ייעוץ תרגיל עזר מתח VS חתירה.

פינוקיו

משתמש פעיל
659
48
נק' מוניטין:
112
659
48
במידה ועושים בSS/לינארית/טקס את הצ'ין אפ כתרגיל הראשי,לאיזה תרגיל יש את העדיפות הראשונה מבחינתם בשביל שיפור ההצ'ין אפ/דדליפט: מתח באחיזה רחבה או חתירה?
האם אתם רואים הבדל ממשי בין בחירת תרגיל הפולי עליון באחיזה רחבה לתחליף של מתח באחיזה רחבה? או החלפת הבנט אובר רואו לחתירה יד יד(תרגיל המסור) כתרגיל עזר?
ואם כן אשמח להסבר.

נערך לאחרונה:
ודרך אגב אני מכיר מישהו בירושלים שמטפל בפריצות דיסק ובעיות גב ברכים אם דדליפט וסקווט. הוא מתחיל איתם אם טווח תנועה מאוד קטן בהתחלה ואם מוט ריק עד שהם מגיעים למשקלים יפים בטווח תנועה הקטן ואז הוא מתקדם לטווח מלא. מי שמכיר אלכסנדר גוטין מסנטר 1 ריפרש.

• פותח/ת השרשור
צ'ין אפס ודדליפט יקדמו את הצ'ין אפס והדדליפט

בנץ' ופרס יקדמו את הבנץ' והפרס , הרעיון הוא לדעת לשלב בין נפח ועצימות וככה תתקדם במשקלים, אני אישית לא חושב שתרגילי עזר יקדמו אותך בבנץ' או בפרס בייחוד אם אתה מגיע למשקלים כבדים יותר .
ממש לא מסכים
יכול להגיד לך באופן אישי שכן התקדמתי במשקלי עבודה יותר עם תרגילי עזר מאשר עשיתי בלי תרגילי עזר בשלב מסויים.
למשל מקבילים זה תרגיל שאמור לעזור ללחיצות שמשלבים בשבוע השלישי ואמור לקדם את הלחיצות.
השאלה אם גם לחיצת חזה באחיזה צרה או לחיצת חזה בשיפוע חיובי/שלילי היו מקדמים אותם באותו מידה.

לא נוגע בפנדלי רואו או בבנט אובר בכל מקרה שמעתי בקורס מדריכי כושר על הרבה פציעות בתרגיל הזה.
אם כבר עושה המסור, אבל לפי מה שהבנתי באחיזה רחבה אתה מקבל יותר מעורבות שרירים שבאחיזה הצרה אתה לא מקבל (@incin )

מה הקשר אלי? מעולם לא רשמתי כזה דבר, באופן כללי אני חושב שזה התעסקות בקקה ב-99 מקרים מתוך 100.

ממש לא מסכים
אתה לא חייב , זה בסדר
יכול להגיד לך באופן אישי שכן התקדמתי במשקלי עבודה יותר עם תרגילי עזר מאשר עשיתי בלי תרגילי עזר בשלב מסויים
תמיד שילבתי תרגילי עזר כי המטרה שלי היא בילדינג ולא ללחוץ 150 קילו בנץ' פרס לסינגל אבל ההתקדמות שלי במשקלים (עלייה בבנץ' תוך חודש וחצי מ-100 ל-115 לחמישייה עם משקל גוף של 82 קילו) הגיעה אחרי שעברתי לעבוד במתכונת של עצימות (1X5) ונפח .

• פותח/ת השרשור
מה הקשר אלי? מעולם לא רשמתי כזה דבר, באופן כללי אני חושב שזה התעסקות בקקה ב-99 מקרים מתוך 100.
אופס התבלבלתי בינך לבין @StarDust 😍 יש מצב ששניכם הייתם מנהלים ראשיים?

