Resource icon

Smolov Deadlift... Hope to Survive

הבנתי.
גנטיקה לא קיימת.
הנפח שאתה עושה הוא בעיקר לתרגול ולא להוספת מסת שריר.
שריר גדול וחזק יותר לא יהיה עמיד יותר בפני עומס
שמח שאתה סוף סוף מבין.
תכף גם נגיד שהשמש זורחת במערב ושוקעת במזרח
יש לי הוכחה אחרת מזה.
יודע שאני מעריך אותך בתור מתאמן ומאמן אבל אתה כותב הרבה דברים שניתן להגדיר כפסודו-מדע ואתה מצפה לסימוכין והוכחות אבל לא מגבה את הטענות שלך בסימוכין והוכחות אלא אומר 'יש לי קרוהן ואני עדיין חזק, זאת הוכחה שאני צודק'.
לכן נראה לי שכדי לסיים את הדיון הזה בפורום הזה.
ניתן להמשיך אותו בערוצים אחרים שלא יציפו למישהו אץ הפוסט שלו
יש הרבה דברים שאני אומר שהם דעתי ללא שום ראיה מדעית, ואני כותב את זה ולא מסתיר.
ואני מכבד אנשים שחושבים אחרת ממני.

זה דעתי שתרגול טכני רב הוא קריטי לפאוורליפטינג, אין לי הוכחה מדעית.
אני לא זקוק להוכחה מדעית שמשהו לא נכון לדעתי, ההיפך, אצטרך הוכחה שמשהו הוא נכון.

דברים שאני טוען שהם מדעיים אני תמיד שמח להביא סימוכין.
רוב הסימוכין שאני בדרך כלל מספק, זה מאמנים מפורסמים שחושבים כמו שאני חושב, וזה לא הוכחה, רק טענה.

כשהוויכוח הוא דעתי מול דעתך, אני לא מצפה שתסכים איתי, אבל אתה אל תצפה שאסכים איתך.

יכול להיות שבייספס גדולים מגינים מפציעות, אני באמת לא יודע. אבל עד שאין לי ראיה או סיבה להאמין בזה, לא אקבל את הדעה הזאת, כמו שלא אקבל דעה שטוענת שאירובי מגן מפציעות ללא טענה מספקת.

הקרוהן שהתמודדתי איתו והגעתי לאן שהגעתי זה הטענה שלי שהגישה שלי עבדה עבורי, אם זה התזונה שאני אוכל, התוכניות שאני רושם, וגם חלק מהדעות שלי על אימונים.

זה לא הוכחה, זה טענה, תדע להבדיל.
אני זוכר שלך היה מתאמן שנפצע מסקוואט בבייספס בגלל שהוא היה בפיגור לעומת שאר השרירים, קוראים לו ראם, ראיתי את זה בלוג שלו או מקום אחר בפורום פה.
ראם סבל מכאבים בבייספס, עוד לא השתכנעתי שהגורם היה היעדר מסת שריר בבייספס. זה היה יכול להיות מחוסר גמישות בכתף, החיסון ביד, חוסר שינה או התאוששות. קשה לדעת.
מה גם, שיכול להיות שזה היה גם הטכניקה, לואו באר היה די חדש עבורו, זה די נפוץ לחוש כאבים בטכניקה חדשה.
הרבה ממה שעשינו היה לא אידאלי, הוא הגיע אלי פחות מחודשיים לפני תחרות, זה אשקרה לקלוט את הבן אדם, ולהכין אותו לתחרות בזמן מאוד קצר, עשיתי דברים איתו אחרת ממה שאני עושה עם הרבה.

והבן אדם הוציא שיאים מטורפים תוך פחות מחודשיים, הוא הוציא,
סקוואט - 165 ק"ג.
בנץ' - 112.5 ק"ג.
דדליפט - 180 ק"ג.
משקל גוף - 80 ק"ג.

והגיע אלי עם
סקוואט - 152.5.
בנץ' - 110 לא תחרותי (טאץ' אנד גו).
דדליפט - 165.
האמת שמספיק להסתכל על ההבדל במראה של אנשים בשביל להבין שיש הבדל בגנטיקה. אם שני אנשים נראים מאוד שונה, אף גדול יותר, אוזניים עגולות יותר, טורסו קצר יותר, ולשני אנשים אין את אותה רמת שמיעה וראייה, אז ברור שיש הבדלים בגנטיקה שלהם. ויותר מזה, אם שני אנשים צריכים תוכנית אימונים שונה (גם אם ההבדלים לא דרסטיים) ויש להם ניטרלי שונה, אז ברור שיש פה השפעה ישירה על התוצאות שלהם. הנה ההוכחה שלך.
מלבד אורך גפיים, אני לא רואה הבדלים גנטיים המשפיעים על הספורט.
אבל לא ארחיב על זה עכשיו.

ני זוכר שלך היה מתאמן שנפצע מסקוואט בבייספס בגלל שהוא היה בפיגור לעומת שאר השרירים, קוראים לו ראם, ראיתי את זה בלוג שלו או מקום אחר בפורום פה
כדי לעולם לא להיפצע בגלל ביספס חלש לא צריך לעשות יותר מידי

שוב פעם מביא מזריק שמקום ראשון בעולם
למה לא להרים כבד ולהיראות טוב בו זמנית?
מישמיש, אני התייחסתי למשפט הראשון.
גם חושב שכדאי להיות חזק מבלי לוותר על גוף, ולהפך.

