הצפייה בשרשורים באתר מוגבלת למשתמשים שאינם רשומים למערכת
Resource icon

The road to a big(ger) total

חחח! תתחיל כבר לתכנן את האימונים שלך! 😃

התחלת לימודים?

הלימודים התחילו, כן. בנתיים יש לי כמה עניינים אחרים על הראש אבל בגדול המצב של האימונים אמור להשתפר.

18.11.11

פרונט סקוואט:
2*2*135, בשני הסטים פשוט לא הצלחתי להחזיק את המוט כמו שצריך בעליה מהחזרה השלישית.

קלין ודחיקה:
3*2*110
115

משיכות:
2*140
160

לחיצות:
6*2*65

יאיר לפי מה אתה קובע את הסדר של התרגילים באימון ואיזה תרגילים אתה הולך לעשות באותו יום?

יאיר לפי מה אתה קובע את הסדר של התרגילים באימון ואיזה תרגילים אתה הולך לעשות באותו יום?

האימונים הולכים ככה פחות או יותר:

יום שישי זה האימון הכבד
סקוואט
קלין ודחיקה
לחיצות
משיכות

ראשון זה אימון שאני מגיע אליו מאוחר ואחרי 12 שעות בעבודה
הנפות אם יש כוח וזמן (בדרך כלל אין)
סקוואט קל
לחיצות

שלישי:
הנפות
סקוואט
לחיצות

סקוואט אני עושה במתכונת מהספר של טומי קונו - 3*3 3 פעמים בשבוע, כבד קל ובינוני.

אתה לא חושב שמיצית את התוכנית הזאת והגיע הזמן לעבור לתוכנית קצת יותר מתקדמת .
כלומר, אין לך מספיק נפח לא בדחיקות ולא בהנפות. לא מספיק מבחינה של עבודה על טכניקה ולא מבחינה של לייצר עומס על מנת להתקדם.
אתה מתמקד יותר בלחיצות מאשר מאשר בתרגילים טכניים. אם אתה ממשיך להתקדם בסקוואט אז אין מה לשנות את התבנית של הסקוואטים. אבל נראה לי שאתה צריך לעבוד יותר חזק מבחינת נפח בתרגילים טכניים. יאלה, רוצה לראות כבר הנפות מעל 100! 😉

אתה מעלה פה נקודות טובות, שעברו לי בראש כבר כמה וכמה פעמים 😃

עשיתי בעבר תוכניות עם נפח הרבה יותר גבוה בתרגילים הטכנים. אין מצב שאני יכול לעשות את זה עכשיו, לא מבחינת זמן ולא מבחינת כוח.
הבעיה העקרית כרגע היא ההנפות, פעם בשבוע זה לא מספיק. עם הקלינים והדחיקות אני אסתדר, אם אני עושה אותם פעם בשבוע ומצליח להתקדם גם בסקוואט אז אני לא מודאג יותר מידי. על ההנפות אני צריך לעבוד הרבה יותר, אבל ב2 אימונים אמיתיים בשבוע קשה לעשות את זה.

לחיצות זה בשביל הנשמה והן לוקחות הרבה פחות זמן מהתרגילים הטכניים 😃

כרגע אני לא רואה אפשרות לשינוי משמעותי, יכול להיות שתהיה תוכנית סקוואט שונה שתכפה גם שינויים בשאר הדברים אבל לא נראה לי שזה יקרה לפני הליגה הראשונה. בסופו של דבר צריך להתאים את האימונים לשאר החיים. עצוב מאוד אבל זה המצב.

תאמין לי שאני רוצה לראות הנפות מעל 100 קילו הרבה יותר ממך 😃 היו לי כבר פעמיים שהרגשתי שאוטוטו זה הולך לקרות ואז דברים התחרבנו, יכול להיות שבסבב הזה זה יקרה.

עדיין נראה לי שאפשר איכשהו לסדר ולדחוס אימונים בעלי נפח טיפה יותר גבוהה. אימון של 4 תרגילים זה בגדר האפשרי. 10 סטים לכל תרגיל. כמובן אפשר לשחק במספר חזרות כדי לנוע בין נפח לעצימות בכל תרגיל. גם אני חוזר ישר מהעבודה לאימונים ומשם ללימודים. מצליח גם לנהל חיי חברה על הדרך. נראה שפשוט התרגלת לנפח הזה ולפי ניסיון אישי קצת קשה מנטלית לחזור לנפח יותר גדול.
שורה תחתונה. הייתי מנסה תוכנית של 4 תרגילים בין 10 ל- 8 סטים(תלוי בנפח ועצימות) פר תרגיל.

תרגיל סנאץ

תרגיל לקלין אנד ג׳רק או אחת הנגזרות שלו

תרגיל משיכה

סקוואט

נראה לי יהיה מצויין בישבילך!

מקווה שתעשה את השינוי בראש. חוץ מזה הייתי שמח לראות בתחרות עם הישגים. 😃

נערך לאחרונה:
עדיין נראה לי שאפשר איכשהו לסדר ולדחוס אימונים בעלי נפח טיפה יותר גבוהה. אימון של 4 תרגילים זה בגדר האפשרי. 10 סטים לכל תרגיל. כמובן אפשר לשחק במספר חזרות כדי לנוע בין נפח לעצימות בכל תרגיל. גם אני חוזר ישר מהעבודה לאימונים ומשם ללימודים. מצליח גם לנהל חיי חברה על הדרך. נראה שפשוט התרגלת לנפח הזה ולפי ניסיון אישי קצת קשה מנטלית לחזור לנפח יותר גדול.
שורה תחתונה. הייתי מנסה תוכנית של 4 תרגילים בין 10 ל- 8 סטים(תלוי בנפח ועצימות) פר תרגיל.

תרגיל סנאץ

תרגיל לקלין אנד ג׳רק או אחת הנגזרות שלו

תרגיל משיכה

סקוואט

נראה לי יהיה מצויין בישבילך!

מקווה שתעשה את השינוי בראש. חוץ מזה הייתי שמח לראות בתחרות עם הישגים. 😃

אולג הוצאת לי את המילים מהפה!

אולי זה יפתיע אותך, אבל השיטת אימונים הזאת לא זרה לי בכלל, התאמנתי ככה תקופה לא קצרה (ובחלק מהזמן גם עם תוספת של אימון רביעי פחות טכני בד"כ).

אין סיכוי שאני יכול לחזור לכאלה אימונים עכשיו, לא מבחינת הזמן שצריך לאימון ולא מבחינת האנרגיות. אם הייתי יכול כנראה הייתי הולך על משהו קצת שונה, פחות נפח בכל אימון אבל יותר אימונים (ככה שאולי בחישוב השבועי זה היה משתווה אבל עם עצימות ממוצעת גבוהה יותר). במצב הנוכחי אם אני מצליח לעשות שני אימונים בשבוע לפי התכנון שלי אני מרוצה יחסית. זה מה שיש ועם זה ננצח..

נערך לאחרונה:
23.11.11

הנפות:
לא היה זמן אז סינגלים אחרי החימום
3*60
2*70
75
80
85
90
85

פרונט סקוואט:
3*3*122.5

לחיצות:
6*2*65

טוב.בכל זאת, מאחל לך בהצלחה! מקווה שבעתיד יתפנה לך זמן לאימונים יותר רציניים. 😃

25.11.11

פרונט סקוואט:
3*135
2*2*135

קלין ודחיקה:
2*2*112.5

לחיצות:
3*77
2*77
3*77

משיכות:
4*6*120

29.11.11

הנפות:
2*2*70
2*2*75
2*2*80
2*85

פרונט סקוואט:
3*3*125

לחיצות:
6*3*67.5

תגיד יאיר, יש לך ספרות מעניינת בנושא להמליץ לי? מחפש ספרים שיעמיקו בנושא הנ'ל. תודה מראש! 😃

לא מאמין שתקבל משהו מאיזה ספר מעבר לקצת טריוויה שלא תעזור לך להרים יותר.

יש לי את של טומי קונו ואת האנציקלופידה של דרכסלר. שניהם מעניינים, לטומי קונו יש סיפורים מגניבים מהתקופה שלו ולדרכסלר יש חפירה מוכנה על כל נושא שתרצה מהתחום. במחשב הישן יש לי גם חלקים מעוד כמה ספרים פלוס קצת ספרות רוסית ישנה, יבוא יום ויהיה לי זמן לעבור על זה שוב.

2.12.11

פרונט סקוואט:
2*2*137.5

קלין ודחיקה:
90
100
110
110
115
115X - עוד בסקוואט נתפס לי קצת משהו בערך באמצע הגב, איך שהפכתי בקלין זה היכה בי ממש חזק ובקושי יכלתי לזוז. עשו לי קצת לחיצות ומתיחות ואחרי מקלחת ארוכה המצב השתפר אבל עדיין כואב מספיק בשביל להפריע לי לישון. מקווה שמחר העסק ישתפר.

מקווה שזה שלא משהו רציני. כמה פעמים בשבוע אתה מתאמן עכשיו?

גרף התקדמות
Back
למעלה תחתית