Resource icon

אבא מתבגר ששואף להרים ולרוץ כמו צעיר

גרף ההתקדמות עודכן לאחרונה ב-16/6/23
אני שוקל להחליף תכנית אימונים. פשוט קראתי בוואלה ספורט שלא טוב לעבוד עם אותה תכנית יותר מדי זמן כי השרירים מתרגלים וצריך לבלבל אותם בשביל תוצאות אופטימליות.

וברצינות, כרגע אני מתאמן 4 פעמים בשבוע: ראשון, שלישי, חמישי, שישי (בד"כ זה הימים). העניין שלפעמים זה בעייתי לעשות 4 אימונים בשבוע מבחינת זמן.
אם אני אעשה את זה אני חושב משהו דומה לתכנית של וונדלר (BEYOND 5/3/1), שזה ביום ראשון עצימות סקוואט ו 5X5 בנץ', יום שלישי עצימות דדליפט ו 5X5 פרס, יום חמישי 5X5 סקוואט ועצימות בנץ', יום ראשון הבא 5X3 דדליפט ועצימות פרס, וחוזר חלילה. העצימות מבוצעת לפי האחוזים של 5/3/1, ובנוסף אחרי שני התרגילים העיקריים יש עוד עבודת עזר (בתכנית שלו יש דברים מוגדרים שהוא אומר לעשות, אני כנראה אעשה מה שאני חושב שיתאים לי).
רוצה דעות לגבי תכנון כזה.

פשוט קראתי בוואלה ספורט שלא טוב לעבוד עם אותה תכנית יותר מדי זמן כי השרירים מתרגלים וצריך לבלבל אותם בשביל תוצאות אופטימליות.
גם אתה קראת את זה הכתבה הזו? 🤯
רוצה דעות לגבי תכנון כזה.
נשמע טוב. חוץ מהעבודות עזר,מה הוא כותב ומה אתה חושב לעשות?

גם אתה קראת את זה הכתבה הזו? 🤯
כן עחי, כתבתי לעצמי ABCDEFGHI ואז ראיתי שאם אני אעשה 3 אימונים בשבוע אז יקח לי 3 שבועות לסיים סבב אז עכשיו חושב על תכנון אחר.
נשמע טוב. חוץ מהעבודות עזר,מה הוא כותב ומה אתה חושב לעשות?
הוא כותב דברים כמו SIDE BEND, בייספס, טרייספס, דברים שלא בא לי לעשות. יש לו שם גם מתח פעם כן פעם לא, שזה אני כן מתכוון לעשות בכל מקרה. חוץ מזה נראה, כנראה אוסיף מקבילים, בנץ' דאמבלים, גלגל בטן וכאלה.

מתח כן,מקבילים כן,למה לא פלאנק במקום גלגל?,נחוי בנץ' דאמבלים? ,ומה זה side bend?

למה לא פלאנק במקום גלגל?
אין סיבה, פלאנק אחלה תרגיל, סתם נתתי דוגמה.
נחוי בנץ' דאמבלים?
סתם דוגמה, וזה דווקא יכול להיות עזר לא רע לבנץ' (כנראה שלא אעשה גם דאמבלים וגם מקבילים באותו אימון)
ומה זה side bend?
זה נראה לי:
Dumbbell_Side_Bend.png

אתה עדיין בלי חגורה בסקוואט?
לא, כבר עם חגורה.

קיצר אני אחשוב על הנושא עד מחר, אולי אתחיל ממחר בתכונת חדשה, אולי אעשה כרגיל עוד כמה זמן.
העניין שמצד אחד נראה לי שאני יכול למשוך עוד קצת עם התקדמות שבועית בסקוואט ודד, מצד שני כמו שאמרתי 4 פעמים בשבוע זה בעייתי לפעמים, ומצד שלישי אני רוצה להיות מסוגל להכניס איזה 2 ריצות בשבוע לפחות (לא נראה לי שאצליח יותר בכל מקרה) ועם 3 אימוני כוח בשבוע אפשר לרוץ ביום שישי ולדחוף עוד ריצה באחד מהימים (או בשניים אם לא מתאפשר לרוץ בשישי מתישהו).
עכשיו נזכרתי שמחר אמור להיות 135 בנץ' 🤯 אז אולי אמשיך את המתכונת שאני עושה עכשיו בינתיים...

לא שמעתי על זה,הלכתי להריץ חיפוש.
חזרתי מהחיפוש לא מצאתי משהו שקשור לזה.
הדבר היחידי שמצאתי שזה יותר קשה להשתמש בדאמבל כי אתה צריך למצוא יציבות. משמע אתה משתמש במשקל יותר נמוך.
שום עזרה לא מצאתי. רק מצאתי שטויות של היפרטרופיה מירבית אם אתה עושה גם בנץ' וגם דאמבלים. קיצור אשמח אם תעשיר את הידע שלי.
עכשיו נזכרתי שמחר אמור להיות 135 בנץ' 🤯 אז אולי אמשיך את המתכונת שאני עושה עכשיו בינתיים...
מתרגש1
מצד אחד נראה לי שאני יכול למשוך עוד קצת עם התקדמות שבועית בסקוואט ודד
אם אתה יכול,תמשוך.גם ככה זה לא הולך להחזיק עוד הרבה. אחריי זה תעבור למתכונת יותר נוחה של שלוש פעמיים בשבוע. ולמה הריצות לא הבנתי? בישביל התאוששות? משעמם לך?אתה בחיטוב? (לא רואה סיבות שמצידקות את עצמן שמישהו יבצע אירובי מרצונו האישי 😛)

חזרתי מהחיפוש לא מצאתי משהו שקשור לזה.
הדבר היחידי שמצאתי שזה יותר קשה להשתמש בדאמבל כי אתה צריך למצוא יציבות. משמע אתה משתמש במשקל יותר נמוך.
שום עזרה לא מצאתי. רק מצאתי שטויות של היפרטרופיה מירבית אם אתה עושה גם בנץ' וגם דאמבלים. קיצור אשמח אם תעשיר את הידע שלי.
אין לי הסבר מדעי או משהו, רק נראה לי ככה בגלל שעם דאמבלים אתה יכולים להוריד ידיים נמוך יותר.
ולמה הריצות לא הבנתי?
סיבולת לב ריאה וזה...

לך כבר על טקסס אם אתה אוכל כמו בנאדם לדעתי או תוכנית נפח אחרת ..
אני עושה טקסס לסקוואט ודדליפט (בלי היום התאוששות). אני חושב שאולי אפשר למשוך עוד טיפה בהתקדמות שבועים בהרמות האלה, אבל עוד בעיה זה שאני משתדל להיזהר לא להגזים עם האוכל כי אני לא רוצה לעלות במשקל גוף יותר מדי, לכן זה גם מתחיל להיות בעייתי.

אני עושה טקסס לסקוואט ודדליפט (בלי היום התאוששות). אני חושב שאולי אפשר למשוך עוד טיפה בהתקדמות שבועים בהרמות האלה, אבל עוד בעיה זה שאני משתדל להיזהר לא להגזים עם האוכל כי אני לא רוצה לעלות במשקל גוף יותר מדי, לכן זה גם מתחיל להיות בעייתי.
אני הייתי ממליץ עדיין טקסס קלאסי או פנדלי ..
תגיע מקסימום עד 110 מג אבל ההתקדמות תהיה יותר רצינית ..

גרף התקדמות
Back
למעלה תחתית