הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)
Resource icon

כח ובריאות בעשור הרביעי לחיים

• פותח/ת השרשור Yw
  • פורסם בתאריך
גרף ההתקדמות עודכן לאחרונה ב-4/7/21
  • פותח/ת השרשור
Yw עדכן/ה את הלוג ״כח ובריאות בעשור הרביעי לחיים״:

עדכון לוג: 09/06/21

ירידה במשקל בנתיים בקצב של 0.5 קילו בשבוע, הגרעון יחסית נמוך כדי לאפשר לי ללמוד ולהתקדם, 114.4, שבוע הבא כבר קידומת של 113 אני מקווה.

אימון PRESS היה לפני כמה ימים, הייתי בגרעון גדול והרגשתי כ-ל כ-ך חלש, שהחלטתי להעלות פחמימות ולהוריד קצת שומנים כי עד שאסיים עם הלימודים, אני לא יכול להיות בתת תפקוד ,ובניגוד לחיטובי העבר שלי שתמיד היו ספרינט, זה כנראה יצטרך להיות מרתון (כאמור, קצב ירידה של 0.5 בשבוע, נורא איטי)

היום אימון Bench אחרי שחזרו הפחמימות

Bench
ניסיתי את מה שנכשלתי בו אימון בנצ' קודם, והצלחתי:
185kg x 1 (ואז כמה שלישיות עם 170 קג), החזרה לא נעשה עם עצירה.

Squat וBent over row , קצת גומיות והביתה!
יש סרטון של ה185 אבל הוא צולם ללא המשקלים בצדדים לצערי ככה שהוא טוב כמו המילה שלי, אז לא רואה צורך להעלות, הוא גם נורא מכוער יחסית לאיך שאני אוהב לעשות בנצ', ניכר שזה קצה גבול היכולת שלי כרגע, וכנראה גם שזה המשקל הכי כבד שאני איי פעם אלחץ, כשאגיע לעומק החיטוב הכח הולך לצלול צניחת חופשית, ואני לא מתכוון להעלות חזרה למשקל גוף הזה, אז זה מרגיש לי כמו פרישה כלשהי בשיא, אבל מי יודע

קרא את שאר עדכון הלוג...

• פותח/ת השרשור
כמה הסקוואט?
פספסתי את השאלה משום מה

האימוני סקוואט שלי קבועים במבנה, שבוע כן שבוע לא, לפעמים שבועיים כן שבועיים לא, דיי לפי תחושה, תמיד מתחמם עד 140, ואז 140 לכמה חזרות שניתן (הכי הרבה עשיתי 7-8? צריך לבדוק באפליקציה), אבל משתדל לשמור על נפח יחסית נמוך, שלא יפריע לי להתאושש ולתפקד
אני כבר תקופה רוצה לשים רגע את הלחיצות על אש נמוכה, ולבנות כח עד שאוכל להחליף את ה140 ב180 ושם לשחק עם החזרות, (ואז לחזור לעבוד על סקוואט אחת לשבוע שבועיים ולהחזיר את הפוקוס ללחיצות)

העניין שסקוואט דורש הרבה עבודת mobility קדחנית וקבועה יחסית כדי לשמור על הטכניקה טובה, צריך זמן לזה

העניין שסקוואט דורש הרבה עבודת mobility קדחנית וקבועה יחסית כדי לשמור על הטכניקה טובה, צריך זמן לזה
אכן
בכל מקרה אני נדהם מהלחיצןת שלך כל פעם מחדש (מקנא כבר אמרתי?)

• פותח/ת השרשור

עדכון לוג: 11/06/21

אימון פרס מתח דדליפט

שיא חדש ומשעשע של 101 פרס לחמישייה, יש סרטון , אולי חד העין יבחינו בפנים פחות נוזליות ושמנות מה100 לחמישייה שלפני כמה זמן

הוספתי גם את הבנצ 185 למרות שהוא מאד מאד מכוער עקום וקשה , קצה גבול היכולת שלי

קרא את שאר עדכון הלוג...

פרס יפהפה ואחלה בנץ מה אתה קשה עם עצמך
אחלה בלשון המעטה

• פותח/ת השרשור

עדכון לוג: 14/06/21

אימון לא שיגרתי, היה לי היום 25 דק להתאמן בלבד אז אני אשלים את הSquat והBent over row לאימון הבא ואוותר אז על הפרס כנראה לגמרי

Bench
165kg x 5 אחרי הסט הזה החלטתי אז לנסות משהו שלא עשיתי -המון- זמן רק כדי לגוון קצת

Incline Bench
140kg x4
150kg x 1

הרבה הרבה גומיות לכתף אחורית, תחילת חימום bent over row אז הוקפצתי חזרה הביתה,

קרא את שאר עדכון הלוג...

אתה חושב שאפשרי לוותר על פרס
אם עושים בנץ עליון?
עקב הלחץ על אזור הכתף

• פותח/ת השרשור
אתה חושב שאפשרי לוותר על פרס
אם עושים בנץ עליון?

באופן אישי אני הייתי מוותר על הבנצ' הנייטרלי לפני שאני הייתי מוותר על הפרס, זו שאלה של מה המטרות שלך?

פרס כשלעצמו אינו הכרח לכלום, אך נהדר להרבה דברים, גם בנצ' שיפוע עליון לא הכרח לכלום, אם כי נהדר לפחות

באופן אישי אני הייתי מוותר על הבנצ' הנייטרלי לפני שאני הייתי מוותר על הפרס, זו שאלה של מה המטרות שלך?

פרס כשלעצמו אינו הכרח לכלום, אך נהדר להרבה דברים, גם בנצ' שיפוע עליון לא הכרח לכלום, אם כי נהדר לפחות
יופי.
הבהרת לי נקודה!
כרגע אני קצת יותר נותן במה לבנץ הרגיל
וזנחתי מעט את הפרס.

ארצה לחזור גם לתת בפרס,אבל מפחד ״להפסיד״
את המשקל של הבנץ.

• פותח/ת השרשור
ארצה לחזור גם לתת בפרס,אבל מפחד ״להפסיד״
את המשקל של הבנץ.

לדעתי אתה רק מפסיד אם אתה מוותר על אחד מהם , יש בניהם אפקט סינרגטי יוצא דופן כשאתה לא עושה אותם באותו אימון
אתה גם "מפסיד" את המשקל של הבנצ' כשאתה מבצע בידודים מיותרים

כרגע עם תוכנית ממוקדת לבנץ
3 פעמיים בשבוע 5x5
עם השתדלות להתקדם במשקל כל תחילת שבוע.

אני עושה תרגיל 1 לעזר בחזה.

ללחוץ כבד גם בבנץ וגם בפרס,לי בכל אופן נורא קשה.

איך היית מסדר את זה לדעתך?

• פותח/ת השרשור
כרגע עם תוכנית ממוקדת לבנץ
3 פעמיים בשבוע 5x5
עם השתדלות להתקדם במשקל כל תחילת שבוע.

אני עושה תרגיל 1 לעזר בחזה.

ללחוץ כבד גם בבנץ וגם בפרס,לי בכל אופן נורא קשה.

איך היית מסדר את זה לדעתך?

3 פעמים בשבוע 5 כפול 5 נשמע כמו נפח חולני מוגזם ולא סביר, לא ברור לי איך אפשר להתאושש ולהתקדם מהדבר הזה, אתה צריך נפח כזה כדי לגרד התקדמות כשאתה נמצא בקצה המוחלט של הפוטנציאל הטבעי שלך ובנית את עצמך לקראת הנפח הזה בהדרגה ארוכה ואיטית

• פותח/ת השרשור

עדכון לוג: 28/06/21

משקל גוף: 116

הפוגה מוחלטת של שבוע מאימונים, ועכשיו חזרה עם שינוי קל בתוכנית, שתכלול יום שמוקדש לגב ורגליים עם trap bar deadlift וbent over row וATG splitsquat כדי לאט לאט להגמיש שוב את מפרק הקרסול עד שאוכל להחליף את הATG SPLITSQUAT בסקוואט רגיל

אימון היום:

Bench
140x6
150x6
160x6

Incline Bench
125x6
130x5

Bent over-row

קרא את שאר עדכון הלוג...

• פותח/ת השרשור
קיוויתי לדחוף עוד אימון השבוע, אבל עומס משפחתי וחוץ משפחתי קצת מנע את זה ממני, מקווה להשחיל לפחות 2 אימונים בשבוע הקרוב, שבועיים כמעט בלי פרס

@Yw
אח
תאכל בבקשה לתת לי טיפ,לגבי הורדת המוט(ההורדה הראשונית)של הבנץ.
אני מוציא מה״ראק״ המאולתר שלי..
והמון אנרגיה הולכת לי על ההורדה(מוריד לאט)
תודה

• פותח/ת השרשור
@Yw
אח
תאכל בבקשה לתת לי טיפ,לגבי הורדת המוט(ההורדה הראשונית)של הבנץ.
אני מוציא מה״ראק״ המאולתר שלי..
והמון אנרגיה הולכת לי על ההורדה(מוריד לאט)
תודה

כל עוד המטרה שלך היא לבנות שריר/להתחזק, ולאו דווקא ללחוץ את המשקל הכי כבד שאתה יכול ביום ספציפי של תחרות - לדעתי אין שום דבר רע בלהוריד לאט ולהוסיף אלמנט של עבודה אקצנטרית קצת, אני גם אוהב להוסיף עצירות כדי לעבוד מבוקר יותר בחלק מהמקרים.
יש גם אנשים (שאני לא נמנה מהם) שדוגלים במיקסום Time under tension כי הם חושבים שככה בונים שריר הכי טוב

כך או כך זו לא בעיה , ואם היא כן היא כנראה האחרונה שלך

תשקול להעלות לפורום סרטונים שלך באופן כללי ולקבל את חוכמת ההמונים, אולי הירידה האיטית היא ביטוי שפירי לבעיה רצינית אחרת בטכניקה שלך

נערך לאחרונה:
גרף התקדמות
Back
למעלה תחתית