הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

ריכוז באימונים

• פותח/ת השרשור Biggg
  • פורסם בתאריך

Biggg

משתמש משקיע
2,320
2,251
נק' מוניטין:
1,715
2,320
2,251
ערב צח
אשמח לשמוע איך אתם שומרים על 100% ריכוז בשעה וחצי של האימון - יותר נכון איך אתם מנצלים כל אימון בדגש על כל אימון וסוחטים 100 אחוז ממנו.
הרבה דברים מוציאים אותי מריכוז, המראה, דאגות אחרות בחיים, בנות והמוזיקה לפעמים ואני מרגיש שאני הרבה פעמים מפספס עוד קצת התקדמות ששבטווח הארוך תצטבר להרבה.
אם יש לכם טיפים ממרום הוותק בתחום חוץ מ"פשוט להתרכז" אשמח לשמוע. מדובר גם על כל האימון בגדול וגם על תרגילים מורכבים שדורשים הרבה ריכוז

אני לא מגדיר חרדי לפי כיפה , חרדי יכול להיות אדם עם כובע נייק מצידי , הכללת דברים שאמרתי , שאלת אותי מה ההבדל בעיני בין חרדי לדתי , אז אמרתי שמי שקורה לעצמו דתי ולא חרדי לרוב זה ציבור יותר פשרני , דרך אגב אצל החרדים במקום לקרוא לזה דתי קוראים לזה חרדי מודרני זה אותו דבר בעיני ,בכלל אדם שחור לבן עם חליפה מגבהת ולא יודע מה שלא לומד ויורד ביראת שמיים במה הוא חרדי בדיוק ? בקידוש ? לא עושה עליי רושם לבוש והשתייכות לקהילות מסוימות , יש אנשים עם כיפות סרוגות מדהימים ברמות יצא לי להתארח כמה שבתות נהנתי מאוד יראת שמיים ועמל התורה עם דרך ארץ .
מה שכן אי אפשר להתכחש איפה נמצאים גדולי ישראל ומי שמקשיב להם נקרא חרדי ומי שלא אז לא , וזה לא משנה עם יש לו שטריימל על הראש או כיפה סרוגה או כובע נייק .

יש בעיה של חוסר הקשבה לרבנים היום ושלא נדבר על רבנים שמכתירים את עצמם לרבנים או בונים קהילה לעצמם . אבל לא נכנס לזה שורה תחתונה כואב לי לראות אדם שקורא לעצמו דתי שהוא אוחז לדוגמא במכשיר טמא ללא היתר מרב שכל גדולי ישראל יצאו נגד זה , או לדוגמא הולך למקומות מעורבים או לדוגמא חוסר צניעות , שלא נדבר שמחפפים במקום שנוח להם גזל , הימורים ועוד ועוד . שכחתי מי אותו אחד שאמר את זה אבל היה רב גדול שאמר תדאג לעולם הבא שלך ולעולם הזה של חברך , לכן לא צריך לדון אף אחד לכף חובה ולא לשנוא ולא לפלג , אנחנו אוהבים את כולם מתפללים על כולם והלוואי שאני אזכה לחזור בתשובה ולהיות מתוקן בעצמי .

לא הבנתי אתה חושב שדתי הוא קונסברטיבי? שלא רואה את ההלכה כמחייבת?

2 שאלות על הגותך החרדית
אתה אומר הלל ביום העצמאות?
אתה רואה בתקומת המדינה עקבתא דגאולה?

האירוניה שאדם שכל תפיסת עולמו מתבססת על אי הטלת ספק מטיף על זה למישהו אחר?

מי אמר לך שאני לא שואל?
מכיר את הרמב״ם? חלק ראשון בספר הבסיסי ביותר שלו, מורה נבוכים - מסביר בפירוט רב למה רציונאליזם הינו ביטוי לחלק האלוקי שבנו. למה מי שלא משתמש בשכל מתרחק ״מהקדושה״.

אתה יכול לטעון - ״אתה משתמש בשכל אך מגיע למסקנות שגויות - הרי איך יתכן שיש בורא ולא ראית אותו״.

על הטענה הזאת אענה בשמחה

לא הבנתי אתה חושב שדתי הוא קונסברטיבי? שלא רואה את ההלכה כמחייבת?

2 שאלות על הגותך החרדית
אתה אומר הלל ביום העצמאות?
אתה רואה בתקומת המדינה עקבתא דגאולה?
שאלה ראשונה ברור שאני לא אומר הלל ביום העצמאות , כי זאת לא המדינה שיחלנו לה , תראה את החינוך של הנוער , תראה כמה חילולי שבת , כמה פריצות , כמה בגידות השם ירחם , את מי גורמים לנוער להעריץ , את מי משבחים , כמה כסף מושקע בתקשורת בשביל לעורר שנאה ולפרסם לשון הרע וכו וכו . חס ושלום לא בא לקטרג על עם ישראל אבל זאת דעתם של גדולי ישראל .
לגבי השאלה השניה , אין ספק שאנחנו בתקופת גאולה , מחכים להיגאל , היה הרבה תקופות וזמנים בעם ישראל שממש אוטוטו הגיע המשיח והייתה מתחילה הגאולה אבל דברים התעכבו או שפספסנו במעשינו את ההיזדמנות . ויש סיפורים על כך אין סוף . שנאמר היום אם בקולו תשמעו . יש זמנים שמסוגלים ויש אפשרות להביא השאלה אם נקיים את המצוות או לא .

לגבי אם אני רואה בדתיים קונסברטיבים , אז ככה לפי הבנתי קונסברטיבי זה רפורפמי (תתקן אותי אם אני טועה) שהם מעוותים את התורה לחלוטין ולעשות דברים אסורים לחלוטין בטענה שהם מותרים למרות שזה ההפך הגמור של התורה כמו עירבוביה וכדו , אז לא אני לא חושב שהדתיים הם כאלה . ואני לא מכליל ושאני אומר דתי אני לא מתכוון לסגנון לבוש מסוים או משהו כזה , אבל אתה יכול להיות אנשים שקוראים לעצמם דתיים והאישה לא מכסה את רגל לא בגרביון ולא בשמלה עד הרצפה , ויושבים מעורב בנים ובנות , ויש להם טלוויזיה בבית , ושומעים שירה בהופעה חיה (לא רק שירת נשים אסורה גם הופעה של גבר ) שלא נדבר על שירי עגבים וכו ועוד ועוד מקומות שאתה יכול לראות אנשים עם כיפה או אישה עם חצאית . ואתה אומר רגע אם הוא מתחזק והוא באמצע הדרך אשריו ואשרי חלקו גם תינוק לא רץ ישר ולאט לאט לומד ללכת , אבל אם הוא כבר גדול ולמד בבתי ספר דתיים ויש לו דעת אז מה הוא עושה ??? אם קשה לו והתגבר עליו יצר הרע חד פעמי , אוקי קורה לכולם יש יצר הרע , אבל אם הוא חי ככה כשגרת חיים וזה בעיניו כבר דבר לא פסול שלא צריך טיפול אז מה קורה פה ? והכי עצוב בעיני שהם בסוף לא מרוויחים לא את העולם הזה (אין מה לעשות אדם עם דת יש לו גבולות והוא לא כמו החילוני שפורץ כל גבול ונהנה כמה שבא לו וכמה שיותר) ולא את העולם הבא כי הם לא קיימו את התורה .

ויוצא מצב שהדתי מוצא לעצמו סגנון חיים שנוח לו וגם כשהוא שומע שיש משהו לא תקין במעשיו ושהוא לא בסדר הוא ממשיך בשגרה שהוא יצר לעצמו , שומר שבת חגים עושה עוד כמה דברים אבל עדיין לא מחפש לתקן את מה שלא תקין למרות שמיידעים אותו על כך . לא מחפש לדעת הכל ועוד ועוד ועוד , נשאר במקום שנוח לו . מעדיף לא לשמוע וששומע מעלים אוזן .

ולגבי ההלל ביום העצמאות אי אפשר שלא להוסיף את פסיקת מרן שכמובן אין צורך לומר גם הלל אבל הכי חשוב זה לא לברך ככה שבמקום של מחלוקת עדיף לא ליצור מריבה ואז צד אחד יעשה בכוונה את כל הצד שלו , אלא להגיע לפשרה שיגידו את ההלל אבל בלי ברכה וכך מרן היה נוהג שהיה בבית הכנסת בת"א לפי הספר של בנו הרב דוד יוסף אורחות מרן חלק ב' אם אני זוכר נכון .

