הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)
Resource icon

הלוג של האידיוט

מצב
השרשור נעול
וולטרן כל לילה.
קרח אני צריך להתחיל לשים ( לא שנראה לי שזה יעזור יותר מדי אבל בכל זאת ).
לעיתים אני מוסיף לוולטרן כרית חימום, מועיל או מזיק ?
לא מזיק לחמם את המקום לאחר המריחה לדעתי.
קרח יכול לעזור להזרים דם לאיזור כפי שכתוב בפרוטוקול הפציעות וכפי שידידי סטיץ' הסביר לי לא פעם אחת.

לא מזיק לחמם את המקום לאחר המריחה לדעתי.
קרח יכול לעזור להזרים דם לאיזור כפי שכתוב בפרוטוקול הפציעות וכפי שידידי סטיץ' הסביר לי לא פעם אחת.
אם ככה אז מחזוריות של 20 דק׳ עם קרח ו 20 דק׳ בלי קרח במשך כמה זמן ?

15 דק אפילו.
3-4 פעמים ביום
Ok then..
ומבחינת הפורטל פציעות, לעשות את הדדליפט בסוף אימון לפי מה שמורים שם לעשות, אבל חוץ מזה את האימון לעשות כרגיל ?
ומה מבחינת מה שסטיץ׳ רשם שעדיף פשיטות גב ולא דדליפט ( חייב לציין שהכאב הוא לא בגב תחתון ).

Ok then..
ומבחינת הפורטל פציעות, לעשות את הדדליפט בסוף אימון לפי מה שמורים שם לעשות, אבל חוץ מזה את האימון לעשות כרגיל ?
ומה מבחינת מה שסטיץ׳ רשם שעדיף פשיטות גב ולא דדליפט ( חייב לציין שהכאב הוא לא בגב תחתון ).
תשאל את סטיץ' 😃
@stitch

שוב, לדעתי פשיטות גב יעזרו יותר, כי טווח התנועה בהן גדול יותר מאשר בדדליפט, שבו לא מעט עבודה של הזוקפים היא איזומטרית - וגם נורא כבדה, שזה לא מה שאתה רוצה כשאתה פצוע. רשמתי כבר, אימון מינימלי וקצר, בלי לפגוע בגב בכלל, לשמר משקלים, ובסוף האימון פשיטות גב.

שוב, לדעתי פשיטות גב יעזרו יותר, כי טווח התנועה בהן גדול יותר מאשר בדדליפט, שבו לא מעט עבודה של הזוקפים היא איזומטרית - וגם נורא כבדה, שזה לא מה שאתה רוצה כשאתה פצוע. רשמתי כבר, אימון מינימלי וקצר, בלי לפגוע בגב בכלל, לשמר משקלים, ובסוף האימון פשיטות גב.
ומה דעתך על הפרוטוקול פציעות ?

@stitch
@Moran W מצד אחד אתם אומרים לי לעשות את הפרטוקול פציעות שאומר לעבוד עם התרגיל שהכי כואב בו באופן מסויים וכמה שיותר פעמים לעשות 20 דק׳ עם קרח ו 20 דק׳ בלי קרח.
אבל מצד שני סטיץ׳ אומר שאני לא אעשה דדליפט אלא פשיטות גב, ומורן אומר לי לעשות את הקרח ל 15 דק׳ רק 3-4 פעמים בשבוע.

אז בקיצור, במקום לסבך לי את המוח, מה לעשות, איך, כמה, ולמה.

נו, קרציה, למה אי אפשר לעשות פרוטוקול פציעות עם פשיטות גב?? חייב דדליפט?? איפה זה כתוב??

קרח תעשה מקסימום 15 דקות, כמה פעמים ביום ולא יותר מזה. שלושה ארבעה ימים, בהתחלה. לא צריך מעבר לזה, אלא אם הכאב ממשיך.

בשלושה ארבעה ימים תעשה רק קרח בלי אימונים, ואחריהם האלה תתחיל את הפשיטות גב עם אימונים קלים, להזרמת דם בכל הגוף, עם משקלים ותרגילים שלא יכאבו לך, וזהו.

נו, קרציה, למה אי אפשר לעשות פרוטוקול פציעות עם פשיטות גב?? חייב דדליפט?? איפה זה כתוב??

קרח תעשה מקסימום 15 דקות, כמה פעמים ביום ולא יותר מזה. שלושה ארבעה ימים, בהתחלה. לא צריך מעבר לזה, אלא אם הכאב ממשיך.

בשלושה ארבעה ימים תעשה רק קרח בלי אימונים, ואחריהם האלה תתחיל את הפשיטות גב עם אימונים קלים, להזרמת דם בכל הגוף, עם משקלים ותרגילים שלא יכאבו לך, וזהו.
אני לא יכול לתת מוניטין, עוד 3 אנשים...
בכל מקרה, רשום בפרוטוקול לעשות עם התרגיל שהכי מכאיב, ולמרות שעדיין לא יצא לי לעשות פשיטות גב מאז הפציעה, הכאב הוא לא בזוקפים אלא בחלק כלשהו אחר ( כנראה שטרפז תחתון ), והדדליפט יותר כואב מפשיטות גב.
בכל מקרה אני אעשה פשיטות גב כי אמרת, אבל יש סיבה שלא לעשות דדליפט אם הוא יותר כואב ?
מבחינת האימונים, @Moran W עזר לי לשפץ את התוכנית,
יוצא לי בערך 5 תרגילים לאימון ( כולל כפיפות מרפקים של חזקים כמוני ), ועכשיו שאתה דורש ממני להוריד את הסקוואט אז 4 תרגילים ככה שלא בדיוק נורא נכון ? ( וכן אני מודע לקרציות ).

בכל מקרה, תודה על העזרה,
הלכתי לחפש 3 אנשים רנדומלים לחילוק מוניטין.

מורן יודע מה שהוא אומר. תקשיב לו.
אמרתי לך להוריד סקוואטים כי חשבתי שזה הזוקפים. אם זה משהו אחר, אפשר לעשות, אבל צריך לאבחן מה בדיוק כואב כדי לדעת מה אסור, ומה כדאי להפעיל בפרוטוקול הפציעות.

מורן יודע מה שהוא אומר. תקשיב לו.
אמרתי לך להוריד סקוואטים כי חשבתי שזה הזוקפים. אם זה משהו אחר, אפשר לעשות, אבל צריך לאבחן מה בדיוק כואב כדי לדעת מה אסור, ומה כדאי להפעיל בפרוטוקול הפציעות.
99% שמדובר בטריגר פוינט בטרפז תחתון ( כבר אלך לחפש תמונה של אנטומיית הגב כדי לכוון בדיוק ).
מבחינת הסקוואט, הכאב הוא נובע מהפשיטה של הגב אבל קורה רק במצב שיש גם פשיטה ( אם אני לא טועה ) באגן ( במצב של תחתית הסקוואט, או אם סתם אני מתכופף למצב של בנט אובר רגיל ).
מצאתי עכשיו בגוגל תמונת אנטומיה די טובה, ולפי איזור הכאב, זה כנראה seratus anterior muscle, הגיוני ?
אם לא אז אני מניח שזה הרחב גבי, זה מה שנראה הכי הגיוני לפי איזור הכאב, אחד משניהם.

GoldEagle עדכן/ה את הלוג ״הלוג של האידיוט״:

עדכון לוג: 24/03/15

אווצ׳.
פשוט כואב לי וזה מתחיל להעיק.
תוך כדי שאני כותב אני אחרי peanut, כדור טניס, וכרגע קרח ( 20 דק׳ בראבק! ).

בכל מקרה, אתמול היה אימון, אחלה אימון, קצר וכיפי, הבנץ׳ מתחיל להידפק לי, קשה לי לשמור על הכתפיים מכווצות כמו שצריך ויש חוסר איזון בידיים בהרמה.

אבל בכל מקרה, בגלל ש @Moran W עזר לי עם תוכנית חדשה ( תודה מר מנהל ), חייבים לעדכן.

הגעתי למכון, התחלתי חימום, ומורה מהבית ספר שלי ( שבמקרה מתאמן איפה שאני מתאמן גם בלחימה רק במשהו אחר [ It's a little bit conplicated ] ) כל הזמן הסתכל...

קרא את שאר עדכון הלוג...

תעלה סרטון של הבנץ'.
לא הכתפיים צריכות להיות מכווצות (זה אפשרי בכלל?), אלא השכמות. הגב העליון.
מה הכוונה בחוסר איזון? יד אחת מפגרת אחרי השניה?
אתה עובד עם לג דרייב?
הבנתי את כוונתי, לפעמים השכמות טיפה משתחררות ויוצא שאני צריך להחזיר את המוט ולהסתדר מחדש.
מבחינת חוסר איזון, לעיתים יד אחת עולה לפני השניה, אבל יש גם חוסר ביציבות כשאני אפילו סתם מחזיק את המוט ואני בעצם זז ולא מצליח להתייצב ( לאו דווקא בידיים ).
משתמש בלג דרייב.

הבנתי את כוונתי, לפעמים השכמות טיפה משתחררות ויוצא שאני צריך להחזיר את המוט ולהסתדר מחדש.
מבחינת חוסר איזון, לעיתים יד אחת עולה לפני השניה, אבל יש גם חוסר ביציבות כשאני אפילו סתם מחזיק את המוט ואני בעצם זז ולא מצליח להתייצב ( לאו דווקא בידיים ).
משתמש בלג דרייב.
הטכניקה שלך אז לא טובה.
לג דרייב יספק יציבות טובה, הגוף כולו חייב להיות מכווץ בתרגיל הלחיצה.
כל הגוף עובד, אתה חייב לזכור את זה

מצב
השרשור נעול
Back
למעלה תחתית