הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)
בדרך לגראן פונדו

בדרך לגראן פונדו

• פותח/ת השרשור hanan
  • פורסם בתאריך
אני מניח שעשית בנץ׳ 5x5 ולא כמו שכתבת...

משקלים יפים מאוד, נראה שיהיה לך בהחלט מה לתת בתחרות, תמשיך ככה כד הסוף!

אני מניח שעשית בנץ׳ 5x5 ולא כמו שכתבת...

משקלים יפים מאוד, נראה שיהיה לך בהחלט מה לתת בתחרות, תמשיך ככה כד הסוף!
התכנון היה 5*5 אבל סט 4 ו 5 לא הסתיימו בהצלחה

hanan עדכן/ה את הלוג ״דצמבר 2016?״:

עדכון לוג: 21/11/16-שבוע 7 אימון 1

זה השבוע האחרון של בניית הבסיס החל משבוע הבא יש 3 שבועות של בנייה פלוס שבועיים חידוד עד התחרות (בהנחה שלא אקבל רגליים קרות)*
פאוז סקווט באחיזה רחבה 3*3 משקל 70 הרגיש טוב
סומו דדליפט 6*4 משקל 65 הרגיש קל, הצלחתי להרחיב את העמידה @DDT
דדליפט רומני 8*3 משקל 60, מרגיש שיפטר בגמישות.
אימון שהרגיש טוב מאוד ללא השפעה של האימון בשישי.

*אני מתלבט האם הכושר שלי מספיק לתחרות שתגרום לי מספיק ׳אושר׳ כי לדוגמא שיפור של 5 קילו בסקווט זה לא מה שאני חולם עליו.

קרא את שאר עדכון הלוג...

אל תוותר על תחרות. מהרגע שהתחריתי השתנה לי משהו בראש, הבנתי באמת לאיפה צריך להתקדם ועשיתי את זה בצורה מאוד מסיבית. עד התחרות האימונים היו שונים. אולי בגלל שאחרי שאתה מרים משקל שיא אז הכל נראה יותר קל ויותר אפשרי.
אתה תראה שההתקדמות שלך תטוס אחרי התחרות.

אני לא מסכים עם אליחי ידידי,
תחרות ראשונה זה משהו אחר אבל כבר התחרית והתנסית.
ללכת לתחרות על מנת באמת להגיע לתוצאה מרשימה או לפחות שיא אישי *משמעותי* בעיניי בתחרויות הבאות זה מינימום עבור כל ההכנות שהתחרות מצריכה ממך.

אתה חושב שיש סיכוי לשיפור של 30-50 קג בטוטאל מהתחרות האחרונה?

אחרת, מה הטעם בלהתחרות?

זאת דעתי האישית.

לא התחריתי מעולם וגם כנראה לא אתחרה אבל נראה לי שיש איזשהי קפיצה ברמה המנטלית כשמתכוננים לתחרות, אחרי התחרות הוא יוכל להשתמש באותם קווים מנחים ולהתקדם יותר לאט אבל לאורך זמן זאת תהיה התקדמות רצינית.

לדעתי חנן, אל תוותר על התחרות, מה יש לך להפסיד ?

אני לא מסכים עם אליחי ידידי,
תחרות ראשונה זה משהו אחר אבל כבר התחרית והתנסית.
ללכת לתחרות על מנת באמת להגיע לתוצאה מרשימה או לפחות שיא אישי *משמעותי* בעיניי בתחרויות הבאות זה מינימום עבור כל ההכנות שהתחרות מצריכה ממך.

אתה חושב שיש סיכוי לשיפור של 30-50 קג בטוטאל מהתחרות האחרונה?

אחרת, מה הטעם בלהתחרות?

זאת דעתי האישית.
לא ידעתי שהוא התחרה.

לא התחריתי מעולם וגם כנראה לא אתחרה אבל נראה לי שיש איזשהי קפיצה ברמה המנטלית כשמתכוננים לתחרות, אחרי התחרות הוא יוכל להשתמש באותם קווים מנחים ולהתקדם יותר לאט אבל לאורך זמן זאת תהיה התקדמות רצינית.

לדעתי חנן, אל תוותר על התחרות, מה יש לך להפסיד ?
אם אין באמת שיפור אין סיבה להתחרות. ההפסד הוא יום עבודה והמון הוצאות חוץ מה350 שקלים של התחרות.
התחרות הקודמת עלתה לי באיזור 600 שקל.

אם אין באמת שיפור אין סיבה להתחרות. ההפסד הוא יום עבודה והמון הוצאות חוץ מה350 שקלים של התחרות.
התחרות הקודמת עלתה לי באיזור 600 שקל.
את זה לא ידעתי 😃
זה קצת משנה את המחשבה שלי...

אחרי התחרות הוא יוכל להשתמש באותם קווים מנחים ולהתקדם יותר לאט אבל לאורך זמן זאת תהיה התקדמות רצינית.
מהניסיון הקטן שלי, זה לא ממש ככה.. גם חנן התחרה כבר והוא מכיר את העניין.
וכמו שאליחי אמר, עלות התחרות + יום עבודה + הכנות פיזיות ונפשיות + דלק זה לא מעט הכנות והוצאות.. כשהתחרות אכן מביאה סיפוק ומימוש עצמי בתחום אז זה שווה, אבל כל תחרות אחרי התחרות הראשונה לדעתי האישית צריכה להיות כזו שבאמת תיתן לך את הדרייב הנכון ואת הסיפוק בהצלחה אמיתית ולא רק התנסות נוספת.

אני אישית לא אתחרה עד שלא אגיע למספרים שבעיניי הם יפים ומרצים גם אותי וגם מבחינת שאר המתמודדים בקטגוריה מולי.
חנן יכול להגיע למספרים יפים אין שום ספק, פשוט להתחרות בלחץ ולהגיע לאותה תוצאה או שיפור קטן זה קצת מפספס את הפואנטה נראה לי..

בסופו של דבר זה ספורט תחרותי.

למה להתחרות?
1. באופן אישי אני אוהב להתאמן למול מטרה, קשה לי מאוד להתאמן בלי תוכנית מסודרת שיש בסיומה מטרה.
2. זה כיף

למה לא להתחרות?
1. עלויות, בעיקר רישום, יום חופש ועוד מנהלות.
2.משבית אותי מאימונים כמעט לחודש, שבועיים לפני עבור חידוד (מנוחה) ועוד בערך שבועיים להתאוששות פיזית ומנטאלית
3. אני מתכנן לעלות כ 3 קילו עד התחרות מה שלא הייתי עושה אם לא הייתי מתחרה.

בתחרות הקודמת
היה לי,
סקווט 120 נמוך משיא אישי וכשל ב 130
בנץ׳ 100 שיא אישי
דדליפט 170 שיא אישי.

אני חזק יותר היום (555) אבל נשארה הדילמה איזה כניסות לבחור ומה יקרה אם אני אכשל בכניסה השלישית.

בסקווט, חשבתי על 110,130,140
דדליפט 150,175,190/200 מתוך הבנה שלא יהיו לי הרבה נסיונות לנסות 200 בתנאים אידיאליים.
בנץ׳ 95/102.5/110
הערכים שרשמתי מלבד ה 200 בדדליפט קשים אבל ריאליים.

עכשיו עם יצא לי 9/9 אני רץ לחגוג עם חוטיני...אם יצא לי 6/9 זה יהיה די מאכזב ויש כמובן תרחישי אמצע.

בקיצור יש לי עוד כמה שבועות להתלבט כאשר יש את החלופה לקחת שבועיים לנסות שיאים אישיים שלא במסגרת תחרות.

@MasterSplitter @stitch אשמח לשמוע גם מכם.

חישוב הכניסות לא הגיוני. איך אתה קופץ מ150 כניסה ראשונה ל175 ואז 200 ??
בסקוואט גם היית מנסה קפיצה של 15 לשניה ועשר לשלישית.
ואם בדדליפט 190 אז תיכנס 1 עם 155-160. 2 175. 3 190

בכנות, no offense, סקוואט ריאלי 130 לגבי ה140 יש סיכוי קטן רק אם תבוא ביום טוב
בנץ 82 ל5*3 חודש בחוץ ומתכנן על 100.. לא חושב שיש סיכוי אפילו ל100 אם ה82 ללא עצירה, בשביל 100 עם עצירה צריך לפחות 85 5*5
ולגבי הדדליפט, 140 3,3,1 זה דיי רחוק ממטרותיך אבל אם ילך טוב ההכנה אני צופה באזור ה170-180.
להתחרות זה כיף וכו אז ממליץ להתחרות גם אם לא התקדמת כלכך הרבה, יום אחד מחוץ לשגרת העבודה התמידית נשמע כיף לדעתי.

@ohad12 תודה על ההערות.
מהנסיון שלי ובהשוואה להכנה לתחרות הקודמת המספרים סבירים, בכל מקרה התכנון הוא לבצע שיאים כבר בהרמה השנייה.
סקווט 140 אכן צפוי להיות קשה אבל אני אהיה חכם יותר בסיום ההכנה.
בדדליפט יש אצלי פער גדול בין חזרות להרמה בודדת ויש גם פקטור של ציוד טוב יותר ומנוחה לפני התחרות.
בבנץ׳ בהכנה הקודמת ה 100 בוצע עם מספרים נמוכים יותר בהכנה, 97.5 עלה נקי לפי 6 שבועות. גם כאן המספר הסופי ייקבע בהתאם לסינגלים בהכנה.

אין ויכוח שזה כיף להתחרות אבל כאמור יש לזה גם מחיר.

עדכון לוג: 23/11/16- שבוע 7 אימון 2

בנץ 1*10
פרס 10,10,7 משקל 35 מתקשה עם הסטים הארוכים יותר.
לחיצה עם דאמבלים 15*3 משקל 17.5 די קשה
מתח 5,4,4 משקל 15 פלוס 2.5 סט למקסימום 10
אימון לא קל

התזונה השבוע מזעזעת לא מספיק לאכול
בשישי צפוי אימון קל יחסית לפני 3 שבועות קשים.

קרא את שאר עדכון הלוג...

עדכון לוג: 26/11/16 - שבוע 7 אימון 3

אימון קל יחסית
סקווט 5*3 משקל 90, 10 קילו פחות מהשבוע, לא הרגיש משהו.
בנץ' 5*3 משקל 75 7.5 קילו פחות מהשבוע שעבר, קל למדי
דדליפט 5*1 משקל 110 , 30 קילו פחות. הרגיש מעולה

קשה לי להסביר את הסקווט אולי בגלל שהרגשתי נפוח מארוחת הצהריים.

משקל 72.7 פלוס 600 גרם. בלי לעוף על עצמי יותר מדי, זה נראה מצוין, קיבלתי נפח, בעיקר בטרפזים אבל גם הקף יד ורגל. אבל כמו שקראתי פוסט בפייסבוק.
להיות נמוך זה כזה:
יורד 2 קילו אתלט צמרת, עולה 2 קילו בלון גז.

מבחינת התוכנית מחכים לי 3 שבועות מאתגרים, בסופם נקבל החלטה לגבי התחרות.

הפייסבוק הזכיר לי שפעם הייתי רזה ומהיר, טיפסתי את עזריאלי בקצת יותר מ-10 דקות
צפה בקובץ המצורף 37241

קרא את שאר עדכון הלוג...

אתה תמיד יכול לנסות להיות "שמן" ומהיר, זה לפחות מה שאני מנסה עכשיו (רק שאצלי יש מרכאות גם על המהיר)

אתה תמיד יכול לנסות להיות "שמן" ומהיר, זה לפחות מה שאני מנסה עכשיו (רק שאצלי יש מרכאות גם על המהיר)
אומנם ממש לא התאמנתי בצורה סדירה בשנה האחרונה בריצה אבל במעט האימונים הרגשתי כאילו הגוף לא "יודע' איך להזיז את המשקל החדש. כי בתקופת הריצה שלי הייתי רק קליל מאוד מבחינת קדאנס ומגע בקרקע.

אומנם ממש לא התאמנתי בצורה סדירה בשנה האחרונה בריצה אבל במעט האימונים הרגשתי כאילו הגוף לא "יודע' איך להזיז את המשקל החדש. כי בתקופת הריצה שלי הייתי רק קליל מאוד מבחינת קדאנס ומגע בקרקע.
גם אני סובל קצת מצעדים כבדים למרות שהמשכתי לרוץ כל תקופת המסה עכשיו בחיטוב המצב מתחיל להשתפר.

גרף התקדמות
Back
למעלה תחתית