הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

ייעוץ תרגיל עזר מתח VS חתירה.

פינוקיו

משתמש פעיל
659
48
נק' מוניטין:
112
659
48
במידה ועושים בSS/לינארית/טקס את הצ'ין אפ כתרגיל הראשי,לאיזה תרגיל יש את העדיפות הראשונה מבחינתם בשביל שיפור ההצ'ין אפ/דדליפט: מתח באחיזה רחבה או חתירה?
האם אתם רואים הבדל ממשי בין בחירת תרגיל הפולי עליון באחיזה רחבה לתחליף של מתח באחיזה רחבה? או החלפת הבנט אובר רואו לחתירה יד יד(תרגיל המסור) כתרגיל עזר?
ואם כן אשמח להסבר.

נערך לאחרונה:
זה קל לך להגיד עכשיו, אבל פעם יצא לך לראות בנאדם אחרי פריצת דיסק? איך הוא צועק וזועק ולא מסוגל לזוז?
לי כן יצא ותאמין לי לא קינאתי בו.

לחצי מהאנשים שאתה רואה יש פריצת דיסק. אף אחד מהם לא מרים. מסקנה?

אני מסכים איתך ועם stitch. התרגיל הזה נהדר, ונותן תוצאות נהדרות בלטיסימוס דורסי, אבל קשה מאד לשמור בו על טכניקה מושלמת והנזק בחוליות הלומברדיות יכול להיות גדול דווקא בגלל שהוא תרגיל מתפרץ.
תרגיל מתפרץ הכוונה לפנדליי רואו כשעובדים 5 חזרות, אם המטרה היא תרגיל עזר (כמו שפותח השרשור התכוון) אז פתרון של בנט אובר רואו בטווח של 8-12 חזרות (משקל לא גבוה אני מניח) יורידו את הלחץ ואת הסיכון וייתנו מענה לתרגיל עזר, אני טועה ?

תרגיל מתפרץ הכוונה לפנדליי רואו כשעובדים 5 חזרות, אם המטרה היא תרגיל עזר (כמו שפותח השרשור התכוון) אז פתרון של בנט אובר רואו בטווח של 8-12 חזרות (משקל לא גבוה אני מניח) יורידו את הלחץ ואת הסיכון וייתנו מענה לתרגיל עזר, אני טועה ?
לא, בבנט אובר המוט כל הזמן באוויר לכן יש תמיד עומס על החוליות, אפילו שהמשקל נמוך יותר.

יורידו את הלחץ ואת הסיכון וייתנו מענה לתרגיל עזר, אני טועה ?
אינדיבידואלי לכל אדם.
אני אישית עשיתי בעבר בנט אובר בנפח גבוה ובמשקל נמוך יחסית, הצלחתי לשמור על מנח תקין של הגב ושמח לבשר שהחוליות עדיין שלמות.

שאלה פשוטה

אם תום,סטיץ,טאנק מדברים על בלטים ופריצות דיסק.
לוטם דיבר על הפסקה מסקוואט עקב פציעה, שהם האנשים שמנהלים /ניהלו את הפורום. זה לא מדליק איזשהו נורה אדומה בעינייך?
שיהיה לך ברור שאני מעריך את האנשים האלה אחד אחד וחושב שהידע שלהם עצום והכל אז שזה לא ישמע כאילו אני מזלזל.
אבל אם המטרה אמורה להיות עיצוב ואסטטיקת הגוף אני לא אמור להמנע מהדברים האלה?
או במילים אחרות האם בלט דיסק ופריצת דיסק שווה בעינייך התקדמות מהירה ומסת שריר רבה בחדר הכושר?
מי זה טאנק?
ומאיפה אתה יודע שהפציעות שלהם נבעו מתרגילים בחדש כושר?
אולי בלי התרגילים מצבם היה גרוע הרבה יותר? ממה שידעו לי הם מתאמנים היום

לא, בבנט אובר המוט כל הזמן באוויר לכן יש תמיד עומס על החוליות, אפילו שהמשקל נמוך יותר
אז שוב חוזרים לעניין העומס והמינון שלו, גם בסקוואט , בדדליפט ובפרס יש עומס ועומס הרבה יותר גדול כי המשקלים יותר כבדים, בסט של 8-12 חזרות המשקל לא אמור להיות כבד ברמה של המשקלים בסקוואט\דדליפט ולכן העומס אכן יהיה אבל המינון שלו אמור להיות נסבל גם עבור החוליות הלומברדיות.

דרך אגב, אני מבין מדבריך שגם אתה נגד התרגיל הזה ?, היית מעדיף חתירה עם דאמבלים בספסל (מסור) ?

אינדיבידואלי לכל אדם.
אני אישית עשיתי בעבר בנט אובר בנפח גבוה ובמשקל נמוך יחסית, הצלחתי לשמור על מנח תקין של הגב ושמח לבשר שהחוליות עדיין שלמות
מסכים, אני במהלך כל החיטוב עשיתי (ועושה) בנט אובר 2X8 פעם בשבוע, אוהב מאוד את התרגיל הזה ודואג לשמור על טכניקה טובה, כמובן שאי-פציעה היא לא מדד כי אני יכול לעבור בשלום 3 שנים עם בנט אובר ואז ביום אחד להיפצע אבל החשש להיפצע מתרגיל הוא גישה לא נכונה לדעתי, ביום שאהיה בגישה הזאת אפסיק גם עם דדליפט וסקוואט.

אז שוב חוזרים לעניין העומס והמינון שלו, גם בסקוואט , בדדליפט ובפרס יש עומס ועומס הרבה יותר גדול כי המשקלים יותר כבדים, בסט של 8-12 חזרות המשקל לא אמור להיות כבד ברמה של המשקלים בסקוואט\דדליפט ולכן העומס אכן יהיה אבל המינון שלו אמור להיות נסבל גם עבור החוליות הלומברדיות.

דרך אגב, אני מבין מדבריך שגם אתה נגד התרגיל הזה ?, היית מעדיף חתירה עם דאמבלים בספסל (מסור) ?
אני מעדיף צ'ין אפס / מתח רחב

@Tank
המתאמן הכי גריאטרי בפורום...
אה, הוא פשוט אמר שאלה מנהלים.

אני מעדיף צ'ין אפס / מתח רחב
צ'ין אפס\מתח רחב עם משקל זה תרגיל מרכזי, בנט אובר מבחינתי מיועד לתרגיל עזר עם טווח חזרות גבוה (8-12).

אופציה נוספת שאני יכול לחשוב עליה היא פעם בשבוע צ'ין אפס עם משקל 3X5 ופעם שניה בשבוע מתח רחב בלי משקל 3XMAX, זאת אופציה שאני אוהב ואפילו יכול לשקול לוותר על בנט אובר למענה.

• פותח/ת השרשור
צ'ין אפס\מתח רחב עם משקל זה תרגיל מרכזי, בנט אובר מבחינתי מיועד לתרגיל עזר עם טווח חזרות גבוה (8-12).

אופציה נוספת שאני יכול לחשוב עליה היא פעם בשבוע צ'ין אפס עם משקל 3X5 ופעם שניה בשבוע מתח רחב בלי משקל 3XMAX, זאת אופציה שאני אוהב ואפילו יכול לשקול לוותר על בנט אובר למענה.
סתם שאלה לרקע כללי, אמרתם שחצי מהאנשים סובלים מפריצות דיסק גם בלי מכון כושר. איך אתם מסבירים את זה?
אצלי במשפחה אין רקע של פריצות/בלט דיסק, טפו טפו טפו. האם מדובר במטען גנטי שגורם לדבר הזה?
@amir610 וותר על הבנט אובר . העניין הוא שעשיתי עליהם מניפולציה, הרי אם לא הייתי מדבר על פריצות דיסק כנראה שאף אחד לא היה מגיב לנושא הזה 🤣
כי תאכלס לא קיבלתי תשובות לשאלות ששאלתי בתחילת הדיון.
מהניסיון שלכם עם מתאמנים ועל עצמכם,איזה תרגיל עזר לדעתכם יקדם את הצ'ין אפ והדדליפט יותר המסור או מתח באחיזה רחבה/פולי עליון?
איזה תרגיל עזר לדעתכם יקדם יותר את החזה והפרס: לחיצת חזה בשיפוע עליון/תחתון ,מקבילים או לחיצת חזה באחיזה צרה?

@amir610 וותר על הבנט אובר
אתה שואל או מציע ?

איזה תרגיל עזר לדעתכם יקדם את הצ'ין אפ והדדליפט
צ'ין אפס ודדליפט יקדמו את הצ'ין אפס והדדליפט

איזה תרגיל עזר לדעתכם יקדם יותר את החזה והפרס:

בנץ' ופרס יקדמו את הבנץ' והפרס , הרעיון הוא לדעת לשלב בין נפח ועצימות וככה תתקדם במשקלים, אני אישית לא חושב שתרגילי עזר יקדמו אותך בבנץ' או בפרס בייחוד אם אתה מגיע למשקלים כבדים יותר .

יש טענה לא יודע כמה היא נכונה שהרבה מהפריצות דיסק ובכלל כאבי גב נובעות מלחץ נפשי. אז ברור שמי שגם מנוון ויושב כל היום וגם יש לו הרבה סטרס בחיים הוא בקבוצת סיכון גבוהה לפריצות דיסק .

יש טענה לא יודע כמה היא נכונה שהרבה מהפריצות דיסק ובכלל כאבי גב נובעות מלחץ נפשי. אז ברור שמי שגם מנוון ויושב כל היום וגם יש לו הרבה סטרס בחיים הוא בקבוצת סיכון גבוהה לפריצות דיסק .
#מה

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית