הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

ייעוץ SS והתקדמות.

• פותח/ת השרשור rud
  • פורסם בתאריך

rud

משתמש קבוע
1,761
449
נק' מוניטין:
1,062
1,761
449
CROSSFIT
Stronglifts מהפורום עשהסקוואט 160 קילו ל3 חמישיות בSS השני בחיים שלו על משקל 75+-, עכשיו אני שואל את עצמי אם זה שהוא סיים את התוכנית במשקל ממש גבוה יחסית אומר שהוא בהכרח בעל גנטיקה טובה יותר מול מישהו שסיים SS עם 135 קילו סקוואט ל3 חמישות ובאותו משקל וקדנציה שנייה והוא לא מצליח יותר להתקדם בצורה הזאתי. או שיכול להיות שהבחור שסיים את הSS פחות טוב יתקדם יותר טוב בטקסס מתוד מאשר Stronglifts ויצמצם את הפער בינהם ולאחר מכן בגלן פנדלי הוא יהיה שווה לו מבחינת כוח ואף יותר לאחר 5/3/1 או 3X3 במידה ושניהם יבצעו את אותו הדרך ויהיו על אותו משקל גוף.

סביר להניח שיש לו גנטיקה יותר טובה. ובקשר לפער, הוא רק צפוי לגדול. לא לקטון.

ואני אסביר, התוצאות מראות שהוא עושה משהו יותר טוב. בין אם זה בשליטתו ובין אם זה בשליטת בורא עולם, הוא עושה משהו יותר טוב. על כן, במידה והם באותו השלב מבחינת האימונים וניצול הפוטנציאל, הוא תמיד יתקדם מהר יותר.

נערך לאחרונה:
יש הרבה משתנים חוץ מגנטיקה כמו: זמן פנוי(חייל משוחרר שלא עושה כלום בחיים לעומת איש הייטק שישן בממוצע 6 שעות), תזונה, טכניקה, מבנה גוף

כל ההשוואות "מה אם" לא במקום

תמיד היו ויהיו אלופי עולם עם גנטיקה פחות ממושלמת בעזרת עבודה קשה

• פותח/ת השרשור
יש הרבה משתנים חוץ מגנטיקה כמו: זמן פנוי(חייל משוחרר שלא עושה כלום בחיים לעומת איש הייטק שישן בממוצע 6 שעות), תזונה, טכניקה, מבנה גוף

כל ההשוואות "מה אם" לא במקום

תמיד היו ויהיו אלופי עולם עם גנטיקה פחות ממושלמת בעזרת עבודה קשה
אני יוצא מנקודה כלשהי שמבחינת התאוששות זה המשתנה היחיד במערכת. כלומר בן אדם שלא מגיב להתאוששות מאימון לאימון כמו משיהו מסווים, אבל מבחינה שבועית הוא יתקדם יותר טוב מהמישו שמתקדם מבחינה של אימון לאימון טוב יותר.

למה להתעסק בקקה ובהשוואות?
סתם לדוגמה, יכול להיות שבטקסס אחד מהם יגיב טוב מאוד לנפח, ויעלה יותר במשקלים, או להפך.
תתעסקו בלהתחזק, לא בלהשוואת את עצמכם לאחרים, תשתפרו ביחס אליכם.

• פותח/ת השרשור
למה להתעסק בקקה ובהשוואות?
סתם לדוגמה, יכול להיות שבטקסס אחד מהם יגיב טוב מאוד לנפח, ויעלה יותר במשקלים, או להפך.
תתעסקו בלהתחזק, לא בלהשוואת את עצמכם לאחרים, תשתפרו ביחס אליכם.
לא השוואתי את עצמי לאף אחד.
זה לא קשור, מעניין אותי אם מאמץ מסווים יגיב למישהו שהוא פחות חזק מאשר למשיהו שהוא יותר חזק.

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית