הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)
Resource icon

הלוג של פומפה השמן - החזרה מהצללים

תודה אחי!

האמת.. פאק בטכניקה. אני לוחץ את הרצפה כלפי מעלה וזאת טעות כי זה צריך להיות אחרת.. אשמח אם תסביר לי איך לתקן במידה ואתה יודע.
אצלי זה עובד ככה, התחת דבוק לספסל והרגליים טיפה דוחפות את הרצפה בזמן שהתחת עולה איזה ס"מ או שניים אבל עדיין נוגע, במהלך כל הלחיצה אני מנסה לשמור על הבאלאנס הזה ולא לתת לו להתנתק מהספסל לגמרי.
תחשוב כאילו שלא משנה מה, אתה לא מנתק את התחת.
היו כמה חבר'ה שהתחרו פעם ראשונה ונפסלו להם כמה כניסות בגלל ההרגל הזה.

אצלי זה עובד ככה, התחת דבוק לספסל והרגליים טיפה דוחפות את הרצפה בזמן שהתחת עולה איזה ס"מ או שניים אבל עדיין נוגע, במהלך כל הלחיצה אני מנסה לשמור על הבאלאנס הזה ולא לתת לו להתנתק מהספסל לגמרי.
תחשוב כאילו שלא משנה מה, אתה לא מנתק את התחת.
היו כמה חבר'ה שהתחרו פעם ראשונה ונפסלו להם כמה כניסות בגלל ההרגל הזה.
תודה על התשובה, אז כל מה שאני צריך זה לשמור את התחת על הספסל? חשבתי שהבעיה אצלי היא שאני חושב על לייצר כוח עם הרגליים כלפי מעלה וזה אמור להיות אחורה אם אני לא טועה. (כדי שהלחץ יעבור למוט ולא לתחת)

תודה על התשובה, אז כל מה שאני צריך זה לשמור את התחת על הספסל? (כדי שהלחץ יעבור למוט ולא לתחת)

לא יודע איך לפרט לך את זה בפרטי פרטים, בגדול ככה זה עובד לי, אני עושה את מה שרשמתי לך למעלה.

תודה על התשובה, אז כל מה שאני צריך זה לשמור את התחת על הספסל? חשבתי שהבעיה אצלי היא שאני חושב על לייצר כוח עם הרגליים כלפי מעלה וזה אמור להיות אחורה אם אני לא טועה. (כדי שהלחץ יעבור למוט ולא לתחת)

אני אוהב לדחוף את הרגליים לכיוון הגוף שלי באלכסון במקום למעלה, ככה אני לא מעלה את התחת והכח הולך לכיוון החזה.

אני אוהב לדחוף את הרגליים לכיוון הגוף שלי באלכסון במקום למעלה, ככה אני לא מעלה את התחת והכח הולך לכיוון החזה.

כן, על זה דברתי.. אז את זה אני לא עושה חח
הגיע הזמן לנסות את זה

כן, על זה דברתי.. אז את זה אני לא עושה חח
הגיע הזמן לנסות את זה

לא יודע אבל הסט אפ אצלך נראה לי לא טוב, אני עוד לפני שמוציאים לי את המוט מכווץ וכבר "לוחץ" וגם מועך את המוט.
בכל מקרה לקח לי זמן למצוא סט אפ שעובד בשבילי גם אתה תשחק עם זה ותנסה דברים שונים (אני אישית לדוגמא רק על קצות האצבעות עם קשת יחסית מאולצת בטן מנופחת ורגליים בעמידה יחסית רחבה יותר מרוחב כתפיים).

לא יודע אבל הסט אפ אצלך נראה לי לא טוב, אני עוד לפני שמוציאים לי את המוט מכווץ וכבר "לוחץ" וגם מועך את המוט.
בכל מקרה לקח לי זמן למצוא סט אפ שעובד בשבילי גם אתה תשחק עם זה ותנסה דברים שונים (אני אישית לדוגמא רק על קצות האצבעות עם קשת יחסית מאולצת בטן מנופחת ורגליים בעמידה יחסית רחבה יותר מרוחב כתפיים).

גם אני הייתי לוחץ על קצות האצבעות, רק שעכשיו באיגוד 100% RAW זה לא מתאפשר ומהתחרות הבאה לוחצים עם כל כף הרגל על הרצפה, ממש כמו ב IPF.
עכשיו אני מתכווץ עם השכמות, מניח את הרגליים, איך שאני מוציא את המוט אני מעלה את התחת הרבה למעלה ורק כשהמוט נעול מעלי, אני מוריד את התחת בחזרה לספסל מבלי לשנות את מיקום הרגליים.

גם אני הייתי לוחץ על קצות האצבעות, רק שעכשיו באיגוד 100% RAW זה לא מתאפשר ומהתחרות הבאה לוחצים עם כל כף הרגל על הרצפה, ממש כמו ב IPF.
עכשיו אני מתכווץ עם השכמות, מניח את הרגליים, איך שאני מוציא את המוט אני מעלה את התחת הרבה למעלה ורק כשהמוט נעול מעלי, אני מוריד את התחת בחזרה לספסל מבלי לשנות את מיקום הרגליים.
פאק, באמת רציתי לשאול את ד"ר אדטו לגבי זה כי באתר הישראלי לא כתוב כלום...
טוב כנראה שאני צריך להוריד קצת משקל מהמעט שכבר יש לי ולעבוד מחדש על טכניקה ;maeq
אני מההתחלה ועד לנעילה עם קצות האצבעות, אני עושה קשת מאולצת בעזרת התאומים ואין לי לג דרייב כל כך חזק אבל זה עבד טוב בשבילי.

פאק, באמת רציתי לשאול את ד"ר אדטו לגבי זה כי באתר הישראלי לא כתוב כלום...
טוב כנראה שאני צריך להוריד קצת משקל מהמעט שכבר יש לי ולעבוד מחדש על טכניקה ;maeq
אני מההתחלה ועד לנעילה עם קצות האצבעות, אני עושה קשת מאולצת בעזרת התאומים ואין לי לג דרייב כל כך חזק אבל זה עבד טוב בשבילי.
גם בישבילי.
הלחיצות בתחרות האחרונ ההיו גם ככה, ככה שברתי את השיאים.
החל מהתחרות הבאה מפסיקים עם זה וגם יהיה אסור לנתק את הראש מהספסל, בלי הרמות צוואר.

גם בישבילי.
הלחיצות בתחרות האחרונ ההיו גם ככה, ככה שברתי את השיאים.
החל מהתחרות הבאה מפסיקים עם זה וגם יהיה אסור לנתק את הראש מהספסל, בלי הרמות צוואר.

למה שכל כף הרגל תהיה על הרצפה ? לאנשים לא גבוהים אני חושב שזה ממש דופק את כל הפוש מהרגליים

אין ממש דבר כזה "סט אפ לא טוב" כי אין תשובה אחת נכונה
אני עושה סוג של שילוב בין הבנץ' של דייב טייט ומארק ריפטו
לוחץ עם כל הכף רגל על הרצפה, קשת גבוה ככל הניתן, שכמות מכווצות, בטן מנופחת ואני מוריד את המוט אל "החזה התחתון". אין חשיבות למרפקים (כלומר לא מכניס פנימה, ניסיתי פעם וזה לא כזה עבד לי)

למה שכל כף הרגל תהיה על הרצפה ? לאנשים לא גבוהים אני חושב שזה ממש דופק את כל הפוש מהרגליים

אם אני לא טועה, יש אפשרות לשים הגבהה מתחת לרגליים במידת הצורך.
כן, אני לא טועה, לקחתי מרשימת החוקים והתקנות באתר של IPF:

To achieve firm footing the lifter may use flat surfaced plates, or blocks not exceeding 30 cm in total
height and a minimum dimension of 60 cm x 40 cm, to build up the surface of the platform. Blocks in
the range of 5 cm, 10 cm, 20 cm, and 30 cm, should be made available for foot placement at all
international competitions.

בטח שיש דבר כזה סטאפ לא טוב.
הקשת שלך כמעט אפסית, בכלל לא עשית את הפעולות לעגל את הגב.
למרפקים יש חשיבות גדולה מאוד בתהליך, מרפקים צמודים לגוף מאפשרים לצאת מהבור בצורה יותר קלה, לעומת זאת אחיזה רחבה מרפקים לצדדים מקצר את הטווח תנועה.
כשאתה לוחץ את הרגליים, תלחץ אחורה [כאילו להרחיק את עצמך אחורה עם הרגליים] ולמעלה.

בטח שיש דבר כזה סטאפ לא טוב.
הקשת שלך כמעט אפסית, בכלל לא עשית את הפעולות לעגל את הגב.
למרפקים יש חשיבות גדולה מאוד בתהליך, מרפקים צמודים לגוף מאפשרים לצאת מהבור בצורה יותר קלה, לעומת זאת אחיזה רחבה מרפקים לצדדים מקצר את הטווח תנועה.
כשאתה לוחץ את הרגליים, תלחץ אחורה [כאילו להרחיק את עצמך אחורה עם הרגליים] ולמעלה.

אל תדבר שטויות
לא רואים כלום מהזווית הזאת (אני מדבר על הקשת), אתה יכול לראות שהחולצה שלי באוויר ולא נוגעת בכלל בספה.
בקשר למרפקים - אני יודע, אמרתי שניסיתי להצמיד ולא הלך אז אני פשוט עושה את "ברירת החדל" (כי זה מה שכולם בעצם יודעים לעשות) וזה להוציא את המרפקים לצדדים.

אין ממש דבר כזה "סט אפ לא טוב" כי אין תשובה אחת נכונה
אני עושה סוג של שילוב בין הבנץ' של דייב טייט ומארק ריפטו
לוחץ עם כל הכף רגל על הרצפה, קשת גבוה ככל הניתן, שכמות מכווצות, בטן מנופחת ואני מוריד את המוט אל "החזה התחתון". אין חשיבות למרפקים (כלומר לא מכניס פנימה, ניסיתי פעם וזה לא כזה עבד לי)
התכוונתי לזה שאתה נראה לא מכווץ עד הרגע שהספוטר עוזב, כאילו מפתיעים אותך וזורקים עליך את המוט ואתה חייב ללחוץ עם תחת מוזנק.
יש סט אפים שונים וזה למה צריך לשחק שלך לא נראה טוב במיוחד, כמו שאמרתי תשחק עם זה אם בזה אתה עושה את הכי הרבה משקל ואתה משתדל לא לנתק את התחת אז זה הסט אפ הכי טוב בשבילך...

אימון פלג גוף עליון 14/6/13
Bench press 95KG 1x3, 105KG F
היה ממש קל ה95, קצת נסחפתי וחשבתי שאני יוכל לתת סינגל עם 105 אבל לא הצלחתי.
Press 60KG 1x4
Pullups 25KG 5,5,1

אוקיי אז ככה, נגמר לי המנוי בחד"כ שאני מנוי בו. בנתיים כשאני חוזר בשישי אני אנסה להתגנב לי לחרא-פלייס עד שיהיה פתרון טוב יותר.
האימון שלי בשישי יהיה די קבוע, בנץ כבד, פרס כבד ומתח כבד. אין לי מה שום דרך לעשות רוטציה שהיא כי זה אימון בשבוע, מה גם שאני לא יכול לעבוד רגליים בגלל הפציעה
אבל יש משהו מצחיק.. אני בא ממש חזק לאימונים, אולי אני יושן בין 6 ל7 שעות (שזה מספיק לי), אבל אני הולך לישון ב10 בלילה וקם ב4:30 שאלו בעצם השעות הכי טובות לקום בהם לפי השעון הביולוגי. מה שעוד יותר מצחיק זה שעליתי חצי קילו בשבוע האחרון (מ81 ל81.5), אני גומר להם את האוכל 👑
ועצם זה שאני לא שומע שום מוזיקה שבוע.. ופתאום להשים תאוזניות כל השירים של פעם שוב מביאים רעל. באמת שרק חסר לי לעשות סקוואט ודדליפט והייתי מאושר :🙁

Bench press 95KG 1x3, Bench press 102.5 F
זה לא היה בדיוק 102.5 אלא קצת יותר, ובכללי הבנץ בהולמס ממש לא נוח.
Power clean 84KG 1x1
Bent over raw 61KG 3x8
Shrugs 102KG 3x8
Press 55KG 1x5

אגב, חשבתי שאני אנוח ואתן לפיריפורמיס להחלים אבל מסתבר שהנהלים המטומטמים של הצבא הזה בטירונות (אסור להשען על שום דבר כולל הידיים, חובה ישיבה צבאית [מזרחית או עם רגליים ישרות] ) מה שאומר שאני מעגל את הגב לא לדקה ולא שתיים.. לקראת סוף השבוע כבר התחילו לי כאבים בפירי' בכל פעם שסובבתי את הכף רגל. איזה כיף!

אימון כלשהוא 18/7/13
אחרי איזה 3 שבועות בלי אימונים (רק משקלי גוף מדי פעם וזה)..
ירדתי איזה 5 קילו ואני שוקל 77 :( ניסיתי לאכול כמה שיותר בצבא, גם ממתקים ולא נמנעתי מכלום, ישנתי את ה6 שעות ובכל זאת ירדתי..
עשיתי אימון ניסיון באיזה מכון (חח..)

Bench press 80KG x 5,5,4
Deadlift 120KG x 5,5
Powerclean 60KG x 2

וואלה היה באמת קשה הכל, המוט ממש חלק והוא החליק בדדליפט ובפאוור קלין ולא היה לי מגנזיום, וגם הפציעה נדלקה.. המצב בקרשים אבל העיקר שהצלחתי להתאמן.

גרף התקדמות
Back
למעלה תחתית