הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

סרטון מנפלאות ה-SS, בגיל 14 125kg 3X5

דווקא ממה שראיתי אצל אנשים אחרים שמתאמנים איתי ומכל מיני סרטונים הטכניקה בהיי באר נשארת דיי יציבה גם בסטים הכי כבדים :

YouTube- 350 kg / 772 pound RAW No No No No SQUAT

YouTube- Zhang Guozheng 220kg x 2
(פה אם אני לא טועה הכניסה של הברכיים פנימה מכוונת)

YouTube- IronMind 1998 Training Hall: Unbelievable Bulgarians
2:15
אתה מגדיר גלישה של הברכיים וברכיים שנכנסות פנימה כטכניקה טובה? בכל מקרה אלכס אמר שזה יותר קל, סיכוי לא רע שאתלטים ברמת האליטה (בספורט שבו הסקוואט האחורי הוא תרגיל עזר שלא מובנה בתנועות בהן אתה מתחרה) שולטים בו לא רע כבר.

דווקא ממה שראיתי אצל אנשים אחרים שמתאמנים איתי ומכל מיני סרטונים הטכניקה בהיי באר נשארת דיי יציבה גם בסטים הכי כבדים :

YouTube- 350 kg / 772 pound RAW No No No No SQUAT

YouTube- Zhang Guozheng 220kg x 2
(פה אם אני לא טועה הכניסה של הברכיים פנימה מכוונת)

YouTube- IronMind 1998 Training Hall: Unbelievable Bulgarians
2:15

נעזוב את הברכיים הנכנסות. מה גורם לך לחשוב שהסטים האלה היו מקסימליים? רמז, הם לא.

של מנדז כן בזמנו אם אני זוכר נכון, לא בטוח לגבי האחרים. בכל מקרה הוא עובד למקסימום פעמיים ביום 6 ימים בשבוע ופעם אחת בשבת (סביר הניח שגם האחרים עובדים בצורה די דומה) ככה שכנראה התנועה שלו בנסיונות מקסימלים תהיה די דומה לשאר אצלו.

אתה מגדיר גלישה של הברכיים וברכיים שנכנסות פנימה כטכניקה טובה? בכל מקרה אלכס אמר שזה יותר קל, סיכוי לא רע שאתלטים ברמת האליטה (בספורט שבו הסקוואט האחורי הוא תרגיל עזר שלא מובנה בתנועות בהן אתה מתחרה) שולטים בו לא רע כבר.

הכניסה של הברכיים פנימה אצל המשקולן הסיני מכוונת, תראה סרטונים שלו ביו - טיוב...
נעזוב את הברכיים הנכנסות. מה גורם לך לחשוב שהסטים האלה היו מקסימליים? רמז, הם לא.

אוקיי, בוא ניקח דוגמא של סקוואט מוצלח ושל כשל, ולא צריך ללכת רחוק, -

אתה רואה שוני בטכניקה ?

נערך לאחרונה ע"י מנהל:
נו מה בן, יש לך בעיות ראיה? עם ה157.5 הוא קם ועם ה165 לא, זה נראה לי כמו חתיכת הבדל בטכניקה LOL

לדעתי אלכס התכוון בין סט קל לבין סט כבד.
אני מאמין שיהיה הבדל בין 120 קילו ל160.
אגב מה מוזר לכם שבעצימות מקסימלית הטכניקה יכולה לא להיות מיטבית.
לא ראיתם אף פעם בדחיקה או הנפה שהטכניקה לא תמיד זהה.

בסקוואט אני די מסכים איתך שזה יהיה ככה ברוב המקרים. אבל אצל מי שרגיל לעבוד למקסימום או קרוב מאוד לזה כל יום גם כשהוא עייף סביר להניח שהמקסימום יהיה יותר דומה לשאר הסטים מאשר אצל מישהו שלא.

הנפה ודחיקה הן דוגמאות פחות טובות לזה, כי ברוב המקרים אצל משקולנים ברמה טובה היכולת לשמור על 100% תנועה עם המשקל היא מה שתקבע אם הנסיון יצליח או לא, ככה שאפשר לראות כניסות מקסימליות שנראות קלות יחסית (לא תמיד כמובן) אבל אם תוסיף קילו למוט הכל יתפרק שם.

נו מה בן, יש לך בעיות ראיה? עם ה157.5 הוא קם ועם ה165 לא, זה נראה לי כמו חתיכת הבדל בטכניקה LOL
שקלתי אם לרשום בסוף ההודעה הקודמת - "מלבד ההבדל שאת הראשון הוא הצליח ואת השני לא" אבל לא זיהיתי ליצנים בדיון אז לא כתבתי 🤡

בניגוד לכמעט כל שאר ההרמות, בהנפה ובדחיקה המשקלים הכבדים (אמורים להיות) זהים למשקלים יותר קלים (מלבד גובה התפיסה של המוט ), יש מקרים שבהם משקולן מגיע ל-% מסויים מה-RM1 שלו ואז הוא מתחיל לשנות את הטכניקה לא במודע (מכה חזה מדיי עם המותן, לא מסיים את המשיכה ונכנס מהר מדיי מתחת למוט וכו') וזה דבר שאמורים להימנע ממנו.

אמור זה שם של דג.
בכל ענפיי הספורט הטכניקה שאתה עושה באימונים צריכה להיות מיושמת בתחרות.
אני לא חושב שWL שונה מספרט אחר.

אמור זה שם של דג.
בכל ענפיי הספורט הטכניקה שאתה עושה באימונים צריכה להיות מיושמת בתחרות.
אני לא חושב שWL שונה מספרט אחר.

איך מה שכתבת סותר את ההודעה הקודמת שלי?

אולי לא הסברתי את עצמי מספיק טוב, יאיר הסביר יותר טוב.

בסקוואט אני די מסכים איתך שזה יהיה ככה ברוב המקרים. אבל אצל מי שרגיל לעבוד למקסימום או קרוב מאוד לזה כל יום גם כשהוא עייף סביר להניח שהמקסימום יהיה יותר דומה לשאר הסטים מאשר אצל מישהו שלא.

הנפה ודחיקה הן דוגמאות פחות טובות לזה, כי ברוב המקרים אצל משקולנים ברמה טובה היכולת לשמור על 100% תנועה עם המשקל היא מה שתקבע אם הנסיון יצליח או לא, ככה שאפשר לראות כניסות מקסימליות שנראות קלות יחסית (לא תמיד כמובן) אבל אם תוסיף קילו למוט הכל יתפרק שם.

נו אז הטכניקה מתפרקת שקשה.
זה בדיוק מה שאנחנו באים לטעון פה.

נו אז הטכניקה מתפרקת שקשה.
זה בדיוק מה שאנחנו באים לטעון פה.

בהנחה ואתה מגדיר "קשה" כמשקל מקסימלי, זה לא מדוייק.

אם ניקח את הדד ליפט לדוגמא, במשקלים מקסימליים אי אפשר לעבוד עם טכניקה מושלמת (הגב יותר רפוי), אז עובדים פחות טכני (גב עליון / תחתון רפוי, אין לי כ''כ מושג לא מבין בזה) כדי להרים יותר משקל.

בהנפה ובדחיקה, במשקלים המקסימליים טכניקה מושלמת (ברמה של אותו משקולן) היא הכרחתי ואפילו יותר חשובה מבמשקלים יותר קלים (טכניקה יותר טובה = אתה מנצל יותר כוח = מרים יותר משקל).

מה שכן, כמו שכתבתי בהודעה הקודמת, לפעמים יש למשקלונים מסויימים נטייה לשנות את הטכניקה שלהם (לרעה) כשהמשקל נהיה כבד, זה נעשה באופן לא מודע וזה פוגם ביכולת להפיק את המקסימום בתרגיל.

למשקולני עלית זה קורה פחות, ואם ניקח את ההנפה כדוגמא שהיא תרגיל יותר טכני אתה תראה שהכניסות המוצלחות שמבוצעות בצורה הטכנית הכי טובה, ניראות דיי קלילות, אפילו שאם יוסיפו עוד קילו למשקל כמו שיאיר אמר, הכל יתמוטט.

נערך לאחרונה:
הכניסה של הברכיים פנימה אצל המשקולן הסיני מכוונת, תראה סרטונים שלו ביו - טיוב...

אוקיי, בוא ניקח דוגמא של סקוואט מוצלח ושל כשל, ולא צריך ללכת רחוק, -

YouTube- Squat 157.5

YouTube- Squat 165 fail

אתה רואה שוני בטכניקה ?

אתה מצחיק? בניסיון השני הוא בכלל ויתר על הסקוואט. לא הייתה שום תנועה. אני מבטיח לך שאם הוא היה מתעקש ועולה, הוא היה מאבד את הזווית בגב. גם אני יכול לוותר על כל חזרה לא מושלמת ולהגיד שטכניקה שלי תמיד מושלמת.

וגם מה שאמרת לגבי הנפות ודחיקות לא נכון. חצי מהמשקולנים רודפים קדימה אחרי ההנפות שלהם ומטיילים עם הדחיקות.

אתה מצחיק? בניסיון השני הוא בכלל ויתר על הסקוואט. לא הייתה שום תנועה. אני מבטיח לך שאם הוא היה מתעקש ועולה, הוא היה מאבד את הזווית בגב. גם אני יכול לוותר על כל חזרה לא מושלמת ולהגיד שטכניקה שלי תמיד מושלמת.

וגם מה שאמרת לגבי הנפות ודחיקות לא נכון. חצי מהמשקולנים רודפים קדימה אחרי ההנפות שלהם ומטיילים עם הדחיקות.

אוקיי, ומה המשמעות של זה שהם רודפים קדימה אחריי ההנפות שלהם ומטיילים עם הדחיקות?

דאוס, מי הנקניק שגונב לך כל פעם את סימני השאלה
?

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית