Ain't Nothin but a peanut

Ain't Nothin but a peanut

• פותח/ת השרשור
תודה.

חוץ מההרחבה שמובנת מאליו, אני מתכוון מדוע לא לבצע סקוואט ובנץ' וכו', מאיפה כל הבניה של התוכנית הזו? על סמך מה היא מבוססת? או שהכל אני אמצא בגוגל של "JMTS"?
אחרי מחקר מעמיק בגוגל אני משער שתמצא את כל המידע בהרחבה,

בקצרה אבל-
זה די ברור מאליו שלא לאמן (לא בהכרח לבצע אלא לאמן) סקוואט ובנץ' מרשה לך להתעסק יותר בדדליפט כי אתה מתאושש יותר טוב.

אני כעיקרון בימי פלג גוף עליון מתעסק בלהוסיף הרבה נפח לגב ושרירים מסייעים בדדליפט (חתירה במכונה, מתח, פולי, חתירות לסנטר, הנפות לצדדים ואפילו בייספס בדגש על גריפ עם התשה מוקדמת) באופן כזה שלא ישפיע הרבה על האימונים במהלך השבוע אבל במבט על (Super לא On) בעצם בכל התקופה של ה-10 שבועות יש הרבה הרבה מאוד נפח נוסף שלא היה אפשרי להוסיף עם עבודה כבדה יותר.
לחיצות כלשהן באופן בילדרי כדי לשמר (מקבילים סט אחד בשבוע בתור תרגיל ראשי וכבד) והסופר סטים זה נטו כדי לחסוך זמן ובגלל שאני בכושר מטורף.

אימון 1 זה נפח סקוואט (בטכניקה עם קריאובר יותר גדול נכון לתקופה הנוכחית לדדליפט) + מהירות בדדליפט ושוב נפח לגב (הפעם יותר כבד).
אימון 4 זה דדליפט (דגש על מהירות, טכניקה ועבודה עם משקלים סאב מקסימליים) ותרגילי עזר ייעודיים (דגש על תחת לנעילה עם דפציט עם עצירה כפולה, חתירה עם טכניקה מאוד דומה לדדליפט ושראגס בתור נפח לגב וגם קצת אוברלואד)

בטן קל כל אימון, כי זה לא משפיע יותר מדי ואם כבר רק יעזור.
ואירובי כל אימון כדי לשמור על הכושר המטורף (מאוד מטורף) שאני נמצא בו, וגם מרגיש שזה עוזר להתאושש בין אימונים.

זה די ברור מאליו שלא לאמן (לא בהכרח לבצע אלא לאמן) סקוואט ובנץ' מרשה לך להתעסק יותר בדדליפט כי אתה מתאושש יותר טוב.
אבל התקדמות בסקוואט=התקדמות בדדליפט. כאילו, No offense, אבל לא רואה למה אתה צריך פתאום לקפוץ לתוכנית כזו, שום דבר מה"בנאלים" לא עובד יותר?
אני כעיקרון בימי פלג גוף עליון מתעסק בלהוסיף הרבה נפח לגב ושרירים מסייעים בדדליפט
5X5 במתח עם משקל לא עושה את זה?
בנץ' עד כדי כך מפריע?.. אני מבין שסקוואט מפריע להתקדם וקצת מוותרים עליו, אבל בנץ'?
מהירות בדדליפט
זה באמת עוזר?

• פותח/ת השרשור
אבל התקדמות בסקוואט=התקדמות בדדליפט
זה ממש אבל ממש לא נכון,

הכוונה היא עוד עבודה נוספת שלא כבדה,
בדומה ללפתוח את הבוקר כל יום עם 100 בנד פול אפרטס כמו שCWS (אני חושב) ממליץ
או לעשות בין כל סט בנץ', מתח משקל גוף כמו שוונלדר ממליץ
או לעשות כל סוף אימון פולי עליון קל כמו שברנדון לילי ממליץ
דברים שכשמסתכלים לדוגמא על שנה שלמה שעשית כל יום 100 בנד פול אפרטס (משהו שלא מדגדג לך) זה תוספת עצומה של נפח לגב לאותה השנה...

בגדול אתה יכול להסתכל על זה ככה בימי פלג גוף עליון - אחרי התרגיל הראשון שזה אינקליין או מקבילים "הסתיים האימון".
עוד משהו מבלבל לדעתי זה כל המספרים "30" וכו' , אז לשם הבהרה זה מאוד מאוד קל בשבילי.

בנץ' עד כדי כך מפריע
בנץ' מאוד מפריע, הוא דורש הרבה נפח ותדירות לרוב האנשים.
לבצע בנץ' ולאמן בנץ' זה לא אותו דבר. באותה מידה יכולתי לבצע בנץ' אבל אני פשוט מעדיף אינקליין (הסיבה פשוטה מאוד, זה יותר כיף לי).

זה באמת עוזר?
השבוע זה היה 4x4x275lbs לדוג' ויש סירטון בעמוד הקודם.
בגדול העיקרון מאחורי מהירות זה שיש גבול עד כמה אפשר לעבוד על כל השאר, ומהירות ממלא חור מסוים שאפשר לעשות בו עוד "אקסטרא עבודה".
שלא תבין לא נכון - אפשר למשוך כבד מספר פעמים בשבוע, אבל זה תלוי תכנית ובן אדם ועוד הרבה גורמים ואני אישית לא יכול / לא אידיאלי בשבילי למשוך פעמיים בשבוע בתצורה יותר מעמיסה (לדוג' נפח וה"עצימות" שאני מבצע או פעמיים את ה"עצימות" שאני מבצע).

זה ממש אבל ממש לא נכון,
אולי אין קורלציה קבועה, אבל די בטוח שהיא קיימת.
דברים שכשמסתכלים לדוגמא על שנה שלמה שעשית כל יום 100 בנד פול אפרטס (משהו שלא מדגדג לך) זה תוספת עצומה של נפח לגב לאותה השנה...
מישהו אמר שזה יעזור? הקשר של נפח כללי= התקדמות אפור בדיוק כמו הקשר שציינתי של התקדמות בסקוואט= התקדמות בדדליפט
בנץ' מאוד מפריע, הוא דורש הרבה נפח ותדירות לרוב האנשים.
אוקיי.. אי התאוששות של הכתפיים/חזה/ידיים קצת אמורה להפריע לך?...
(הסיבה פשוטה מאוד, זה יותר כיף לי).
אתה מתאמן להתקדם או לכיף?
השבוע זה היה 4x4x275lbs לדוג' ויש סירטון בעמוד הקודם.
בגדול העיקרון מאחורי מהירות זה שיש גבול עד כמה אפשר לעבוד על כל השאר, ומהירות ממלא חור מסוים שאפשר לעשות בו עוד "אקסטרא עבודה".
שלא תבין לא נכון - אפשר למשוך כבד מספר פעמים בשבוע, אבל זה תלוי תכנית ובן אדם ועוד הרבה גורמים ואני אישית לא יכול / לא אידיאלי בשבילי למשוך פעמיים בשבוע בתצורה יותר מעמיסה (לדוג' נפח וה"עצימות" שאני מבצע או פעמיים את ה"עצימות" שאני מבצע).
אני פשוט לא מבין איך מהירות אמורה להוות פה פאקטור. זה בא בהקשר של כוח מתפרץ?
אם אתה מתקשה בניתוק תעבוד על ניתוק/כל השרירים שקשורים לניתוק..
בנעילה להפך.. לא מבין איך מהירות אמורה לעזור פה. אתה לא מתחרה פה על מהירות. גם ככה שום דדליפט כבד לא יעלה מהר ואם כן- הוא לא כבד.

מרגיש שאני קצת מדבר מהתחת, אבל לא חושב שהדעה שלך פחות מבוססת משלי..

• פותח/ת השרשור
אולי אין קורלציה קבועה, אבל די בטוח שהיא קיימת.
יש לסקוואט קריאובר ענק לדדליפט זה בטוח,
גם לפשיטת מרפקים בחבל יש קריאובר כל שהוא לבנץ' מפה להגיד שלהתקדם בפשיטת מרפקים בחבל = להתקדם בבנץ' זה לא נכון.

בהקשר של סקוואט אל תסתכל על זה בהקשר של להתקדם שבועית, חודשית, שנתית זה עניין של Liftime.
אני יכול להחליט שבשנת 2017 אני רוצה X סקוואט ולזנוח יחסית את הדדליפט ואז ב-2018 הפוך ובהחלט האחד יתרום לשני.

מישהו אמר שזה יעזור?
הוספה של הרבה מאוד (מאוד) מסת שריר לאזור מסוים נניח ב-10 שנים בלי שזה יפריע להתאוששות בין האימונים בהווה אמור להפריע?

אוקיי.. אי התאוששות של הכתפיים/חזה/ידיים קצת אמורה להפריע לך?...
זה לא עניין של אי התאוששות, לא סיימת פעם בנץ' תשוש וגמור?
ואם זה אימון שלם ויש למחרת אימון דדליפט אתה חושב שתוכל לתת 100%?
יש עוד גורמים כמו שבתכל'ס יש לי 2 אימונים בשבוע, 2 אימונים שאני יכול לתעל יותר מוטיבציה ואנרגיות אליהם במקום ל-4 אימונים בשבוע. (אנדי בולטון היה מאמין גדול בלתת 3 אימונים בשבוע מקסימום כדי לבוא חדור מוטיבציה ומוכן לכל אימון ואימון).

אתה מתאמן להתקדם או לכיף?
אני מתקדם לכיף

אני פשוט לא מבין איך מהירות אמורה להוות פה פאקטור. זה בא בהקשר של כוח מתפרץ?
אם אתה מתקשה בניתוק תעבוד על ניתוק/כל השרירים שקשורים לניתוק..
בנעילה להפך.. לא מבין איך מהירות אמורה לעזור פה. אתה לא מתחרה פה על מהירות. גם ככה שום דדליפט כבד לא יעלה מהר ואם כן- הוא לא כבד.

מרגיש שאני קצת מדבר מהתחת, אבל לא חושב שהדעה שלך פחות מבוססת משלי..
דדליפט זה תנועה אחת, מה זה שרירים של ניתוק?
מה זה שרירים של נעילה?
איך עובדים על ניתוק? איך עובדים על נעילה?
כשאתה מושך 125 כמו שאתה היית מושך 250 הוא יעלה מהר, אבל ה-125 אפילו לא קרוב ללהיות מעמיס כמו ה-250 אבל זו עוד הזדמנות לתרגל.

אני לא מבין הדדליפטים של אדי הול, אנדי בולטון ובנדיקט מגנסון הם לא כבדים? הם הרי היו מאוד מהירים.
אתה גם לא מתחרה על חזרות, למה לסטות אז מסינגלים? 2 חזרות זה פחות ספציפי מחזרה אחת אז 5? 6?

יש לסקוואט קריאובר ענק לדדליפט זה בטוח,
גם לפשיטת מרפקים בחבל יש קריאובר כל שהוא לבנץ' מפה להגיד שלהתקדם בפשיטת מרפקים בחבל = להתקדם בבנץ' זה לא נכון.
יפה, אתה אומר בעצמך שאין קריאובר של פשיטת מרפקים על הבנץ' אז למה שלבנד פול אפרטס היה פתאום?
בהקשר של סקוואט אל תסתכל על זה בהקשר של להתקדם שבועית, חודשית, שנתית זה עניין של Liftime.
אני יכול להחליט שבשנת 2017 אני רוצה X סקוואט ולזנוח יחסית את הדדליפט ואז ב-2018 הפוך ובהחלט האחד יתרום לשני.
סבבה, רק שאני לא חושב שזה קורה במישור החובבני.
הוספה של הרבה מאוד (מאוד) מסת שריר לאזור מסוים נניח ב-10 שנים בלי שזה יפריע להתאוששות בין האימונים בהווה אמור להפריע?
א. על סמך מה אתה קובע שזה הרבה?
ב. סבבה, יש מליון ואחת שיטות להוסיף מסת שריר, למה פתאום צריך לוותר על תרגילים?
זה לא עניין של אי התאוששות, לא סיימת פעם בנץ' תשוש וגמור?
סיימתי, אבל זה בקטנה ביחס לדדליפט וסקוואט. אחרי יום יומיים מרגיש כמו חדש.
ואם זה אימון שלם ויש למחרת אימון דדליפט אתה חושב שתוכל לתת 100%?
למה לי לבנות כזו תוכנית?
(אנדי בולטון היה מאמין גדול בלתת 3 אימונים בשבוע מקסימום כדי לבוא חדור מוטיבציה ומוכן לכל אימון ואימון).
אין לי שמץ מי זה, אבל הוא צודק. גם בSS וגם בטקסס אתה צריך להביא את כול כולך רק לשניים/שלושה אימונים.. (לא בקטע חרמני על ריפטו)
דדליפט זה תנועה אחת, מה זה שרירים של ניתוק?
מה זה שרירים של נעילה?
לא בקיא בכל הקנזיולוגיה ואנטומיה מסביב אבל די בטוח שיש שרירים שיותר אחריים על הניתוק הראשוני ויש שרירים שאחראיים יותר על נעילה.
איך עובדים על ניתוק? איך עובדים על נעילה?
מבצע רק ניתוקים/דדליפט מהגבהה.
אני לא מבין הדדליפטים של אדי הול, אנדי בולטון ובנדיקט מגנסון הם לא כבדים? הם הרי היו מאוד מהירים.
אין לי שמץ, אבל יכול להעיד על עצמי ש140 עולה לפחות פי שתיים יותר מהר מאשר ה220... זה אומר שה220 לא עולה?.. פשוט עולה יותר לאט בגלל המשקל היותר גבוה.
אתה גם לא מתחרה על חזרות, למה לסטות אז מסינגלים? 2 חזרות זה פחות ספציפי מחזרה אחת אז 5? 6?
מתי דיברתי על זה בכלל?

• פותח/ת השרשור
RussianHotGirl עדכן/ה את הלוג ״Ain't Nothin but a peanut״:

שבוע 2 - אימון 3

27/07/2016

דדליפט ללא חגורה 6x2x335lbs
4cm דפיציט דדליפט ללא חגורה עם עצירה כפולה (נעילה, ניתוק) 6x3x205lbs
שראגס במוט 1x10x455lbs
חתירה במוט 2x10x155lbs
כפיפות בטן בעמידה עם חבל 2x12x*25
הליכה בשיפוע גבוהה 10 דקות

משך האימון : 01:48 שעות.

קרא את שאר עדכון הלוג...

סטים או 3,6 או 2,5 בדדליפט (לא זוכר)
וסט 6 (נדמה לי) בדפיציט פאוזד

שתהיה שבת שלום לכל עם ישראל
נ.ב.
שכחתי להחזיר את הגומיות לאזור של הדאמבלים, עמכם הסליחה.

פריוורקאוט עוזר לך? חשבתי זה טריק שיווקי (קפאין עושה את העבודה ביותר זול אני מתכוון)

• פותח/ת השרשור
פריוורקאוט עוזר לך? חשבתי זה טריק שיווקי (קפאין עושה את העבודה ביותר זול אני מתכוון)
פריוורקאאוט נותן גם קצת פאמפ, עקצוצים ופוקוס.
בכל מקרה הפריוורקאאוט הספציפי הזה יחסית ממש ממש זול (יש עליו מלא מבצעים, קניתי כולל משלוח 100 מנות באיזה ~120 ש״ח אם אני זוכר נכון).
בנוסף קפאין רגיל עושה לי קצת כאב בטן וזה פחות ( הוא מכיל סוג שונה של קפאין, לא יודע אם זה מה שמשפיע).

• פותח/ת השרשור
RussianHotGirl עדכן/ה את הלוג ״Ain't Nothin but a peanut״:

שבוע 2 - אימון 4

28/07/2016

מקבילים 1x6x24.5kg
בנץ' דאמבלים 35kg בסופרסט עם פולדאון רחב ("48") 2x6+15
קרוס בכבלים ("15") בסופר סט עם הנפות לצדדים עם 15kg דאמבל 2x10+10
פשיטות מרפק באחיזה הפוכה בכבל ("8") בסופרסט עם כפיפות מרפקים 25kg במוט דאבליו 2x12+8
הרמות ברכיים בתלייה ממתח 2x8 מדרגות משקל כבד 10 דקות

משך האימון : 00:33 שעות.

קרא את שאר עדכון הלוג...

חיפשתי בגוגל את JMTS ומצאתי רק בתשלום. יש מצב לקבל ממך את השיטה ולשלם במזומן בלי מע"מ ובלי חשבונית?
פריוורקאאוט נותן גם קצת פאמפ, עקצוצים ופוקוס.
בכל מקרה הפריוורקאאוט הספציפי הזה יחסית ממש ממש זול (יש עליו מלא מבצעים, קניתי כולל משלוח 100 מנות באיזה ~120 ש״ח אם אני זוכר נכון).
בנוסף קפאין רגיל עושה לי קצת כאב בטן וזה פחות ( הוא מכיל סוג שונה של קפאין, לא יודע אם זה מה שמשפיע).
איזה PW זה?

• פותח/ת השרשור
חיפשתי בגוגל את JMTS ומצאתי רק בתשלום. יש מצב לקבל ממך את השיטה ולשלם במזומן בלי מע"מ ובלי חשבונית?
אתייעץ עם הרב שלי ואחזור אליך,

זה הקללה, לא ניסיתי הרבה PW אבל אותו אהבתי.
הוא גם לא מכיל הרבה קפאין ואני לא כל כך אוהב "אנרגיה" מהסוג שמקבלים מדברים כמו קפאין, ונטולין וכו', אז נחמד לקבל פאמפ ועקצוצים חזקים ביחס לPW אחרים.

גרף התקדמות
Back
למעלה תחתית