הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)
Resource icon

כח ובריאות בעשור הרביעי לחיים

• פותח/ת השרשור Yw
  • פורסם בתאריך
גרף ההתקדמות עודכן לאחרונה ב-4/7/21
  • פותח/ת השרשור
כמה כסף רופא משפחה מרוויח?
תמיד הרגיש לי כאילו הוא לא עושה כלום שאני הולך אליו בחור נחמד אבל רק מביא לי תרופות קלות או שולח למומחים
רב רופאי המשפחה הם רופאים כלליים ללא התמחות, והשכר בהתאם , רופא משפחה מומחה יכול בקלות להגיע ל55+ בחודש

דוגל בשקילה הדוקה של אוכל במשקל אלקטרוני וספירת קלוריות באפליקציה.
כאמור אין זמן לבזבז ימי חיטוב על "בטעות ניטרלי" כי כף שמן "אמורה" להיות 90 קלוריות
לגמרי הגיוני ולא בא לשכנע או לשפוט או משהו, אבל לא עדיף "לבזבז" יום לפה או לשם של נייטרלי מאשר להתעסק בזה ביום יום?

• פותח/ת השרשור
לגמרי הגיוני ולא בא לשכנע או לשפוט או משהו, אבל לא עדיף "לבזבז" יום לפה או לשם של נייטרלי מאשר להתעסק בזה ביום יום?

כעיקרון ככל שהחיטוב קיצוני יותר (=גירעון גדול יותר) אני לא שוקל כלום, פשוט יודע בגדול מה אני צריך לאכול ואם אני מסיים את היום על 1600 או 1700 זה לא ממש משנה, אבל כי אני ישן מעט, צריך ללמוד המון שעות וגם להתאמן, אני מחטב יחסית מאד קרוב לניטרלי שמעלה את הסיכוי שאני אבזבז חצי מהזמן על ניטרלי פחות או יותר
וגם זה דיי הפך לטבע שני שלי, לפעמים שאני מכין קפה לאישתי אני לא שם לב שאני מניח את הספל על המשקל מאפס ושוקל את הקפה (בשיא הרצינות ) + יש לי Shortcuts בפלאפון על מסך הבית שכוללים את כל המאכלים שאני אוכל ביום ולהזין ארוחות שלמות זה לא יותר מ4 שניות של לחיצת כפתור (עובד עם Mynetdiary כשל המאכלים הישראלים הוזנו באופן ידני)

סתם כאנקדוטה:
בלימודים הייתי מסיים כל שנה על 114 קג משקל גוף, ו(כמעט) תמיד בחודשיים של חופשת קיץ הייתי יורד חזרה ל100 כמו שעון שוויצרי, בלי ימין ובלי שמאל, לדעתי רק בזכות השקילות והדיוק של התהליך.
עכשיו מאז הילדים , הקורונה, מבחן הרישוי הכל יותר מורכב, ואני מרגיש שזה דורש ממני לסיים את התהליך כמה שיותר מהר באופן כמה שיותר מדויק, אחרת אני פשוט בדרך ל120 קג משקל גוף ולא כדאי

• פותח/ת השרשור
איך אתה שומר על הציוד? הבנתי שבעייתי לשמור ציוד בחוץ
כלוב: פעם בשנה לצבוע מכות שהוא קיבל כדי למנוע חלודה

מוט: שימון דק פעם בשבועיים + כיסוי במגבות

ספה: כיסוי בקרטון + ניקיון בחומר שמיועד לריפוד יאכטות (מגן על עור מנזקי לחות ושמש)

עוד מעט כבר שנתיים בחוץ וחוץ מאבק , הכל כמו חדש

שגרת חיים: 2 ילדים קטנים, לפני מבחן רישוי לסטאז' ברפואה ככה שאת 99% מהזמן שלי אני מקדיש או ללמידה, או לילדים (לכן רק 4 שעות אימון שבועיות, וגם הן בעירבון מוגבל), ועוד כמה חודשים אהיה בסטאז' ככה שיותר זמן לא מאמין שיהיה לי.
כמו כן יש לי בחצר כלוב מוט וספה בגינה , דבר שחוסך נסיעות לחדכ, שעות עומס, ובעיקר התעסקות בכל מני מכשירים ותרגילי בידוד מיותרים מבזבזי זמן ומשאבי התאוששות 😃

דוגל בשקילה הדוקה של אוכל במשקל אלקטרוני וספירת קלוריות באפליקציה.
כאמור אין זמן לבזבז ימי חיטוב על "בטעות ניטרלי" כי כף שמן "אמורה" להיות 90 קלוריות אבל בכף שלי בטעות יצא 200, אישתי עוזרת מאד עם הארוחות אבל בגדול תמיד טוב להכין בימי ראשון או שבת 10 מנות שקולות שאפשר להקפיא ולהפשיר בתנור ברגע.

לגבי אירובי הכי יעיל מבחינתי זה לעשות HIIT של ספרינטים פעם בפעמיים בשבוע, יחס טוב בין bang לbuck (היסטורית דגלתי שנים בהליכות של שעה, מבחינתי זה האירובי האולטמטיבי בשבילי, אבל מאד מאד לא יעיל)
בהצלחה בתהליך!
איפה אתה עושה סטאז?

• פותח/ת השרשור
Yw עדכן/ה את הלוג ״כח ובריאות בעשור הרביעי לחיים״:

עדכון לוג: 15/05/21

תזונה: בגלל אזעקות לא פוסקות, חוסר שינה + אין גנים + ילד אחד חולה החלטתי לעשות פאוס על החיטוב, אני פשוט גוש של unopposed catabolism ואם אני מוסיף גרעון קלורי אני כנראה הולך פשוט לאבד כמות מיותרת של מסת גוף רזה, אמשיך אותו בתקווה כשהילד יבריא או שתגיע הפסקת אש, מקווה שבימים הקרובים, בנתיים אני מנצל את ההפוגה בשביל לגנוב קצת כח עם מאזן חיובי קל (אין לי זמן כרגע -בכלל- לנסות אפילו לחשוב על האם אני בניטרלי או חיובי, פשוט לאכול מה שיש כשיש זמן)

אימון: רציתי היום כמה סטים של סקוואט, כאומר לא היה זמן, אז פשוט חזרתי על סומו דדליפט לטובת עבודה כלשהי על שרשרת אחורית ורגליים, וכמה סטים של bent over row אחיזה תחתית כפולה (סופינציה), סך הכל 45 דק

אימון B
בנצ':

- 140kg x12
- 150kg x8
- 160kg x4
- 170kg x2

דדליפט סומו
- 155kg x 5

Bent over row - double supine grip (מחליף בין האחיזות כל אימון B)
- 110kg x 5 x 2

קרא את שאר עדכון הלוג...

• פותח/ת השרשור
הלווו , כמה טסטוסטרון יש לך בגוף?

פחות משיכול היה להיות לי לו הייתי מוריד את ה118 היקף בטן שלי והארומטיזציה המוגזמת שמתרחשת בגלל השומן העודף

(גילוי נאות: טבעי לחלוטין)

• פותח/ת השרשור
מספרים יפים מאוד,תענוג

בלחיצות, אני יודע שזה נוגד את הפילוסופיה של 90% מהפורום הזה, אבל גיליתי שעבודת נפח רציני בסקוואט ודדליפט לא איפשרה לי לתפקד וללמוד טוב (תחושת שבר כלי שמלווה אותך יום אחרי האימון) + דרישה היסטרית למשאבי התאוששות שמונעת התקדמות והתאוששות מיתר הגוף, לכן כל מה שקשור לסקוואט ודדליטפ עבורי זה נטו להשיג אך ורק מספיק כח בשביל פרופוציה ובריאות (סקוואט הגבוה ביותר שלי היה 160 לחמישיה וtrap bar דדליפט הגבוה ביותר שלי היה 190 קג (חושב, אולי היה 185 קג?) ואלו כמובן משקלים ליצניים של מתאמן מתחיל-בינוני ששוקל 90 קילו, אבל אין לי את הזמן או את היכולת להתאושש ולשמור על רמת תפקוד גבוה אם אני רוצה להגיע לכח של מתאמן ברמה מתקדמת בסקוואט ודדליפט, אז הם תמיד שם, פשוט על אש נמוכה.

בלחיצות, אני יודע שזה נוגד את הפילוסופיה של 90% מהפורום הזה,
אני מסכים לגמרי,
סקוואט לא עושה בכלל
סומו דדליפט רק לקצת עבודת רגליים.

העיקר שלי זה בנץ' ופווארקלין וכל השאר מסביב זה נטו תרגילי עזר מבחינתי , או סתם קצת נפח לשרוף קלוריות

• פותח/ת השרשור
אני מסכים לגמרי,
סקוואט לא עושה בכלל
סומו דדליפט רק לקצת עבודת רגליים.

העיקר שלי זה בנץ' ופווארקלין וכל השאר מסביב זה נטו תרגילי עזר מבחינתי , או סתם קצת נפח לשרוף קלוריות

אז הנה ה10% 😁

• פותח/ת השרשור
Yw עדכן/ה את הלוג ״כח ובריאות בעשור הרביעי לחיים״:

עדכון לוג: 17/05/21

תהיתי אם לנוח עוד יום ולעשות את האימון מחר, כנראה שהייתי צריך

Workout A

Press 105kg x 3 - FAIL
Press 115kg x 1 - FAIL

מרגיש שהמספרים האלה בפרס צריכים לעלות בקלות אימון הבא , בהתחשב כמה קרוב הייתי להצליח עם כמה שנכנסתי לאימון הזה במצב מוחלש, כמו כן ניסיתי לעשות קצת מתח וATG SPLIT SQUAT אבל פשוט התשישות שכנעה אותי לוותר, החלטתי לקחת יומיים-שלושה של מנוחה לתת לגוף להתאושש ואחזור על האימון הזה בתקווה לתת מספרים יפים בWeighted chinup ולהצליח את הסטים שבהם נכשלתי בPress

קרא את שאר עדכון הלוג...

נערך לאחרונה:
  • פותח/ת השרשור
לא הבנתי
נכשלת עם 105 ואז ניסית 115?

נכשלתי בשלשה עם 105, אבל כי הייתי ממש קרוב (2.5 +-) חשבתי שיש לי את ה115 ואני רק צריך עוד כמה דק עד שהקפאין יכה בי עם הברכה שלו, וה115 באמת היה קרוב, אבל לא הצלחתי לנעול, פעם הבאה אולי 😃

אני חושב שיש טעות בעדכון לוג, אני כבר אתקן, רציתי לכתוב שלשה של 105 ואז ניסיון בודדת ל115

עריכה: תיקנתי את הלוג, אכן כתבתי לא נכון

נכשלתי בשלשה עם 105, אבל כי הייתי ממש קרוב (2.5 +-) חשבתי שיש לי את ה115 ואני רק צריך עוד כמה דק עד שהקפאין יכה בי עם הברכה שלו, וה115 באמת היה קרוב, אבל לא הצלחתי לנעול, פעם הבאה אולי 😃

אני חושב שיש טעות בעדכון לוג, אני כבר אתקן, רציתי לכתוב שלשה של 105 ואז ניסיון בודדת ל115

עריכה: תיקנתי את הלוג, אכן כתבתי לא נכון

אוקיי עכשיו זה מובן
בכל מקרה חזק רצח, אם הייתי רואה אותך הלסת שלי הייתה נופלת

גרף התקדמות
Back
למעלה תחתית