הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)
Resource icon

פשוט וכבד

ברבור יפהפה עדכן/ה את הלוג ״פשוט וכבד״:

עדכון לוג: 22-23.04

שישי
גריפר - 90 קילו, 3 סטים, 8 חזרות.
גריפר - 90 קילו סט סטטי, 20 שניות.
להתלות על מוט מתח - דקה×2

כפיפות מרפקים - 12.5 4×12
פטישים - 12.5 2×10

חתירה - 68 קילו 6×8

שבת
ריצה - 4 קילומטר ב22.5 דקות.

יומן
האימון בשישי, קודם כל כי השתגעתי בבית, אבל נחמד לעשות אימון שתורם לנפשי ב2 אופנים-
האופן השני הוא בגלל האימון המטורף שמחכה לי היום(בראשון) מבחינת עצימות, לכן טוב הדבר שאני אוכל להרגיש יותר בנוח לעזוב את המכון בלי מבודדים לאחר האימון, בגלל שכבר סימנתי מעין וי על כך.

בשבת רצתי, כי בד"כ אני אדם שאומר שהוא רץ כשיש לו הזדמנות, לכן מן הראוי לרוץ כשבאמת יש.

לאחר הריצה נכנסתי לבריכה לשם שינוי בשביל לבצע את השיטה של וים הוף.

אני כבר חודש מבצע מקלחות קרות, כרגע השיא סט שלי מבלי לנשום עומד על 2 דקות.

בעתיד, בבית שלי, ארצה בריכה, הבנתי את זה.

קרא את שאר עדכון הלוג...

לא הייתי ממליץ בכלל בכלל לעשות את השיטה שלו במים. יש סיכון גבוה מאוד להתעלף בהנחה שאתה עושה את זה נכון, ולהתעלף בבריכה נשמע לי פחות מומלץ.

לא הייתי ממליץ בכלל בכלל לעשות את השיטה שלו במים. יש סיכון גבוה מאוד להתעלף בהנחה שאתה עושה את זה נכון, ולהתעלף בבריכה נשמע לי פחות מומלץ.
בענייני המקלחת, אני מתקדם, ועד כה חשתי רק פעם אחת בסחרחורת המדוברת, ואני מקשר את זה לאימון שהיה מיד לפני, גם אם לא בצדק.
בענייני הבריכה, דע כי הייתי ליד שני אנשים. אחד מהם ביצע נשימות גם כן, אבל השני לא.
אומנם באמת, לא ביקשתי ספוטינג, אולי זו בעיה:s29:

עדכון לוג: שני-שלישי 25-26/04/22

שני
בנץ - 85 5×5
מקבילים - 30 5×5
בנץ - 80 3×8
DB פרס - 25 3×8
פשיטות - 57 4×12
הנפות - 12 2×10

שלישי
מתח - 3×10
חתירה - 70 3×8
כפיפות - 12 3×12 , 10 1×12
פטישים - 10 2×12
הליכת חוואי - 30 ביד, 30 שניות, 4 סטים.

מקווה לעשות בסופש אימון fbw קשוח.

קרא את שאר עדכון הלוג...

עדכון לוג: סערת רגשות

סקוואט - 132.5 5×5
דדליפט - 166 5×5
בנץ פרס - 80 6×10

יומן
סקוואט, הכי הרבה משקל ל-5×5 שיצא לי. הפעם בניגוד לאימון קודם לא נכשלתי בסט האחרון.
בסט הרביעי, מישהו נצמד אליי אחרי שהוצאתי את המוט, וגרם לי לעמוד הרבה מאוד זמן מבלי לעשות כלום, זה הורגש לדעתי בחזרה האחרונה. נשענתי קדימה מדי והתחיל לכאוב לי הגב. נחתי יותר משאר הסטים(8-9 דקות לעומת 6:30), והצלחתי לסיים.

דדליפט, נחתי פחות מאימון קודם בדקה לפחות, בשלושת הסטים הראשונים. אבל הרגשתי שאני ממש מעגל את הגב לעומת הרגיל והרצוי, אז נחתי בשניים האחרונים איזה 2 דקות יותר ועלה כרגיל.
גם, זה הכי הרבה משקל על המוט שעשיתי ל-5×5.

בנץ, לוקח את הרגליים הכי אחורה שאני מסוגל, ואוחז כשהקמיצה על ה"טבעת", וכך אני מרגיש שהכאב בכתף שמאל כבר לא קיים בבנץ.
אני תוהה לעצמי האם הכאב קשור לטווח תנועה בבנץ. כי כשהגב הכי מקושתת שאפשר, וכשעשיתי ספוטו, וכשהרחבתי אחיזה... הכאב דועך.
עוד דבר שאולי קשור, הוא הנסיון לעשות בנץ בשיפוע חיובי לאחר מכן.
ניסיתי לאחר הבנץ הרגיל בנץ חיובי עם 60 קילו, ובחזרה הראשונה חשתי כאב חד שגרם לי להפסיק.
לאחר מכן ניסיתי סט של 25 קילו דאמבלס ל-12, וגם שמה כאבה לי הכתף. וככה הסתיים האימון.

קרא את שאר עדכון הלוג...
@elchonon
ועוד דבר. האם יכול להיות כאב שנוצר בתרגילי דחיקה משום אזור חלש יחסית באזור מסיים בתנועה? למשל, התחזקתי המון בספוטו, והסנטימטר שמעל החזה הוא אזור שנהיה מעט חלש יותר, ובנינו לאחר מכן בלוק בהתאם למשקלים שהגענו אליהם, למרות שהתחזקתי המון בספוטו לאורך זמן, והחלק ההוא נשאר בפיגור.

לא כל כאב זה חולשה, אבל יש מצב.
אוסיף, לקחתי מתאמן נער ששקל 66 ק"ג עם בנץ' 120 ללא עצירה על החזה, ל127.5 עם עצירה על החזה תוך חודשיים בעזרת ספוטו בנץ'.
זה תרגיל מעולה שלא משאיר פיגור בדרך כלל.
ואגב, שיא ישראל עמד על 120.5, ככה שלקחנו את זה.

זה תרגיל מעולה שלא משאיר פיגור בדרך כלל.
איך לא? אם אתה מדלג באופן קבוע על אותו טווח תנועה? אתה יודע להסביר את התופעה?
אגב, הספוטו נקרא על שם הבנצר המטורף ההוא שהשם משפחה שלו זה ספוטו? ראיתי שהוא ציין שבאימונים שלו הוא נוהג לבצע טווח תנועה חלקי הרבה פעמים, ובגלל זה והשם משפחה שלו אני מניח שזה על שמו...?

איך לא? אם אתה מדלג באופן קבוע על אותו טווח תנועה? אתה יודע להסביר את התופעה?
אגב, הספוטו נקרא על שם הבנצר המטורף ההוא שהשם משפחה שלו זה ספוטו? ראיתי שהוא ציין שבאימונים שלו הוא נוהג לבצע טווח תנועה חלקי הרבה פעמים, ובגלל זה והשם משפחה שלו אני מניח שזה על שמו...?
אתה מדלג על האזור הכי קל, לטובת קושי רב יותר בנקודה הכי קשה.
אריק ספוטו תמיד לחץ ספוטו, אף פעם לא היה עושה בנץ' מלא, והפלא ופלא, בתחרויות הוא הפציץ עם בנץ' יפה ללא חולשות עד שכולם רצו לאמץ את התרגיל שלו.

זה רק מראה שעם תכנון פשוט, בלי כל מיני דברים מוזרים אפשר להגיע רחוק, לא צריך אקססוריז, ואפילו הווריאציות לא חייבות להיבחר בקפידה רבה מידי.

אתה מדלג על האזור הכי קל, לטובת קושי רב יותר בנקודה הכי קשה
כל אחד והנקודות חולשה שלו, לא?
אריק ספוטו
התלבטתי אם השם זה אריק, אז כן אליו התכוונתי
אף פעם לא היה עושה בנץ' מלא
אני מניח שבהכנה הוא כן לחץ מלא, לא?
לא צריך אקססוריז
דווקא ראיתי אותו מדבר על אקססוריז ליד אחורית

עדכון לוג: סערת רגשות

קרא את שאר עדכון הלוג...
@elchonon
ועוד דבר. האם יכול להיות כאב שנוצר בתרגילי דחיקה משום אזור חלש יחסית באזור מסיים בתנועה? למשל, התחזקתי המון בספוטו, והסנטימטר שמעל החזה הוא אזור שנהיה מעט חלש יותר, ובנינו לאחר מכן בלוק בהתאם למשקלים שהגענו אליהם, למרות שהתחזקתי המון בספוטו לאורך זמן, והחלק ההוא נשאר בפיגור.
מספיק עם הבכי והנהי

כל אחד והנקודות חולשה שלו, לא?
לא בהכרח יהיו לך נקודות חולשה מלעשות תרגיל מלא, הרי זה עובד על כל הטווח תנועה שאתה צריך.
לפעמים התרגיל הכי טוב, זה התרגיל בעצמו, בלי יותר מידי מורכבויות.

אגב, אליהו הנקין מאמן הרבה בנצ'רים עם דדסטראט כתרגיל ראשי, עם מעט מאוד מהבנץ' הרגיל.
ככה גם את הסקוואט עם בוקס סקוואט ומעט מאוד מסקוואט רגיל.
אני מניח שבהכנה הוא כן לחץ מלא, לא?
מסתבר.

לא בהכרח יהיו לך נקודות חולשה מלעשות תרגיל מלא, הרי זה עובד על כל הטווח תנועה שאתה צריך.
לפעמים התרגיל הכי טוב, זה התרגיל בעצמו, בלי יותר מידי מורכבויות
אני מתכוון שלא תמיד לכולם התחתית תהיה החלק הקל והנעילה הקשה
אתה מדלג על האזור הכי קל, לטובת קושי רב יותר בנקודה הכי קשה
אגב, אליהו הנקין מאמן הרבה בנצ'רים עם דדסטראט כתרגיל ראשי, עם מעט מאוד מהבנץ' הרגיל.
ככה גם את הסקוואט עם בוקס סקוואט ומעט מאוד מסקוואט רגיל
הבנצים שמתי לב באמת שכמה מתאמנים שלו עובדים ככה, והסקוואט קראתי איפה שהוא שהוא כתב על זה. שיטה מעניינת מאוד.

מספיק עם הבכי והנהי
וואו, זה עבד, רשמת את זה, והפסקתי.
וברצינות, יבן תורה, אני מקווה שלא נכנסת במקרה ללוג עכשיו, אחרי תקופה שלדעתי אני מתלונן בה הרבה פחות!
זה סוף בלוק, מותר לי להתפרק קצת!
בשביל המאמן כמובן, מה אני אנוכי?!

גרף התקדמות
Back
למעלה תחתית