לא הבנתי מתי נכנס בדיוק העניין של להיות "בטופ" ועם גוף יפה,
ממה ששמעתי לב זה אלחנן העלה את הנושא, אז הבאתי לו דוגמה מהטופ.

אבל באופן כללי, אולי בעצם אישי, מאוד בעד לגבי להשיג תוצאות ב2 התחומים.

מישמיש, אני התייחסתי למשפט הראשון.
גם חושב שכדאי להיות חזק מבלי לוותר על גוף, ולהפך.

לא הבנתי מתי נכנס בדיוק העניין של להיות "בטופ" ועם גוף יפה,
ממה ששמעתי לב זה אלחנן העלה את הנושא, אז הבאתי לו דוגמה מהטופ.

אבל באופן כללי, אולי בעצם אישי, מאוד בעד לגבי להשיג תוצאות ב2 התחומים.
אוקיי אני לא בטוח שאני מבין אותך אז אכתוב קצת יותר

הפואנטה שלי (ואני מאמין שגם של אלחנן) זה שאם תנסה לעשות את שניהם ביחד תצא בלי אף אחד
כי לפתח שריר זה תופעת לוואי של לפתח כוח (ולהפך) בליפטינג
אתה לא יכול לתת את ההעצימות לבנצ' שליפטינג דורש שיש לך לעשות עוד 8 תרגילים באימון בנפח גבוה

כשאתה מביא דוגמה מהטופ זה לא "טוב" משתי סיבות
1. זמן
2. סטרואידים

אם תתאמן בליפטינג 10 שנים אז כן אחרי 10 שנים שהיה לך תוצר לוואי שהוא שריר תגיע לגוף אבל זה לא דרך יעילה
וכשמוסיפים לזה סטרואידים רק מבינים כמה זה לא יעיל למתאמן הטבעי המומצע

הפואנטה שלי (ואני מאמין שגם של אלחנן) זה שאם תנסה לעשות את שניהם ביחד תצא בלי אף אחד
אני אחזור להודעה שהתחילה את השיח,
"להיות חזק ולהראות טוב".
עד כאן זה אפשרי, מהסיבה הפשוטה שאין הגדרה אחת לחזק או לנראה טוב.
לא אמרתי שום דבר על זה שאפשר להגיע לטופ העולמי בפאוורליפטינג כטבעי ולהיראות כמו מפתח גוף.

אגב, @elchonon , לא היה את הבחור היחסית חטוב ההוא ששבר שיא ישראל בדדליפט בתחרות האחרונה? מה יקרה אם ינסה לשמר כוח בזמן שינסה לפתח שרירים?
אם תתאמן בליפטינג 10 שנים אז כן אחרי 10 שנים שהיה לך תוצר לוואי שהוא שריר תגיע לגוף אבל זה לא דרך יעילה
לא יעילה, אבל אפשרית? מה אכפת לי כמה זמן זה יקח, אם זה יקח 10 שנים במקום 5, אבל הרווחתי את שניהם, זה נשמע שווה. במיוחד אם תוסיף למשוואה, שזה תוצר לוואי.

לא אמרתי שום דבר על זה שאפשר להגיע לטופ העולמי בפאוורליפטינג כטבעי ולהיראות כמו מפתח גוף.
ממה שיצא לי לראות מי שמנסה את שניהם ב99% לא יהיה מרשים באף אחד
לא יעילה, אבל אפשרית? מה אכפת לי כמה זמן זה יקח, אם זה יקח 10 שנים במקום 5, אבל הרווחתי את שניהם, זה נשמע שווה. במיוחד אם תוסיף למשוואה, שזה תוצר לוואי.
יהיה יותר יעיל להתמקד רק באחד מהם ואז להתתמקד בשני ואחרי 10 שנים יהיה לך את שניהם

לשמר זה פשוט

אני אחזור להודעה שהתחילה את השיח,
"להיות חזק ולהראות טוב".
עד כאן זה אפשרי, מהסיבה הפשוטה שאין הגדרה אחת לחזק או לנראה טוב.

אגב, @elchonon , לא היה את הבחור היחסית חטוב ההוא ששבר שיא ישראל בדדליפט בתחרות האחרונה? מה יקרה אם ינסה לשמר כוח בזמן שינסה לפתח שרירים?
להיראות טוב, בהחלט אפשר, אני לדוגמה מרים כבד, ונראה פצצה, פשוט הגוף המושלם, חוננתי בידי אלוקים:79nb:
אבל אני ממש לא "ג'אקד אנד ג'וסי".
אני ממש לא בסטנדרטים של פיתוח גוף וההגדרה הכללית של גוף מפותח. למרות שאני קצת מוגזם בסטנדרטים של אישתי.

אפשר לנסות להיות מאוד טובים בשני התחומים, אבל לא הכי טוב. אם תפתח גוף בסטנדרטים של פיתוח גוף, אתה סוחב על עצמך קילו גרמים מיותרים של שריר שיכניס אותך לקטגוריה גבוה יותר ויהפוך את המספרים שלך לפחות מרשימים.

גרף התקדמות
Back
למעלה תחתית