תמיד שילבתי תרגילי עזר כי המטרה שלי היא בילדינג ולא ללחוץ 150 קילו בנץ' פרס לסינגל אבל ההתקדמות שלי במשקלים (עלייה בבנץ' תוך חודש וחצי מ-100 ל-115 לחמישייה עם משקל גוף של 82 קילו) הגיעה אחרי שעברתי לעבוד במתכונת של עצימות (1X5) ונפח .
כן עלייה של עצימות ונפח תיגרור כנראה את העלייה הכי מהירה במשקלים, לגבי זה מסכים.
אבל אומר לך מהניסיון שלי, שאם כרגע אני במשקל 70 בבנץ פרס, ועושה לינארית(סתם דוגמא) אז ביום עצימות או ביום של הנפח, הסיכוי יותר גבוהה להצליח לסיים את כל מספר החזרות זה לעשות מקבילים, ותרגילי עזר לידיים .
ברגע שנתקעים למרות שנחים מספיק והתזונה נכונה או עושים ריסט, לשם כך נועדו תרגילי העזר .
אבל אולי זה אינדיבידואלי כלפי עצמי וברו סיינס, פשוט עוקב אחרי ההוראות של הספר.

ן עלייה של עצימות ונפח תיגרור כנראה את העלייה הכי מהירה במשקלים, לגבי זה מסכים.
אבל אומר לך מהניסיון שלי, שאם כרגע אני במשקל 70 בבנץ פרס, ועושה לינארית(סתם דוגמא) אז ביום עצימות או ביום של הנפח, הסיכוי יותר גבוהה להצליח לסיים את כל מספר החזרות זה לעשות מקבילים, ותרגילי עזר לידיים .
ברגע שנתקעים למרות שנחים מספיק והתזונה נכונה או עושים ריסט, לשם כך נועדו תרגילי העזר .
מצד שני תרגילי עזר יכולים לפגוע לך בהתאוששות בפרט שאתה עדיין במשקלים יחסית לא גבוהים בבנץ'

• פותח/ת השרשור
מצד שני תרגילי עזר יכולים לפגוע לך בהתאוששות בפרט שאתה עדיין במשקלים יחסית לא גבוהים בבנץ'
אי אפשר לקבוע מה זה גבוהה ומה זה לא. הכל נקבע בהתאם לגנטיקה של המתאמן. יכול להיות שאחד יתקע ב80 קילו ויכול להיות שאחד יתקע ב140.
בגלל זה אני אומר. אכלת נכון , הייתה לך טכניקה טובה,התקדמת במשקל בטווחים הגיוניים, נחתי מספיק בין הסטים, עשית ריסט ועדיין נתקעת במשקלי עבודה? חוץ מלאכול עוד תרגיל עזר יגביר לך את הסיכויים להתקדם יותר.
שוב אני יחזור שאני מתייחס רק לכאלה שנתקעים, לא כאלה שהחליטו שבא להם להוסיף תרגילי עזר למרות שמתקדמים יפה.
חוץ מזה שהנפח בSS והלינארית יחסית נמוך(בניגוד לטקסס) ככה שתרגיל עזר 1 ללחיצות ולמשיכות, ועוד בידוד ידיים ביום האחרון של השבוע (שיש לך שלוש ימים להתאושש) כמעט אף פעם לא יפגע לך בהתאוששות. לגבי הבטן אני גם בעד לא לבודד כי היא מספיק חוטפת בתרגילים המרכזיים.

אופס התבלבלתי בינך לבין @StarDust 😍 יש מצב ששניכם הייתם מנהלים ראשיים?

כן עלייה של עצימות ונפח תיגרור כנראה את העלייה הכי מהירה במשקלים, לגבי זה מסכים.

גם אני לא חושב שאי פעם רשמתי דבר כזה...

לחצי מהאנשים שאתה רואה יש פריצת דיסק. אף אחד מהם לא מרים. מסקנה?
RTdKzpMEc.jpeg

חלאס כבר לעשות מפריצת דיסק איזה סרטן,
כל ה"מסכנים" האלה שראית נאנקים מכאבים זה בעיקר בגלל גב חלש.
תתעוררו, גב חלש (בעיקר ארקטורים) הרבה יותר חמור מפאקינג פריצת דיסק וכמעט ואין אנשים עם דיסקים מושלמים (אם זה בלטים / פריצות / דיסק משוטח וכו')
לא יאמן שעדיין טוחנים את הנושא הזה, כבר דובר רבות על זה שאפשר לחיות עם פריצת דיסק בלי כאבים בתנאי שהשרירים מסביב (גב ובטן) חזקים מאוד.

RTdKzpMEc.jpeg

תתעוררו, גב חלש (בעיקר ארקטורים) הרבה יותר חמור מפאקינג פריצת דיסק וכמעט ואין אנשים עם דיסקים מושלמים (אם זה בלטים / פריצות / דיסק משוטח וכו')
לא יאמן שעדיין טוחנים את הנושא הזה, כבר דובר רבות על זה שאפשר לחיות עם פריצת דיסק בלי כאבים בתנאי שהשרירים מסביב (גב ובטן) חזקים מאוד.
כן, רק שהגיל לא עובד לטובתך. באיזשהו שלב בחייך תתחיל ירידה במסת שריר, אם תרצה ולא תרצה. הפריצת דיסק לא תעלם

כן, רק שהגיל לא עובד לטובתך. באיזשהו שלב בחייך תתחיל ירידה במסת שריר, אם תרצה ולא תרצה. הפריצת דיסק לא תעלם
אם אתה לא מפסיק להתאמן ברצינות, אין סיבה שתרד עד כדי כך שיתחילו הכאבים שהוא דיבר עליהם.

תתעוררו, גב חלש (בעיקר ארקטורים) הרבה יותר חמור מפאקינג פריצת דיסק
מה הסכנה הגדולה בגב חלש אם לא פריצות דיסק?
כבר דובר רבות על זה שאפשר לחיות עם פריצת דיסק בלי כאבים בתנאי שהשרירים מסביב (גב ובטן) חזקים מאוד.
זה התנאי? לא המיקום של הפריצה, גודל הדלקת, הלחץ על העצב? יש קורולציה מושלמת בין חוזק הזוקפים לבין עוצמת הכאב מהפריצה?

RTdKzpMEc.jpeg

אני רואה צורך לחזק את הנקודה הזאת, ברוב המוחלט של המקרים לפריצות דיסק אין השלכות קליניות, ז"א שכל אחד ממכם או ממי שאתם מכירים יכול להסתובב עם פריצות דיסק בלי לדעת עליהן בכלל.

כשזה קורה כתוצאה מטראומה לעומת זאת (וכן, זה קיים גם באימונים), זה בד"כ לא סימפטי בכלל.

שאלה פשוטה

אם תום,סטיץ,טאנק מדברים על בלטים ופריצות דיסק.
לוטם דיבר על הפסקה מסקוואט עקב פציעה, שהם האנשים שמנהלים /ניהלו את הפורום. זה לא מדליק איזשהו נורה אדומה בעינייך?
שיהיה לך ברור שאני מעריך את האנשים האלה אחד אחד וחושב שהידע שלהם עצום והכל אז שזה לא ישמע כאילו אני מזלזל.
אבל אם המטרה אמורה להיות עיצוב ואסטטיקת הגוף אני לא אמור להמנע מהדברים האלה?
או במילים אחרות האם בלט דיסק ופריצת דיסק שווה בעינייך התקדמות מהירה ומסת שריר רבה בחדר הכושר?

זאת הסתכלות שגויה על דברים.
אתה שומע כמה תאונות יש בשנה? אז אולי אל תיסע ולא תיקח את הסיכון בכלל ?
אתה שותה אלכוהול? אתה שומע מה יכול לקרות לאנשים מזה?

מה שאני חותר אליו, שבכל תרגיל בחדר כושר יש סיכון מסויים, אך בביצוע נכון אתה מחזק את הליבה שלך ואף מקטין את הסיכוים לדבר כזה.
חשוב לציין שהרבה אנשים נכנעים לאגו/התקדמות בכל מחיר ולאורך זמן זה יכול לגרום לפריצה.

ונו אז מה אם לוטם או עוד מנהל עברו פריצה? הוא מנהל היום בזכות הרבה ידע שהוא רכש, כנראה שבדיעבד הוא היה עושה דברים אחרת...
ולמען הסר ספק בכל תחום של ספורט יש פציעות...
ואני מכיר אנשים שפרקו את הכתף שלהם לא מסקוואט ולא מדדליפט.

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית