הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)
וויטליפטינג בקז'ואל| רוקדים, מרימים ופשוט מתחזקים ברוטינה

וויטליפטינג בקז'ואל| רוקדים, מרימים ופשוט מתחזקים ברוטינה

Dissonant Harmony עדכן/ה את הלוג ״וויטליפטינג בקז'ואל| רוקדים, מרימים ופשוט מתחזקים ברוטינה״:

עדכון לוג: 23/05/21

אימון Off Protocol (כאילו שאר השבוע הזה היה צמוד לתכנית משהו) בסוויפט גן יבנה: (4 שעות? אופסי!)

-טוב, הלכתי לבקר את ההורים, וחשוב לא פחות - ישנתי 5 שעות! (ווהו! יש מי שיקרא לזה אצלי - 'קצובה שבועית!') אמנם עברו 12 שעות מהרגע שקמתי, ועד שהמכון נפתח, אבל יאללה!

-אני חייב לציין שזה סופר מצחיק לעשות דרופ אין במכון מסחרי, ועוד לעשות שם וויטליפטינג: גם אתה חיזר שעושה פעלולים עם יותר מהדדליפט שלהם, וגם אתה בתכלס מחרים לבד את כל הבאמפרים. 😛

------

1) פריימרים להנפנה:
*Tall Snatch + Snatch Balance.
אני חייב לציין שהאפקט של ביצוע הדברים האלה מול מראה היה סופר חיובי עבורי!

2) סנאטץ': קצת 50kg, 60kg, 70kg.
התנועה הייתה הכי נקייה שלי מזה זמן רב, ואני לא אתפלא אם הייתי שובר שם שיא אם הייתי ממשיך, אבל זה נכון מסחרי, ולא רציתי לכשל ולהפיל שם משקלים. (אפילו אלו באמפרים, והייתי בעמדה עם רצפה ספוגית / קפיצית כזו).

*מאסל קלין חזרה לעמודים, ועוברים ל-

3) פאוור ג'רק:
2x70kg
2x80kg
2x90kg
2x1x100kg
1x115kg*
*האחרון היה על Press Out, אז עצרתי שם.
-שוב - הרגשתי שמראה יש אפקט מאוד מאוד חיובי.

הרגשתי יציב וחזק, אז הורדתי קצת משקל, והאלה ל-

4) פוש פרס רחב מאחורי הצוואר + אוברהד סקוואט:
1x80kg
1x90kg
1x100kg
1x110kg* שזה PR!

*העמדה שם לא אפשרה לי להוציא את המוט ברוחב האחיזה המועדף עליי (פחות רחב ממה שהייתי רוצה), אבל אם בסטאפ המוט לא קדימה מדי, או אחורה מדי, ואני מחזיק את המוט באופן די סימטרי, והלחיצה יחסית בקו ישר, ואני לא מתנדנד שם אחרי הנעילה ומסתדר מחדש בשביל להשיג את שיווי המשקל שלי - אז השאר לא סיפור.

האוברהד סקוואט היה יציב, לא גריינדי, קל יותר על הגב מהסינגל שלי לפרונט סקוואט, ובוודאי שלא מהווה אתגר לרגלים. אז למה כן? -

צחוקים! החזרה הבודדת הזו חרבנה לי על ה"בטן העליונה" באופן מיידי, והכאב ליווה אותי לאורך כל האימון, וגם עכשיו, 12 שעות אחרי - עדיין!

זרקתי (עדין ממש! רככתי את הירידה! זה עשה פחות רעש מדדליפט!), ונתבקשתי לשים שם כל מני כריות. (הוסבר לי שזה כסת"ח, ושזה חשוב שיראו אותן במצלמה).

5) משיכות סנאטץ':
1x100kg
1x110kg
1x120kg
1x130kg *יפהפה, והגיע לגובה כתפיים קל!
1x140kg *פחות יפה, עף קצת קדימה, גובה פופיק.

ומשם, עברתי לדדליפט (עדיין רוחב סנאטץ'):
1x150kg
1x160kg
1x170kg
0x180kg *נכשל קצת אחרי הניתוק. צריך לבוא לזה רענן יותר, ולתת יותר מהירות בהתחלה. או לעשות את זה יותר דדליפטי, כי עדיין משכתי עם תחת נמוך.

*כמות השוק שהייתה פה עם אנשים ששאלו אם אפשר 5-ים, ועשירות, וכמה זמן נשאר לי הייתה משעשעת. (אבל הכל היה חיובי, והסתדרתי עם כולם).

6) פאוור קלין.
לא באמת עשיתי פאוור קלין, פשוט איכשהו יצא שבמהלך האימון החזרתי לעמודים 100kg איזה... 8+ פעמים?

7) פרונט סקוואט:
1x100kg
1x110kg
1x120kg
1x130kg
1x140kg

8) באק סקוואט:
1x100kg
1x130kg
1x140kg
1x150kg
1x160kg* טס למעלה.
0x170kg* סתם נכשל על שטות.

*נצלתי את זה שיש מעקים, והייתי גרידי על 170kg (שזה PR).

*לא החזקתי צר כמו שאני אוהב (עדיין כואב), אבל די צר.

*מה שמעניין במעקים, זה שהם לא ארוכים מאוד (אבל גם לא קצרים מאוד. כן?), והם למדו אותי שיעור חשוב: כשאני מוציא את המוט - אני מתרחק מהעמודים... מלאאאאאאא!!! וואלה - איזה הבדל זה כשעושים כולה צעד קטן אחורה!

*ירדתי למטה, בטעות לא דאגתי לטוס למעלה, ואז התחלתי להאט. קצת קריינד, הבנתי שלא (אם כי הגב נשאר מוחזק יופי!), וירדתי למטה באופן מסודר ומבוקר. זה עדיין לא היה מספיק בשביל המעקים, ששמתי ממש נמוך, אבל בשלב הזה יכולתי להרשות לעצמי להיות קצת פחות אנכי, לשלוח אקסטרה טוסיק אחורה, לשחרר טיפה גב עליון (עליון בלבד!), להוריד צוואר, ולמצוא את המוט על המעקים.
קצת כוכבים, טיפה זעזוע בצוואר, אבל לא ביגי.
המאמן שצפה שם בצד אכל סרטים על ההצלה, ועל העומק המשוגע שהייתי צריך כדי לעשות את זה, ואני התבאסתי, כי יש וידאו, ורואים כמה יפה החזקתי את הגב... אבל הוא לא תופס את הרגליים ואת העומק. X:

9) קצת משיכות הנפה גבוהות עם 100kg, "להשתחרר", עוד פאוור קלין... ויאללה - לחיצות.

10) לחיצת כתפיים:
1x70kg
1x80kg
1x85kg
0x90kg
0x90kg רחב יותר, עם באונס.
טוב, ניסיתי...

11) "סוטס פרס":
1x60kg
1x65kg
לא מצאתי צלחות של 1.25kg כדי לעשות טסט ל-67.5kg

12) פוש פרס רחב מאחורי הצוואר:
12x70kg *האמת שהיה כמעט סטריקט.
8x85kg *דיפ קטן למומנטום. בלי תאומים.
6x90kg *הפעם עם תאומים.

-----

ויאללה, מכונות (אטרקציה!):

13-14) אדקטורס / אבדאקטורס:
פול סטאק, על כל הטווח של המכונה, נתתי 4 סטים יפים של 8-12 בכל אחת. לא אגיד שהגעתי לכשל, אבל די קרוב.

15) כסא רומי + Upright Row רחב:
3x6x75kg
זה היה אמור להיות סוג של חתירה אופקית, אבל הסטאפ דפק לי כזה זווית, שזה לגמרי היה Back Extension, + משיכה לא אופקית.
זה הטווח הכי משוגע שאי פעם עשיתי לתרגיל כזה, ולא הצלחתי "לבודד שכמות".
כן הצלחתי להיות סופר מותש אחרי כל סט!
ברצינות! זה היה מעייף הרבההה יותר מ... וואלה, תנו לי לעשות את זה במשיכות סנאטץ' לעשיריות, וזה יהיה לי קל יותר. בקיצור - Awkward, ומעייף, אבל הרגשתי שעבד על הגב העליון יפה.

16-17) מכונת לחיצת כתפיים ומכונת לחיצת חזה:
וואלה, התלהבתי ממש!
אם הייתי צריך לשבת עם הגב על הכסא, ולעבוד ככה - זה היה מוזר ולא נוח.

אבל במכונה של הכתפיים ישבתי באמצע הכסא, החזקתי גב מתוח (לא נשענתי על המשענת), וזה גרם לתנועה להיות ממש מעל הכתף, או אפילו טיפה דומה יותר לג'רק. ואפילו סיימתי תנועה עם טיפה לקיחה של הגב קדימה. (עדיין מתוח. כן?)

זה הרגיש לי סופר דומה לג'רק, מבחינה תנועתית, היה כיף וזורם, ואפשר לי נעילה עצמתית.

במכונה של החזה מצאתי טריקים דומים כדי להצליח לתת תנועה מתפרצת, עם גב מוחזק, ולא בהשענות אחורה, וזה הרגיש סופר אחלה.

*אני מודה שבשתי המכונות לא עבדתי מספיק קשה, ואני רוצה, בהזדמנות לקפוץ לשם, ולנצל אותן.

18) פולדאונס במכונה (לא פולי עליון).
נתתי 2 סטים סתם לדאווין (ניסיתי לראות אם אפשר להמתח יפה למעלה, ולהוריד עד הסוף בידיים יחסית ישרות... לא באמת עבדתי שם קשה... אולי אפשר לומר שעשיתי ניסויים בשביל הפעם הבאה).

19-20) כפיפות ברכיים & פשיטות ברכיים.

לא הצלחתי לסדר את המכונות בצורה מספיק נוחה, וגם בשלב הזה לא הייתה לי מנטליות לנצל אותן ולעבוד עד הסוף. הפשיטות היו עוד יחסית סבבה. הכפיפות היו סבל איום לתאומים, וחבל - כפיפות ברכיים זה הרי רכיב שאין לי ממש באימונים שלי.

-----

בקיצור: יום לונפארק.

אני צריך לבוא לשם אחת לתקופה (חודש וחצי?), לא לעשות וויטליפטינג (אולי רק עזר לסנאטץ', כדי לנצל את המראה?), לנסות טסט לבאק סקוואט (כי מעקים), ופשוט לעבור למכונות (שאת זה אין לי באיירון), ולסחוט גירוי שאני פחות רגיל אליו - עבודה לחזרות במשקלים בינוניים, בקרבה לכשל... (לג פרס ופשיטות ברכיים? אדאקטורס? תאומים על מדרגה? המכונה של הכתפיים? פק דק? פולדאונס או אסיסטד פולאפס... רחמנא לצלן פריצ'ר?)

Dissonant Harmony עדכן/ה את הלוג ״וויטליפטינג בקז'ואל| רוקדים, מרימים ופשוט מתחזקים ברוטינה״:

עדכון לוג: 27/05/21

טוב, אז זכרתי שאני טוב ב-Adductor Machine (זה אשכרה היה התרגיל הראשון שממש אמנתי!)...

אבל מה שלא זכרתי זה שכשאתה טוב ב-Adductor Machine, ופותח את הטווח שלה עד מטולה, ומזיז את כל הסטאק לסטים של 10+... יש מחיר לשלם אחרי זה.

האימון היה ביום שבת.
אתמול פחות או יותר נזכרתי איך אנשים נורמלים הולכים.
היום הצלחתי להתיישב על האסלה בלי לקרוא בשמות הנביאים של 3 הדתות המונותאיסטיות.
היום יום חמישי.

-----

-שני: וויטליפטינג.

סנאטץ': על הפנים. הוא בא לי עם הנפות מהמותן, שזה פחות או יותר וודו של: "רד למטה, ותאמין". התרגיל הזה טוב לי - אבל אני צריך להתחיל אותו מקל יותר.

קלין: שיא (אצלו) של 110.
בנוהל - הוא היה גבוה, ואפילו בלי פתיחת רגליים... ודי איטי... אבל הי! אני משתפר!

משיכות: חפיף.

פרונט סקוואט: באתי להתחיל מ-100: דפקתי: "לאאא. לא לא לא לא לא לא לא" אחרי רבע סקוואט. התחממתי חזרה משישים, ופשוט סימנתי וי על סינגל ל-120, בעמידה צרה, וברכיים יותר מדי קדימה.

שני: ריקודים.
שיעור זוק שכולו Mindfuck.
ברחתי לסלסה, רקדתי 3, והביתה.
17 דק' ההליכה (לכאורה) הביתה לקחו לי מעל ל-30...

-----

שלישי: באתי להשתעשע קצת עם עזר להנפה, ופרשתי הביתה. יש לי תובנות למיניהן לגבי בעיות הכניסה שלי. המאמן לא יאהב אותן, אבל נראה לי שאני יכול להציג ביצועים משכנעים.

אני רואה שכשלקראת הכניסה אני לוקח גב טיפה אחורה (לא כדי להעיף אקסטרה את המוט), ואז מיישר ברכיים, משהו מאוד מאוד זורם וכיפי לי, ומרגיש מאוזן, ואני מוצא את עצמי מתחת למוט, והמוט נופל במקום. זה לא משהו 'חדש', אבל דגישתו זה 'מתקדם', ויש שם מקום עצום לפיקשוש, ויש לי בייסיקס חשובים יותר לשלוט בהם לפני הניואנסים האלה.

אבל אם אחד עובד לי "טבעי", ומרגיש נוח... ואני עוד בכלל לא מתורגל בו... ומה שאנחנו עשינו עד עכשיו כל הזמן מרגיש לי מוזר (ולא עקבי)... אז לכו תדעו...

-----

תכנית:

-באק סקוואט:
נראה שאפשר להחזיר את הבאק סקוואט.
אני מעדיף לאמן באק סקוואט, ולהשאיר את הפרונט סקוואט לסתם סינגלים עד 90% תיאורטי לפני האימון. זה נוטה להרים לי את שניהם (בזמן שאימוני פרונט סקוואט... אני אפילו לא בטוח שמרימים לי יפה את הפרונט סקוואט).

בכ"א נראה שהעומק שהיה לי לפני הקורונה מתחיל לחזור גם!

-סנאטץ' וקלין:
אני רוצה להתמקד יותר בכניסה (גם אם במשקלים בינוניים). כוח" להעיף גבוה קיבינימט": - יש לי.

-משיכות:
נראה לי שאני מכניס משיכות טמפו לתרגול דפוסי תנועה.

-מבנה:
סידורי העבודה שלי התחילו להיראות מוזר, וקשה לי להחזיק בתכנית מסודרת. נראה לי שאני פשוט אבנה "יחידות אימון" שצריך להספיק בשבועיים, ואז אתגמש. (למשל: אם יח' אימון היא: "75% אימון", אז לתת רק אחת זה "אימון לא קשוח", ולתת 2 זה "יום קשה").

אני חושב על:

-3 אימוני WL עם המאמן. (זה מה שאני יכול לתת).

-4 יח' "טעימות" פרונט סקוואט + וויטליפטינג *בינוני * + משיכות טמפו (אימון בינוני בהגדרה).

-3 יח' של ג'רק + [נפח FBW]

*לשבועיים סה"כ.

כלומר:
בשבוע אחד יהיו לי 4 אימוני WL, ובשני 3.
ובנוסף, יש לי 3 אימוני ג'רק + נפח שהם "ג'וקרים" לפזר לאורך השבועיים.

למשל: להצמיד אחד אחרי אימון WL שלי (שהוא הרי אימון לא קשה), או אפילו לפרק מאחד את ה"עליון", ולהצמיד אותו לאימון עם המאמן (שבסופו יש סקוואט, אז אין לי מה לעשות עוד פעם), ואז נשאר לי ג'רק + תחתון לתקתק באיזה בוקר...

קרא את שאר עדכון הלוג...

נערך לאחרונה:

עדכון לוג: 01/06/21

שני: יום קלין:

צפה בקובץ המצורף 66702

*ואז הייתי OCD על הבלבלה שלי עם ההנפות, הוספתי עוד משיכות סנאטץ' גבוהות, ועוד סנאטץ' עד ל-80kg, ואז עוד משיכות גבוהות עד 92.5kg.

*היום היה אמור להתחיל בפרונט סקוואט לסינגלים, אבל העמדות היו תפוסות.

אני מניח שימי הקלין / סנאטץ' שלי בתכנית החדשה בנויים סבבה.

ימי הג'רק + נפח הנראה ייראו שינויים בסטים / חזרות / אחוזים, עד שאני אתלבש עם משהו שאפשר להתמיד בו.

קרא את שאר עדכון הלוג...

עדכון לוג: 02/06/21

שלישי: סנאטץ'.

צפה בקובץ המצורף 66741

הייתי גמור מעייפות, וזה היה אימון נוראי.
סחבתי כמה שאני יכול, ובסוף דילגתי על משיכות הטמפו.

*ולחשוב שעוד תכננתי להוסיף אחריו את אימון הנפח.

קרא את שאר עדכון הלוג...

עדכון לוג: 02/06/21

חמישי: ג'רק + נפח:

צפה בקובץ המצורף 66753

סיימתי משמרת לילה, החלטתי לא לעשות את הטעות של היום הקודם ולהתעקש להתאמן עייף (ואז לחזור הביתה, לקחת כדור, ולישון), אלא' וגם לישון, להתעורר בערב, וללכת לאימון לפני העבודה.(שזה, תיאורטית, בהנחה שבאמת ישנתי כמו שצריך, ואני לא מסטול מהכדור - אידאלי, גם כי אני מגיע ב"תחילת יום", וגם, כי שעות הערב הן השעות שלי!)

טוויסט בעלילה: שיפוצים בבניין, שבירת קירות, רעשים של מינימום שבירת כבישים ובניית רכבת תחתית. החרא הזה נמשך 4 שעות עד שהבנתי את הרמז: מקלחת, שווארמה, קפאין, ויאללה, בהצלחה לי באימון.

החדשות הטובות: הפעם הצלחתי לגרור אותו עד הסוף.

החדשות הבעעע:
עקצתי כל-כך הרבה מנוחות, שהאימון לקח לי *שעתיים*, *לא כולל* הפסקת שירותים, ועוד הפסקת ענק להתרעננות כללית.

משקלי העבודה היו בסדר;
זה סתם שמאז הקורונה אין לי קיבולת לאימונים מוגזמים (ואז מתעייפים, ומתעצלים בין הסטים). איפה שמצאתי לנכון - עשיתי קצת עריכה באחוזים / חזרות / סטים - אבל באמת שלא קריטי.

עוד כמה שעות משמרת - ואני לא רואה את עצמי ישן.

נקווה שמחר לא יהיו קידוחים... X:

קרא את שאר עדכון הלוג...

עדכון לוג: 06/06/21

ביקור אצל ההורים... משמע אוכל טוב, ובעיקר, פאקין', שינה! (שקט של מושב!)

קפצתי ל"חד פעמי" נוסף בסוויפט, והבחורה בקבלה הבהירה לי שכניסה "חד פעמית" זה חד פעמי, ושזה לא יתאפשר לי עוד פעם. (אני לא מבין. זה לא שאני נכנס בחינם להתרשם מהמכון. אני עושה שם drop in אקראי למרות שאני מנוי במכון כושר העיר המגורים שלי, ומשלם 50 שקל לכניסה אחת! מה, אתם לא רוצים כסף? מעדיפים שלא אבוא?)

-----

לא היו לי הנעליים שלי, אז לא עשיתי ווייליפטינג, כי זה סתם לאמן עכשיו דפוסי תנועה "רעים".

1) תאומים + פרונט סקוואט: עד 140kg.

2) באק סקוואט עד 170kg.
*PR.
*אבל נעל שטוחה, אז זה אחר.
*היה לא כזה קשה, אבל לא רציתי להוסיף, כדי לא להתגרות - אלו לא הנעליים שאני רגיל אליהם, לא גובה ההוצאה שאני רגיל אליו, לא הפיסוק שאני רגיל אליו, לא הזווית בגב שאני רגיל אליה...

3) פוש פרס מאחורי הצוואר: עד 110kg.

4) דדליפט: עד 190kg. (תרגלתי הוק גריפ).
*החרמתי את כל הפלטות באזור. S:

5) סנאטץ' פול דאווין: כמה כניסות עם 130kg.

6) מאסל קלין דאווין: 100kg.
*בלי חימום, בלי כלום.

-----

הפסקת שירותים ומכונות:

7-8-9) לחיצת כתפיים, לחיצת חזה, פק דק.

10-11-12-13) אדאקטורס, אדאקטורס, כפיפת ברכיים, פשיטת ברכיים.

*מאוד נוח להכניע המסטרינגס במכונה!
*בלג אקסטנשנס קרבתי את המושב ממש, הורדתי את האזור שעליו מניחים את הרגליים ממש, קרבתי שמתי את התחת הכי קרוב לקצה המושב, הצמדתי רגליים, הנחתי רק את קצות הרגליים על המתקן... בקיצור, לעשות מזה הכי "סיסי" שאפשר... וכל זה לא היה מספיק מספק מבחינת טווחי התנועה הגבוהים שלי... אז אוף...

14-15) מכונת חתירה, ואז פינישים לגב העליון עם כל מני Y, ופרפר הפוך בכבל קרוב.

-----

בקיצור: אימון סינגלים, ואחריות אימון נפח / "בילדינג". אם כי בתכלס רק בפק דק / כפיפות ברכיים / פרפר הפוך באמת עבדתי יפה.

קרא את שאר עדכון הלוג...

עדכון לוג: 07/06/21

שני בוקר: לכאורה אימון קלין:

צפה בקובץ המצורף 66906

-בוטל הפרונט בהתחלה. (עמדות תפוסות).

-דלגתי על הקלינים האיטיים ועל ה-Tall Jerks, ובתמורה - טפסתי למשקלים גבוהים יותר. (אבל התעצלתי - אז פאוור.

-במקום משיכות עם עצירה, ומשיכות טמפו - עשיתי הרבה כניסות של משיכות מהירות.

בקיצור: יצא אימון "פאוור"... (עם סתם נגיעות Good Morning בסוף, שהיו לגמרי ג'אנק ווליום חסר משמעות... גג מתיחות).

קרא את שאר עדכון הלוג...

עדכון לוג: 08/06/21

שני ערב: ריקודים:

שיעור זוק - בלבלה מוחלטת.

ברחתי לסלסה:

ביליתי כמעט שעתיים במרמור ובזעם על זה שהתקליטן פשוט נגן רצף עצום של שירים מאוד מאוד לא מוזיקליים, והבודדים שכן - מהסוג הלא מעניין מלודית, וארוך, ורועש... והבאס היה בגובה מטורף, והחביא את שאר המוזיקה, ולי נותר לטעות מה מוזיקה עשתה לדיג'יי:

אולי מוזיקאי הרביץ לו עם סטנד לתווים כשהוא היה קטן?

אולי נשך אותו חירש רדיואקטיבי?

אשכרה מצאתי את עצמי צועק: "דייייי!" אחרי חלק מחילופי השירים שלו. (ואני אדם מאוד שליו!)

באמת באמת סבלתי!
אפשר לנגן שירים כאלה *פה ושם* בממתק להיפראקטיביים חסרי אנינות מוזיקלית שלא נרגעים עד שהם מקבלים את מנת הרעש הרפטיטיבי והרדוד שלהם... אבל למה כל-כך הרבה כאלו ברצף? בכל שיר אתה חושב: "טוב! הגזמת!", או: "זהו. חיסלת את הכוחות של קהל היעד. עכשיו הורדת פצצת אטום של סוג השירים הזה. זה אומר שעכשיו תורי. נכון? הם ישבו בצד, ואני אקבל מוזיקה שהיא אשכרה מוזיקלית?" - נופ. לא תורי. מתחיל עוד שיר זבאללה, ואני מחזיק את עצמי לא לצרוח...

פתאום הוא עשה 180, הנמיך את הבאס לעצמות נורמליות, ונגן רצף מאוד ארוך של שירים מלודיים, ובהמשך אפילו כמה מתוחכמים / מסורתיים יותר.
לי זה עבד נהדר, והתמוגגתי מאושר... אבל עבור הקהל של הזבאללה מקודם - הרצף הזה, שאולי משמח - היה מדכא.

ואני תוהה - למה לא לשלב?
בואו נעשה רוטציות: אתם רוקדים על זבאללה - אני נח.
אניני טעם רוקדים על לא זבאללה - אתם תנוחו.

הריקודים שלי היו יחסית סבבה, ואני מתחיל לאט לאט להוריד חלודה. מצאתי שם רקדנית שהסלסה שלה מספיק רכה כדי שאני אוכל "לפגוש" את ההרגלים שלה "באמצע" עם הסון / פורטוריקני שלי... ובסוף הערב רקדנו שוב, והצלחתי לגרום לה לרקוד בסגנון שלי (סון. מעגלי. זורם. נעים. בלי שהיא תצעד דיפולטיבית אחורה ב-1 כפי שעושות סלסרות רובוטיות, ודופקות את כל הזרימה). כשהאסימון נפל לה, והיא קלטה "איך רוקדים אתי" - עלה לה החיוך. היא למדה מה זה לרקוד "ביחד", ולא "נגד".
אני רואה בה פוטנציאל להיות מישהו שיהיה לי כיף לרקוד אתה כשיש שיר טוב. 😃

בול כשנסגרה רחבת הסלסה - צצה שם חברה, שהתבאסה שלא הספקנו לרקוד.
אז התחלתי לשיר שיר סון מסורתי, ורקדנו על זה! באאאם! (כמו כן: מולטיטאסקינג, ביטצ'ס!)

-----

שלישי צהריים - סנאטץ':

צפה בקובץ המצורף 66972

*אמרתי את זה קודם, ואני אויר את זה שוב:
מה שערב ריקודים עושה לי מבחינת עומס מערכתי - פסיכי!
תנו לי 4 שעות לטחון סקוואט ודדליפט vs ערב ריקודים, ותגידו לי שלמחרת אני צריך לבוא לאימון בינוני+: אופציה א' יותר קלה!
ואני אפילו לא מדבר על הברכיים!

1. טעימות פרונט סקוואט:
דאבלים. (פיצוי על אתמול).

2. סנאטץ' במשיכה איטית:
הרבצתי עבודה בסבלנות. העדפתי להכנס לזון שלי, לתת לזמן לחלוף ולהכנס לסטים כאלה, מאשר להתעסק עם Tall Snatch כפי שהיה אמור להיות בתכנית. (למה? כי אין לי כוח).

*נצלתי את המשקלים הקלים (משיכה קלה, אחיזה משוחררת) כדי להבין שכשלקראת סוף המשיכה, במקום לחשוב על לפוצץ את המוט מעלה - אני חושב על "לצמוח יותר מהר מהמוט" - אני שומר על מתיחה יופי, ונפתח יופי, והמוט בא בעצמו, ואני יורד בטיימינג טוב. (והרי הבעיה שלי היא שכשהמשקלים עולים; אם אני צריך רק למשוך - קסם; אם אני צריך לחבר כניסה - הטכניקה מתחרבשת, ואני לא "נפתח". אולי עליתי על משהו?)

3. המשכתי בסנאטצ'ים במשיכה מהירה, כאשר עשיתי הרבההה יותר כניסות ממה שאמור להיות בתכנית: חלקן "משיכה רוסית", חלקן "בולגרית"... בהתחשב בזה שאני גם מאומן בבולגרית, וגם אלו היו רוב הכניסות שלי... זה שהרוסית שלי נכנס יופי טופי עד ל-80 קילו (שם בטעות סיימתי את המשיכות מוקדם מדי) אולי מעיד על משהו. על כל פנים: מלא כניסות: עד ל-75kg - כולן בפנים. רק ב-80 הכנסתי 2, והפלתי 2. (רוסי אחד שבו באמת ניסיתי להכנס עם המוט ממששש רחוק מהגוף, ובולגרי אחד שבו לא נפתחתי).

4. משיכות הנפה גבוהות: לא היה לי כוח למשיכות קלין עם עצירות / טמפו. פשוט השארתי 80kg, ועשיתי משיכות הנפה כאשר אני מתנסה עם הטכניקות. (בבולגרית אני מטיס את המוט יותר יפה, ויותר גבוה... ברוסית המשיכה קשה יותר, אבל אני מרגיש שאם לא פקששתי אותה - אני יכול להכנס נרבה הרבה יותר בקלות. זה פשוט שם אותי בול במקום - ונמוך!).

קרא את שאר עדכון הלוג...

עדכון לוג: 09/06/21

רביעי: Weightlifting עם אמיר:

צפה בקובץ המצורף 67015

שלחתי לו את האימון של אתמול, עם ההנפות, אז הוא החליט להתעלל בי עם דחיקה:

1) קלין נמוך + פרונט סקוואט + דחיקה:
זה בבירור נועד לאלץ אותי לשמור על טונוס בגב, ואז "כי אני כבר שם" - לא לאבד אותו בדיפ של הדחיקה. הדחיקות שלי משתפרות, וזה שעמדתי בפיכס הזה זה אחלה.

2) במקור: משיכות הנפה גבוהות 5x3x60kg
בפועל: עשיתי עליו דאווין עם פאוור סנאטץ', ועוד טפסתי משקלים בין הסטים. בהתחשב בזה שהסנאטץ' הכי טוב שלי שהוא ראה היה 82.5kg... זה שנכנסתי 80kg פאוור, ועוד בלי הרבה חימום לתנועה, ועם ההתשה של התרגיל הקודם (שהיה הבשר של האימון)... היה יפה. P:

3) סקוואט: חפיף. בסט האחרון שמתי 150kg, במקום 140kg, וזה היה הסט הכי יפה שלי, ואני לא אתפלא אם יכולתי לתת חמישייה, אבל מספיק מהיום. זה היה אימון מאוד מתיש.

קרא את שאר עדכון הלוג...

עדכון לוג: 23/06/21

סיכום תקופה מבולגנת:

-דדליפט: 200kg
-סנאטץ' פול: 185kg
-דד רומני: 130kg ל-12
-סוטס פרס: 70kg
-סנאטץ': 90kg

-----

-אז מה היה לנו:

-המערכת ב-LBS משום מה תקעה לי פרסומים על סרטונים, ולא הייתה לי מוטיבציה לעדכן, אז לא עדכנתי. (אבל הנה - קבלתם סיכום).

-המאמן מתחיל לזרום אתי על משיכה רוסית. (הידד!)

-כל התקופה האחרונה הייתה מאופיינת ב-'גיא מגיע חזק, ואז לא מקשיב לתכנית שלו, מחפש סינגלים במקום לעצור ב-80%, ומחליף את האקססוריס בתכנית לאקססוריז קשוחים יותר.

-ריפ גב עליון.

-ריפ מפרק שורש כף היד.

-ריפ ברכיים.

-אתם יודעים מה לא ריפ? - ההמסטרינגס.

-----

מהיום, זה ייקרא: "קללת ההמסטרינגס":
אני. לא. מצליח. להתיש. את ההמסטרינגס.
הדבר היחידי שמתקרב זה מליון סינגלים של סטיףלג. ואז זה כזה:

גב עליון: "חשבת. שתעשה השבוע ג'רקים? פחחחח".
ברכיים: "חשבת שתעשה השבוע ג'רקים? פחחחח".
שניהם + התאומים בצד: "סקוואט בלי להרגיש שהגזמת? פחחחח".
המסטרינגס: "הא. כן. אנחנו נרגיש טיפה לא נוח לאיזה חצי יום".

ניסיתי. באמת שניסיתי.
שברתי שיא בדד. (שזה תרגיל שאני כמעט לא עושה).
שברתי שיא בסנאטץ' פול.
עשיתי מלא משיכות גבוהות.
עשיתי מלא סנאטץ' דד וסנאטץ' פול מתלייה.
עשיתי סטים פיכסה של דד רומני.
עשיתי אפילו 130kg ל-12. שזה אמור להיות רצח.
אני בכלל לא מתורגל בדד רומני.
חוץ מבנץ' ופנדליי, אני בכלל בקושי עושה משהו ליותר מ-4 חזרות. זה הכי לצאת מה-Comfort Zone שלי. חזרה שישית, עם הרצועות, זה כבר התחיל להחליק מהיד (יוחר ויותר, מחזרה לחזרה), אבל "לא! אני הפעם מצליח להזיז להמסטרינגס!" חושבים שזה הצליח להזיז להמסטרימגס?

-----

רציתי לעשות נפח בסקוואט, בנץ', פנדליי ו-RDL לפני שאני חוזר לשגרה, אבל הייתי חסר שעות שינה בעליל, ועשיתי רק סקוואט:

אוברהד סקוואט:
60kg
80kg
100kg

באק סקוואט:
3x120kg paused
3x130kg paused
3x140kg paused
3x150kg
3x155kg
10x100kg
10x100kg paused

וואלה, לא מרגיש שעבדתי באמת.
אף סט לא היה מאתגר. (למרות ש-155 לשלשה זה PR, וגם 100kg לעשירייה).

אבל ברמת העייפות שלי (סחרחורות, כיף, ער 40+ שעות... העדפתי שלא).

התכנון הוא לכאורה להמשיך מחר בנץ', ואז קצת פנדליי ומלחמת עולם ב-RDL, אבל המועדון מחוץ לבית שלי לא נרגע, והמשטרה יוזלס, ולך תתאמן כשאתה ער 50 ומשהו שעות.

קרא את שאר עדכון הלוג...

עדכון לוג: 28/06/21

למחרת - Deficit Floating Deadlift: 5x160kg
*אזהרת צפייה: טייטס ו... קווי מתאר של...
https://youtube.com/shorts/oIJHn_G0UCE?feature=share

*זה דפיציט כי אני על מעלי WL, והאחיזה רחבה.
*Floating - מלשון: לא מגיע לרצפה.
*משיכת קלין בסוף!

-----

אז סיימנו את השבועיים המטורללים:

SLDL:
3x100kg
3x110kg
3x120kg
3x130kg
3x140kg

Deficit Floating Deadlift:
8x145kg
7x155kg
6x160kg

Pendlay Row:
85kg
קלאסטר של 32 חסרות ב-5 סטים.

Closed-Grip Bench Press:
10x70kg
10x80kg
10x90kg

-----

-השבוע הזה אני די נח, ואז חזל"ש.

-אם אתם תוהים אם נתפסו לי ההמסטרינגס.
אז אני אעזור לכם: לא נתפסו לי ההמסטרינגס.

קרא את שאר עדכון הלוג...

עדכון לוג: 14/07/21

סיכום תקופה:

-משהו בהנפות מתחיל להתחרבש לי.
-משהו בדחיקות סוף סוף מתחיל להסתדר לי!

-יש קצת שחיקה בברכיים.
-יש *הרבה* שחיקה בכפות הידיים, וכואב לי ללחוץ אפילו מוט ריק.

-נראה לי שאני אשים לתקופה את הוויטליפטינג בצד, ואתמקד בסקוואט, משיכות הנפה, פנדליי, גוד מורנינג. אולי אוכל לעשות בעבודה עם דאמבלים הרחקות בשביל הכתפיים בינתיים... (ואם קשה להחזיק ככה, אז אולי אדחוף אצבעות לצלחות קטנות של 2.5...

צפה בקובץ המצורף 68258

קרא את שאר עדכון הלוג...

עדכון לוג: 18/07/21

יום ראשון של התכנית ללא-עבודה-מעל-הראש-כי-התחרבנה-לי-כף-היד:
(כן. זה אומר שאין Weightlifting).
צפה בקובץ המצורף 68383

כאמור: תכנית חדשה.

מטרות:

-להרחיב אחידה בהנפה, ולהתרגל לזה.
-אגרסיביות בטרפזים במשיכת ההנפה.
-לייצר אחידות במשיכת ההנפה שלי.
-לקדם גוד מורנינג וסקוואט.
-קצת "בילדינג" לכתפיים.
-לשפר סיבולת לעבודה לחזרות.
-לעבוד על הוק גריפ.

-----

יום ראשון (מתוך 4): נפח.

זהו "יום הדדליפט":

1. הוא מתחיל במשיכות מהברך (שהן גם חימום, וגם עבודה על האגרסיביות בטרפזים) - לקח כ-10 דק'.

2. ואז עובר ל"דדליפט" (שלי) - שהוא נטו משיכת הנפה בלי להזדקף (האתגר הוא להשאר עם הכתפיים מעבר למוט), ובלי לחזור לרצפה - לקח 20 ומשהו. (אבל התחרבשתי מחר זמן עם הרצועות).

3. משם "הרגע שאליו התכנסנו" - מחברים את שתי התנועות (למשוך עם גב חזק וכתפיים מעבר למוט, ולתת את הפיניש עם הרגליים והטרפזים) - כלומר: משיכות הנפה, כבדות. לנפח. לקח כרבע שעה.

4-5. מכאן רק נפח בסקוואט. 5x5 סקוואט עם עצירות, ל-3x8 באק אופס של סקוואט רגיל. (שהיו גועל נפש, כי אין אוויר, וצריך לנוח שנה).

יש אקססוריז שהייתי רוצה לעשות (משיכות הנפה מהמותן, פנדליי, גוד מורנינג והרמות לכתפיים), אבל מקומן "במקרה" - בסלוט אימון נפרד. (אימון ערב / מתישהו בשני).

נערך לאחרונה:

עדכון לוג: 18/07/21

אימון 2: אקססוריז.

צפה בקובץ המצורף 68403

התרגיל החשוב: משיכות סנאטץ' מהמותן - מתיש, אבל עובר. כבר יצא לי לעשות סטים של זה עם 80kg. אני מאמין שה-4x8 האלו יתקדמו מהר.

חתירות: החתירה עצמה קלה. הלב פחות מבסוט מהעניין.

גוד מורנינג: יכולתי להשקיע יותר בעומק. אני מרגיש שקצת חפפתי את הטכניקה. אולי אוריד משקלים כדי לעבוד איכותי יותר - נראה כבר.

הרמות לפנים: פעם ראשונה שהתנסיתי בשטות הזו. מצאתי שמה שהרגיש לי הכי טוב זה אלטרנייטיג, בישיבה, כאשר יד אחת עולה כשהשנייה יורדת. (אין מנוחה).

לו רייסס: אלוהים. החרא הזה מדהים! זה לא מתגמל כמו לפמפם לחיצות מאחורי הצוואר עם קצת דרייב מהרגל, אבל אני חולה על הטווח של זה. 😃
זה מזכיר לי את מה שאהבתי בסטיףלג רוחב סנאטץ' מדפיציט: החזרות ארוכות, ואתה מסיים.

קרא את שאר עדכון הלוג...

עדכון לוג: 21/07/21

שלישי:י
אימון קל + משיכות הנפה (לא קל):.

צפה בקובץ המצורף 68506

הייתי אחרי 2 מנות חומוס, והן כנראה עשו את שלהן - הייתי תשוש בטירוף, ונחתי שנתיים בין סט לסט. *מזל* שרוב האימון היה קל.

*בשל העובדה שעברתי להחזיק את ההנפות לכמעט מקסימום רוחב המוט - הורדתי משקלים ספציפית לסנאטץ' פול (בינתיים סנאטץ' פול מהמותן, וסנאטץ' פול מהברך נשארים אותו הדבר).

הסיבה לכך היא שבמשקלים הגבוהים - מה שהיה אמור להיות טריפלים פשוט הפך לסינגלים.

ייתכן שאוריד טיפה גם את הסנאטץ' דדליפט.

את הגוד מורנינג הורדתי טיפה גם.

השינויים יבואו לידי ביטוי החל מהאימון הבא.

קרא את שאר עדכון הלוג...

עדכון לוג: 22/07/21

ממשיכים במתכונת "אסור לי להחזיק משקלים מעל הראש" (אז יאללה סקוואט וסנאטץ' פול): יום אינטנסיטי!

צפה בקובץ המצורף 68629

אז מה היה לנו?

עבודה עקרית:

1) סקוואט: חמישייה סבירה, ואז 3x3.
150kg היה קל, אז טיפסנו ל-150.

2) סנאטץ' פול: להתלהב קצת בחמישיות, ואז 3x3:
גם כאן 100kg היה קל, אז טיפסנו ל-110kg.

עד כה, בסך הכל הייתי מאוד חזק ועירני היום!
סיימתי את העבודה העיקרית בעשרים ומשהו דקות!

ולכן סטיתי מהתכנית עבור ה"תוספות":

-----

"תוספות":

3) סתם ככה: הוספתי RDL-ים. שנעשה קצת יישור גב.

4) במקום פנדליי: חתירות של 60 מעלות.
לא משקלים מרגשים - יותר תרגול של קירוב הלאטס לגוף.

5) במקום סנאטץ' פול מהמותן: סנאטץ' פול "מרחף" (כלומר - חוזרים *כמעט* לרצפה). כמובן - במשקלים גבוהים יותר.
הפואנטה היא שאם כבר החזקנו משקלים כבדים ופתחנו גב היום (RDL), וגם קירבנו לאטס (BoR) - אז עכשיו אפשר "להטמיע" את זה אבל בעבודה מתפרצת, במשיכות סנאטץ', ולהתמקד גם בסיומת עם הטרפזים.

סיימנו עם ה"תוספות".
עוברים ל"קינוחים":

-----

"קינוחים":

6) לחיצות כתפיים צרות (ברמה של: פחות מהנארלינג על המוט!) - מתברר שבמנח בזה זה לא כואב לי. 3x10x40kg, וריפ יד אחורית.

7) עוד 2 חמישיות מאחורי הצוואר: גמר לי את הטרייספס טוטאלית.

8) חיש מהר להרמות דאמבלים לפנים: בחרתי 10kg. וואלה - לא משקל לזה. נתתי 2x10, לא איכותיים בעליל, עם קצת מומנטום בדרך למעלה, ולא מספיק שליטה בדרך למטה. פעם הבאה נתנהג כמו אנשים שקצת יותר אכפת להם.

9) הפסקה מהכתפיים: 2x10 גוד מורנינג.
לא משקלים מרהיבים - אבל כן טכניקה מאוד סטריקט. סט אחד היה בעמידה צרה, והשני בעמידה רחבה, הרבה עומק (ברכיים לצדדים), ו"צביטה" אגרסיבית של הרצפה עם המקרבים. אני לא יכול להגיר שזו עבודת הגוד מורנינג האינטנסיבית בחיי (בסך הכל שני סטים במשקלים בינוניים), וקשה לקרוא לזה - "פינישר" - אבל באמת שיא קריטי לי.

10) 2 סטים של Lu Raises:
בשביל 15kg הייתי צריך להשחיל אצבעות דרך צלחות של 5 + 1.25kg. זה היה סטאפ מתוסבך במקצת (בשביל היד השנייה, אחרי שהשחלנו על הראשונה, כי הייתי צריך להיעזר בקיר), וגם היה מציק להחזיק את הפלטות לאורך התרגיל, וזה הפריע לי לעבוד יפה. בסט בשני ירדתי ל-5kg בכל צד, וזה וכבר היה איכותי יותר.

קרא את שאר עדכון הלוג...

עדכון לוג: 25/07/21

שישי: באתי "לגנוב" מראשון. (למה? כי ידעתי שבראשון אהיה עייף):

צפה בקובץ המצורף 68718

אין הרבה מה לפרט. עשיתי את המשיכות מתלייה (ועוד קצת משיכות מהרצפה "בונוס"), ואז את הסקוואט.

זה אומר שביום ראשון (שאמור להיות יום של שני אימונים) - אני אוכל לעשות את הדדליפט ואת המשיכות מהמותן, משם לעשות משיכות מהרצפה, ואז נשארים לי רק האקססוריז.

נ.ב. היד האחורית תפוסה משהו.

קרא את שאר עדכון הלוג...

עדכון לוג: 30/07/21

צפה בקובץ המצורף 68968

ואז הקדמתי את האימון הקל משישי לרביעי:

צפה בקובץ המצורף 68965

מחר אני אדלג על האימון הקל, אגנוב את הנפח לסקוואט מיום ראשון, והשבוע הבא יהיה שבוע יותר מינימליסטי. (קצת חוסר זמן).

קרא את שאר עדכון הלוג...

גרף התקדמות
Back
למעלה תחתית