הלוג של המהלך הלבן

הלוג של המהלך הלבן

גרף ההתקדמות עודכן לאחרונה ב-2/6/17
מצב
השרשור נעול
כל מה שהטקסס אומרת זה נפח-התאוששות-עצימות התקדמות שבועית
זה לא נכון, טקסס היא ממש לא רק תבנית, זה מודל עם עקרונות, ביניהם עקרונות התקדמות.
לפי מה אתה כותב את זה? היגיון עצמי?
אני אשמח לקבל רפרנס למקום שבו זה כתוב, כי במאמר של T NATION (זה שצירפת) אין שום דבר שכותב זאת.
גם במאמר שפורטל שלנו, אין שום דבר על זה.
תוכנית אימונים - Texas Method - קילוגרם - כ
אני לא קראתי את הפורטל, קראתי את PPST וככה ריפטו ואנדי רשמו את זה.
בכל אופן, בפורטל העקרונות לא מוצגים כראוי, כי כל הרעיון של טקסס הוא שההתקדמות היא שבועית, והיום עצימות קובע האם הסטרס שהפעלת ביום נפח, גרם להסתגלות כזו שה-RM שלך השתפר, אם הוא לא, זה אומר שצריך לחזור שוב על אותו יום נפח, בדיוק כמו שאנחנו עושים ב-SS או בכל תכנית כוח אחרת.

היום עצימות קובע עם הסטרס שהפעלת ביום נפח, גרם להסתגלות כזו שה-RM שלך השתפר, אם הוא לא, זה אומר שצריך לחזור שוב על אותו יום נפח,
אז איך זה שולל התקדמות בטקסס כשהנפח הוא 90% מהעצימות שמתוכננת ליום העצימות?

אתה הרי מתחיל עם RM5 כלשהו, אין לך אימון עצימות לפני הנפח הראשון.. אז לפי מה הוא נקבע?
אתה לוקח rm5 מסויים שאתה יודע שתצליח לחמש חזרות (או לאחר ריסט), והדבר הכי הגיוני הוא שהנפח לשבוע הראשון יהיה 85-90 אחוז מאותה עצימות.

אני אחפש ב PPST משהו שתומך בטענה שלכם...

ובכל זאת, משהו שמגבה את הטענה שהנפח הוא 90% מהעצימות של האימון שלפניו ?
למרות שאצל כל אחד זה תמיד משתנה, והאחוזים מתחילים לשחק בצורה מוזרה ככל שמשקל העבודה עולה.. אבל עדיין אני רוצה להבין מאיפה הטיעון.
ככה אני הבנתי את זה. כשרשום לקחת את הנפח מRM5 הכוונה למשקל של RM5. אם יש לך יום עצימות בסוף שבוע שבו אתה אמור לקבוע PR אז המשקל הזה הוא עדיין לא הRM5 שלך. זה הבדל של קילוגרמים ספורים, אבל לדעתי כל אחד יכול להביא תוצאה שונה באימון נפח לאומת מישהו אחר. לדוגמא, אחד יכול לתת RM5 של 100 קילו בנץ' ולהתקשות לתת נפח עם 85, כשאחד אחר יצליח לתת נפח עם 95. אתה צריך להכיר את הגוף שלך בשביל זה. אני אישית נמצא עכשיו בתחילת שבוע 6 של הטקסס הראשון שלי ו6 שבועות זה ממש לא מספיק זמן כדי להחליט מה האחוז שעובד עליי הכי טוב אז אני הולך BY THE BOOK. אם אתה חושב שהאחוז שאתה עובד לפי עכשיו טוב בשבילך אז לך על זה. אבל אם כבר באמצע סייקל של טקסס אתה לא מצליח לסגור את הנפח אולי זה אומר שמשהו בתכנון לא בסדר.

ככה אני הבנתי את זה.
אחלה, אז פשוט תכתוב שזו הדעה שלך , ואל תשלול אחרים על סמך הבנה בלבד.

אחד יכול לתת RM5 של 100 קילו בנץ' ולהתקשות לתת נפח עם 85, כשאחד אחר יצליח לתת נפח עם 95. אתה צריך להכיר את הגוף שלך בשביל זה.
נכון, אבל לא ברור איך המשפט הזה קשור לטענה שלך.

בל אם כבר באמצע סייקל של טקסס אתה לא מצליח לסגור את הנפח אולי זה אומר שמשהו בתכנון לא בסדר.
הרגע עדכנתי PR לנפח בבנץ. איפה ראית שלא סגרתי נפח? 😳

אחלה, אז פשוט תכתוב שזו הדעה שלך , ואל תשלול אחרים על סמך הבנה בלבד.
הוא שלל אותי קודם אני החזרתי לו 🤬
נכון, אבל לא ברור איך המשפט הזה קשור לטענה שלך.
שאין לי כוח להתווכח על שטויות.
הרגע עדכנתי PR לנפח בבנץ. איפה ראית שלא סגרתי נפח? 😳
אמרתי באופן היפוטטי למישהו שעבד באחוזים שלא מתאימים לו לא דיברתי עליך ספציפית 😣

הוא שלל אותי קודם אני החזרתי לו 🤬
😆🤦‍♂️

שאין לי כוח להתווכח על שטויות.
🙁
במקום להתווכח....פשוט מגבים את הטענות.
בכל אופן לוטם כבר אמר שהוא קרא את זה ב PPST אז אני אחפש שם מאיפה התובנה.

אמרתי באופן היפוטטי למישהו שעבד באחוזים שלא מתאימים לו לא דיברתי עליך ספציפית 😣
אוקיי, זה לא השתמע כך 😃

רגע, מה?
אני תמיד עושה בנפח את ה 90% מהעצימות של אותו שבוע.. לא 90% מהעצימות שהייתה לי באימון הקודם .
97 זה 90% מ 107.7
זה לא נכון. אתה אמור בנפח לעשות 90 אחוז מהעצימות האחרונה שכבר עשית...
שני הדברים לא נכונים. הנפח מתחיל כאחוז מהעצימות, אבל מתקדם במספרים אבסולוטיים.
תחשבו - אם נכשלתי בעצימות (אפילו שבועיים רצופים), זה אומר שאסור לי להתקדם בנפח?

שני הדברים לא נכונים. הנפח מתחיל כאחוז מהעצימות, אבל מתקדם במספרים אבסולוטיים.
תחשבו - אם נכשלתי בעצימות (אפילו שבועיים רצופים), זה אומר שאסור לי להתקדם בנפח?
נכון, אם ה-RM שלך לא עלה, למה שתוסיף משקל ליום נפח? זה כמו שמישהו יעשה SS ויכשל שתי אימונים רצופים, ויחליט שהוא מעלה משקל, אתה מבין, אם נשכלת ביום עצימות זה אומר כנראה שהשינה/תזונה לא היו טובים במהלך השבוע, ולא השתפרת, ולכן גם אין טעם שתוסיף משקל לנפח

נכון, אם ה-RM שלך לא עלה, למה שתוסיף משקל ליום נפח? זה כמו שמישהו יעשה SS ויכשל שתי אימונים רצופים, ויחליט שהוא מעלה משקל, אתה מבין, אם נשכלת ביום עצימות זה אומר כנראה שהשינה/תזונה לא היו טובים במהלך השבוע, ולא השתפרת, ולכן גם אין טעם שתוסיף משקל לנפח

נלך בראש שלכם ונגיד ו.... הנפח שלך עלה ב2.5 קילו=הRM5 שלך דווקא כן עלה.
ההתקדמות זהה בשני האימונים והיחס ישאר תמיד זהה (פה מדובר על 90%)

אם ה-RM שלך לא עלה, למה שתוסיף משקל ליום נפח?
זה כבר סיפור אחר.. יש הרבה סיבות לכשלים כמו שאתה יודע.. אבל ברמה העקרונית אני מסכים.
זה שה 105 לא עלה לחמישיה ואני ממשיך להתקדם, זה כי אני סתם דביל 😉
אבל אני תמיד אוהב להיות על ה safe side כשבמידה וגם השבוע לא אתקדם בעצימות, אשאר עוד שבוע.
אגב,
גם רביעיות ושלשות עפ"י עקרונות הטקסס זה בסדר 🙄

שום קשר אין בין SS לטקסס.
ואם נכשלתי ביום העצימות אז אוטומטית זה אומר שהשינה והתזונה לא היו טובים? לא יכול להיות פשוט שהגעתי למשקלים שקשה להתקדם בהם?
בקיצור, אתה טועה. אם הגעת לכשל בעצימות, הדבר הכי טוב כדי לשבור אותו הוא להתקדם בנפח.

כנראה אתה עובד יותר קשה יותר שעות אז אתה שורף יותר קלוריות

זה טוב להתעסק בקקי. זה יכול לתת את ההבדל בין 5X5 מוצלח ל5X5 שאתה נכשל בו. סה"כ לוקח דקה לעשות חישוב מחודש לכל שבוע ואם אתה טועה אפילו ב2-3% אתה יכול להגיע למצב שהאימון קל מדי/קשה מדי.
באופן כללי הנפח צריך להיות 85-90% כי אנשים שונים אחד מהשני. יש אנשים שלא יהיו מסוגלים לתת נפח עם 90. להגיד שכולם צריכים אותו דבר זה טיפשות. לכן גם להתקדם 2.25 בנפח במקום 2.5 זה טיפשות.
זה לא נכון, טקסס היא ממש לא רק תבנית, זה מודל עם עקרונות, ביניהם עקרונות התקדמות.

בכל אופן, בפורטל העקרונות לא מוצגים כראוי, כי כל הרעיון של טקסס הוא שההתקדמות היא שבועית, והיום עצימות קובע האם הסטרס שהפעלת ביום נפח, גרם להסתגלות כזו שה-RM שלך השתפר, אם הוא לא, זה אומר שצריך לחזור שוב על אותו יום נפח, בדיוק כמו שאנחנו עושים ב-SS או בכל תכנית כוח אחרת.
התבנית מגדירה התקדמות שבועית בעצימות. זאת המטרה היחידה שלך. אם יכול לתת גם 5x5 עם מוט ריק וזה גירה אותך מספיק בשביל פי אר זה מה שאתה צריך לעשות. לרוב האנשים 5x5 עם 85-90% מהחמישיה עושה את העבודה. להתחיל להתעסק עם התקדמות של 2.25 קילו כדי לשמור בדיוק על האחוזים מהעצימות זה שטויות

גם עם רביעיות ושלשות סבבה לגמרי להתקדם,כשזה נהיה דאבל כבר תחזור על אותו שבוע.
תאכל יותר והאמת שלא הייתי מתעניין יותר מדי בעלייה במ.ג בתנאי שעדיין קיימת התקדמות.

נלך בראש שלכם ונגיד ו.... הנפח שלך עלה ב2.5 קילו=הRM5 שלך דווקא כן עלה.
ההתקדמות זהה בשני האימונים והיחס ישאר תמיד זהה (פה מדובר על 90%)
זה מצב אידאלי, שבו כל שבוע העצימות והנפח עולים, אבל שוב, הטענה היא שהנפח מתקדם לפי אחוזים מה-RM1-5 שלך, ולא בצורה פרטנית,
גם רביעיות ושלשות עפ"י עקרונות הטקסס זה בסדר
נכון אם סגרת 105 לרביעיה/שלישיה/סינגל אתה צריך לחשב לפי זה מה ה-RM5 שלך ולקחת 90% לנפח, ככה אני עובד בכל אופן, וזה עובד לי מצויין
בקיצור, אתה טועה. אם הגעת לכשל בעצימות, הדבר הכי טוב כדי לשבור אותו הוא להתקדם בנפח
גם אני חשבתי ככה פעם אחת, ולמרות שנכשלתי ביום עצימות העלתי משקל לנפח, ונחש מה? לא סגרתי את ה-5X5 בכלל, והבנתי באותו רגע שזה לא עובד, מאז קבעתי תמיד את האחוזים לפי היום עצימות ואני מעלה כל שבוע בלי שום תקלה (שישאר ככה 😃)
אם לך דברים עובדים אחרת אז אני לא אומר שאתה טועה, אני רק אומר שלי עובד מצויין בצורה הזו

גם אני חשבתי ככה פעם אחת, ולמרות שנכשלתי ביום עצימות העלתי משקל לנפח, ונחש מה? לא סגרתי את ה-5X5 בכלל, והבנתי באותו רגע שזה לא עובד, מאז קבעתי תמיד את האחוזים לפי היום עצימות ואני מעלה כל שבוע בלי שום תקלה (שישאר ככה 😃)
אם לך דברים עובדים אחרת אז אני לא אומר שאתה טועה, אני רק אומר שלי עובד מצויין בצורה הזו
אתה מבין שאם נכשלת בנפח זה עוד לא אומר שהשיטה היא לא כזו? אתה יכול להכשל מאלף סיבות אחרות.
אתם מפספסים את העובדה שזו בדיוק הביקורת הכי גדולה על הטקסס - שאין קשר הדוק בין אימון הנפח לאימון העצימות, וכישלון באחד מהם לא מכתיב לך מה לעשות בשני.
ואם עובד לך מצוין בצורה אחרת זה אחלה, אבל לא שופטים תוכנית (לטוב או לרע) לפי מתאמן אחד, כמו שאתה כבר יודע.

ולמרות שנכשלתי ביום עצימות העלתי משקל לנפח, ונחש מה? לא סגרתי את ה-5X5 בכלל, והבנתי באותו רגע שזה לא עובד
אז איך אתה מסביר את זה שנכשלתי כביכול בעצימות, אבל התקדמתי בנפח?
אם לחצתי 97 ל 5x5 זה די דבילי שלא אצליח ללחוץ 105 לחמישיה

עברתי עכשיו על הטקסס מת'וד ב PPST.
הציטוט הכי חשוב שאני מוציא משם הוא : " The reps each Friday do not have to be the same, it is quite useful to try for a max single, double, or triple on Friday, or rotate between all three."

לא מצאתי שום דבר לגביי מה שאמרת על ה90% מהעצימות של האימון שלפני הנפח ב PPST, אשמח אם תפנה אותי לעמוד.. אולי פספסתי.

בכל אופן, ההתעסקות באחוזים היא שולית בתוכנית..אחרי שעברתי על זה ב PPST גם הטענות שלכם וגם הטענות שלי הן סתמיות.
המטרה בגדול היא להמשיך ולהתקדם בנפח ובעצימות.
סינגל,שלשה,חמישיה.. זה לא משנה, העיקר להתקדם.
אז לצורך העניין במצב שבו באימון האחרון עשיתי רק רביעיה עם 105, אימון עצימות הקרוב אני יכול לעשות שוב 105 בכדי להצליח עוד חזרה ובנפח הבא להעלות מ 97 ל 98, כך שתיהיה התקדמות בכל אימון.

מצב
השרשור נעול
Back
למעלה תחתית