגילים אחרים כגון סקוואט ודד-ליפט על מנת להקטין את הכוח הפועל על הגב."

"אני לא ממליץ לבצע בהטעם הפשוט: יש תרגיל אלטרנטיבי, ניתן לשכב על ספה מוגבהת ולחתור כנגד משקוליות יד או מוט.. זה אחזד התרגילים הקשים והטובים לפיתוחו של לטיסימוס.
התרגיל נקרא bent over row , הוא יוצר לחץ עצום על הגב והאלטרנטיבה שהצגתי גורמת לעבודה הרבה יותר טובה ללא לחץ"

מש
הנה ציטוט של משה שחר על התרגיל

"הוא מפעיל כוחות גדולים ומומנט סיבובי גדול מאוד כנגד עמוד השדרה וזוקפי הגב - משום שאין תמיכה לחזה. הוא מאוד לא מומלץ - ויש תחליפים ראויים יותר כגון T-BAR.
אם בכל זאת ברצונך לשלב אותו - יש צורך ללמוד היטב את הטכניקה יליצוב עמוד השדרה ו"שלד הציר" (עמוד שדרה, צלעות, גולגולת) , בדומה לתרגילים אחרים כגון סקוואט ודד-ליפט על מנת להקטין את הכוח הפועל על הגב."

"אני לא ממליץ לבצע בהטעם הפשוט: יש תרגיל אלטרנטיבי, ניתן לשכב על ספה מוגבהת ולחתור כנגד משקוליות יד או מוט.. זה אחזד התרגילים הקשים והטובים לפיתוחו של לטיסימוס.
התרגיל נקרא bent over row , הוא יוצר לחץ עצום על הגב והאלטרנטיבה שהצגתי גורמת לעבודה הרבה יותר טובה ללא לחץ"
משה שחר גם לא ממליץ על סקוואטים ודדליפט בטענה שזה הורס את הגב, ולא לעבור את ה 90 קג בדדליפט ו 60 בסקוואט (ככה אמרו כאן פעם)
כשיש מישהו שאנטי לתרגילים מסויימים, קשה לשכנע אחרת.
הטענה של לא להיפצע קודם כל היא נכונה, אבל לשלול תרגיל שלם זאת ליצנות.

• פותח/ת השרשור
שאלה פשוטה
אם תום,סטיץ,טאנק מדברים על בלטים ופריצות דיסק.
לוטם דיבר על הפסקה מסקוואט עקב פציעה, שהם האנשים שמנהלים /ניהלו את הפורום. זה לא מדליק איזשהו נורה אדומה בעינייך?
שיהיה לך ברור שאני מעריך את האנשים האלה אחד אחד וחושב שהידע שלהם עצום והכל אז שזה לא ישמע כאילו אני מזלזל.
אבל אם המטרה אמורה להיות עיצוב ואסטטיקת הגוף אני לא אמור להמנע מהדברים האלה?
או במילים אחרות האם בלט דיסק ופריצת דיסק שווה בעינייך התקדמות מהירה ומסת שריר רבה בחדר הכושר?

שאלה פשוטה

לוטם דיבר על הפסקה מסקוואט עקב פציעה, שהם האנשים שמנהלים /ניהלו את הפורום. זה לא מדליק איזשהו נורה אדומה בעינייך?
שיהיה לך ברור שאני מעריך את האנשים האלה אחד אחד וחושב שהידע שלהם עצום והכל אז שזה לא ישמע כאילו אני מזלזל.
או במילים אחרות האם בלט דיסק ופריצת דיסק שווה בעינייך התקדמות מהירה ומסת שריר רבה בחדר הכושר?
אני אוהב סיכונים גבר

אתה לא יודע ממה הפציעות.
אולי תאונת דרכים? אולי נפילה? לא כל בלט\פריצת דיסק מקורה מחדר כושר.
גם אני הייתי ועדיין סוחב דלקת בברך, אני מודע לנסיבות ותיקנתי את זה.
אגב, מה שעזר לי להחלים היה לחזור לסקוואט ולהפסיק לבכות כמו ילדה קטנה שכואב.

לא.
להתחזק זה חלק אינטגרלי מפיתוח גוף.
אתה לא תראה מפתחי גוף לוחצים 40 קג בבנצ' ל 20 חזרות.

לא יותר מלנסוע ברכב כדי להגיע מהר יותר לעבודה במקום ללכת ברגל.

זה קל לך להגיד עכשיו, אבל פעם יצא לך לראות בנאדם אחרי פריצת דיסק? איך הוא צועק וזועק ולא מסוגל לזוז?
לי כן יצא ותאמין לי לא קינאתי בו.
אני הייתי בפציעה דומה לזו כשנפצעתי מסקואט 180 קילו , זה היה כאבים איומים עם סימפטומים דומים נורא לפריצה\בלט דיסק (תעיין קצת ברשת מה זה פריפורמיס סינדרום)
הסיבה שנפצעתי היא לא התרגיל , ולא המשקל , היא טיפשות, והפציעה גרמה לי ליהיות חכם יותר כדי שזה לא יקרה שוב.

טאנק,טום, אתה ,סטיץ. מי עוד פרץ דיסק?
לכל מי שהיה צורב.
תבין שאנשים נפצעים בגלל עבודה לא נכונה, לא בגלל התרגיל.
אתה מוזמן להמשיך להקשיב למשה שחר ולחתור עם משקוליות יד, אני אמרתי את דעתי בנושא.

• פותח/ת השרשור
לכל מי שהיה צורב.
תבין שאנשים נפצעים בגלל עבודה לא נכונה, לא בגלל התרגיל.
אתה מוזמן להמשיך להקשיב למשה שחר ולחתור עם משקוליות יד, אני אמרתי את דעתי בנושא.
אני לא בא להתווכח.
גם אני מאלה שמעדיפים ליסוע מהר ולא ללכת ברגל(הייתי אומר להתאמן T BAR כתרגיל עזר או תרגיל המסור זה כמו ליסוע לאט,ולא משווה את זה כהליכה ברגל)
פשוט הבנט אובר רואו לא יהיה תרגיל שאני יעשה במהלך קריירת האימונים שלי ודעתי לא תשתנה בעניין.
אפילו STICH מסכים איתי שיש בתרגיל הזה לחץ גדול על החוליות הלומברדיות.

טאנק,טום, אתה ,סטיץ. מי עוד פרץ דיסק?
ניראה כאילו פריצת דיסק זה כמו תדירות של שפעת.
אתה סופר את כולם באותו סל כאילו שכולם פרצו דיסק מאותה הסיבה.
אצלי הפריצה (פעמיים) קרתה בגלל תאונת דרכים, וכנראה בגלל נקודה חלשה מועדת לפורענות בגב.
אפילו STICH מסכים איתי שיש בתרגיל הזה לחץ גדול על החוליות הלומברדיות.
אני מסכים איתך ועם stitch. התרגיל הזה נהדר, ונותן תוצאות נהדרות בלטיסימוס דורסי, אבל קשה מאד לשמור בו על טכניקה מושלמת והנזק בחוליות הלומברדיות יכול להיות גדול דווקא בגלל שהוא תרגיל מתפרץ.

א. אתה לא יודע ממה נגרמו הפריצות דיסק. כמו שאמר stitch אצלו זה מתאונת דרכים בכלל.
ב. למי שכן נגרם מאימונים לי למשל זה כן מדליק נורה אדומה, להרים בטכניקה נכונה ולתכנן את האימונים בצורה טובה.

כמו שמאות תאונות דרכים שקורות לא גורמות לי להפסיק לנהוג.

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית