הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

אחר אשכול השאלות המפגרות

מצב
השרשור נעול

Mike Bikov

מנהל אתר
103,265
12,428
מנהל
נק' מוניטין:
58,705
103,265
12,428
טוב נרכז הכל, אני יודע שלחלקכם יש הרבה לשתף את חברי האתר ואתם מתביישים אז נעשה זאת באשכול מרוכז ונגמור עם הבולשיט.
יאללה שוט

יש לחברי הפורום הנחה בחנות תוספי מזון חוץ ממאסל האוס?

כאילו כמה עוד יש, אבל לא אין. מה רע במאסל האוס?

יקרנים. אני מוציא גיינר/אבקת חלבון של ISS במקום אחר ביותר זול בלי שום "הנחת פורום". (BTEVA)

נערך לאחרונה:
מה שאני מנסה להגיד זה שאם אתה לא הולך לחנות פיזית(הרצליה רחוקה ממני לצערי), עדיף להזמין מBTEVA כי יוצא יותר זול.

תגידו את אתם משלבים את האוכל בזמן לימודים (חיטוב למרות שלא ניראה לי שיש הבדל)?
אני למשל קם ב5 וחצי וחוזר ב4 אחרה"צ כמעט כל יום
כריכים מלחם קל זה פיתרון?

לאכול פעמיים ביום זה הפיתרון (לפני אימון ואחרי אימון)
http://www.kilogram.co.il/524/הכל-מסביב-ל-if-cr-adf-צום-ממושך-תדירות-ארוחות/

תנסה, אם תראה שזה פוגע לך בריכוז ובלימודים אז תביא סנדווצ'ים ללימודים.
כל הרעיון שתאכל בתדירות גבוהה יותר -> חילוף החומרים יגדל, הוא חרטא אחד גדולה? (לפי המאמר הנל?)

זו תמיד הייתה חשיבה שגוייה, סתם ניפחו את זה.
אכילה בתידרות גבוהה יכולה רק לעזור לבקרת הרעב זה הכל.

אממ קראתי בספר דיאטה(the zone) שאם אוכלים ארוחה גדולה מדי זה מעלה את רמות האינסולין בגוף וגורם לאגירת שומן (גם במאזן קלורי נטרלי), זה לא נכון?

זו תמיד הייתה חשיבה שגוייה, סתם ניפחו את זה.
אכילה בתידרות גבוהה יכולה רק לעזור לבקרת הרעב זה הכל.
יש לך אולי בשלוף מחקר ספציפי על כך שתדירות האכילה לא משפיעה על BMR?

במאמר שהבאתי יש לך 20

אממ קראתי בספר דיאטה(the zone) שאם אוכלים ארוחה גדולה מדי זה מעלה את רמות האינסולין בגוף וגורם לאגירת שומן (גם במאזן קלורי נטרלי), זה לא נכון?

תפסיק לקרוא ספרים של ליצנים. גם אם זה כן כביכול מעלה אינסולין ואוגר שומן זה לא.
הסיבה היא שאתה אוכל שומן וחלבון באותה הארוחה מה שמוריד דרסטית את האינדקס הגליקמי של אותה הארוחה (במידה והיא מכילה כמות גדולה של פחמימות) וכתוצאה מכך הכל מתחרבש וגם האינסולין ורמות הסוכר בדם, ככה שלהצהיר ש"ארוחה גדולה מעלה את האינסולין והגוף אוגר שומן" זה דבר מטומטם לומר.
אינסולין יכול להיות דומיננטי (עם עוד כמה עשרות הורמונים) בהקשר של עלייה בשומן במאזן קלורי חיובי, אבל שוב הוא לא השחקן היחיד במשחק זה הרבה יותר מסובך ממה שחושבים.

במאמר שהבאתי יש לך 20

תפסיק לקרוא ספרים של ליצנים. גם אם זה כן כביכול מעלה אינסולין ואוגר שומן זה לא.
הסיבה היא שאתה אוכל שומן וחלבון באותה הארוחה מה שמוריד דרסטית את האינדקס הגליקמי של אותה הארוחה (במידה והיא מכילה כמות גדולה של פחמימות) וכתוצאה מכך הכל מתחרבש וגם האינסולין ורמות הסוכר בדם, ככה שלהצהיר ש"ארוחה גדולה מעלה את האינסולין והגוף אוגר שומן" זה דבר מטומטם לומר.
אינסולין יכול להיות דומיננטי (עם עוד כמה עשרות הורמונים) בהקשר של עלייה בשומן במאזן קלורי חיובי, אבל שוב הוא לא השחקן היחיד במשחק זה הרבה יותר מסובך ממה שחושבים.
אה הבנתי, תודה רבה... ככה שכל עוד הארוחה מאוזנת ומכילה כמות נאותה של שומן אין חשש להשמנה אם הבנתי נכון. עכשיו אני לא אפחד לאכול ארוחות גדולות 😛

לא רק שומן אלא גם חלבון.
וזה בהקשר לאינסולין, יש עוד לדוגמא פחמימות עם סיבים תזונתיים שמורידים את ה GI דרסטית ובכלל עוד המון הורמונים שמשתתפים בתהליך ה"פשוט" שנקרא "השמנה".
מה גם שלא משנה רמות האינסולין, ברגע שתהיה בגירעון קלורי אתה תרד במשקל אולי תהיה השפעה על קצב הירידה וסכום הירידה בהקשר של אינסולין אך ירידה בסופו של דבר כן תתרחש. (ואני לא בטוח בכמה אחוזים יהיה הבדל לבן אדם עם רגישות גרועה לאינסולין לאחד טובה כאשר אחד יקבל עתיר פחמימות והשני לא, היה רק מחקר אחד על כך במאמר שפירסמתי הוא הראה פי 2, אבל צריך לבחון את המחקר יותר לעומק ולראות באילו מספרים מדובר שם - אני כבר ראיתי מספיק מחקרים שהראו ירידה של חצי קילו בחצי שנה (מחקרים על HIIT - אינטרוולים) והקבוצה השנייה הורידה 1 ק"ג, זו ליצנות לשמע).

מצב
השרשור נעול
Back
למעלה תחתית