תנסה .. זה הולך מצויין ביחד תגיד נושא שמעניין אותך נחפש סוגייה מעניינת לפני האימון .
בזמן אימון אני לא אוהב לחשוב על סוגיות, אני מנסה שזה יהיה הזמן שלי דווקא לא לחשוב על שום סוגיות וכשזה לא מצליח אז אני לא מרוכז באימון

לא רק שירת נשים אסורה

שירת נשים מותרת, רק לא בהופעה חיה משום צניעות.
שאלה ראשונה ברור שאני לא אומר הלל ביום העצמאות , כי זאת לא המדינה שיחלנו לה , תראה את החינוך של הנוער , תראה כמה חילולי שבת , כמה פריצות , כמה בגידות השם ירחם , את מי גורמים לנוער להעריץ , את מי משבחים , כמה כסף מושקע בתקשורת בשביל לעורר שנאה ולפרסם לשון הרע וכו וכו . חס ושלום לא בא לקטרג על עם ישראל אבל זאת דעתם של גדולי ישראל .
לגבי השאלה השניה , אין ספק שאנחנו בתקופת גאולה , מחכים להיגאל , היה הרבה תקופות וזמנים בעם ישראל שממש אוטוטו הגיע המשיח והייתה מתחילה הגאולה אבל דברים התעכבו או שפספסנו במעשינו את ההיזדמנות . ויש סיפורים על כך אין סוף . שנאמר היום אם בקולו תשמעו . יש זמנים שמסוגלים ויש אפשרות להביא השאלה אם נקיים את המצוות או לא

לגבי ארץ ישראל וגאולה

סנהדרין צח, א): "אין לך קץ מגולה מזה, שנאמר (יחזקאל לו, ח): וְאַתֶּם הָרֵי יִשְׂרָאֵל עַנְפְּכֶם תִּתֵּנוּ וּפֶרְיְכֶם תִּשְׂאוּ לְעַמִּי יִשְׂרָאֵל כִּי קֵרְבוּ לָבוֹא". ופירש רש"י: "כשתיתן ארץ ישראל פריה בעין יפה אז יקרב הקץ, ואין לך קץ מגולה יותר".

לגבי למה זאת גאולה למרות שלא כולם יראי שמיים.

(מתוך פניני הלכה)
ואמנם עדיין יש דברים רבים לתקן, לצערנו לא זכינו לחזור בתשובה שלימה ולעלות כולנו לארץ ישראל. אבל כבר לימדונו חז"ל (סנהדרין צח, א) שיש גאולה של 'אחישנה' על ידי חזרה בתשובה שלימה, ויש גאולה של 'בעיתה' דרך תהליכים טבעיים. היינו שגם אם ישראל לא יחזרו בתשובה, כשיגיע הקץ, יתחילו תהליכים טבעיים, שיהיו מלווים בסיבוכים ויסורים קשים, שיגרמו לעם ישראל לחזור לארץ ולבנותה, וכך נתקדם שלב אחר שלב עד הגאולה השלימה. יסורים אלו שדוחפים את תהליך הגאולה הם חבלי משיח. וככל שנתחזק יותר בישוב הארץ ונחזור בתשובה שלימה, כך יתמתקו חבלי משיח ויבואו לנו החבלים בנעימים (עפ"י דברי הגר"א בקול התור). ועל גאולה בדרך זו אמרו חכמים (ירושלמי ברכות פ"א ה"א): "כך היא גאולתם של ישראל, בתחילה קמעא קמעא, כל מה שהיא הולכת, היא רבה והולכת".
וכן מבואר בתורה ובנביאים, שסדר הגאולה כך הוא: בתחילה תהיה תשובה קטנה, ועם ישראל יתקבץ לארצו והארץ תחל לתת את פריה, ואח"כ יערה עלינו ה' רוח ממרום עד שנחזור בתשובה שלימה.

למה אומרים הלל ביום העצמאות

לחירות, מעבדות של שעבוד מלכויות על כל הכרוך בכך לעצמאות מדינית. ומתוך כך גם נעשתה לישראל הצלה ממשית ממיתה לחיים, שעד אז לא יכולנו להתגונן מפני שונאינו שרדפו אותנו, ומאז בחסדי ה' אנחנו מתגוננים ומנצחים. ואמנם עדיין לא כלו שונאינו העומדים עלינו לכלותינו, אבל אחר הקמת המדינה כבר יש לנו בחסדי ה' צבא, ויש לנו כח להתגונן ואף לנצח. ואף שבמשך כחמישים שנות קיום המדינה נהרגו כעשרים אלף נפשות קדושות במלחמות ופיגועים, אולם רק שנים אחדות קודם, בעת השואה האיומה, במשך חמש שנים נרצחו למעלה מששה מיליון יהודים קדושים. יותר מפי שלוש מאות. זה ההבדל בין מצב שבו יש לנו יכולת להתגונן ולהילחם למצב שבו אין לנו יכולת להתגונן.
ואף ליהודים החיים בכל ארצות פזוריהם נעשתה ביום זה הצלה, שיש להם מדינה שמוכנה תמיד לקולטם, ואף פועלת למענם בזירה הבינלאומית. לפני תקומת המדינה, לא התחשבו כמעט בטענות היהודים כנגד הרדיפות האנטישמיות הרצחניות שהתחוללו בארצות שונות. לאחר קום המדינה, אף המדינות המרושעות ביותר נאלצו להתחשב בפעילותה של מדינת ישראל למען היהודים המתגוררים בהן. אפילו המשטר הקומניסטי נאלץ להתגמש ולהתיר ליהודים לצאת מאחרי מסך הברזל, דבר שלא ניתן היה להעלות על הדעת לפני הקמת המדינה.
גם מבחינה רוחנית היתה הצלה לעם היהודי על ידי הקמת המדינה. משבר רוחני גדול עבר על העם היהודי בעת החדשה. האפשרות שנפתחה בפני היהודים להשתלב במסגרות האזרחיות והלאומיות של המדינות המפותחות יצרו פיתוי גדול להתבוללות. לא כאן המקום להרחיב על הסיבות למשבר, מרן הרב קוק זצ"ל הִרבה לעסוק בסוגיה זו על צדדיה השונים. בפועל, בכל מדינה שעברה תהליך של התפתחות מודרנית, נוצר תהליך מסוכן של עזיבת הדת והתבוללות. תהליך שמאיים על עצם קיום הקהילות היהודיות בגולה. ההתבוללות התחילה כבר לפני כמאתיים שנה במערב אירופה, התפשטה לאחר מכן בהדרגה למזרח אירופה ולערי הבירה של המדינות הערביות המפותחות יותר. בקהילה היהודית הגדולה שבאמריקה רוב הצעירים היהודים נישאים לגויים. גם הנישאים ליהודים מולידים מעט מאוד צאצאים. במציאות הזו הקהילות היהודיות שבגולה הולכות ונעלמות. רק במדינת ישראל האוכלוסייה היהודית גדילה, ותופעת ההתבוללות קטנה יחסית. יתר על כן, אחוז היהודים הקשורים לתורה ולמצוות במדינת ישראל גבוה מכל קהילה יהודית אחרת בעולם. גם הצלה רוחנית זו נעשתה בזכות הקמת המדינה שאִפשרה את קיבוץ הגלויות ומנעה בעצם קיומה את פיתויי ההתבוללות.
נמצא אם כן שבשלוש קדושות נתעטר יום העצמאות, בקדושת מצוות ישוב הארץ, בקידוש השם לעיני העמים בהתחלת הגאולה, ובקדושת הצלת ישראל קדושים

אז רשמתי לא רק שירת נשים אסורה --

(מתוך פניני הלכה)
ואמנם עדיין יש דברים רבים לתקן, לצערנו לא זכינו לחזור בתשובה שלימה ולעלות כולנו לארץ ישראל. אבל כבר לימדונו חז"ל (סנהדרין צח, א) שיש גאולה של 'אחישנה' על ידי חזרה בתשובה שלימה, ויש גאולה של 'בעיתה' דרך תהליכים טבעיים. היינו שגם אם ישראל לא יחזרו בתשובה, כשיגיע הקץ, יתחילו תהליכים טבעיים, שיהיו מלווים בסיבוכים ויסורים קשים, שיגרמו לעם ישראל לחזור לארץ ולבנותה, וכך נתקדם שלב אחר שלב עד הגאולה השלימה. יסורים אלו שדוחפים את תהליך הגאולה הם חבלי משיח. וככל שנתחזק יותר בישוב הארץ ונחזור בתשובה שלימה, כך יתמתקו חבלי משיח ויבואו לנו החבלים בנעימים (עפ"י דברי הגר"א בקול התור). ועל גאולה בדרך זו אמרו חכמים (ירושלמי ברכות פ"א ה"א): "כך היא גאולתם של ישראל, בתחילה קמעא קמעא, כל מה שהיא הולכת, היא רבה והולכת".
וכן מבואר בתורה ובנביאים, שסדר הגאולה כך הוא: בתחילה תהיה תשובה קטנה, ועם ישראל יתקבץ לארצו והארץ תחל לתת את פריה, ואח"כ יערה עלינו ה' רוח ממרום עד שנחזור בתשובה שלימה.

מחילה אבל איך זה קשור לנושא של חרדי ודתי --

לחירות, מעבדות של שעבוד מלכויות על כל הכרוך בכך לעצמאות מדינית. ומתוך כך גם נעשתה לישראל הצלה ממשית ממיתה לחיים, שעד אז לא יכולנו להתגונן מפני שונאינו שרדפו אותנו, ומאז בחסדי ה' אנחנו מתגוננים ומנצחים. ואמנם עדיין לא כלו שונאינו העומדים עלינו לכלותינו, אבל אחר הקמת המדינה כבר יש לנו בחסדי ה' צבא, ויש לנו כח להתגונן ואף לנצח. ואף שבמשך כחמישים שנות קיום המדינה נהרגו כעשרים אלף נפשות קדושות במלחמות ופיגועים, אולם רק שנים אחדות קודם, בעת השואה האיומה, במשך חמש שנים נרצחו למעלה מששה מיליון יהודים קדושים. יותר מפי שלוש מאות. זה ההבדל בין מצב שבו יש לנו יכולת להתגונן ולהילחם למצב שבו אין לנו יכולת להתגונן.
ואף ליהודים החיים בכל ארצות פזוריהם נעשתה ביום זה הצלה, שיש להם מדינה שמוכנה תמיד לקולטם, ואף פועלת למענם בזירה הבינלאומית. לפני תקומת המדינה, לא התחשבו כמעט בטענות היהודים כנגד הרדיפות האנטישמיות הרצחניות שהתחוללו בארצות שונות. לאחר קום המדינה, אף המדינות המרושעות ביותר נאלצו להתחשב בפעילותה של מדינת ישראל למען היהודים המתגוררים בהן. אפילו המשטר הקומניסטי נאלץ להתגמש ולהתיר ליהודים לצאת מאחרי מסך הברזל, דבר שלא ניתן היה להעלות על הדעת לפני הקמת המדינה.
גם מבחינה רוחנית היתה הצלה לעם היהודי על ידי הקמת המדינה. משבר רוחני גדול עבר על העם היהודי בעת החדשה. האפשרות שנפתחה בפני היהודים להשתלב במסגרות האזרחיות והלאומיות של המדינות המפותחות יצרו פיתוי גדול להתבוללות. לא כאן המקום להרחיב על הסיבות למשבר, מרן הרב קוק זצ"ל הִרבה לעסוק בסוגיה זו על צדדיה השונים. בפועל, בכל מדינה שעברה תהליך של התפתחות מודרנית, נוצר תהליך מסוכן של עזיבת הדת והתבוללות. תהליך שמאיים על עצם קיום הקהילות היהודיות בגולה. ההתבוללות התחילה כבר לפני כמאתיים שנה במערב אירופה, התפשטה לאחר מכן בהדרגה למזרח אירופה ולערי הבירה של המדינות הערביות המפותחות יותר. בקהילה היהודית הגדולה שבאמריקה רוב הצעירים היהודים נישאים לגויים. גם הנישאים ליהודים מולידים מעט מאוד צאצאים. במציאות הזו הקהילות היהודיות שבגולה הולכות ונעלמות. רק במדינת ישראל האוכלוסייה היהודית גדילה, ותופעת ההתבוללות קטנה יחסית. יתר על כן, אחוז היהודים הקשורים לתורה ולמצוות במדינת ישראל גבוה מכל קהילה יהודית אחרת בעולם. גם הצלה רוחנית זו נעשתה בזכות הקמת המדינה שאִפשרה את קיבוץ הגלויות ומנעה בעצם קיומה את פיתויי ההתבוללות.
נמצא אם כן שבשלוש קדושות נתעטר יום העצמאות, בקדושת מצוות ישוב הארץ, בקידוש השם לעיני העמים בהתחלת הגאולה, ובקדושת הצלת ישראל קדושים

מבחינה רוחנית איזה הצלה ? ובכלל זה דברים שמבואים ככל הנראה מהספר פניני ההלכה , הכותב של הספר הוא תלמיד חכם אבל דרכו לא כדרכי והשקפתו לא כשהשקפתי עד לא מזמן הוא נפגש עם רבנית רפורמית וכל גדולי ישראל היו נגד זה ועוד ועוד דברים שהוא כותב באמת ככל הנראה מאהבת ישראל אבל שלא הולך יד ביד עם דעתם של גדולי ישראל . מכבד אותו אוהב אותו , אבל לא פוסק דברים בטח לא שקשורים להשקפה מהתשובות שלו .

@דברים1 כל חיי גדלתי בין חוזרים בתשובה, זה לא תהליך קל. זה לא פחות קשה מיוצאים בשאלה, ושם אחוזי ההתאבדויות גבוה מאוד, מה שמעיד על הקושי העצום.

אני לא יודע איך אתה עובר את התהליך, וממי אתה לומד, אבל אחרי המון שנים שאני מעורב בכל הנושא, אני רואה שיש תהליך שהרוב עוברים, וכדאי להכיר את התהליך ולדעת איך להתמודד איתו.

בעל תשובה טרי, כל אדם עם כיפה הוא רב. הוא שואל אותם את כל השאלות שלו, ובולע כל מה שהוא אומר בשקיקה גם אם זה לא נכון או הגיוני.
וכמובן, לא לבלבל בעל תשובה טרי עם חילוני. אותו אדם בדיוק כשהיה חילוני התווכח עם אינטלגנציה ומחשבה, עד שהשתכנע באמיתות הדרך הזאת. אבל מיד אחרי שהוא השתכנע, הוא נהפך מגאון וסקפטי, לטלה שמהנהן לכל מה ש"רב" אומר, וכולם רבנים בעיניו.

שלב 2, זה השלב שהוא כל כך מורעל, הוא לא מצליח להבין איך יש חילונים בעולם, זה חייב להיות כי אף אחד לא סיפר להם. ישר הוא במסע הסברה לכל הנשמות האבודות, ואין דבר יותר מרתיע מזה.

שלב 3 והשלב המעצבן. הוא כבר רב, יש לו מספיק ידע לחנך גם את הרב הכי גדול, הוא מסתמך על תחושות בטן כדי לקבוע הגיון והלכה. השנה בפסח הותקפתי מספר פעמים מאחד בשלב הזה. אף אחד לא מספיק דתי עבורו, הוא אוכל חזרת בליל הסדר, וצועק על מי שאוכל חסה, כי מחסה לא בוכים, זה לא מר בכלל. לך תראה לא גמרות, ושולחן ערוך שחסה זה המקור, לא מעניין אותו.

כמובן שיש עוד המון שלבים, לכל אורך חייו של החוזר בתשובה. אבל כדאי להבין שלא כל מה שהחוזר בתשובה מרגיש או חושב צריך לפעול או לומר, כדאי לחשוב על זה כמה שעות או ימים, ולהתיעץ על הדעות שלו לפני שהוא פועל.

לפעמים צריך לעבוד על הנגשה נכונה לדעה שלך.

פגשתי דתיים לאומיים צדיקים גדולים, וחרדים מושחתים, וכן להיפך. חרדים זה מגזר עם השקפת עולם מסוימת, לעומת הדתיים הלאומיים. הרבה אנשים משתמשים בהגדרה של "דתי" כדי להסתיר את היותם בקושי מסורתיים, ולצערי הם המון, אולי אפילו הרוב, עד שאתה יכול לשמוע רבנים דתיים אומרים שטויות על הלכה.

מצד שני, יש לך הרבה דתיים לאומיים שמקפידים קלה כבחמורה.
להגדיר צדיקים חרדים, וכאלו שפחות כדתיים, זה פשוט לא נכון, חרדים זה מגזר.

יש לי ביקורת על כל מגזר, אבל כדי לבחור במגזר לא צריך שלא יהיה לך שום ביקורת עליה. להגן על מגזר ולהכחיש דברים נכונים, זה פשוט שגיאה לדעתי. יש לי ביקורת על השמרנות החרדית, וגם על הדתיים.

מעולם לא שמעתי רב שמתיר להתאמן בחדר כושר מעורב, והנה יש רבנים "דתיים", בלי שום מקור הלכתי גדול שמתירים, אבל אני מכיר גם חסידי גור שמתאמנים במעורב.
בזמן אימון אני לא אוהב לחשוב על סוגיות, אני מנסה שזה יהיה הזמן שלי דווקא לא לחשוב על שום סוגיות וכשזה לא מצליח אז אני לא מרוכז באימון
זה אחד הדברים, ממש ממליץ.
כשהייתי מתאמן במכון עם רבנים גדולים מאוד (ולא אנקוב בשמות), היינו דנים בסוגיות בכל מהלך האימון.

לגבי ארץ ישראל וגאולה

סנהדרין צח, א): "אין לך קץ מגולה מזה, שנאמר (יחזקאל לו, ח): וְאַתֶּם הָרֵי יִשְׂרָאֵל עַנְפְּכֶם תִּתֵּנוּ וּפֶרְיְכֶם תִּשְׂאוּ לְעַמִּי יִשְׂרָאֵל כִּי קֵרְבוּ לָבוֹא". ופירש רש"י: "כשתיתן ארץ ישראל פריה בעין יפה אז יקרב הקץ, ואין לך קץ מגולה יותר".

לגבי למה זאת גאולה למרות שלא כולם יראי שמיים.

(מתוך פניני הלכה)

מה?
מאיפה זה?

@דברים1 כל חיי גדלתי בין חוזרים בתשובה, זה לא תהליך קל. זה לא פחות קשה מיוצאים בשאלה, ושם אחוזי ההתאבדויות גבוה מאוד, מה שמעיד על הקושי העצום.

אני לא יודע איך אתה עובר את התהליך, וממי אתה לומד, אבל אחרי המון שנים שאני מעורב בכל הנושא, אני רואה שיש תהליך שהרוב עוברים, וכדאי להכיר את התהליך ולדעת איך להתמודד איתו.

בעל תשובה טרי, כל אדם עם כיפה הוא רב. הוא שואל אותם את כל השאלות שלו, ובולע כל מה שהוא אומר בשקיקה גם אם זה לא נכון או הגיוני.
וכמובן, לא לבלבל בעל תשובה טרי עם חילוני. אותו אדם בדיוק כשהיה חילוני התווכח עם אינטלגנציה ומחשבה, עד שהשתכנע באמיתות הדרך הזאת. אבל מיד אחרי שהוא השתכנע, הוא נהפך מגאון וסקפטי, לטלה שמהנהן לכל מה ש"רב" אומר, וכולם רבנים בעיניו.

שלב 2, זה השלב שהוא כל כך מורעל, הוא לא מצליח להבין איך יש חילונים בעולם, זה חייב להיות כי אף אחד לא סיפר להם. ישר הוא במסע הסברה לכל הנשמות האבודות, ואין דבר יותר מרתיע מזה.

שלב 3 והשלב המעצבן. הוא כבר רב, יש לו מספיק ידע לחנך גם את הרב הכי גדול, הוא מסתמך על תחושות בטן כדי לקבוע הגיון והלכה. השנה בפסח הותקפתי מספר פעמים מאחד בשלב הזה. אף אחד לא מספיק דתי עבורו, הוא אוכל חזרת בליל הסדר, וצועק על מי שאוכל חסה, כי מחסה לא בוכים, זה לא מר בכלל. לך תראה לא גמרות, ושולחן ערוך שחסה זה המקור, לא מעניין אותו.

כמובן שיש עוד המון שלבים, לכל אורך חייו של החוזר בתשובה. אבל כדאי להבין שלא כל מה שהחוזר בתשובה מרגיש או חושב צריך לפעול או לומר, כדאי לחשוב על זה כמה שעות או ימים, ולהתיעץ על הדעות שלו לפני שהוא פועל.

לפעמים צריך לעבוד על הנגשה נכונה לדעה שלך.

פגשתי דתיים לאומיים צדיקים גדולים, וחרדים מושחתים, וכן להיפך. חרדים זה מגזר עם השקפת עולם מסוימת, לעומת הדתיים הלאומיים. הרבה אנשים משתמשים בהגדרה של "דתי" כדי להסתיר את היותם בקושי מסורתיים, ולצערי הם המון, אולי אפילו הרוב, עד שאתה יכול לשמוע רבנים דתיים אומרים שטויות על הלכה.

מצד שני, יש לך הרבה דתיים לאומיים שמקפידים קלה כבחמורה.
להגדיר צדיקים חרדים, וכאלו שפחות כדתיים, זה פשוט לא נכון, חרדים זה מגזר.

יש לי ביקורת על כל מגזר, אבל כדי לבחור במגזר לא צריך שלא יהיה לך שום ביקורת עליה. להגן על מגזר ולהכחיש דברים נכונים, זה פשוט שגיאה לדעתי. יש לי ביקורת על השמרנות החרדית, וגם על הדתיים.

מעולם לא שמעתי רב שמתיר להתאמן בחדר כושר מעורב, והנה יש רבנים "דתיים", בלי שום מקור הלכתי גדול שמתירים, אבל אני מכיר גם חסידי גור שמתאמנים במעורב.

זה אחד הדברים, ממש ממליץ.
כשהייתי מתאמן במכון עם רבנים גדולים מאוד (ולא אנקוב בשמות), היינו דנים בסוגיות בכל מהלך האימון.

מה?

מאיפה זה?

מסכים עם רוב מה שאמרת . שאלו אותי למה אני מגדיר את עצמי חרדי ולא דתי ועניתי מזה מבחינתי חרדי ומזה דתי , אני שוב אומר חרדי זה לא זה עם השטריימל ולא שחור לבן , חרדי זה אדם שחרד לדבר השם ולהלכה וכמו שרשמתי מבחינתי שיהיה לו כיפה סרוגה כיפה שחורה או כובע נייק הוא יכול גם ללכת עם חסה על הראש (עדיף חסלט ) . זה לא משנה לי החיצוניות שלו אלא הגישה לו לגבי איסורים .

לגבי ההלכה של שירת נשים יש פוסקים שטוענים שעין רואה לב חומד , ולכן כל עוד אתה לא מכיר איך האישה הזאת ניראיית וזה לא הופעה חיה (הבעיה מעבר לצניעות אצל נשים וגברים בגלל שאין לנו עדיין את בית מקדשנו שיבנה במהרה אמן) אז יש היתר לשמוע דרך הרדיו (אם זה לא שירת עגבים וכו) .

לא בא להגן על אף מגזר , לא מעביר ביקורת על אף מגזר , בכל בית יש שירותים , בכל צד יש נפלאים יותר ונפלאים פחות .

מסכים עם רוב מה שאמרת . שאלו אותי למה אני מגדיר את עצמי חרדי ולא דתי ועניתי מזה מבחינתי חרדי ומזה דתי , אני שוב אומר חרדי זה לא זה עם השטריימל ולא שחור לבן , חרדי זה אדם שחרד לדבר השם ולהלכה וכמו שרשמתי מבחינתי שיהיה לו כיפה סרוגה כיפה שחורה או כובע נייק הוא יכול גם ללכת עם חסה על הראש (עדיף חסלט ) . זה לא משנה לי החיצוניות שלו אלא הגישה לו לגבי איסורים .

לגבי ההלכה של שירת נשים יש פוסקים שטוענים שעין רואה לב חומד , ולכן כל עוד אתה לא מכיר איך האישה הזאת ניראיית וזה לא הופעה חיה (הבעיה בגלל שאין לנו עדיין את בית מקדשנו שיבנה במהרה אמן) אז יש היתר לשמוע דרך הרדיו (אם זה לא שירת עגבים וכו) .

לא בא להגן על אף מגזר , לא מעביר ביקורת על אף מגזר , בכל בית יש שירותים , בכל צד יש נפלאים יותר ונפלאים פחות .
חרדי זה מגזר, זה לא ירא שמיים.
לך תנסה להגדיר את הרבנים של מרכז הרב חרדים. הם יראי שמיים גדולים, אבל ממש לא חרדים.

חרדי זה מגזר, זה לא ירא שמיים.
לך תנסה להגדיר את הרבנים של מרכז הרב חרדים. הם יראי שמיים גדולים, אבל ממש לא חרדים.
אני שוב אומר שאלו אותי למה אני מגדיר את עצמי חרדי ולא דתי והסברתי מזה בשבילי חרדי ומזה דתי בלי להשתייך לאף מגזר.
יש דברים שגם לי לא מובנים כמו קבלה ילד לגן , אם רואים סבא לא כלכך חרדי כבר עושים בעיות כאילו לפי הגישה שלהם גם רבי עקיבא ואברהם אבינו לא היו מתקבלים . יכולים לבדוק בנאדם אם יש לו בסוליה פס לבן בנעל השחורה או לא וכל מיני דברים שלא מעידים על כלום . אבל שום אני לא בא לדבר עם אף מגזר , איפה יש צדיקים ואיפה לא מי יותר מי פחות , מי אני ומה חיי לדבר על הדברים האלה . מדבר באופן כללי בלבד.

@Yonatann אני סתם סקרן להבין את השקפת עולמך. פגשתי כמוך כנראה סוגי דתיים וחרדים רבים. אני סקרן להבין את השקפת עולמך בעניין גברים ונשים, שהרגשתי שיש בה הקלה גדולה מידי בציבור הדתי הכללי שאינה מסתמכת על הלכה או אפילו הרבנים שלה.

מה דעתך בנוגע למגע בין גברים לנשים?
חדר כושר מעורב?
ובילוי מעורב בסגנון בני עקיבא?
אני שוב אומר שאלו אותי למה אני מגדיר את עצמי חרדי ולא דתי והסברתי מזה בשבילי חרדי ומזה דתי בלי להשתייך לאף מגזר.
יש דברים שגם לי לא מובנים כמו קבלה ילד לגן , אם רואים סבא לא כלכך חרדי כבר עושים בעיות כאילו לפי הגישה שלהם גם רבי עקיבא ואברהם אבינו לא היו מתקבלים . יכולים לבדוק בנאדם אם יש לו בסוליה פס לבן בנעל השחורה או לא וכל מיני דברים שלא מעידים על כלום . אבל שום אני לא בא לדבר עם אף מגזר , איפה יש צדיקים ואיפה לא מי יותר מי פחות , מי אני ומה חיי לדבר על הדברים האלה . מדבר באופן כללי בלבד.
אני חושב שאתה טועה בהגדרה שלך.
פניני הלכה - הרב אליעזר מלמד
לא מכיר אותו, אבל אני סומך עליך.
מעניין, לא ידעתי.

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית