Resource icon

Smolov Deadlift... Hope to Survive

אין במיוחד לא טבעיים
יש.

הוא צריך לנהל דיון עם מישהו בלי יכול הבנת הנקרא בסיסית
אני מנהל דיון עם מישהו שעושה בלוק אחרי בלוק של נפח גבוה כדי לפתח מסת שריר ואז אומר שאין ממש יתרון למסת שריר, מבין איפה הבעיה?
בייספ גדול יותר נותן לך מנוף טוב יותר בבנץ.
בייספס גדול יותר וחזק יותר עמיד יותר מפני קרעים, אבל נמשיך להעמיד פנים כאילו מסת שריר זה לא רלוונטי לPL.

דוגמאות שהם לא שיאני עולם יש?

מנהל דיון עם מישהו שעושה בלוק אחרי בלוק של נפח גבוה כדי לפתח מסת שריר ואז אומר שאין ממש יתרון למסת שריר, מבין איפה הבעיה
הבעיה היא שיש לך בעיה בהבנת הנקרא והסקת מסקנות הוא לא עושה נפח גבוה בשביל לבנות שריר
בייספס גדול יותר וחזק יותר עמיד יותר מפני קרעים, אבל נמשיך להעמיד פנים כאילו מסת שריר זה לא רלוונטי לPL.
אנסה להתנסות אחרת אולי תבין (אולי לא)
אם אתה מאמן ביספס בשביל לעלות את הבנצ' שלך אתה מבזבז זמן על לאמן ביספס במקום לאמן בנצ'

אני מנהל דיון עם מישהו שעושה בלוק אחרי בלוק של נפח גבוה כדי לפתח מסת שריר ואז אומר שאין ממש יתרון למסת שריר, מבין איפה הבעיה?
גובה של נפח זה עניין יחסי.
ואם התכוונת אלי, אני מבצע מספיק בלוקים עצימים בין הנפחים שלי.
הנפח שלי שיא הספציפי לספורט שלי, הוא בנוי על תרגול רב של המיומנות שלי.
אני זוכר שאושר סופטי גם היה מאוד בעד בלוקים רבים יותר של נפח, וגם אליהו הנקין.
מה גם שרוב הספורטאים בטופ עובדים עם נפח מאוד גבוה, כמו טיילור אטווד.
אפילו ווסטסייד עובדים עם נפח גבוה, כמובן שלא בספרים שלהם, או מה שהם מציעים למתאמן הפחות מיומן, אבל למקצוענים יש נפח פסיכי עם אימונים פעמיים שלוש ביום.
הטיעון ששרירים מסוימים מגינים עלינו מפציעות, טעון הוכחה.
תמיד תשמע ספקולציות ללא הוכחות על מה שיגן עליך מפציעות, הנה כמה,

גב ישר בדדליפט.
אסור שברכיים יקרסו או יעברו את הבהונות בסקוואט.
כושר אירובי.
גמישות.
הימנעות ממתיחות לגמישות.
חימום ראוי, שכולל ריצה מתיחות ומכשירים רבים.

יש לי מקורות לכל אחד מהטיעונים האלו ממתאמנים וספורטאים מאוד מוצלחים. אבל אף אחד מהם לא ביסס את הטענה שלו, ולחלקינו הם נשמעים אפילו מגוכחים.

לא טענתי שבייספס מפותחים לא יעזרו לפאוורליפטר, טענתי שיש להם מחיר של משקל גוף גבוה יותר, ובזבוז זמן ואנרגיה לעבוד עליהם.

אני בטוח שגב מפותח יעזור לשחיין, אבל הזמן והאנרגיה לפתח אותם לא עולה על התועלת שהם יתנו.

הבעיה היא שיש לך בעיה בהבנת הנקרא והסקת מסקנות הוא לא עושה נפח גבוה בשביל לבנות שריר

אם אתה מאמן ביספס בשביל לעלות את הבנצ' שלך אתה מבזבז זמן על לאמן ביספס במקום לאמן בנצ'
כל מילה בסלע.
אני רואה שיש אנשים שלא חוננו בכישרון לנסות בכוח לסלף את מה שאני כותב.

איך זה רלוונטי אם מדובר בשיאן עולם או לא?
אני לוקח את מה שהוא אומר ומקצין בכוונה כי יותר קל להעביר נקודה ככה, מעבר לזה הוא כתב שהנפח שהוא עושה 'בנוי על תרגול רב של המיומנות' בתגובה הבאה שלו. ולא תרגול מיומנות+פיתוח מסת שריר. משתמע מכך שעבודה על פיתוח מסת שריר היא פחות רלוונטית.
ולכל סט של בנץ שאתה עושה יש פחות תמורה מזאת שלפניו. אחרת היינו עושים מיליון סטים של בנץ וממשיכים להשתפר בבנץ.
על GPP שמעת? האם באמת קשה לדמיין סנריו שבו אדם בעל מסת שריר גדולה יותר סביר שגם יהיה חזק יותר?
מה גם שרוב הספורטאים בטופ עובדים עם נפח מאוד גבוה, כמו טיילור אטווד.
אפילו ווסטסייד עובדים עם נפח גבוה, כמובן שלא בספרים שלהם, או מה שהם מציעים למתאמן הפחות מיומן, אבל למקצוענים יש נפח פסיכי עם אימונים פעמיים שלוש ביום.
ולמה הם עובדים בנפח כזה? כי הדרך הטובה ביותר להתחזק היא לעלות במסת שריר. בלי קשר לכמה קרוב אתה למיצוי הפוטנציאל שלך למסת השריר שאתה מסוגל לסחוב.
הנפח שלי שיא הספציפי לספורט שלי, הוא בנוי על תרגול רב של המיומנות שלי.
אבל למה הוא מבוצע באחוז מסויים מתוך ה1RM שלך רוב הזמן? למה לא לתרגל הרבה דאבלים או סינגלים קלים? למה לא 8 סינגלים כבדים? גם אלה ישפרו מיומנות, ואולי אפילו יותר מהרבה סטים של משקל בינוני עד בינוני-כבד.
התשובה היא פשוטה - כי זה הטווח האידאלי לפתח מסת שריר ומסת שריר היא כנראה הדבר הכי חשוב בספורט הזה.
הטיעון ששרירים מסוימים מגינים עלינו מפציעות, טעון הוכחה.
תמיד תשמע ספקולציות ללא הוכחות על מה שיגן עליך מפציעות, הנה כמה,
האם שריר חזק יותר הןא לא שריר 'עמיד' יותר?
שנינו יודעים שלא מדובר פה על גב בדדליפט או ברכיים בסקוואט, אלה ששריר חזק יותר וגדול יותר כנראה יהיה עמיד יותר.

גם טעון הוכחה שגנטיקה היא לא רלוונטית כמו שטענת בדיון אחר, אבל אני לא מאמין שתצליח לספק הוכחה כזאת.
כל מילה בסלע.
אני רואה שיש אנשים שלא חוננו בכישרון לנסות בכוח לסלף את מה שאני כותב.
אף אחד לא מסלף שום דבר.
טענת בפירוש שלמסת שריר אין הרבה רלוונטיות לספורטאים ומאחר ואנחנו נמצאים בפורום שעוסק בעיקר בPL, משכתי את הטענה שלך לPL.
אם היינו מדברים על תחום ספורט אחר הייתי יותר מסכים עם הטענה הזאת (באופן חלקי, תלוי בספורט עליו אנחנו מדברים).

• פותח/ת השרשור
קטונתי
מעדיף לראות את הנושא של אימונים לטווח ארוך מאשר כאן ועכשיו (שגם לזה יש מקום בחיים,לא בנושא הזה)
אם התאונה לימדה אותי משהו אחד
שכל מה שיש לנו זה כאן ועכשיו, עוד 10שנים 5שנים שנה או אפילו חודש כל העולם יכול להתהפך..
לא אומר להתפרע כאילו אין מחר, אבל לא להיות מחושב מדי ולתת לחיים לזרום בכיף ומה שנותן הנאה

אם התאונה לימדה אותי משהו אחד
שכל מה שיש לנו זה כאן ועכשיו, עוד 10שנים 5שנים שנה או אפילו חודש כל העולם יכול להתהפך..
לא אומר להתפרע כאילו אין מחר, אבל לא להיות מחושב מדי ולתת לחיים לזרום בכיף ומה שנותן הנאה
אחרי כמה תאונות וכמעט מוות,אני מבין אותך לגמרי

איך זה רלוונטי אם מדובר בשיאן עולם או לא?
כי הגוף שהוא הגיע אליו זה תוצר לוואי של האימונים שהוא עשה כדי להיות שיאן עולם
לרוב האנשים אין את הסמן היכולות והרצון להשקיע כמוהו בשביל להגיע לגוף ברמה
אפשר להשקיע הרבה פחות
אני לוקח את מה שהוא אומר ומקצין בכוונה כי יותר קל להעביר נקודה ככה, מעבר לזה הוא כתב שהנפח שהוא עושה 'בנוי על תרגול רב של המיומנות' בתגובה הבאה שלו. ולא תרגול מיומנות+פיתוח מסת שריר. משתמע מכך שעבודה על פיתוח מסת שריר היא פחות רלוונטית
אתה לא מקצין אתה משנה את מה שהוא אומר כדי להוכיח שהוא טועה

ולכל סט של בנץ שאתה עושה יש פחות תמורה מזאת שלפניו. אחרת היינו עושים מיליון סטים של בנץ וממשיכים להשתפר בבנץ.
על GPP שמעת? האם באמת קשה לדמיין סנריו שבו אדם בעל מסת שריר גדולה יותר סביר שגם יהיה חזק יותר
אם אתה רוצה לעבוד על הבנצ' אתה יכול לעבוד על הבעיות שלך בבנצ' אם זה הנעילה העלייה או אלף דברים אחרים במקום לעבוד על בייסםס זה הדבר האחרון שאתה צריך לעבוד עליו כנראה

כי הגוף שהוא הגיע אליו זה תוצר לוואי של האימונים שהוא עשה כדי להיות שיאן עולם
לרוב האנשים אין את הסמן היכולות והרצון להשקיע כמוהו בשביל להגיע לגוף ברמה
אפשר להשקיע הרבה פחות
אני באמת מנסה להבין.
אנחנו יוצאים מנקודת הנחה ששיאן העולם הכי חדור מטרה ובעקבות זאת גם הכי ישקיע (וכנראה גם יעבוד בצורה 'הכי טובה') אבל איכשהו הוא דוגמה פחות טובה מהBum הממוצע שאתה רואה בחדר כושר?
אתה לא מקצין אתה משנה את מה שהוא אומר כדי להוכיח שהוא טועה
מציע לקרוא הכל שוב.
אם אתה רוצה לעבוד על הבנצ' אתה יכול לעבוד על הבעיות שלך בבנצ' אם זה הנעילה העלייה או אלף דברים אחרים במקום לעבוד על בייסםס זה הדבר האחרון שאתה צריך לעבוד עליו כנראה
פה אני פשוט אשתמש באותו טיעון שאתם אוהבים לשלוף - תוכיח.
תוכיח שבייספ חזק וגדול יותר לא מגן עליך מפציעות. תוכיח שבייספ גדול יותר לא יתרום לך במנופים בבנץ.

אני לא אומר שבייספ הוא אבן יסוד לבנץ פרס.
אני אומר שלהקצות קצת עבודה כדי לחזק ולהגדיל אותו תהיה שווה בטווח הארוך.

אני לוקח את מה שהוא אומר ומקצין בכוונה כי יותר קל להעביר נקודה ככה, מעבר לזה הוא כתב שהנפח שהוא עושה 'בנוי על תרגול רב של המיומנות' בתגובה הבאה שלו. ולא תרגול מיומנות+פיתוח מסת שריר. משתמע מכך שעבודה על פיתוח מסת שריר היא פחות רלוונטית
נראה לי שפספסת את הנקודה שלי לגמרי.
ולמה הם עובדים בנפח כזה? כי הדרך הטובה ביותר להתחזק היא לעלות במסת שריר. בלי קשר לכמה קרוב אתה למיצוי הפוטנציאל שלך למסת השריר שאתה מסוגל לסחוב.
מסת שריר ספציפי, לא כללי.
מסת שריר של פאוורליפטר הוא הרבה פחות סקסי ממפתח גוף.
ולעיתים קרובות תכלול אחוז שומן גבוה, ואני כמובן מדבר על הטופ ובעיקר הטבעי. לא על בודיבלדר מוזרק שהשתתף בתחרות פאוורליפטינג פעם אחת.
אבל למה הוא מבוצע באחוז מסויים מתוך ה1RM שלך רוב הזמן? למה לא לתרגל הרבה דאבלים או סינגלים קלים? למה לא 8 סינגלים כבדים? גם אלה ישפרו מיומנות, ואולי אפילו יותר מהרבה סטים של משקל בינוני עד בינוני-כבד.
התשובה היא פשוטה - כי זה הטווח האידאלי לפתח מסת שריר ומסת שריר היא כנראה הדבר הכי חשוב בספורט הזה.
זאת לא התשובה.
התשובה זה בגלל שככל שנוריד נפח, נעלה עצימות, ונוותר על תרגול רב. עם 24 חמישיות בשבוע, יוצא לנו 120 חזרות של תרגול. עם 24 זוגות, זה 48 חזרות תרגול.

על הדרך, נבחר בחזרות ובסטים שיגרמו הכי פחות תשישות עיצבית, ועל דרך מסת שריר ספציפית ויעילה.

זה לדעתי עדיף מאשר לבצע כמה זוגות כבדים, ולנסות לבנות מסת שריר עם מבודדים. כי הגישה הזאת מתעלמת כמעט לחלוטין מהמיומנות שהתרגיל דורש.
האם שריר חזק יותר הןא לא שריר 'עמיד' יותר?
שנינו יודעים שלא מדובר פה על גב בדדליפט או ברכיים בסקוואט, אלה ששריר חזק יותר וגדול יותר כנראה יהיה עמיד יותר.

גם טעון הוכחה שגנטיקה היא לא רלוונטית כמו שטענת בדיון אחר, אבל אני לא מאמין שתצליח לספק הוכחה כזאת.
כנראה, זה רחוק מלהיות הוכחה. אם נראה לך שבייספס מפלצתיות שמסוגלות לבצע קרל עם 100 ק"ג יהיו מוגנים מכיפוף מרפק בדדליפט של מעל רבע טון, אתה חי בסרט.
אני לא בטוח שפציעות מתרחשות משריר חלש, ככה שאני לא בטוח ששריר חזק תמנע אותם.
אתה הבאת טענה, תגבה אותה. Login • Instagram

לגבי גנטיקה, אני לא צריך להוכיח שהיא לא קיימת, אתה צריך להוכיח אותה.
תנסה להוכיח שאלקטרונים לא משחקים תפקיד בהצלחה של האלופים.
אף אחד לא מסלף שום דבר.
טענת בפירוש שלמסת שריר אין הרבה רלוונטיות לספורטאים ומאחר ואנחנו נמצאים בפורום שעוסק בעיקר בPL, משכתי את הטענה שלך לPL.
אם היינו מדברים על תחום ספורט אחר הייתי יותר מסכים עם הטענה הזאת (באופן חלקי, תלוי בספורט עליו אנחנו מדברים).
דיברתי על מסה לא ספציפית.
פה אני פשוט אשתמש באותו טיעון שאתם אוהבים לשלוף - תוכיח.
תוכיח שבייספ חזק וגדול יותר לא מגן עליך מפציעות. תוכיח שבייספ גדול יותר לא יתרום לך במנופים בבנץ.
הוכחת נדרשת ממי שטוען טענה, לא ממי שמכחיש אותה.

יפה שבשביל להוכיח שאפשר לפתח גוף בליפטינג אתה מביא בתור דוגמה את הליפטר הכי חזק בעולם ולא מזכיר שאפילו בשביל להגיע לגוף שהוא הגיע הוא לקח חומרים

אין במיוחד לא טבעיים

הוא צריך לנהל דיון עם מישהו בלי יכול הבנת הנקרא בסיסית

להתאמן למדת שריר זה מיותר לא מסת שריר

חחחחח

שוב פעם מביא מזריק שמקום ראשון בעולם

עכשיו בהנחה שלא כל האנשים שעושים ליפטינג יהיו מקומות ראשונים בעולם ויגיעו ל200+ בנצ' כמה מהם יצליחו לפתח גוף
כפרה לא אני נתתי אותו כדוגמה, אלחנן נתן. הוא אמר ג׳ון האק, זה ג׳ון האק.

כפרה לא אני נתתי אותו כדוגמה, אלחנן נתן. הוא אמר ג׳ון האק, זה ג׳ון האק.
ג'ון האק יזרק מכל תחרות פיתוח גוף.
ג'ון האק, מוזרק, תופעת לוואי של חומרים זה שרירים גדולים, לא בהכרח המטרה.

בוא תביא תמונה של מייקל פלפס כהוכחה שצריך לחרוש את המכון כושר כדי להיות שחיין.

ג'ון האק יזרק מכל תחרות פיתוח גוף.
ג'ון האק, מוזרק, תופעת לוואי של חומרים זה שרירים גדולים, לא בהכרח המטרה.

בוא תביא תמונה של מייקל פלפס כהוכחה שצריך לחרוש את המכון כושר כדי להיות שחיין.
הגבתי לו בחזרה לטענה שאני הבאתי מישהו מוזרק כדי להוכיח נקודה. לא באתי להוכיח שום נקודה, רק אמרתי שגון האק סוחב עליו מסת שריר מרשימה מאוד, פשוט לא מסת שריר בפרופורציות רלוונטיות במיוחד לפיתוח גוף, בשום מקום לא טענתי אחרת…

זה לדעתי עדיף מאשר לבצע כמה זוגות כבדים, ולנסות לבנות מסת שריר עם מבודדים. כי הגישה הזאת מתעלמת כמעט לחלוטין מהמיומנות שהתרגיל דורש.
לא מה שאמרתי, או מה שאני עושה. אבל הי, רק את הדברים של אלחנן מסלפים.

נראה לי שפספסת את הנקודה שלי לגמרי.

מסת שריר ספציפי, לא כללי.
מסת שריר של פאוורליפטר הוא הרבה פחות סקסי ממפתח גוף.
ולעיתים קרובות תכלול אחוז שומן גבוה, ואני כמובן מדבר על הטופ ובעיקר הטבעי. לא על בודיבלדר מוזרק שהשתתף בתחרות פאוורליפטינג פעם אחת.

זאת לא התשובה.
התשובה זה בגלל שככל שנוריד נפח, נעלה עצימות, ונוותר על תרגול רב. עם 24 חמישיות בשבוע, יוצא לנו 120 חזרות של תרגול. עם 24 זוגות, זה 48 חזרות תרגול.

על הדרך, נבחר בחזרות ובסטים שיגרמו הכי פחות תשישות עיצבית, ועל דרך מסת שריר ספציפית ויעילה.

כנראה, זה רחוק מלהיות הוכחה. אם נראה לך שבייספס מפלצתיות שמסוגלות לבצע קרל עם 100 ק"ג יהיו מוגנים מכיפוף מרפק בדדליפט של מעל רבע טון, אתה חי בסרט.
אני לא בטוח שפציעות מתרחשות משריר חלש, ככה שאני לא בטוח ששריר חזק תמנע אותם.
אתה הבאת טענה, תגבה אותה. Login • Instagram

לגבי גנטיקה, אני לא צריך להוכיח שהיא לא קיימת, אתה צריך להוכיח אותה.
תנסה להוכיח שאלקטרונים לא משחקים תפקיד בהצלחה של האלופים.

דיברתי על מסה לא ספציפית.

הוכחת נדרשת ממי שטוען טענה, לא ממי שמכחיש אותה.
הבנתי.
גנטיקה לא קיימת.
הנפח שאתה עושה הוא בעיקר לתרגול ולא להוספת מסת שריר.
שריר גדול וחזק יותר לא יהיה עמיד יותר בפני עומס.

תכף גם נגיד שהשמש זורחת במערב ושוקעת במזרח.

אתה יודע שאני מעריך אותך בתור מתאמן ומאמן אבל אתה כותב הרבה דברים שניתן להגדיר כפסודו-מדע ואתה מצפה לסימוכין והוכחות אבל לא מגבה את הטענות שלך בסימוכין והוכחות אלא אומר 'יש לי קרוהן ואני עדיין חזק, זאת הוכחה שאני צודק'.
לכן נראה לי שכדי לסיים את הדיון הזה בפורום הזה.
ניתן להמשיך אותו בערוצים אחרים שלא יציפו למישהו אץ הפוסט שלו.

אני לא בטוח שפציעות מתרחשות משריר חלש, ככה שאני לא בטוח ששריר חזק תמנע אותם
אני זוכר שלך היה מתאמן שנפצע מסקוואט בבייספס בגלל שהוא היה בפיגור לעומת שאר השרירים, קוראים לו ראם, ראיתי את זה בלוג שלו או מקום אחר בפורום פה.
לגבי גנטיקה, אני לא צריך להוכיח שהיא לא קיימת, אתה צריך להוכיח אותה
האמת שמספיק להסתכל על ההבדל במראה של אנשים בשביל להבין שיש הבדל בגנטיקה. אם שני אנשים נראים מאוד שונה, אף גדול יותר, אוזניים עגולות יותר, טורסו קצר יותר, ולשני אנשים אין את אותה רמת שמיעה וראייה, אז ברור שיש הבדלים בגנטיקה שלהם. ויותר מזה, אם שני אנשים צריכים תוכנית אימונים שונה (גם אם ההבדלים לא דרסטיים) ויש להם ניטרלי שונה, אז ברור שיש פה השפעה ישירה על התוצאות שלהם. הנה ההוכחה שלך.

הגבתי לו בחזרה לטענה שאני הבאתי מישהו מוזרק כדי להוכיח נקודה. לא באתי להוכיח שום נקודה, רק אמרתי שגון האק סוחב עליו מסת שריר מרשימה מאוד, פשוט לא מסת שריר בפרופורציות רלוונטיות במיוחד לפיתוח גוף, בשום מקום לא טענתי אחרת…
שמח לראות שהשתכנעת 😃

גרף התקדמות
Back
למעלה תחתית