הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

אחר אשכול השאלות המפגרות

מצב
השרשור נעול

Mike Bikov

מנהל אתר
103,265
12,427
מנהל
נק' מוניטין:
58,704
103,265
12,427
טוב נרכז הכל, אני יודע שלחלקכם יש הרבה לשתף את חברי האתר ואתם מתביישים אז נעשה זאת באשכול מרוכז ונגמור עם הבולשיט.
יאללה שוט

• פותח/ת השרשור
כן אפשר בהנחה שאתה עובד על שרירים אחרים.

כן אפשר בהנחה שאתה עובד על שרירים אחרים.

אני עובד על שרירים אחרים אבל השרירים שעבדתי עליהם אתמול מסייעים בעבודה של השרירים היום כמו הכתף והיד הקדמית באימון של הגב, האם זה יכול להפריע? או אולי לפגוע בבודה שעשית על השרירים האלה אתמול בגלל שאין מספיק זמן התאוששות?

אני עובד על שרירים אחרים אבל השרירים שעבדתי עליהם אתמול מסייעים בעבודה של השרירים היום כמו הכתף והיד הקדמית באימון של הגב, האם זה יכול להפריע? או אולי לפגוע בבודה שעשית על השרירים האלה אתמול בגלל שאין מספיק זמן התאוששות?

כן, זה יכול לפגוע בהתאוששות.
למה אתה לא מחלק את העבודה בצורה שונה?

איזה תרגילים אתה עושה? בכל מקרה תעשה חלוקה כזאת שתעבוד על שרירים אחרים, לפי דעתי
חלוקת עליון/תחתון היא הכי יעילה.

לי היה מקרה בחדר כושר של ילד שכניראה קרא בפורום כל מיני אופציות עם מה לשתות את השייק חלבון שלו.

אז הוא התחיל לשאול(חפר לי שעה) ואז הוא שאל תגיד עם מה כדאי לי לשתות את השייק? עם מים,חלב או סוייה.
ואני כזה מה זה סוייה? אז הוא חשב שעה ולא ידע ואז הוא שאל אותי אם יש מצב שהתכוונו לשמן סוייה.

וואי צחקתי שם שעה!

לי היה מקרה בחדר כושר של ילד שכניראה קרא בפורום כל מיני אופציות עם מה לשתות את השייק חלבון שלו.

אז הוא התחיל לשאול(חפר לי שעה) ואז הוא שאל תגיד עם מה כדאי לי לשתות את השייק? עם מים,חלב או סוייה.
ואני כזה מה זה סוייה? אז הוא חשב שעה ולא ידע ואז הוא שאל אותי אם יש מצב שהתכוונו לשמן סוייה.

וואי צחקתי שם שעה!

אולי זה שוגרזזה ? 🥷

מישהו יודע אולי איפה אפשר למצוא תכריות האלה לכף היד?

או אולי איך קוראים לזה באנגלית?

לא, נראה לי שאני יודע מה זה כפפות. התכוונתי לכריות כאלה ששמים על כף היד, זה מתלבש כזה עם רצועה בגב היד...

יש לי פשוט לחץ באזור הבוהן בתרגילים כמו בנץ פרס ובגלל בעיה בעצבים בכפות הידיים אני מרגיש כאב מטורף לקראת הסוף

להוריד את הלחץ מהאזור התחתון של כף היד מתחת לבוהן?
יש לי שם בעייה בעצבים ואני לא רוצה לעבור ניתוח השאלה אם זה יכול לעזור בתמיכה של האזור כי לפעמים בבנץ אני יכול לתת עוד אבל הכאבים שם הם בלתי נסבלים!

ועוד שאלה על הדרך:
אני בעקרון עובד AB ארבע פעמים בשבוע ABXABXX השאלה אם לא עדיף לעשות יום מנוחה בין כל אימון? אומנם יוצא שאני עושה שבעה אימונים שבועים ולא שמונה אבל זה לא יותר טוב מבחינ התאוששות של השרירים המסייעים שעבדו באימון הקודם?

אם התוכנית שלך בנויה היטב לא אמורה להיות לך בעיה להתאושש, רוב האנשים שעושים AB עובדים ABxABxx או ABxAxBx. יש לך גם אפשרות לעשות AB שלושה ימים בשבוע או FBW שלושה ימים בשבוע. ולפי דעתי פיצול תחתון/עליון שולט בAB.

אם התוכנית שלך בנויה היטב לא אמורה להיות לך בעיה להתאושש, רוב האנשים שעושים AB עובדים ABxABxx או ABxAxBx. יש לך גם אפשרות לעשות AB שלושה ימים בשבוע או FBW שלושה ימים בשבוע. ולפי דעתי פיצול תחתון/עליון שולט בAB.

אין לי בעיה להתאושש אבל שאלתי אם זה לא יעיל יותר לתת יום אחד מנוחה אחרי כל אימון? זה פשוט נשמע יותר הגיוני.
ומה קשור הAB או FBW שלוש פעמים בשבוע לא אמרתי שיש לי בעיה של זמן או בעיה לעשות ארבע פעמים בשבוע, הדבר היחיד שחשבתי שזה יותר טוב נגיד באימון A אני עובד כתפיים ויום למחרת יש לי גב אז אם אני אתן יום מנחה בין האימונים אני אולי אוכל לתת יותר??!!

(ומישהו אולי לגבי השאלה הראשונה ששאלתי, אני פשוט לא רוצה לקנות סתם)

לא, נראה לי שאני יודע מה זה כפפות. התכוונתי לכריות כאלה ששמים על כף היד, זה מתלבש כזה עם רצועה בגב היד...

יש לי פשוט לחץ באזור הבוהן בתרגילים כמו בנץ פרס ובגלל בעיה בעצבים בכפות הידיים אני מרגיש כאב מטורף לקראת הסוף

אני חושב שאני יודע על מה אתה מדבר.
ניראה לי זה קרה לי איזה פעם פעמיים.
אני אישית כשזה קרה לי שחררתי תיד והבאתי מתיחה לכף יד ותבדוק את האיחזה שלך במוט,אולי אתה לא אוחז נכון וזה מה שגורם לכאבים.

היום אני מתחיל SS,בגלל שזאת רק ההתחלה המשקלים יהיו יחסית נמוכים,70 אחוז ממה שהייתי עובד בתרגילים האלה:
סקוואט 55
בנץ' 50
דדליפט 60
פרס 30

השאלה היא אם אפשר לשלב גם בטן לפחות עד שאעבור טיפה את משקל הגוף בסקוואט בשבועות הראשונים של התוכנית?
אני פשוט לא בטוח אם הבטן עובדת מספיק עם משקלים לא כבדים כלכך.
מה אתם אומרים להוסיף להתחלה או שסתם מיותר?
וגם באיזה משקלים כדאי לי להכניס חגורה לעסק?

זה מיותר אבל אפשר סתם בשביל ההרגשה 2-3 סטים 6-12 חזרות עם התנגדות

מצב
השרשור נעול
Back
למעלה תחתית