Resource icon

אבא מתבגר ששואף להרים ולרוץ כמו צעיר

גרף ההתקדמות עודכן לאחרונה ב-16/6/23
יש מצב. בעיקרון עכשיו אני לא בטוח שצריך עזר מיוחד כלשהו לדדליפט שלי, פשוט נכשלתי כי זה היה כבד מדי, צריך להתחזק וזהו. הסומו אני עושה גם כמו שאמרתי לבדוק אם אני אהיה יותר חזק בו וגם להוסיף נפח לדדליפט.

באמת? זה לא ידעתי

אפשרי, נראה לי סרט מצחיק

Ya, probably just getting stronger in general is the way to go 😃

Shai told me they don't allow rack pulls, tho maybe we can just put some plates under the bar to lift it up but maybe they'd b rlly anal about that as well... but in all honesty, I've always found rack pulls to b rather strange, how many ppl ACTUALLY have issues with their lock-out? I fully get the use in a heavy shrug, but not rlly for deadlifts, almost only ever seen lock-out fails in either SDL (poor timing) or for elite conventional lifters where every little millimeter counts.

Shai told me they don't allow rack pulls, tho maybe we can just put some plates under the bar to lift it up
כן זה גם אפשרות למי שרוצה לעשות
but in all honesty, I've always found rack pulls to b rather strange, how many ppl ACTUALLY have issues with their lock-out?
לא ראיתי הרבה שנכשלים אחרי שהמוט עבר את הברך. בכל מקרה כששאלתי על הנושא עם הסרטון הזה בפורום PL מישהו כתב משהו שנראה לי די נכון (זה מה שאני הבנתי ממנו):
אם אתה נכשל בנעילה, מעל הברך, הגב שלך כבר עגול כנראה בנקודה הזאת. אם אתה עושה ראק פולס אתה תחיל אותו מן הסתם עם גב יש, חזה בחוץ קיצר סט אפ למופת. כלומר אתה עושה את הראק פולס במנח גב שונה ממה שהוא היה אם זה היה המשך לדדליפט, לכן זה לא כל כך אפקטיבי לשיפור הנעילה. נשמע לי שיש הגיון בדבר.
בכל מקרה כנראה שאעשה סומו עוד כמה אימונים ואז נראה. תכלס כרגע אני ממש לא אוהב את התרגיל אבל אני מניח שזה קשור לעניין שזה חדש לי ואני לא יודע לעשות אותו.
אם אני ארד מסומו כנראה שאעשה פאוז דדליפט קלאסי ביום נפח.

לא ראיתי הרבה שנכשלים אחרי שהמוט עבר את הברך. בכל מקרה כששאלתי על הנושא עם הסרטון הזה בפורום PL מישהו כתב משהו שנראה לי די נכון (זה מה שאני הבנתי ממנו):
אם אתה נכשל בנעילה, מעל הברך, הגב שלך כבר עגול כנראה בנקודה הזאת. אם אתה עושה ראק פולס אתה תחיל אותו מן הסתם עם גב יש, חזה בחוץ קיצר סט אפ למופת. כלומר אתה עושה את הראק פולס במנח גב שונה ממה שהוא היה אם זה היה המשך לדדליפט, לכן זה לא כל כך אפקטיבי לשיפור הנעילה. נשמע לי שיש הגיון בדבר.
בכל מקרה כנראה שאעשה סומו עוד כמה אימונים ואז נראה. תכלס כרגע אני ממש לא אוהב את התרגיל אבל אני מניח שזה קשור לעניין שזה חדש לי ואני לא יודע לעשות אותו.
אם אני ארד מסומו כנראה שאעשה פאוז דדליפט קלאסי ביום נפח.

that makes sense

personally, SDL actually always felt like a more natural movement, but I'm extremly flexible in comparison to most ppl who do PLing, overlly so to a degree, I can shove my knees out too far ending up with my balls right over the bar (too close), but considering that u don't have the mobility yet, I'd also guess it will feel much btr once u get the mobility and the timing right 😃
if u wanna do some more SDL, I'll b at the gym in 30min ;P

word of advice (seems like u've alrdy taken it into consideration), don't go heavy immediately on the SDL, first time i pulled sumo I pulled 160 (10kg below my conventional) and ended up fucking up both my quads for like 2months, bad idea, just cuz ur body is strong enuff to do something, doesn't always mean it should do it 😛

considering that u don't have the mobility yet, I'd also guess it will feel much btr once u get the mobility and the timing right 😃
if u wanna do some more SDL, I'll b at the gym in 30min ;P
זהו, אני רוצה לעשות עוד כמה זמן לפתח יותר מוביליטי לזה ואז נראה איך יילך. נראה לי יעזור לעבוד בבית על מוביליטי אבל אין לי כוח לעשות את זה אף פעם...
ולא תודה, עשיתי סומו אתמול, היום לא בא בחשבון חח
word of advice (seems like u've alrdy taken it into consideration), don't go heavy immediately on the SDL, first time i pulled sumo I pulled 160 (10kg below my conventional) and ended up fucking up both my quads for like 2months, bad idea, just cuz ur body is strong enuff to do something, doesn't always mean it should do it 😛
כן אני זוכר שסיפרת לי את זה. אני התחלתי מ 100 קילו לחמישיות (בערך 50% מהקלאסי) אחרי שבוע עשיתי 110 ואתמול 120. אני חושב שאשאר עם 120 עד שהטכניקה תהיה טובה יותר.
ואני חושב שגם אם ארצה אני לא אוכל למשוך בסומו משקל שמתקרב לקלאסי שלי כרגע

כאילו, לי זה לא מפריע המראה.. אבל לא יודע מאיפה הוא הפליץ את זה שאין שיווי משקל.
בוא נגיד שאם זה לא היה מוברג לרצפה ולא היו תלויות פלטות מאחורה (איפה שמים פלטות שלא משתמשים) והיית בא עם משקל כבד ומחזיר אותו לרק באגרסיביות ממש אז אולי יש סיכוי שהכלוב היה מתהפך. העניין שזה כן מוברג לרצפה ויש כמה מאות קילו של פלטות בצד השני אני לא רואה סיכי שזה יאבד יציבות.

Doesnt make sense at all!!!
בכלל לא . בוא נחשוב למה אנשים עושים ראק פולס ,אילו שמטרתם עזרה לדדליפט .
בנוסף לאנגרמה (אנגרמה זה מעין תוכנה שיש לך במוח שעוזרת לך לזכור תנועות מורכבות , כשאתה מדבר על motor pattern ,אתה מדבר על אנגרמה . אנגרמה זאת שיטת איחסון במוח) שאתה יוצר כאשר אתה עושה ראק פולס - אבל בוא נודה שדדליפט עצמו הוא לא תנועה מורכבת , ואתה יכול להשתפר בדדליפט מלעשות דדליפט , לפחות ברמה שלנו . אתה כבר מספיק שולט באנגרמה של דדליפט ,ולפרק אותה לגורמים לא מועיל ולא מזיק .

הסיבה החשובה באמת למה אתה עושה ראק פולס היא פשוט לחזק את erectors . זהו הכל . הגב שלך מתעגל כי הארקטורים לא מספיק חזקים לשאת בעומס .
בדומה לכל תרגיל עזר אחר שאתה עושה כדי לשפר את הבנץ ,או סקוואט .
אז תשאל את הבנאדם הזה מה לאזעזל הקשר בין מנח גב לא תקין בדדליפט , ולבין זה שאתה עושה ראק פולס במנח גב שונה ולכן זה לא יעזור ? הבנאדם המציא במקום בולשיט שמריח טוב לעצמו.

@berdan לא עשית ראק פולס אימון קודם?

עשיתי ועברו שמה איזה שלושה מדריכים ..אני עושה את מה שהמדריכים אומרים לי ולא מתווכח איתם ,רוב האנשים שלא נותנים להם לעשות זה כנראה המדריכים לא אוהבים אותם חח.

ומי שישמע אנשים כאילו אנשים עושים אצלינו 400 סקוואט..
בקרוב...
ובכל מקרה גם עם 400 קילו אני לא רואה את זה מתהפך. מצד שני אם היה סיכוי שיתהפך אז גם עם 140 זה יכול לקרות.

גרף התקדמות
Back
למעלה תחתית