הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)
Resource icon

פשוט וכבד

באמת ואוו.
אתה מתאושש כראוי,יום למחרת?
אני אחרי הסקוואט כבר הייתי מת
לא יודע באיזה הקשר זה נאמר, אני רואה שני כיוונים, אענה עליהם בתשובה אחת.
מבחינת תחושה, זה אף פעם לא רלוונטי, יש עבודה שצריכה להיעשות, ואני משתדל לדאוג לדברים שכן בשליטתי(שינה, תזונה, מנוחה, נוזלים=התאוששות).

אני רחוק מלדאוג לזה כמו שצריך וכמו שהייתי רוצה. אבל אני אף פעם לא נותן לזה(לתחושות שלי), למנוע ממני לנסות לעמוד ב"יעדים השבועיים" שהמאמן מגדיר לי.

לא יודע באיזה הקשר זה נאמר, אני רואה שני כיוונים, אענה עליהם בתשובה אחת.
מבחינת תחושה, זה אף פעם לא רלוונטי, יש עבודה שצריכה להיעשות, ואני משתדל לדאוג לדברים שכן בשליטתי(שינה, תזונה, מנוחה, נוזלים=התאוששות).

אני רחוק מלדאוג לזה כמו שצריך וכמו שהייתי רוצה. אבל אני אף פעם לא נותן לזה(לתחושות שלי), למנוע ממני לנסות לעמוד ב"יעדים השבועיים" שהמאמן מגדיר לי.
כן התכוונתי להתאוששות.
כלומר לא מרגיש עייף יום/יומיים אחרי?
אין קצת תחושה של ״תפוס״
והאם זה משפיע על האימון הבא ואורח החיים,היום יומי?

כן התכוונתי להתאוששות.
כלומר לא מרגיש עייף יום/יומיים אחרי?
אין קצת תחושה של ״תפוס״
והאם זה משפיע על האימון הבא ואורח החיים,היום יומי?
שוב, לא רלוונטי, אני לא יודע האם כן משנה או האם אני לא מייחס לזה חשיבות כי אין לזה חשיבות.

עייף לא, תפוס אני כבר תפוס חודשיים בהמסטרינג שמאל, זה לא קשור לאימון ספציפי, האמת לא יודע למה זה כן, ואני מתאים את עצמי לאימון עם מתיחות בשביל שזה יחזור להפוך, לא רלוונטי.

על האימון הבא, אולי זה משפיע, לא באמת באמת יודע. מניח שכל אימון או החסרה של אימון, משנה מעט את פני הדברים.

למה שאלתי..
כי כותבים כאן המון בפורום בהקשר הזה,״האם אתה דואג להתאוששות״
״האם אתה לא נשרף״ וכו

בכל אופן שמח שיש עוד דעה,שלא כל כך צריך לדאוג ״״להתאוששות״״
שדברים לא יצאו מהקשרם, אדגיש כמה דברים.

דאגה להתאוששות באופן הבא, הוא מאוד חשוב.
שינה ומנוחה טובה ומספקת, תזונה במקום, שתיית מים מרובה ואולי גם ניהול לחצים נכון.

הדבר היחיד שאמרתי שלא צריך לדאוג לגביו, הוא תחושה.
ניהול עומסים זה משהו שהמאמן שלי לוקח בחשבון, ולפי זה הוא בונה לי תכנית.
אני סומך על המאמן הרבה יותר מעל התחושות שלי, ואני מקווה לטפח מיינדסט שיתמוך בכך.

יכול להיות שתחושות זה חשוב בבילדינג, ויכול להיות שתחושות זה כלי למתאמנים מיומנים, אבל אני כולה בנאדם, לכן אני כולה מבצע את מה שהמאמן אומר.

אם בהתאוששות אתה מתכוון לניהול עומסים, אז לא אמרתי שניהול עומסים זה לא חשוב, ואני אחזור ואומר, שלוקחים זאת בחשבון, ואם בכל זאת לא מרגיש לך שתצליח כי אתה מעט תפוס, אז אתה צריך למצוא את השיטה שכן תצליח בה, כי אתה כנראה מסוגל, כי המאמן כנראה יודע מה הוא עושה, והוא העיניים מהצד, בלי תחושות... אולי זה חשוב יותר מהעיניים שלך לפעמים.

ברבור יפהפה עדכן/ה את הלוג ״פשוט וכבד״:

עדכון לוג: ראשון 07/08/22

סקוואט - 130 5×5
*אלוהים ישמור.

פין בנץ 30 שניות מנוחה - 160 5×5

דדליפט - כתבתי בטעות מעל, אבל הרעיון של משקל כזה בבנץ הוא מטרה בעיניי, אז משאיר.
..כי החזה הגדול שיהיה לי עם משקל כזה.. אלחנן.

מקבילים - 45 קילו 4×5.
*ב-4 סטים הראשונים המשקל טס. כולי מרוגש לקראת האימון מקבילים של שבוע הבא, בו סוף סוף אשבור שיא עם 50 קילו לחזרות.
אבל אז מתחתי את השריר(כנראה) בסט החמישי.

קרא את שאר עדכון הלוג...

עדכון לוג: חמישי 11/08/22

סקוואט - 155 לחזרה. שיא חדש.
סקוואט - 142.5 לחזרה, כפול 6.

דדליפט - 185 קילו ל-6 סינגלים.
סט ראשון, גב פלס. ואז...

פמפמתי ידיים וכתף.
ולא מצליח בכלל חזה. צר לי. לא נורא.

@elchonon אולי זה אומר חיטוב רצחני?🤯
כי למה קלוריות אם לא בשביל בנץ... התאוששות מפציעה, שיפור סקוואט? הבל הבלים!

קרא את שאר עדכון הלוג...
רצתי עכשיו 16 קילומטרים, בלי אוזניות. כלומר עם עצמי. תענוג. 2 שיאים ביום אחד. משך - 1:45

נערך לאחרונה:

עדכון לוג: 14/08/22

סקוואט - 135 5×5
דדליפט - 165 5×5

המשקל הרגיל כואב בבנץ, ולא מאפשר לנוח את המעט שצריך לתכנית. אז הורדתי מ60 ל-40(10 זוגות, חצי דקה מנוחה) ועדיין כאב, אולי בגלל הסטים עם ה60 לפני כן.

מקבילים לא התאפשר בכלל, אבל בכל זאת רציתי להזרים דם לשם, אז עשיתי בגרביטון 57- קילו, ל10 סטים של 20 חזרות. פאמפ משוגע וחסר כאב.

בנוסף היום עשיתי 10 סטים יד קדמית, ו3 סטים יד אחורית וכתפיים.

קרא את שאר עדכון הלוג...

כייף לקרוא/ללמוד/להשכיל

ועכשיו שאלה?
האם הרדיפה אחר התקדמות של שלושתם,לא יוצר בסוף(תפסת מרובה לא תפסת)

כמובן שיש מאמן ומה שהוא מחליט..
אבל האם חשבת להתמקד בכל אחד מהם,לאורך בלוק מסויים?

תודה

כייף לקרוא/ללמוד/להשכיל

ועכשיו שאלה?
האם הרדיפה אחר התקדמות של שלושתם,לא יוצר בסוף(תפסת מרובה לא תפסת)

כמובן שיש מאמן ומה שהוא מחליט..
אבל האם חשבת להתמקד בכל אחד מהם,לאורך בלוק מסויים?

תודה
אני לא יודע האם זה ככה אצל כל מאמן, אבל עם המאמן שלי ( @elchonon ) יש לי שיח פתוח ורחב ומקום לרצונות שלי בנוסף. אנחנו מתאמים ציפיות ביננו, גם מצידו וגם מצידי, ונותנים עבודה משותפת.

היה לנו כמה וכמה שיחות על הרצונות שלי, על השינויים שבי והשינויים שרציתי בי, והוא- למרות שלא עושה לי 'חיים קלים' בתוך המכון, כן שמה גם מחוצה לו.

ברור שכשמתמקדים במשהו, מתקדמים בו יותר ו/יותר מהר לעומת כשמתמקדים בכמה דברים במקביל, הדבר נכון כנראה להרבה דברים.
על 'האם כדאי לעבוד עם דגש לתרגיל מסוים', אני לא יודע לענות, זו שאלה כללית, וכנראה המאמן ידע לתת תשובה טובה בהרבה ממני, כמובן.

בהסתכלות הרחבה של הדברים, מעניין אותי האם להתקדם בשלושתם במקביל באמת משנה הרבה מבחינת התקדמות, משום שבסוף כשאתה מתמקד במשהו אחד, אז אולי בין כה יש "האטה" מסוימת בשאר.

אבל בכל הנוגע לי, מה שמשנה, אני לא בטוח שזה משנה כל כך.
אין לי מטרה להיות הכי חזק באחד מהם, כי אם בשלושתם.
ואין לי תרגיל מפגר מאחור, כי שלושתם מפגרים, בעצם.

גילוי נאות, בנץ כבד חשוב לי הרבה פחות מסקוואט ודדליפט כבדים, ואני מעדיף חזה מעוצב יותר.
זה רצון אישי שלי, ויכול להיות שאני מוותר קצת על משהו, לטובת משהו אחר. אילו החיים לפעמים.

נערך לאחרונה:

עדכון לוג: רביעי 17/08/22

סקוואט - 160 קילו לסינגל.
לא הגעתי אפילו למקביל, אז ניסיתי עוד 3 ניסיונות בהם נכשלתי. בנסיון ה-4 השרירים כבר היו תשושים. פעם הבאה.

דדליפט - 192.5 ל-6 סינגלים.

בנץ - לא הרגיש לי, מנסה מקבילים.

מקבילים - מופתע לטובה, מצליח 12 חזרות.
באמצע הסט השני, חש זרם ששוב משבית אותי.
מקבילים בגרביטון - -57 קילו, 10×20.

חתירה - 65 5×8
משיכה - 52 3×12

פרס - 40 3×10

פשיטות - 57 קילו 3×12
כפיפות - 12 קילו ל-16, 12, 12
אפרייט רואוס - 5 בצד ל5×15

קרא את שאר עדכון הלוג...