הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)
Resource icon

המסע לרבע טון דדליפט

בצער רב אני עוזב את SS מסיבה של אי התקדמות , ועובר לטקסס
הטקסס שלי תתחיל בדילואד של שבועיים , שבשבוע השלישי אעשה את השיאים שלי בעצימות
אני יוצא מנקודת הנחה שהסקואט שלי הוא 125 לחמישיה , בנצ 72.5 לחמישיה , דדליפט 145 לחמישיה , והפרס 52.5 לחמישיה
הטקסס תראה כך

יום שישי - נפח

Squat - 5x5 מתחיל עם 100 ק"ג ומתקדם ב2.5 ק"ג
Pause bench press - 5x5 מתחיל עם 60 ק"ג באימון נפח ראשון ומתקדם ב2.5 ק"ג כל אימון נפח בנצ' / Military press - 5x5 מתחיל עם 45 ק"ג באימון נפח שני ומתקדם ב2.5 ק"ג כל אימון נפח פרס
Chin ups - 5x5 מתחיל עם 10 ק"ג עליי ומתקדם ב1.25 ק"ג

יום ראשון - התאוששות

Squat 2x5 עם 80 אחוז ממשקל של יום הנפח , מתחיל עם 80 ק"ג
Pause bench press/Military press 3x5 עם 90 אחוז ממשקל של יום הנפח האחרון שהיה לתרגיל (רוטציה)
Deadlift -5x2 עבודה על טכניקה שבהמשך תהפוך למהירות , מתחיל עם 80 ק"ג
back ext - 3x15-20 בלי משקל

יום שלישי - עצימות

Squat - 1x5 מתחיל עם 115 ק"ג ומתקדם ב5 ק"ג כל אימון עצימות
Pause bench press - 1x3 מתחיל עם 75 ק"ג ומתקדם כל בנצ' עצימות ב2.5 ק"ג / Military press - 1x3 מתחיל עם 52.5 ק"ג ומתקדם כל פרס עצימות ב2.5 ק"ג
Deadlift - 1x5 מתחיל עם 135 ק"ג ומתקדם כל עצימות ב5 ק"ג

@yanivgoft

התכנון לזמן הקרוב הוא ביום ראשון לעשות אימון אחרון של SS , שיהיה סקוואט , בנצ ודדליפט , 122.5-72.5-135
ביום שלישי אימון התאוששות לקראת האימון של שישי שיהיה נפח ראשון של טקסס

נראה..בסדר... הפאוס בנץ אולי מיותר. ה5X5 של הצין אפס כנראה יהיה כבד מדי כי אחרי נפח בבנץ וסקוואט אתה תהיה מותש וגם הגוף יהיה מותש.

נראה..בסדר... הפאוס בנץ אולי מיותר. ה5X5 של הצין אפס כנראה יהיה כבד מדי כי אחרי נפח בבנץ וסקוואט אתה תהיה מותש וגם הגוף יהיה מותש.

חשבתי עם עצמי קצת , ואתה צודק לגבי הצ'ין אפס , חשבתי להתחיל מ7.5 , מה דעתך ?
לגבי הבנצ' , אני יותר מרגיש נוח עם הצירה+מרגיש שיותר עובד עליי , מה הבעיה בזה ?

קשה ליצור ככה התקדמות לאורך זמן, לדעתי לפחות.
אני בנפח עושה טאץ אנד גואו ובעצימות עצירה בחזרה האחרונה.

חשבתי עם עצמי קצת , ואתה צודק לגבי הצ'ין אפס , חשבתי להתחיל מ7.5 , מה דעתך ?
לגבי הבנצ' , אני יותר מרגיש נוח עם הצירה+מרגיש שיותר עובד עליי , מה הבעיה בזה ?
תנסה, אבל אולי הנפח ישפיע על הצין אפס. לגבי פאוס בנץ אין פה עניין של מה עובד יותר על הגוף או פחות, זה הכל עניין של התקדמות, ובחירת התרגילים שמאפשרים לך להתקדם \ ךהתאושש בצורה הנכונה. הבעיה בפאוס בנץ היא שזה פשוט יותר מדי קשה להתקדם איתו, אתה רוצה לסחוט התקדמות לא עבודה. אם אתה רוצה לעבוד בצורה שונה אתה יכול להחליף בפין בנץ

קשה ליצור ככה התקדמות לאורך זמן, לדעתי לפחות.
אני בנפח עושה טאץ אנד גואו ובעצימות עצירה בחזרה האחרונה.

מה הסיבה ? עד עכשיו התקדמתי די בסדר בבנצ עם עצירה

תנסה, אבל אולי הנפח ישפיע על הצין אפס. לגבי פאוס בנץ אין פה עניין של מה עובד יותר על הגוף או פחות, זה הכל עניין של התקדמות, ובחירת התרגילים שמאפשרים לך להתקדם \ ךהתאושש בצורה הנכונה. הבעיה בפאוס בנץ היא שזה פשוט יותר מדי קשה להתקדם איתו, אתה רוצה לסחוט התקדמות לא עבודה. אם אתה רוצה לעבוד בצורה שונה אתה יכול להחליף בפין בנץ

כמה אתה ממליץ לשים בצין אפס אם ככה ?
לגבי הפאוז בנצ' , למה יותר קשה להתקדם איתו ? הרי המשקל בפאוז בנצ' לנפח לא שווה למשקל בבנצ' טאצ אנד גו לנפח , הפאוז יותר קשה כמוןב ובגלל זה המשקל שאני מסוגל לעשות לטאצ אנד גו יותר גבוה
בSS הרגשתי מאוד נוח עם פאוז , אני מאוד רוצה להמשיך איתו , ולא מבין מה הבעיה ? הבעיה קשורה לפגיעה בהתאוששות ?

תעשה chin ups לפי דעתיי אתה תתקדם בלחיצות מהמתח הכבד זה יחזק לך את הגב ואת הידיים וגם תוסיף מסה לפלג גוף עליון..
ואל תתעסק בחרטה הזאת פאוז ביינצים אתה לא צריך לפי דעתי תעשה בנץ נפח 1
1 פרס התאוששות ו1עצימות בבנץ כל התוכנית ..

תעשה chin ups לפי דעתיי אתה תתקדם בלחיצות מהמתח הכבד זה יחזק לך את הגב ואת הידיים וגם תוסיף מסה לפלג גוף עליון..
ואל תתעסק בחרטה הזאת פאוז ביינצים אתה לא צריך לפי דעתי תעשה בנץ נפח 1
1 פרס התאוששות ו1עצימות בבנץ כל התוכנית ..

למה לדעתך לא טוב הפאוז בנצ' ?
ולמה אתה לא בעד רוטציה ?

למה הפאוז לא יודע כמה יתן לך אני עשיתי 117.5 ל3חזרות כשהאינטרנט שלי בבית יחזור לתפקד השבוע כנראה אני ישלח לך אם תרצה לסרטון
ועשיתי הכול בלי פאוז ..
ולגביי הרוטציה לא צריך עד כדי כך לתת דגש על פרס תעשה פעם בשבוע אותה תקדם אותו מספיק..
לפי דעתי

למה הפאוז לא יודע כמה יתן לך אני עשיתי 117.5 ל3חזרות כשהאינטרנט שלי בבית יחזור לתפקד השבוע כנראה אני ישלח לך אם תרצה לסרטון
ועשיתי הכול בלי פאוז ..
ולגביי הרוטציה לא צריך עד כדי כך לתת דגש על פרס תעשה פעם בשבוע אותה תקדם אותו מספיק..
לפי דעתי

לא כל כך הבנתי מה שאתה אומר , אתה קצת לא ברור , אם דחקת 117.5 בלי פאוז , זה לא אומר שפאוז לא יעיל או לא אפקטיבי
ואני כן רוצה לתת דגש לפרס , בשביל זה הרוטציה

בקיצור אני אומר שלא צריך לתת דגש
לדברים כמו בורד פרס פוז כו
במיוחד לא במשקלים האלה ..
אנשים מגיעים למשקלים יותר גבוהים משלך בלי
כל הדברים האלה אבל בסופו של יום תחליט
מה שאתה רוצה...

בפאוז יותר קשה ליצור התקדמות והנפח בבנץ גם ככה לא דבר קל. אז בגלל זה אני עוצר רק בחזרה האחרונה של העצימות.
למה אתה רוצה לתת דגש לפרס?

בקיצור אני אומר שלא צריך לתת דגש
לדברים כמו בורד פרס פוז כו
במיוחד לא במשקלים האלה ..
אנשים מגיעים למשקלים יותר גבוהים משלך בלי
כל הדברים האלה אבל בסופו של יום תחליט
מה שאתה רוצה...

ואם אני מתחרה ? למה שלא אעשה פאוז ?

בפאוז יותר קשה ליצור התקדמות והנפח בבנץ גם ככה לא דבר קל. אז בגלל זה אני עוצר רק בחזרה האחרונה של העצימות.
למה אתה רוצה לתת דגש לפרס?

אני אוהב את הפרס והוא חשוב לי לא פחות מהשלושה , וגם כי @yanivgoft המליץ לי , ורן כהן במאמר שלו רשם עם רוטציה

עדיף אז שתעשה רק בעצימות לחזרה או2,.
למה עם תעשה בנפח יהיה לך קשה מאוד להתקדם המשקלי נפח ...

ואם אני מתחרה ? למה שלא אעשה פאוז ?

אני אוהב את הפרס והוא חשוב לי לא פחות מהשלושה , וגם כי @yanivgoft המליץ לי , ורן כהן במאמר שלו רשם עם רוטציה
אני דווקא נגד ההמלצה הזו ונגד הרעיון שפרס עד כדי כך חשוב לבנץ חזק.

אני דווקא נגד ההמלצה הזו ונגד הרעיון שפרס עד כדי כך חשוב לבנץ חזק.

בלי קשר לבנצ' , הפרס הוא תרגיל טוב ומרכזי לדעתי ואני כן רוצה להתקדם בו , בלי קשר להשפעה שלו על הבנצ

תקנו אותי אם אני טועה
אם המטרות שלך תחרותיות, רוטציה תהיה פחות מועילה.

זו כבר בחירה שלך. אבל זה לא מה שהכי טוב לטוטאל שלך.

תקנו אותי אם אני טועה
אם המטרות שלך תחרותיות, רוטציה תהיה פחות מועילה.

הורדתי את הרוטציה , התוכנית המשופצת תפורסם בהמשך

אימון מספר 54 , A :

Squat - 3x5 122.5kg היה ממש קשה , אני חושב שהתחלשתי ממש בסקוואט , כן ניסיתי להקפיד על טכניקה , לא יודע אם יצא כמו שצריך , אחרי כל סט נחתי 10 דקות , בסט האחרון לא היה לי כוח לפתוח את החגורה אפילו , מעניין אותי מה יהיה בנפח סקוואט

Pause bench press - 5F , 2F 72.5kg לא היה לי כוח לנשום , עשיתי את זה בכוח ף לא הצלחתי להרגע מהסקוואט הכבד , העדפתי לדלג על הבנצ

Deadlift - 1x5 135kg עבודה על טכניקה + על המשקל שאני אמור לפתוח איתו בעצימות , לדעתי הטכניקה הייתה ממש טובה , סרטון למטה , היה לי קצת קשה , אני די מאשים את היום החרא שבאתי בו , את הסקוואט המתיש , ואת כיפור , אבל כל עוד הצלחתי בטכניקה מספקת אני מרוצה

Hardness - 10 לא זוכר את עצמי ככה מעולף מאימון , אני חושב שכיפור והצום הקשה קשור לזה ...

לתלה דדליפט , אשמח להערות על טכניקה , ובאמת לדעת אם זה השפר כמו שחשבתי :

והיום בפינת המשפט המטומטם : (אם תקשיבו ממש טוב לסרטון , אתם תזהו קצת מילים שנזרקו שמה)

אני לתומי עושה דדליפט , ועשיתי קצת רעש כשהורדתי אותו לרצפה (אין מה לעשות אי אפשר להיות שקט לגמרי , לא זרקתי בכוונה) , והתלוננו המדריכה + כמה מתאמנים שבינהם אחד שקרה לי איתו לא מעט התנגחויות (היה מצב שהגענו לראש צמוד לראש והפרידו אנשים במכון) , ומתמיד הוא יורד עליי ועל שיטת האימון שלי , כששמע שהמדריכה מתבכיינת על הרעש בדדליפט , הוא הצטרף ואמר "הוא סתם מזיין את המוח אפשר גם בלי רעש" , הצלם שבמקרה מכיר את שיטת האימון שלי , הגן עליי ואמר שיש פה בערך 140 קילו ושאי אפשר בלי לעשות רעש
ואז הגיע משפט המחץ מהבחור הקנאי : "אני עם 170 קילו לא עושה רעש כזה" אמר הבחור שלעולם לא עשה דדליפט , והסקוואט שלי יותר גבוה מהסקוואט שלו לרבעים ...

התרחשה השגיאה הבאה:
אתה נדרש להעניק מוניטין ל-3 משתמשים לפני שתוכל להעניק מוניטין למשתמש זה.

:(

גרף התקדמות
Back
למעלה תחתית